Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 májusában új élet születik fórum

2009 májusában új élet születik (beszélgetés)

❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯
35174. ce53b9ff5e
2009. dec. 9. 19:50
Ja,asszem már emlékszem...bocs:)
35173. ce53b9ff5e (válaszként erre: 35172. - 0cd20422ec)
2009. dec. 9. 19:49
kirándultok?vagy lemaradtam vmiröl?
35172. 0cd20422ec
2009. dec. 9. 17:37
március 9.-én megy a gépümk manchesterbe
35171. Ditty26
2009. dec. 9. 17:28
Sziasztok!Cherry mikor indultok Angliába?
35170. 0cd20422ec
2009. dec. 9. 16:48
hát nagyon remélem...:)nekem is azt mondta a védőnő hogy 10hós koráig van ideje megtanulni mászni, ha utána sem kezd el csak akkor kell aggódni
35169. d550c57e19
2009. dec. 9. 15:04
vissza nem fejlődik:) majd rájön hogy tud előre menni... ismerősnél most 10 hósan kezdett el mászni előtte csak gurult!
35168. ce53b9ff5e (válaszként erre: 35167. - 0cd20422ec)
2009. dec. 9. 14:08
dehogy,emiatt ne aggodj. Rájön majd egy-kettö,aztán pakolhatsz el mindent es lehetsz a sarkában.Nálunk a kábelek+konnektorok a favoritok.
35167. 0cd20422ec
2009. dec. 9. 12:50

üdv

nálunk most megutálta a gyerkőc a kúszást, mert még mindig hátrafelé tolat és nagyon mérges, hogy ezáltal a kiszemelt tárgyakat, amik előtte vannak, nem tudja megszerezni, így ismét csak forogva közlekedik, remélem nem akar visszafelé fejlődni

35166. ce53b9ff5e
2009. dec. 9. 11:48

Hellooka!Hát ma nem volt jó az éjjel sajnos megint.Azaz ne tulozzak. 20-tol aludt1-ig. (kár,h én csak 22:30tol), aztan fent volt legalabb 2,5órát,de ugy,h közben el-elaludt,de vissza kellet mennem töbvször és kezdhettem elölröl a játékot. Ez fájdalora utal. Aztan aludt 6:20-ig, melléfeküdtem,megszoptattam(na nem a kiságyban) és aludt fél9ig.MEg én is. Arra keltem,h baromira zsibbad a karom,amin fexem,meg kellett massziroznom,m nem tudtam mar mozditani sem... Ma voltunk a amuiban is már, ott sem volt igazi formában. Tiszta nyüg,rádasul amikor öltöztünk ,orra is bukott ülésböl,mior en vettem fel a kabatomat.:(Volt bömbi. . .

Német anyukák ki tudja mit gondolhattak magukban...

35165. muslinca1
2009. dec. 9. 11:00

kis csibész csibék :)

Annának viszajött talán a jó alvókája :)

este 10-től reggel 8:50-ig hortyogott.

1-2-szer felébredt a cumiért de ennyi...

a kúszás nálunk is beindult ezerrel, és persze a tiltott gyümölcs a legédesebb :) kellő motivációval (megnalhatom a konyhakövet), még előre is megy már...ezen okból rendeltünk most járókát, illetve karámot :)

2*2m-es, úgyhogy nem korlátozza annyira mint a járóka, és minden játéka be fog férni :)

Szétszedhető, és kertben is jó lesz, meg elkeríteni később kényes részeket :DDD

35164. barbi6 (válaszként erre: 35163. - P1982)
2009. dec. 9. 08:48

Úúúúúú!

Duplán csibész huligánok:)

35163. p1982
2009. dec. 9. 08:31
Látom nem csak nekem vannak ilyen problémáim. A különbség csak annyi, hogy nálunk Kristóf a radiátort tapogatja, és mivel a dvd-t feljebb pakoltuk, a számítógépet kapcsolgatja. Ági még csak rugózik. Mi lesz, ha ő is elkezd mászni???
35162. barbi6
2009. dec. 9. 08:15

Nekünk sem jött be a jó éjt tápi...

A husit meg nem szereti.Ha teszek a kajájába sírdogál és nem eszi.Majd később újra próbálom.

De a husileves leve az bejön:)

35161. barbi6
2009. dec. 9. 08:13

Sziasztok!

Én az éjszakákra nem panaszkodom alszik mint a bunda:)

Viszont nappal...

Kúszik de olyan sebességgel.Folyton a sütőajtót tapogatja, ami forró.Nyitogatja a konyhaszekrényt és beszorítja az ujját.Bekapcsolja a dvd-t:)Letépi a függönyt,bemászik a kutyaházba Titi tetejére...Kinyírt megint egy virágot, annyira megtépte.

De a kedvenc még mindig a wc kefe:)

35160. Tündi76
2009. dec. 9. 08:07

Jó reggelt!

Nem én kérdeztem,hogy hányszor adtok husit a babáknak hanem Tündér Virág.De nem baj.

Én egyébként minden másnap adok husit Gergőnek.

Mióta nem eszi éjszakára Gergő a Jó éjszakát tápit,azóta alszik éjszaka.Csak az volt a bűnös.Érdekes.Azért lenne ez a tápi hogy jól aludjon a baba,ne éhezzen meg.Nem is éhezik meg viszont nyugtalanul alszik.

35159. d550c57e19
2009. dec. 9. 07:41

Jó reggelt!

Nálnuk hasizomból is van felülés,meg mászásból is. Vicces mert legtöbbször nem úgy ül ahogy normális na kellene hanem Z ülésben:egyik láb elől másik hátul...

Tündi én nem adok minden nap husit pedig biztos kéne eddig 1x kapott azóta nem is de 2-3 napont afogok ezentúl...

Ébredés nálunk is rendszeres sokszor sokszor nem tudom mi az oka ... de mi pl 1 szob

ban alszunk , egy szobában ÉLÜNK, sztem ez sokat számít hogy folyton lát, játszunk, igényli az állandó foglslkozást és nagyon nagyon ragaszkodó.Sokszor elég ha csak ÉN a szájába adom a cumit és mondok pár szót neki és alszik vissza. Ha apja megy akkor 5 perc ébrenlét....

35158. muslinca1 (válaszként erre: 35156. - Ce53b9ff5e)
2009. dec. 8. 23:14
:D én adtam egy házi sütésű zsemlét körbenyalogatni :) egy darabig asszem ennyi
35157. Ááncsí
2009. dec. 8. 21:19

Jud.a:ebbe bele se gondoltam eddig. Nekem amúgy nem is itt lenne a helyem,hanem a júniusiaknál,de azért vagyok még itt,mert ugye titeket "ismerlek"már több mint1éve:)

Ezzel most tényleg megnyugtattál:):)

Amúgy én is szopiztatom mikor felébred.

Tündi:én mindennap adok neki olyan üveges bébikaját,amiben van vmilyen husi, csirke,vagy pulyka,imádja őket.2hete kb megeszik egyszerre 1üveggel,eddig csak a felét ette meg. Tegnap meg olyan 6hónapos kajcsit kapott, ami zöldséges bolognai pulykahusival volt.Csak úgy gyűrte befele:):)

35156. ce53b9ff5e
2009. dec. 8. 21:17
adott már valaki kiflit vagy kenyérhéjat?HOgyan kell bevezetni a szénhidrátokat és mikor?:-/
35155. 7cfd9675f9
2009. dec. 8. 20:51
Én is inkább tejet adnék :D
35154. 0bc15d9cef
2009. dec. 8. 20:47

Én még nem is adtam húst. Pedig akár kaphatna is...

Ma répát és krumplit rágicsált, délután meg almát.

35153. 0bc15d9cef
2009. dec. 8. 20:46

Ááncsi:) Csak címben vagyunk májusiak. Fiam másfél hónappal idősebb, mint a lánykád. Az rengeteg idő!

És megvan a saját ritmusuk, mint Piros ikrei, szóval nyugi:)

Fölülés hasról van:) Hasizomból még a két éves unokahúgom is nehezen tud, föl-fölborul.

Éjszakai ébredés életkori sajátosság. Ki-ki másképp altat, mást csinál ébredésekor. Vizet ad, megsimizi, szopiztat (én;), suttogó-módszer stb., mégis ébrednek. Ez ilyen, mindenki megtalálja, mi az ami a legjobban bejön gyereknek-szülőknek.

Még nem bújt ki teljesen az első fog, de már készülődik a második, kezd látszani a csík az ínyén. Jó nyűgös volt délután-este.

Húzok is aludni... amíg hagy.

Jó éjszakát:)))

35152. 7cfd9675f9
2009. dec. 8. 20:17

Sziasztok!!!

Ma ettünk narancsot... nagyon bejött :))) ... tegnap már ittunk egy kis facsart narancs levet.

Lányok Ti milyen gyakran adtok husit??

Ááncsi... Piroskának igaza van... sosem szabad két gyereket összehasonlítani, még akkor sem, ha közel egyidősek.

35151. Ááncsí
2009. dec. 8. 19:33

Hát igen, végülis örülök, is meg nem is hogy nem mászik még, csak zavar, hogy már írtátok hogy kúszik, meg mászik a babátok. vagyis nem az zavar hogy a tiétek igen, hanem az hogy az enyém még nem, és nem is akar.Ha hasra fordul akkor marad 1pár percig hason és nagyon ritkán emelgeti csak a fenekét,semmi jele még kúszásnak.

Én azt hittem, hogy majd úgy húzza fel magát ülésbe:O Hason meg mostanába támaszkodik a tenyerével.de semmi más.Én aggódok.Nagyon! Kiváncsi vagyok mit mondanak majd a védőnök.Örülnék, ha elküldenének minket egy ilyen fejlődés-vizsgálatra,vagy mi ennek a neve.

35150. p1982
2009. dec. 8. 19:10

Sziasztok!

Szerintem nem vagy lemaradva semmiről!!! Minden gyerek máshogy fejlődik. Nálam Kristőf 7 hónaposan kezdett el hintázni, mostmár egy-két lépést mászik. De Ági még két napja hintázik. Fogunk meg egyáltalán nincs! Ma voltunk fejlődésneurológián, azt mondta a doktornéni, hogy teljesen normálisan fejlődnek! Majd eljön mindennek az ideje. Ja, és addig örülj, amíg nem mászik! Onnantól veszélyben van a függöny, a kábelek, a számítógép stb. :-)

35149. 7cfd9675f9 (válaszként erre: 35148. - Ááncsí)
2009. dec. 8. 19:09

Sziasztok!!!

Ááncsi... nem a hátáról fog felülni, hanem a hasáról... szombat óta Szilvim egyfolytában ücsörög... hasra rakom és egy pillanat alatt ül :)))

35148. Ááncsí
2009. dec. 8. 18:59

Sziasztok.

Nagyon kihalóban van ez a fórum, bár ha rajtam múlna akkor csak 3naponta lenne írva, sajna...

NAH nem ujdonság nálunk mostanban ez, jön az 5.foga Angelikának......1hónap alatt 5fog... de szegény hogy fog kinézni??? Alul a középső 2van kint, azt már messziről látni lehet. Fent meg a középső 4ből hiányzik a jobb középső..remélem, azért majd csak kibújik az is?!?!?

Az éjszakáink egyre rosszabbak, 2óránként kel, 2napja adtam neki fél kúpot hátha, de nem változtatott semmit.

Mit csináljak h ne keljen ennyiszer???

De olvasom, nem csak én virrasztok mostanában,egy kicsit ennek "örülök".

Csütörtökön megyünk dokihoz, vagyis tanácsadásra a fél éves mérésekre, már úgy várom, annyira kiváncsi vagyok, hogy mennnit nőtt:)Bár szerintem most a hossza semmit,de majd kiderül..

Szerintetek nem baj,hogy még mindig nem szeret hason lenni,és és nem nagyon forgolódik?? Eddig csak 2szer fordult a hátáról a hasára. Oldalra forog rendesen,hasra is ha úgy akarja,csak vissza nem. Vagy ez normális még??

Meg én is hallottam, h nem szabad ültetni,amíg ő nem húzza fel magát, de nálunk is az a helyzet,mit másnál is, hogy ülve marad meg csak,és úgy játszik.Mostmár fél órát simán megül, de ha lefektetem, akkor rögtön sír,visszakell ültetni.Angim még sak a fejét emeli,amikor "ülni"akarna,de semmi más részét nem.Meg a kúszásnak sincs semmi jele,más meg már mászik:):):)

35147. 0bc15d9cef
2009. dec. 8. 10:05

Jó reggelt-napot!

Juhé! Ma 6-ig alhattam. Na jó, előtte két óránként ébredés-cici, de ez jól esett:)))

Szolidarítok a nemalvókkal, irigykedem az alvókra...de azért örülök nektek ;)))

Most már pelenkában is ül. Babakocsiban eddig középre volt állítva (fekvő-közepes-ülő), tegnap felhúzta magát (pedig nincs mibe kapaszkodni), így az ülőbe állítottam. Olyan pasisan terpeszkedik benne...

Nagyi elvitte volna sétálni, de ömlik az eső. Ilyenkor csak késődélután viszem, hátha eláll, de ha nem akkor is, mert olyankor szokott még fél órácskát aludni a kocsiban.

Ilyen a napirendünk, ideális esetben:

-ébredés 5-6 körül

-2-2és fél óra múlva alszik 1 óra 20 percet vagy 1 óra 50 percet (beépített órája van...)

-ébredés után játék a szőnyegen. Ilyenkor a legnyugisabb, legaktívabb. Ilyenkor jönnek az újdonságok...

-Ébredés után egy órával kimegyünk babakocsival vagy a hátamon. Kedvtől és intéznivalóktól függően

-ébredés után 2 órával elálmosodik, de nem hagyom aludni (mert csak fél óra lenne, és aztán borul minden...)

-egy-másfél órát vagyunk kint, hazajövet ebédelek, ő most már ott ül velem, és ő is rágicsál valamit

-egy körül altatás, 1 óra 20 perc alvás

-általában sírva és nyűgösen ébred, nem tudom miért... ekkor kb. fél órát lóg rajtam, aztán játék. Hazajön Apa:)

-gyümölcsevés

-5-6 körül ismét kimegyünk és alszik a kocsiban fél órát.

-7-kor fürdés, fél/háromnegyed8-ra elalszik (egyedül:) Éjszaka kb. éjfélig alszik, onnan össze-vissza ébred 2-3 óránként

35146. Tündi76
2009. dec. 8. 09:20

jó reggelt!

Már egy pár éjszaka nem alszik Gergő.Nyüszög és sír.Aztán rájöttünk lehet a Jó éjt tápi.Tegnap este nem azt kapta és már jó is volt az éjszakánk.Nekünk nem vált be ez a tápi.

35145. 0cd20422ec
2009. dec. 8. 08:45
szerencsére napközben semmi jele nem mutatkozik ennek, jókedvű és tud picit aludni is
❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook