2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Kriszti!
Olvasom a naplódban, hogy nálatok is késik a bútor, amit rendeltetek. Mi is Lengyelországból várunk egy kanapét. Csak nem ti is a Retz-nél rendeltétek?
A kötelező védoltások is ezen az elven működnek. Az egész gyógyszeripar egy iszonyatosan nagy üzlet. Jól ki van ez találva sajnos. Ha megnézitek ma már mindenhol gyógyszertárak és bankok nyílnak. Nevetséges. Aztán ott van a sok természetes "gyógyszer". Sorolhatnám hány termékbemutatóra hívtak és mennyi helyre akartak beregisztrálni fogyasztóvá tenni. Mind a saját igazát szajkózza, mindegyik azt mondja az a legjobb, szóval aztán igazodjon el ezeken az ember fia.
Szerencsére én sem vagyok az a beteges fajta. Nem is volt háziorvosom (amin a védőnő ki volt akadva) mert utoljára iskolás koromban voltam dokinál akkor is lógni akartam. :))) Szóval ehhez képest most tömnek/tömnének minden sz.rral és az egy amit el is tudok fogadni az a homeos szerek és a természetes gyógynövények.
Én is attól félnék, hogy ebben is inkább üzlet van...pl. olvastam a Cenzúrázott egészség c. könyvet a Lenkeitől, aki próbál az egészségüggyel szembe állni, közben meg az egész egy amerikai marketing. A vitaminjait hihetetlen dózisban árulja - a férjemet nem tudtam lebeszélni ezekről- aztán az állandó rosszullétek után abba is hagyta.
De mondjuk én könnyen beszélek, mert igazából beteg nem is voltam még életemben, annyira jó az immunrendszerem,, lázas se voltam soha, lehet, hogy emiatt látom máshogy a dolgokat.
Sziasztok,
lőjetek le ha bántó lennék, de tudjátok igaziból mik is a homeopátiás szerek? Higított betegség....tulajdonképpen a szervezetet serkenti öngyógyításra. De akinek az immunrendszere jól van, annak minek szedni?
Engem igazából az érdekelne, hogy tudományosan is megalapozottnak érzi-e, hogy mindenfélét szedjen.
Ne értsetek félre a hagyományos gyógyszereknél valóban jobbak, mert nem károsítanak más szerveket, de lényegében elismerik hogy a PLACEBÓ hatása nagyobb mint az igazi.
Persze mindenki szedjen ami jól esik neki! Én például félnék hogy pont ezzel avatkozom be a természet rendjébe..
Én várom, hogy a védőnő hívjon vissza. Csak pénteken mehetek hozzá, de a múlt héten ünnep volt, most Tokajba megyünk 3 napra (ez a nyaralásunk/szállás csütörtök és péntek éjszakára már lefoglalva), jövő héten kötelező oktatásra megyek.(ha erre nem megyek, a Pénzügyminisztérium vonja vissza az igazolványomat). Így még 4 hét lenne, mire eljutok és a múlt hét pénteken kellett volna mennem.
A többiekhez nem mehetek, mert nekik is "sok a gondozandó terheseik száma".
Talán holnap reggel, mielőtt kimegy területre, be tudunk ugrani hozzá munka előtt.
Ja: nagyon pici ruhákat ne vegyél! :)
lehet nem lesz rájuk szükség...
Egyáltalán nem lehet bízni ezekben a méretekben!
Pitypang meg éppen azt írta, az ő babuciját meg túl kicsinek találták. Kiváncsi vagyok, ma mit mondanak neki.
Meg az én pénteki vizsgálatomra is egyre kiváncsibb vagyok ezek után.
De szerintem ne aggódj, lehet, hogy 4 és fél kilóval akar megszületni! Akkor meg kell ez a gyarapodás! :-))))
Hanna 19 hónapos, Bence 5 éves.
Én is az óvitól "félek" mi lesz télen. Még jó idő van kocsival el tudom vinni őket. De télen? Gondolkodtam a testvérfellépőn de nem tudom Hanna végigállná-e rajta az utat. Sajnos nem áll meg egy percre sem, 1o fiú van elveszve benne :-))
Szal én ezeket vettem meg.
Egyenlőre:)De kitudja h nem is lesz rá szükség,vagy nem is lesz rá idő:)Mert olyat is hallottam már:)
Szoptatásra is majd utólag veszegetek,mert nekem a Laktoherb teát ajánlotta sóginőm,asszem ez a neve:p
Egyébként meg van olyan Homeós bogyó ami többmindenre jó:)Nézzetek neten utánna:)
Látom homeo a téma:)
Én is megvettem,de egyenlőre mindenből 1-et.
Van egy homeós könyvem amit a gyógyszerész nagynénimtől kaptam és onnan válogattuk össze.
Szülésre felkészülés:
Arnica montana 9CH
A terhesség utolsó 2-3 hetében.
Vérzésmegelőző,visszérjavító hatása miatt.Szülés után vérzéscsillapító,sebgyógyító hatású.
Szülés:
Caulophyllum 5 CH
Méhnyakizomtágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát. 36 héttől napi 2x5 golyó.
Induló szülésnél félóránként 5 golyócska.
Cimicifuga racemosa 5 CH
38 hét közepétől.
Szintén méhnyakizom tágító ,felváltva lehet szedni a két szert rendszeres fájásoknál.Óránként 5 golyó.
A homeopátia a szülésre való felkészülés idején, a szülés alatt és a gyermekágyi időszakban is jól alkalmazható, mivel ezeknek, a készítményeknek nincs mellékhatásuk, és így nem jelentenek kockázatot sem a baba, sem a kismama számára. Az alkalmazható homeopátiás szerek listája a következő:
Arnica 30 CH, 1x5 golyó
Vérzékenység csökkentésére, véraláfutások, sérülések gyorsabb gyógyulása érdekében.
Babának és mamának egyaránt hasznos.
Caulophyllum 15 CH - félóránként egy adag
Homeopátiás oxitocin. Idő előtti burokrepedés, fájásgyengeség esetén segíti a méhnyak tágulását. Kitolási szakaszban erősíti a gyengülő, leálló fájást.
Cimicifuga 15 CH - félóránként egy adag
Ha a Caulophyllum nem hat. Fájáserősítő, méhnyaktágító hatású. Hisztérikus, beszédes állapot jellemzi.
Gelsemium 15 CH 3-4 adag
Izgalom, lámpaláz, általános izomgyengeség miatt stagnáló szülés.
Pulsatilla 15 CH 3-4 adag
Rendszertelen fájások, álmosság vajúdás alatt, friss levegőt igényel a szülő nő.
Sedatif PC
Komplex készítmény, enyhe nyugtató hatású.
Császármetszés esetén:
Arnica 30 CH -egy adag a műtét előtt
Csökkenti a vérzést, segíti a sebgyógyulást
Staphysagria 15 CH, 3x5 golyó naponta
A sebfájdalom és a katéterezés okozta kellemetlenségek enyhítésére
Sedatif PC
Ha a kismama fél a műtéttől.
Hypericum 15 CH, napi 2x5 golyó
Gerincérzéstelenítést követő fájdalom csökkentésére
Gyermekágy alatt:
Echinacea D4, napi 3x5 golyó
Fertőzés esetén, antibiotikumos terápia kiegészítése
China rubra 9 CH, napi 3x5 golyó
Vérveszteség miatti gyengeség kezelésére
Én megvettem az összes homeos bogyót de fogalmam sincs mi mire való konkrétan. Azt mondta a szülésznő, hogy vajúdás alatt fogjuk őket szedni.
A szüléskönnyítők:
Caulophyllum 30 CH 2 doboz
Cimicifuga 30CH 1 doboz
Amica Montana 15CH 2 doboz
Szoptatáshoz:
Phytolacca 9CH 3 doboz.
Ezekből előre semmit nem kell szednem. Gondolom sokat nem segítettem bár ha rákerestek a keresőben biztosan van róluk információ.
Az biztos, hogy a szüléskönnyítőknél van olyan ami a tágulást segíti így nem kell szintetikus szereket kapni. Aztán van ami a fájdalmat csökkenti.
Állítólag nagyon jók. Van olyan kismama aki ugyanennél a szülésznőnél szült és ódákat zengett róla és a homeos szerekről.
Nekem a szülésznő még az orbáncfű olajat ajánlotta ha nem kapnék gátmasszázs olajat.
Végülis úgy alakult, hogy kaptam ajándékba egy jó ismerősömtől mert ő nem használta. Ez konkrétan orbáncfű olaj és olyan 2000 Ft körül van. Nem tudom a gátmasszázs olaj mennyibe kerül...
Én holnaptól fogom használni. Holnap kezdjük a 36. hetet. Onnantól kell napi 10 percet masszírozni az olajjal.
Sziasztok!
Mindenkinek szép napot!
Holnap munka után megyünk Tokajba. Egész hétvégén kirándulás, na végre egy kis pihenés. Úgy várom már.
De addig még dolgozom egy picit!
(Ez lesz az idei "nyaralás".)
Sziasztok,
nálunk nagyban megy a festés sk, szóval lesz amilyen lesz -én meg főzök, ez jut nekem. A pakolás úgy néz ki, pakolok-lihegek-pihenek egy pár percet-pakolok...és holnap megyek a 32. heti uh-ra.
Tegnap találkoztam 33. hétre született hármas ikrekkel( most 2 évesek, akkorák, mint a minimanók), hát még maradjanak bent a babák és nőjenek csak.
Ha valakit érdekel a lányom féltestvére- húga ( az apja új családjánál született 08/23-án )