2009 májusában új élet születik (beszélgetés)
Az is lehet egy biztos jel, hogy a méhed területét kívülről megtapintod, és kemény. Nekem mindegyik terhesség első hetében ijesztően kőkemény volt. Több ismerősöm tapasztalta ezt.
A 2.nál nagyon vártuk a babót, megcsináltam, de azonnal ott hagytam a tesztet, és csak 5 perc múlva vittem a páromnak és együtt néztük meg. Akkor még én e tudtam az eredményt.
A 3.-nál nem terveztünk már gyerkőcöt, nem jött meg pár napja, de elég rendszertelen volt a cilusom...volt egy megérzésem, nem bírtam tovább vettem tesztet, és nem túl romantikusan, de telefonon kéárdeztem a páromtól, hogy "ülsz?" :-)
(hú, de össze-vissza lett. Amióta terhes vagyok, nem tudok fogalmazni se :-(
Szerintem nem kell sietni a dokival!Persze nehéz megállni,mert az ember szeretne bizonyosságot szerezni!Ilyen korán "érdemi" dolgot nem lát (szívhang),és az meg az én véleményem,hogy felesleges "behatásokat" kerülöm! De ezt mindenki másképp gondolja! :)
Én a tesztet mutattam meg Tibinek,csak simán! :D
Irigyellek ám titeket, hogy már biztosra tudjátok a babót.. mi du lemegyünk az árkádba, venni még tesztet (hogy erősödött-e a csík). Épp töltöm le az élet az anyaméhben 1-2-t, sokkal jobb lesz így nézni, mint kb 7 hónapja sógornőmmel. Hogy irigyeltem akkor őt is, most 37 hetes:)
Gondolkodom a dokin is.. Olvastam, hogy 4-5 hetesen már van, hogy kitapintja, akár látja is, mit gondoltok?
Egyébként, ti hogyan mondtátok el az apukáknak?
Halra meg tojásra gondolok sokat, de nem érzem, hogy az átlagnál jobban kívánnám. Nekem alapban is vannak ilyen időszakaim, hogy rácuppanok valamire. Ami furcsa, gyümölcsleveket nem szoktam inni, és az most jól esik. Meg talán husokat ennék...pedig nem vagyok nagy husos. Ami furcsa, 2 hete az egyik áruházban megláttam egy penészes sajtot, és nagyon megkívántam, (pedig úúúútálom ezeket) megvettük, de végül nem bontottuk még fel. Még szerencse, mert azt terhesség alatt nem ajánlják.
Te miket kívánsz?
Bocsi, valóban megtévesztően írtam, mert ez a 20-21 nap a fogantatástól számítva. Idézem a szakirodalmat: (Kismamák és kisbabák egészségkönyve)
"A huszadk naptól előtűnik a szívcső, mely két nagy ér egyesülésével alakul ki, ez a leendő szív kezdeménye. Az élet harmadik hetében a szív már dobog."
7hét 3 napos mensi szerint!
Köszi! :))))))
Sziasztok!
Titati bemásolok ide egy kis szöveget,olvasd el,hogy alakulna már a 21.napon a szívcső,ez nem így van,még csak akkor van a beágyazódás,5.-6.héten alakul ki:
Az utolsó menses első napját követő harmadik hét végére (ez kb. a várható menses időpontja) a csíra beágyazódik a méhfalon lévő nyálkahártyába. Ekkor az osztódás során kialakul a szedercsíra (morula). Ez a csíra már több száz sejtből áll.
Az 5. héten (ilyenkor már elmaradt a menses) a magzatburok és a méhlepény kezdeményeinek szétválásával kialakul az amnionüreg, amely a baba lakhelye lesz. Az embrió belső sejtjei két csíralemezre oszlanak. Kialakul az elsődleges szikhólyag, a gerincnek, agynak, szívnek, májnak megfelelő embrionális szerv
Egyébként sziaszok!:D
Délután doki! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jajj,de várom! :D
Gratulálok Muslinca!
Mostanság én is kész vagyok! Egész napos émelygés, fáradtság... olyan vagyok mint egy zombi!:DDDDDDD
De legalább boldog zombi vagyok! :DDDDDD
Szia Muslinca!
Nem tudom mikor fogant,mert nem 28 naponként jön meg,így nem tudom,hogy mikor volt peteérésem.A terhesség idejét az uh állapította meg,a méretek alapján.Stimmel, mert 33 napos a cilkusom és az uh is így adta meg a babszi méretei szerint.
Jobb reggelt!
Kitartás! A 16. héttől már biztosan jobb lesz! De ha szerencsés vagy még addig se fog tartani!
Próbáld ki a Magne B6-ot is, azt is szokták ajánlani. Ha nem túl drasztikus az "állapotod" akkor jó...ha már nagyon durva, akkor szerintem semmi nem segít. Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom az előzőeknél.
Ennek a gyömbéres "teának" mi a pontos receptje? Szerintem lassan nekem is jól jöhet, mert minden reggelem egyre nehezebb.
Este végre jóízűen megvacsoráztam, erre egész éjjel görcsölt a hasam :-( Ha nem eszem émelygek, ha eszem akkor meg görcsike. Brrrr...