2009. márciusában születendő Babócáink (beszélgetés)
Sziasztok,
nem tudlak most visszaolvasni Titeket - így inkább rákérdezek,h van-e változás?
Dinek írtam reggel köszöntő-sms-t + mikor jöhetnek haza.
Válasz: ...A gyerekorvoson múlik. Elméletileg holnap. Már jó lenne. Van új baba? ...
Sziasztok!
Csak beugrottam egy kicsit, most ebedeltem, aztan ledolok egy kicsit aludni.
A kajalas temahoz hozzaszolva, nekem nagyon nagy etvagyam van mostanaban. Reggel az az elso dolgom, hogy eszek, es lefekves elott is muszaj meg valamit ennem. En kb 16 kg-nal jarok.
En sem szeretnem elkapatni a gyerekem, viszont csecsemo korban biztos sokat lesz az olemben, de azert nem fogom minden percben felkapkodni.
Nem, valami konyhában ültünk, kávéztunk, sütiztünk, dumcsiztunk, de mindkettőnknek nagy pocakja volt!
Érdekes, mi? Ahhoz képest, hogy még sosem találkoztunk!
Szia.)))
És mit???? csak nem szültem????
Sziasztok! Újra itt vagyok!
Noémi! Képzeld, veled álmodtam!
megjöttem:)
szia, Eperlevél igazad van....és sztem is lehet a gyerek kézben, és fel lehet venni, ne hagyjuk sírni, de viszont én biztos nem szeretném kézbe altatni....van egy határ nálam...aztán hogy bedől-e majd 1-2 hónap múlva leírom:))))
Katush, bezzeg engem anno a +10 miatt lecseszett...szép!!!!!!!!!!!!:)
Rékus, remélem tetszeni fog a cikk:))
Virág, örülök, h tetszett, ja és nagyon megköszönném a pali receptet.)))))))
Most eszek vm gyümit kívánok.
Kler te nagyon szépen odafigyelsz, ezért is híztál csak ilyen kevéskét, minden elismerésem, mondjuk én alapból nagyon édesszájú vagyok:)))
Heninek írtam tegnap...de nem válaszolt....mi leeht? valaki nem ír neki, leeht neki válaszolna.( Vagy majd Moncsi talán hoz vm hírt ma tőle.
Könnyen elkészíthető kajcsit csinálok most neki.
Rántott camambert,áfonyalekvárral.Ha készen vagyok küldöm a pali receptet,meg egy különleges tepsis pali receptet is!!!Szeretem én is a palit minden mennyiségben!!
Én szeretném ha pont márc.19. jönne babuci,de ez nem kivánságműsor majd eldönti.De lehet hogy egynapon jönnek majd?
Most el kell mennem a közértbe,hiányzik pár dolog a sütihez,meg akarom csinálni a vargabélest Apának,ő mindent imád ami édes! :)
Na meg teregetek,és bedobok még adagot!
Délután jövök,addig is pusz mindenkinek! :)
Katush nekem nincs baj az étvágyammal,olyan jó ízűeket tudok enni,h magam is meglepődök néha!
Gombapaprikás...hmmm...küldesz egy kicsit?
kár,h allergiás vagyok a gombára!(amúgy imádom!)
Kircsike biztos éhes,tessék megetetni,az kevéske amit ma ettél eddig! :)
Szia Virág!
Örülök,h minden rendben!Kíváncsi vagyok,kettőnk közül kinek lesz meg előbb a pindurkája?!
Mi jót főzöl Apának?
Az amerikai pali recept engem is érdekelne,én nagy pali sütő vagyok.Ha neki állok 100db-ot min sütök.
Most is az volt hétvégén,gulyáslevessel.
Szevasztok!
megérkeztem,a védőnőnél mindek ok volt meghallgattuk a pici szivét.Holnap NST,megint hallom!!
Most megyek csinálok apának hamikát,mindjárt jön haza.Nomi ha később kell amerikai pali recept akkor leírom neked.Amúgy édesek vagytok,jó lett a cikk!!!!
Sziasztok!
Gondoltam alszom egyet ebéd után, de nem bírok, úgyhogy jöttem kicsit dumcsizni.
Az leőbbi témához kapcsolódva:
én a fiamat szinte az első pillanatban felkapkodtam,ennek az lett az eredménye, hogy 1,5 éves korábab is csak az ölemben volt hajlandó elaludni. Akkor megfogadtam, ha lesz második bébi másképp fogom csinálni.
Egyenlőre elég jól haladunk Petrával, csak ha közbejön egy hasfájós korszak akkor megdőlnek az elveim. Az a probléma második gyereknél, hogy nem ülhetsz a fotelben egész nap öledben tartva a kicsit, mert a nagy közben szétszedi a házat. Úgy tűnik Petra nagyon ügyi bébi. Megetetem, megbüfiztetem,berakom az ágyába és elalszik. Ha nem azonnal akkor egy pár percen belül.
1-2 - szer bepróbálkkozott, hogy ha sír kiveszem- e, a sírás tartott 40 másodpercig, majd abbahagyta és elaludt.
Nagyon fájt a szívem, de nem szeretnék úgy járni még1x, hogy ha egyedül vagyunk itthon még wc- re sem tudok elmenni.
Én egy kicsit lelépek. Kiteregetek, aztán átsétálok Anyukámékhoz. Ha hazajövök folytatom a varrást, aztán megyek bébicsőszködni...:-))
Azért még jövök! :-)
Puszi!
Hàt remélem hogy lefog.
De ha nem az se baj.
A babàért mindent:)
Na meg az édességért.
Szia, Rékus! :-)
Na és nem soká a Te babádban gyönyörködhetsz így, ahogy a kórházban tetted! :-))
Én 12 kg plusznál tartok. Mennyit eszek? Változó! reggeli, ami általában müzli tejjel, aztán ebéd, délután gyümölcs, aztán vacsi 5 körül. Aztán már próbálok nem eszegetni, esetleg csak gyümölcsöt...
De ha nap közben megéhezek, akkor néha becsúszik tízórai gyanánt egy kis szelet piritós (nem fehér kenyérből)
Édességgel szerencsés vagyok, nem vagyok édesszájú...
Suly terén én 59 kg-val kezdtem,most 74 vagyok.
vagyis plussz 15 kilo.
Sajnos nekem étvàgyam csak és csakis az édességre van...
Eperlevél hozzàszolàsàval pedig egyetértek!
Szia, Eperlevél!
Köszönjük az észrevételeid! :-) Jó olvasni tapasztalt anyukákat ilyen! Szivesen vesszünk minden ilyen segítséget, hisz itt nagyrészt az első babánkat vérjuk, és minden ujdonság! :-)
Én sem hiszem, hogy ha sír a pici, megállom,hogy ne vegyem fel. Olyant is olvastam, hogy ha nem is veszed fel egyből, de ha beszélsz hozz, simogatod az is megnyugtatja..na de ez attól is függ, hogy miért sír! Na én ettől is félek, hogy nem fogom tudni, hogy éppen mi a baja szegénykémnek...:-(
Sziasztok!
Itt Noémi "ismer", vele szoktam néha üzit váltani. Olvasni szoktalak titeket, nagyon jó nosztalgiázni, itt kicsit én is újraélem a babavárásom. :) Tavaly március 15-re voltam kiírva és március 9-én született meg a kisfiam.
Látom, elolvastátok a most megjelent cikket. Csak emiatt írok most ide. Egyáltalán nem értek egyet a cikk írójával. Egy pici babának, főleg az első 3 hónapban a legnagyobb szüksége és igénye a testközelségre van. Azt szokták mondani, h. még az ősidőkből maradt reflex működik. Amikoris egy kisbaba csak az anyukája karjában volt biztonságban.
De csak abba gondoljatok bele, hogy nagyanyáitok, dédanyáitok mit csináltak. Dolgozni kellett, és a babát vitték magukkal a testükre kötve, kendőben. Mégis megtanultak mozogni. Ha meg már totyorgók voltak, ástak egy kis gödröt a föld szélén, ahonnan kimászni nem tudott a gyerek oszt jól el volt ott a poronty. :))) Ez a hagyjuk sírni babát, már a XX. század második felének "divatja".
Egy gyerek nem lesz attól elkapatva, mert amikor sír, akkor ölbe veszed. Az én fiam az első három hónapjának nagy részét vagy ölben vagy cicin töltötte, mégsem lett elkapatva. Amikor már más igényei is voltak, nem igényelte annyira az ölben tartást. Ma meg már alig van a karunkban.
Egyébként a hordozókendőt melegen ajánlom mindenkinek. És a történetét is elolvashatjátok. Nagyon nagy "divatja" (a szükség nagy úr) volt Magyarországon is a régi időkben, csak aztán elfelejtődött.
Olvastam nemrég egy cikket, ahol arról írnak, hogy van egy indián törzs, akiknél az a szokás, hogy a gyermeket, ha jól emlékszem talán 1 éves korukig (ez most nem 100%) kendőbe kötötzik és amikor leveszik róluk, akkor pár 1-2 hónap alatt végig megy a mozgásfejlődés minden lépcsőjén. Rövid idő alatt megtanul járni.
Remélem nem túl zagyva amit írtam.:)
nem tudom...sokéig nem íhztam kb a 25. hétig csak pár kg jött fel...dolgoztam mozogtam stb azért..aztán mikor itthon maradtam hirtelen sok...aztán megállt azóta most az elmúlt 3 hétben 2 kg flugrott.((( Remélem +15 megállok. ha lemegy 10 akkor is még 15 kell fogynom h visszatérjek egykori 70 kg amit szerettem magamon:)))
De nekem reped a hasam, az oldalam...és hátul a hajlatom is...bőrőm ezt is soknak találta.:(
nem csin még soha vargabélest.((((( nem tom sajnos hogy kell.
Na megnézem a keri gyerekeket.)))
majd jövök:)