2009 májusában új élet születik (beszélgetés)
Hát igen... Mondjuk sok helyen divat hogy apuka nevét kapja a fiú, én második névnek nem tiltakoztam volna, de a párom nem akarja(örülök is neki!:))
Nem tudta mkorábban, hogy pl Oroszországban a lány is az apja nevét kapja "nőiesített" formában, apukának Attila a neve és a lánynak Kornélia Attilovna...
Semmi tudatosság! Véletlen.
És ha most is K betűs lesz az is véletlen, mert nem úgy keresünk.
Amit mondjuk röhelyesnek találok, az ex rábeszélt anno egy fiú névre ha fiúnk lett volna (szerencsére nem)...erre a 2. házasságában azt adta a fiának. Furcs,a hogy elvileg a mi közös gyerekünk neve lett volna, és utána átvitte egy "másik családba".
Nekem a niki tetszett nagyon még, de a párom exe(69 évig voltk együtt) Anikó, becézve Niki.Szóval a Nikit elvetettem...:/
Nekem is a Lilla volt az egyik favoritom, de férjemnek nem tetszik. Nehéz lesz a választás. :)))
Nekünk az Anikó tetszik, a családban sincs senki. Erre mondjuk anyumnak, ő meg, de hát a nagynéném Anikó! Mi mindig is Csurinak hívtuk, nem is tudtam a keresztnevét! Főleg, hogy alig találkoztunk egymással, és kb. 10-15 éve ráadásul nagy a harag közöttük. Szóval nem lesz Anikó. :((
Tényleg ezt akartam s kérdezni hogy te így szeretted volna, hogy K betűs legyen? Mondjuk így leszűkíti a kört névválasztás szempontjából!:) Volt oszt. nővére K betúűs neveket adott a gyerekeknek.A férj 1. házasságából a fiú Kende, a közös meg Kevin és ...hú nem is tudom a másodiknak mi a neve...
Régebben csak sz.m. ásványvizet ittam, aztán terhes lettem, tök jól esett a szénsavas, és a sz.m-től is égett a gyomrom! Na az volt a jó, utáltam inni is, a tea is rosszul esett. Aztán jobb lett... Most már tudok sima vizet is inni. :)))
Férjem azzal cukkol, hogy K betűset kell választani, mert mindkét csajszi K betűs :-)) Persze ő sem gondolja komolyan.
pedig 3 éve még mindkét név ritka volt...az első 100-ban kb a 80-90. helyen voltak.
Köszi :-) Én kicsit féltem tőle, de párom meggyőzött :-)
Pedig a Kincső olyan szép kislány név, biztos a Csongorral keverik vagy nem tudom, pedig tipikus lányos hangzása van!
Igen, a Milán valóban felkapott név lett..És a Lilla is divatos...de a Kincső nagyon szép név:)
A meglévő neveink a környezetünkben nagyon ritka.
A parkban van agy "másik KIncső" csak így hívják :-)) Klaudia meg egyáltalán nincs. A suliban is csak egyetlen Klaudia van Kalin kívül.
Kincsőről meg pl sokan még most sem tudják eldönteni, hogy fiú, vagy lány név.
Na túl extrát nem szeretnénk...
Fiúnál Milán volt az 1. helyezett (azóta rengeteg van belőle)...a 2.helyezettet nem árulom el, mert lehet, hogy most az lesz ;-) Ha ttui fiú, akkor elmondom majd.
Lányban pedig majdnem Lilla lett :-) Az utolsó 2 hétben változtattunk :-)
Jaj, egyébként Dórából nem ismerek sokat, körbenéztem a gyerekek között azért, de rengeteg van a nagyon különleges névből, meg Annából, megnem istudom hirtelen. Fiúnévből kb 10 Bencét ismerek aki 2 éven aluli, az nagyon divatos még...
Hát..én a Jázmint választottam de úgy került elfogadásra otthon ha mellé kerül a Dóra is!:)
Attilából rengeteg van ,de hát fiúnévvel hadilábon állok, nekem a Zsombor tetszett még nagyon de az senki másnak ,szóval le lett szavazva.
és érdekes, ami anno 2. befutó lány név volt, ma már kizárt, hogy azt adjuk ha lány :-)
Érdekesek ezek a nevek.
Az Attilát és Dórát megint úgyfelkapták. (egyébként egyik tesóm és a lánya neve) Fölöttünk lakó apuka Attila, ánya Dóra.
A Jázmin nagyion szép szerintem is.
Következőre biztos más nevet választanátok :-) Mi se adjuk azt a nevet amit 2.nak terveztünk ha fiú ;-)
Jaj, ez így szörnyű lehet :-(
Mi a döntés névvel kapcsolatban??
Na, én a pufadással voltam így, pár napja már elmúlt, de előtte, 4 hétig kb 1 pohár víztől is lufi voltam...aztán elmúlt...
Hű nagy nehézségek árán ez lett a vége! Párom a magyaros neveket szereti(jó, nem Ferenc meg ilyenek, de amiket felírtam nem volt jó szinte egy sem), lánynévben sikerült kimozdítani, de nekünk dupla név lesz.Ha tényleg fiú,mint ahogy mondják, Attila Dávid , ha lány lenne (vagy a következő) Dóra Jázmin... Salamon a vezetéknév.
Ha kajálok nem, de utána igen. Néha mint a pokol. Ezért aztán sokszor nincs kedvem semmihez, csak hazaérni munka után, be az ágyba, pihenni, tv-zni. Egyébként megfigyeltem, mindegy mit eszem, ha kenyeret, akkor is ég. Ha meg nem kajálok, egyenesen fáj.
Hát hogy irigykedjetek:Én napok óta zöldhagymát eszem reggelire és kutya bajom!:))))
Nővérem ott dolgozik vele szemben(vagyis 3 bolt is van) de 1 db felsőt talált nekem, mert drága és nem túl jó minőségű/fazonú ruhák vanna...aztán ízlések és pofonok..:)
érdekes a banán.
És ha kajálsz nem ég? ;.-)
Nekem a kezdetektől folyamatosan ég. Elvileg ez kitart a végéig. :(( Már egész jól hozzászoktam, amikor ég, elkezdek kajálni. :)))
Egy ismerősömnek a terhessége alatt csak a banán okozott gyomorégést.
De annyira jó ezeket a dolgokat visszaolvasni! Főleg, amikor jön a második.
További ajánlott fórumok: