2009 novemberi babák (beszélgetés)
én arra gondoltam a szoktatásnál, hogy mivel a kanál nem tuti dolog nálunk és nem hiszem hogy sok jutna a pocakba, elkezdem belekeverni neki inkább a tápiba és így szépen lassan kiváltom az ebédet.
Te kanalazol?
Az olajat minden étkezésnél kell adni a főzikhez, a rántást meg heti 3x azért hogy a lisztet is bevezessük.
Most úgy kell csinálni hogy előbb a főzi rántásosan olajosan, aztán majd a gyümi és a zöldség. Tojást 1 éves korig nem szabad adni. Kekszes dolgot majd kb 2-3 hónap múlva. (tegnap voltam okosodni)
Szuper csajok! Akkor találjuk ki milyen főzelékkel kezdjünk hétfőn, aztán beszerzem hozzá az alapanyagokat.
Tegnap kaptam egy babatáplálási kiskönyvet. Nagyon sok jó van benne:)
részemről oké, elkezdhetjük a szoktatást együtt :)
Jó reggelt!
Délután megyünk ballagásra. 200km-re innen. 17kor kezdődik, utána még evés ivás a rokonokkal. Hát fürdetésre nem érünk haza az biztos. Ez lesz az első napja hogy nem fog időben ágybakerülni kisLuca.
én benne vagyok. én is nagyon parázok a hozzátáplálástól..Vki aki már sokadjára csinálja nem akar csatlakozni?
Jó reggelt,szerencsére jobb éjszakánk volt mint tegnap,így pihentebbek vagyunk.Levi 7-kor kelt és már egy fél órája megint alszik,de láza nincs.Dokibácsi dél fele jön megint megnézni a fiúkat.
Jó reggelt mindenkinek.Manó 6előtt ébredt,de már 8óta megint alszik:)
Hogy vagytok???
Jó reggelt!
Hát Én is hasonló területen dolgozok, és recepturából, mégis volt már olyan, hogy véletlenül nem az, vagy nem annyi került az üvegbe, mint kellett volna:( Csak nekünk van utána analitika és így kiderül a baki, de a patikus kiadja, azt a kutya nem ellenőrzi. Elég egy rossz nap.
A doktornőnél aznap több azon patika kenőcsét használó babákon ua volt a tünet.
legutóbb a megszokott ekcéma krémemet tök másra keverték mint szokták, sárga lett és tucsog az olajban. eddig fehér volt és homogén:)
nah ezt elhiszem:)vannak jobb rosszabb helyek na meg nem mindegy a hozzáállás a személyzet részéről
hát egyébként nem egyformák a babák sem kire mi hogy hat pl.az alma elvileg fog de van olyan akit hajt :)váltogasd neki a kaját pláne a tököt mivel abban sok a bétakarotin ami besárgít,mint a répa is:)
pari,barack,szilvafélék...tuti hajtósak
jóéjt nektek, én még maradok még várok egy mailt...
én nem vettem bántásnak, de akkor sem vagyok elégedett a helyi patikákkal:)
Jó éjt Lányok, megyek én is mert Apa duzzog.
paradicsom,barack szilva az tuti hajtós:)
köszi! Ha lazít akkor nem értem miért van szegénykémnek szorulása, mert lassan egy hete csak tököt eszik :( Annyira szereti amúgy.
jó éjt mindenkinek !és nem bántásként írtam csak zavart hogy rosszakat gondol egy két ember én meg tudom mi megy ott:)
nekem azt mondta doktornéni, hogy a kezdő kaják mind fognak mint alma, krumpli, répa, tök, vigyázzak vele ha amúgy se túl gyakran kakil a gyerkőc
még nagyon járatlan avgyok ebben, de miért kell sűríteni? nem elég ha kevesebb főzővizet raksz hozzá?
Jah és azt tudja valaki hogy a sütőtök az lazít vagy fog?
Gondolom így tesszük bele az olajat. Meg azért is próbálom rántással mert akkor nem krumplival sűrítem. Mert elvileg a krumpli is szorulást okoz :(
További ajánlott fórumok: