2009 novemberi babák (beszélgetés)
Terhességi csíkokkal hogy álltok? szerencsére én még sehogy, viszont előjött egy két fekete szőrszál a pocakomon S:S:S
Hogy viselitek h nem láttok már egy ideje odalentre??? haha
én sz@rul:(
Én voltam aki, a terhességünk elején ki volt h itt az emberek többsége nem szexel... bezzeg mi mindennap....
Nos ez a szám lecsökkent heti 1 re:(((
Persze miattam...olyan daginak érzem magam meg csúnyának:(
Én megmondtam:
fejem leért-fiam felkelt.
Megyek játszani!
További szép délutánt!
Na csajok, mentem....este majd felnézek :)
Szép napot mindenkinek!
Háth jah. kb én is így érzek...
csak azt nem értem miért mondja mindenki h terhesség alatt pihenjük ki magunkat...
Mertkésőbb nem lesz rá mód...
háth... én még fekve sem pihenek, mert ha kimegyek wc-re kb. olyan mintha ki is takarítottam volna a fürdőt:DDD hehe
Mindjárt elalszom, de ha most lefekszem, tuti hogy abban a pillanatban, ahogy párnát ér a fejem, felkel a gyerek...mindig ez van. Kis zsivány.
de lehet azért megpróbálom.
Hááátha ma nem teszi!
Szia! Sajnos én sem tudom,hogy képzelte a dolgokat szerintem az esküvő után is ugygondolta vaolna, hogy ami az enyém az az enyém a tiéd meg a tiéd.
Ha kirándultunk akkor sem szállt be soha a benzin költségembe, szerintem félti a pénzét.
Ma beszélek vele írok, hogy mire jutottunk szia
kicsit visszábbolvastam: anyakönyvi kivonat. Igen, friss kell. (vagyis 300 napnál nem régebbi-a 9 hónap kb.) Hogy miért, az vicces. Ezzel bizonyítod, hogy a gyerek a férjedé, mert hát házasok vagytok még mindig...:-) Egy ismerősöm, így lett apja a felesége szeretőjének a gyerekének...jó kis procedúra volt, mire a gyrek megkapta a "saját" vezetéknevét.
Ha nem lesz nálad a KH-ban az annyiból gáz, hogy neked kell majd beanyakönyveztetni a gyereket. (mint a régi szép időkben.)
Ha vki u.ott szül, ahol házasodott (település ügyileg, mert hát a KH-ban csak kevesen házasodnak.:-) ), ott elképzelhető, hogy nem kell, de ezt az illetékes anyakönyvvezető dönti el.
Nekem kell. Megint. Talán a 7en, vagy jövő 7en befáradok a hivatalba. Már annyi anyakönyvi kivonatom lesz, hogy kitapétázhatom vele a WC-t.
Ja! Ha vkinek a házasságkötéskor nem került beírásra, hogy mi lesz a születendő gyermek vezetékneve (mert minden évben változnak az erre vonatkozó szabályok, hogy mi lehet, mi nem..), az írassa be. Nekünk is utólag írták be, mert amikor házasodtunk még úgy volt, hogy csak az apa vezetéknevét kaphatja, s azóta kaphatja az anyáét is, meg kötőjellel mindkettőt. Ami fontos: egy házasságban minden gyereknek u.az lehet csak a vezetékneve.-logikus, de felhívták rá a figyelmet.
Szia! Köszönöm a bíztatást jól látod a dolgokat, mindenképpen beszélek Andrással és mepróbállom magam összeszedni. az édesanyám hozzáállásán én is cak sírni tudok, de azzal vígasztalom magam, hogy az ő anyukája az én nagyim vele sem volt kedves és megértő a várandósága alatt. Talán ezért is ilyen. Csak fáj, hogy mindenhol kérdezik, hogy örül-e az unokájának, erre mit is mondhatnék....
Az exel kapcsolatban is igazad van, sajnos nem voltam és nem is leszek bele szerelmes....
Az ember sokszor azt szereti aki meg sem érdemli
Szia
Köszönöm a választ,hát eléggé elvagyok keseredve. Én nagyon szeretem őt, de már nem bírom, hogy ilyen figyelmetlen.Néha olyan mintha nem is a földön járna.
szia
Kálmánnal kapcsolatban egyet értek Aurora!
Lassan építsd le...mert neki okozol fájdalmat és ahogy így elnézem, tisztességes pasas lehet.
Na meg mondanám,nem a szerelem a legfontosabb,mert az elmúlik és utána szeretet marad...ha eltudod viselni akkor elgondolkozhatsz azon,hogy kibékülj vele. De hát ezt is neked kell érezni,hogy tudnál vele aludni,szeretkezni...stb...
Az édesanya dolog...számomra teljesen értelmetlen,mert az én Anyám olyan,ha seggberúgom is megbocsát és segít....szóval olyan anyatigris,aki ragaszkodik....és én is hozzá. Szeretem nagyon és nem tudnám elképzelni emiatt,milyen ha valakinek más az anyuja :S :((( :'(
:) Férjem hív Gömbinek :D hihi
Nem baj...én tudom,hogy tele vagyok vízzel...és szépen leugrik rólam a legtöbb....:D
Na de attól én is kivagyok,hogy 5 lépcsőt megyek és nem kapok levegőt :P :S
Csajok kit hogy becéz a párja???
Engem csapágygolyónak(:(((:(
Szia Aurora!
Sajnállak,mert ez nem a legjobb helyzet....tanácsot adni nehéz,hiszen egyedül TE vagy ilyen szituban és neked kell mérlegelned a dolgokat. Talán elbeszélgetnék a gyermek apjával,de úgy őszintén (nem vagyok szívbajos :P ) hogy ha akarja látni a gyereket és a nevét viselje,akkor szépen segítsen pénzügyileg. Ha nem, akkor én fognám azt ott hagynám. Gyerek ide vagy oda, ÉN nem tűröm az ilyet.Nem is értem,ha azt mondta,feleségül venne,közös lenne a pénz is..mint minden,akkor hogyan számolna el? Igazából ezt is le kéne tisztázni, ha már egy "pár"vagytok,akkor rakjátok össze a pénz és közösen osszátok be,mire mennyit költötök...
Így a te adósságaid is abból menne és ő is rá lenne kényszerűlve,hogy fizessen a dokinak,hisz közös pénz!
De mint már mondtam, ez ÉN vagyok.....én is szeretem a férjem, de ha olyat tenne,nem maradnék vele...van mindenkinél egy határ és mindenki másképp éli meg a szerelmet is....nem tudom,mennyire vagy határozott egyén.
Az biztos, amit megfogadhatsz : MINDIG a PICI érdekét nézd! Neki mi lenne a jó! És itt bejön az is,hogy bizony Apa kell neki :S
Remélem jó irányba fog történni valami!
Nos, amiket én szedtem:
Szülésre felkészülés:
ARNICA MONTANA 9CH (vérzéscsökkentő hatása van.)
utolsó 2-3 hétbe napi 3 golyó.
Szülés:
Caulophyllum D6 (vajúdás lerövidítése)
Fájások elindulásától. Félóránként 5 golyó.
Szülés után:
Ha volt gátmetszés:Apis mellifica 30CH (napi 3X5)
illetve Staphysagria 30 CH (napi 1-2X5) Segítik a sebgyógyulást, és csillapítják a fájdalmat.
Vérzéscsillapításra: Arnica montana 15CH
Tejserkentés:
Urtica urens 5CH (mint írtam, csak a tejbelövelés után javasolják. 2-3X3-5)
Mellgyulladás (szerencsémre megúsztam, mivel ez a szer segített, hogy megnyíljon az elzáródott csatorna, így megúsztam a komoly gyulladást)nameg egy egész napos mellmasszás-na azt a napot nem sírom vissza:
szóval:
Belladonna 9CH (napi 2-4X5) Ennél én aznap többet vettem be, kezdetben félóránként 5öt, egészen addig míg kiszabadult a tej, utána ezt az adagolást alkalmaztam.)
gyenge kis mellbimbóim segítője:
Nitricum acidum 9CH ( azoknak jó, akiknek úgy reped el a bimbó, mintha elvágták volna, vérzékeny és szúrkál.) napi 2-3X3-5
Most ennyi jut eszembe. remélem, segítettem.
A vashiányra China rubra 9Ch-t szedtem, mivel a vastablettától iszonyatos székrekedésem lett. Most még nem szedem, mert eddig jó a vérképem. Kopp-kopp-kopp.
Ivibaby , hogy te milyen kis gömbi vagy:) hehe
Olyan kárörvendő vagyok... egy kis gonosz..
Mert én is így nézek ki...
Szerintem mi együtt hízunk:) Nekem idáig 15 kiló:D huhhh
Néha levegőt nem kapok:D
Szia cica!
Szerintem akkor már fogadd el a helyettesét...csak nem bíz rá "rossz" dokira,nem?
szerintem....bár aztán olyan szempontból meg mindegy,hogy kinél szülsz,mert egyiket sem fogod ismerni.... :(
Szia!
Hááát, nem egyszerű történet. A sors iróniája, hogy a legnagyobb boldogság okozza a legnagyobb zűrt is néha: a baba.
Ezt az Andrást még nem verte meg senki? Nagyon gáz, illetve ahogy írtad, igazi agglegény típus, s talán jobb lenne, ha az is maradna. Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy + irányba meg tudna változni, ha sokáig élt 1edül, így hogy még a szülei sem billentik seggbe. Viszont tudom, hogy ha szeret az ember vkit, akkor a végletekig bízik a változásban. Csak asszem lassan itt a véglet. Megszületik a kisbaba, s hogyan tovább? Elmentek hozzá, s ha ott marad a cumi kikészíti az asztalra? (bocs, ha durva vagyok kicsit, de most még nem késő lépned) MUSZÁJ határozottnak lenned, magad és főleg a baba miatt. Ülj le vele beszélni, nem többször EGYSZER. Állapodjatok meg, de csak akkor fogadd el az ajánlatát, ha az Nektek tényleg kedvező. Aztán ha csak 1X megszegésre kerül, jobb ha hagyod. Amit egyszer megszegnek..tudod..elindul lefelé a lejtőn a dolog.
Kálmán: A szerelmes, segítő barát. Mint ahogy írtad is, nem vagy belé szerelmes, ő viszont igen. Nekem is volt egy pár "ilyen" haverom. Majd 1X csak rájöttem, hogy azzal hogy én barátkozom velük továbbra is, míg ők szerelmesek belém, csak áltatom őket. Így szerintem amint tudod, hagyd abba a "kínzását". Tudod, hogy jól jön a segítsége, s a pénzt nem 1szerű visszaadni, de szerintem próbáld minimalizálni a találkozásokat. Miatta. (hosszú távon neki is ez az érdeke, csak a szerelemtől ezt még ő úgysem látja be.)
Persze, vannak regényeg ahol a hősnő hozzámegy a belé szerelmes ifjonchoz, s ezzel biztosítja gyermeke jövőjét+ saját boldogtalanságát...de ez az élet.
Amiről a legkevesebbet írtad, számomra az a legszomorúbb.Édesanyád. Az ilyen dolgoktól mindig sírhatnékom van. Mert szerelmek jöhetnek, mehetnek, de édesanyja csak egy van az embernek. Szerintem, próbálj vele beszélni! A lányáról és az unokájáról van szó! Á, mindjárt bőgök!
Ha vkinek, neki melléd kellene állnia!!!
Hűha elég bonyolult a helyzeted..
egyébként az ex elfogadna babával együtt is???
Mert nem tudom... terhesen kimászni ilyen kalamajkából....
Én lehet h most szörnyen hangzik, de ilyen embernek nem szülnék gyereket...
Eleve ketten csináltátok, a költségeket is kettőtöknek kellene viselni...
Meg a nagyszülők hozzáállása hihetetlen...
Nálunk épp fordítva volt. Talán a nagyszülők jobban várják az unokát, mint mi...
Hihetetlen...
Nagyon sajnállak:(
Nekem anno a háziorvosom volt (van) homeopata orvos, ő javasolta a "cuccost", a szülésszel nem egyeztettem, mivel ügyeletesnél szültem + ő nem volt homeopátiás doki. De így van, én is írtam anno, hogy érdemes orvossal konzultálni, de azért tegyük hozzá, hogy hála istennek a homeopátiás bogyókkal sokat ártani nem tudunk, csak van akinek nem használnak.
A tejserkentő bogyókkal azonban érdemes vigyázni (urtica urens), erre a KH-ban is felhívták a figyelmünket. Meg kell várni a tej belövelését, s ha akkor kevésnek ítéjük a mennyiséget, akkor el lehet kezdeni kis adagban szedni. (semmiképpen nem egyből 5 bogyóval, mint ahogy a könyvek írják)Felesleges szedésével klassz kis mellgyulladást okozhatunk vele.-ez igaz minden más tejserkentőre is.
Ezeket természetesen nem neked írom (csak), csak gondoltam láthatóvá teszem a gondolatindító üzenetedet.
Amúgy én 1X már leírtam a szedhető szerek nevét...nem tom mikor...rég. (azoknak a nevét, amiket általánosan használnak..mindenkinek ezt modják a homeopátiás szülészek.)
Nekem nagyon sokat segített a vajúdásra kapott szer. Hála Isten szinte észre sem vettem s mehettem szülni. :-) Amit azonban már észrevettem, mert az tovább tartott, mint a vajúdás (3 és fél óra kitolási szakasz.) Így jár az akinek nagy fejű a gyereke!
Sziasztok!
Végre tudok írni, amiért a múltkor a segítségeteket kértem a következő:
A kicsi papáját Andrást, egy éve ismerem a baba nagyon hamar jött nálunk, ő nagyon ragszkodott a kicsihez, és házasságot is szeretett volna velem kötni.
Én nem mertem belevágni, a következők miatt:
A kapcsolatunk nagyon nagy szerelemmel indult, sokat jártunk szórakozni kirándulni. Igaz a kiadások nagy részét én fizettem, a barátaim szerit hülye voltam, mert a kapcsolat elején főleg a férfi szokott kedveskedni, de amíg tudtam dolgozni nem zavart. A terhességem 5. hónapjáig dolgoztam, fizikai munkát, pedig tiltott az orvosom, mert vérezgettem, ő ezt tudta, de elintézte azzal, hogy vigyázzak magamra. Sajnos sok a kölcsönöm nem volt más megoldás.
András orvoshoz, uh. ra is elkísért, de nem fizetett ott sem soha. Mi nem költöztünk össze, de általában nála vagyunk, ha ott hagytam nála a ruhám, ő összerakta nekem, hogy itt felejtettem, kulcsot sem adott a házához.
Gyakran, ha mentem, vagy jöttem el tőle étterembe ment ebédelni, vagy azzal, fogadott, hogy ő most jött haza az étteremből sose ragaszkodott hozzá, hogy vele menjek.
Nálam betelt a pohár és mondtam neki, hogy nem megy így, elnézést kért és megkérdezte mivel tartozik, elég megalázó, azóta kettőször kifizette az orvost, a múltkor kapott egy babakocsit a barátjától azzal elintézte, hogy milyen nagy segítség a kocsi is. Valóban az de a kiadások pénzbe kerülnek nekem, a kocsi meg ingyen jött. De nem is ez a lényeg hisz vállaltam a picit, de jól esne hisz tudja milye rosszul állok anyagilag.
Nem vagyok magammal nagyra de Andrásnak alig voltak barátnői, mert mindíg csalódott, sokak szerint örülhetne, hogy ilyen barátnője van mint én, ( aglegény tíus, és a korban jócskán benne van), ráadásul a nagy álama, hogy gyermeke lesz teljesül, ennek ellenére nem becsül meg.
Mindent a szájába kell rágni nem esnek le dolgok neki, állandóan bíztatást vár tőlem, annyira félénk. az biztos, hogy nincs senkije, de kicsit fura.
Ennek ellenére én annyira szeretem, hogy a napokban felajánlottam neki, hogy költözzünk össze, mert álítólag ő is ezt szeretné, de amikor előálltam az ötlettel, még neki állt feljebb, azt válaszolta, hogy vannak kikötései.
A dolgaim nehezíti, még az is, hogy van egy volt barátom 5 évig jártunk, ő segít ki anyagilag, és a ház körül is segít. Elmondtam neki a problémám( munkatársam is), és törleszti a számláim. Sajnos fogalmam sincs mikor tudom neki visszadania sok segítséget. Én nem vagyok belé szerelmes, de ő még szeret engem és reménykedik. Nem kellett volna elfogadnom a segítségét, de akkor már mindenem vitt volna a bank.
András ezt tudja, és neki annyi elég, annyi, hogy én csak haverként gondolok Kálmánra, de esze ágában sincs, hogy vissza adja Kálmánnak a pénzt, pedig ő sokkal jobban áll anyagilag.
Ami még bánt, hogy András szülei egyszer sem érdeklődtek, hogy vagyok.
Az én családom sem úgy áll a dologhoz ahogy kellene, anyu is csak rosszakat tud mondani a terhességről a szülésről is rémtörténeteket mond.
Nagyon elvagyok keseredve, mit tegyek? Ti mit tennétek? Nagyon egyedül vagyok, senki nincs mellettem,
Sziasztok
Első babád, ha jól tudom? meg kisfiú, ugye?
Akkor kicsi az esély a 37.hétre. Szerintem, rendes lesz, s megvárja az orvosodat!
(az első babák általában később jönnek, mert a méh először csinálja a szülést, illetve a fiúcskák statisztikailag lustábbak, szeretnek benn pihengetni...persze, vannak kivételek, de egy problémamentes terhességben általánosabb az elsővel ráhúzni, mint 37. héten megszülni.)