2009 novemberi babák (beszélgetés)
Szia!
Én azután oltattam be magam hogy hazajöttünk a kórházból. Noémi akkor 5 napos volt. volt is tejam rendesen. délelőtt beoltattam magam, és estére már alig tudtam megszoptatni. hőemelkedésem lett és elkezdett folyni az orrom. 3 napig tartott, alig volt tejem, és elég ramatyul voltam.:-(
Szerintem ez azért volt mert még nem jöttem rendbe a szülés után fizikailag és ezért legyengített mégjobban a vírus, és még a tejmennyiségem sem állt be... akkor megilyedtem hogy talán elapasztja a tejem, de nem így lett. minden visszaállt mihelyt elmúlt a nátha ami mellékhatásként jelentkezett. Nem bántam meg hogy beadattam mert legalább tudom hogy a kislányom már védett általam. nehéz volt az a három nap, sírtam is. de többen is beadatták úgy hogy náluk semmi mellékhatás nem volt...
Remélem segítettem
Linea nigrátok hogy áll???
Az enyém már kopik:)
Edina nagyon boldog szülinapot kívánok!
Én császárral szültem és 2 hét után semmit sem éreztem, mintha nem is szültem volna. Szinte nem is látszik semmi, úgyhogy mi sem vártunk 6 hétig a szexszel.
Amúgy a fiam még mindig alszik, 6-kor meg 9-kor kelt enni, kb 15 perc alatt jóllakott és aludt is tovább.
Nemsoká megyünk oltásra, kicsit félek, hogy belázasodik, majd iratok germicidet a dokival.
Kaki viszont heti 1szer van és szenved ilyenkor a pocival, erőlködik és olyan büdöseket pukizik meg hangosat, mint egy felnőtt.
Azért remélem, nem sokan tettek így.
A 6 hét alatt nem véletlenül van szextilalom.
Most már végülis mind1. :-)
A fiam után klassz hatalmas gátsebem volt. A 6 hét után marhára fájt...
Most még nem tudom. Bár a 6 hét már lejárt még nem csináltunk semmit. Most már megvárom a spirálomat. De szerintem most nem fog úgy fájni.Nem volt akkora sebem.
Akkor szerencsés vagy. Bizony van ismerősöm, aki pórul járt a torna miatt. Ki kell tapasztalni, kinek mi nem árt.
A net-en is számtalan cikk foglalkozik ezzel (orvosok írták).
Én senkinek nem javaslom a durr bele módszert. csak fokozatosan.
Fontos a folyadékbevitel. A jó melltartó. S a baba figyelése. Az izomlázas tejnek más íze van, nem minden baba komálja.
A legtöbb helyen amúgy nem javasolják az ugri-bugri tornákat.
Sziasztok!
Nagyon el vagyok....olyan jó itt lenni Kígyóson...nem is jut időm gépezni,sőt most kedvem se nagyon van...olyan jó együtt lenni azokkal akiket szeretek....
A gyerekek meg lefoglalják a gondolataim...
Lia ,olyan mintha itt sem lenne , egy aranybogárka:)
ja és Kundera ha van még kérdés szívesen válaszolok:)
öhm... jelentem mi a 6 hetet sem vártuk meg :)))
háát azóta kb 4 szer voltunk együtt , egy iciripicirit fájt de már annyira ki voltam éhezve h azt a rövid időt kibírtam :)
petting az meg szinte minden este:) hihi
Azt mondta a párom h fehérmájú vagyok:) épp egy órája :) hehe
A sebem még mindíg érzékeny, de szerintem még sokáig az lesz, mert van vagy 5 centis plussz még repedtem is:(
Na megyek is ,mert szoptatnom kell...
Ne csak anya tegye:))))))))hihi
Jó éjt:)
jut eszembe másoknak is nyűgös volt a babája amikor jött a meleg és a szél?? nekem 3napon át este sírt nagyon...:((
na fekszem, jó éjt!
Sziasztok!
CSak benéztem...búék majd mindenkinek!
Az edzéstől nem megy el a tejcsi, én is tornázok, és semmi nem változott. Megkérdeztem a dokit is, jót röhögött, mert már ezer mami tette fel neki ezt a kérdést...szóvaé nem befoylásol semmit, hacsak nem jobb kedve lesz az anyukának tőle:)
Ha valaki már pucérkodott apával a hat hét után megírhatná nekem priviben is akár, h miylen tapoasztalatai voltak:pl fájdalmas volt-e stb.
ügyesek legyetek anyucik!:)
koszmósok lettünk..:( most kezelgetem,remélem hamar elmúlik..szegénykém tiszta pötty és koszmó :S
de majd nemsokára újra szép lesz..
kiváncsi vagyok ma is átalussza e az éjjelt..de van egy olyan érzésem,hogy nem mert elég sokat aludt napközben is :O
szép estét,megyek fürdetni
nem is tudtam,hogy elmegy a tejcsi ha edzek....én februártól megyek majd, persze fokozatosan, már itthon elkezdtem ilyen 5-10perceket...
Amúgy engem nagyon zavar, mert lóg a bőr a hasamon és tudom,hogy ezt hiába edzek,nem fogom tudni levakarni..mert ez bőr...de mindegy, férjem nagyon aranyos volt és mondta,hogy ne törődjek vele.......
Ti hogy álltok a külsőtökkel? Én egyre nehezebben viselem a plussz kilókat.
Marci után sokkal türelmesebb voltam. S miután befejeztem a szoptatást pikk-pakk lement minden, de most sokkkkal jobban zavar. Hááááála a jó Istennek kifogyott az elem a mérlegben, így legalább azzal nem idegesítem magam!
Viszont holnaptól elkezdek fokozatosan tornázgatni. Figyelem a tejmennyiséget, meg Lizus reakcióit, s ha minden rendben, akkor egyre többet fogok. Eddig is mozogtam, de most célirányosabban akarok. Elvileg, ha izomlázat nem okozok magamnak, s pótolom a folyadékveszteséget nem veszélyeztetem majd a szoptatást.
Aztán, ha mégis csökken a tejci, akkor torna sztorno. Majd pár hónap múlva.