Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009. júniusi babák fórum

2009. júniusi babák (beszélgetés)

2009. máj. 19. 09:51
Jó reggelt!tegnap egész nap nagy wcztem,és estére hányingerem lett!!!És sokat nyilalt bele a fájdalom a derekamba!:(Nem esett jól,vajon meddig bírom még?holnap reggel megyek NST-re!!
9731. cicuka1 (válaszként erre: 9728. - Kostyi79)
2009. máj. 19. 09:47
Ezt én is megkérdeztem a szülésznőtől, hogy miért csinálnak szinte mindenkinél gátmetszést. Azt mondta azért, mert nagyon kevés nő tud gátrepedés nélkül szülni és a dokiknak egyszerűbb 1 síma vágást összevarrni a végén, mintha a sok kis repedést kéne varrogatni. Mondjuk egyszerűbb lenne, ha minden nőt megtanítanának a gátmasszázsra a terhessége alatt, akkor nem kéne se vágni és minimális repedés lenne csak.
2009. máj. 19. 09:42

Tényleg azt akartam már kérdezni, hogy van aki elkezdte szedni a homebogyókat?

Van valakinek fitball labdája otthon, nekem van az jó szülés előtt valamire? Ma fújtam fel

9729. pussycatgirl (válaszként erre: 9728. - Kostyi79)
2009. máj. 19. 09:41

Hát akkor csak az a jó válasz hogy ez itt sajna így működik, lehet hogy saját felelősségre haza lehetne menni, de szerintem ha mód is volnará ezt igen kevesen vállalnánk be főleg első babásan.

Tudod ahogy Gyurcsány mondta akinek nemtetszik ellehet menni!

9728. kostyi79 (válaszként erre: 9727. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 09:35

Ez a masik, amit nem ertek. Miert csinalnak gatmetszest? A termeszet nem hulye, a no ugy van megtervezve, hogy kepes megszulni a gyereket. Persze az orvosnak sokkal egyszerubb, ha fekszel a hatadon es a kijarat jo nagy, igy inkabb rasegit egy kicsit. Az meg nem erdekli, hogy ez neked mennyire szar. Nekem a szulessel kapcsolatban az egyeduli negativ elmenyem a gatmetszes volt. Mert en is elso babas voltam, es elhittem, hogy nem lehet maskepp. Aztan kikoltoztunk ide, es itt egyaltalan nem csinalnak gatmetszest. Csak akkor, ha a baba elete veszelyben van es gyorsan ki kell rangatni. De ez eleg ritka.

Egyebkent a varratszedesre vissza lehet menni. Nekem nem is kellett, mert felszivodoval varrtak. Ugy tudom, mar a legtobb helyen azt hasznalnak, igy ez sem kifogas arra, hogy bent tartsanak.

9727. pussycatgirl (válaszként erre: 9725. - Kostyi79)
2009. máj. 19. 09:29
Az 5 nap az jó kérdés, gondolom a varratszedés miatt
9726. cicuka1 (válaszként erre: 9712. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 09:21

Szió !

Szerintem ne parázz még! Előfordulhat, igaz ritkán, hogy utolsó héten fordul be. Nekem is már a 25. héttől faros a Drága. Tegnap voltam az utolsó urh-on (36.hét) és még mindíg a popsija van lent. A Doki mondta is, hogy készüljek császárra, de még nem 100%. Viszont szerintem nem annyira gáz a császár, rengeteg Babó születik úgy.

9725. kostyi79 (válaszként erre: 9720. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 09:14

Miert kell 5 napig bent maradni? En a fiammal is leptem 2 nap utan a korhazbol. Itt pl. nem is tartanak bent (ha komplikacio mentes a szules) tovabb, mint 1 orat. A csaszarosok is 24 ora utan haza mehetnek. Persze Magyarorszagon ebbol elnek meg a korhazak. Mint tudjuk, ott van penz ra, hogy benntartsak az embert napokra.

Amikor a fiamat szultem, engem is bent akartak tartani tovabb. Amikor megkerdeztem, hogy miert, van vmi gond? Akkor azt mondtak, hogy nincs semmi. En meg kozoltem, hogy jo, akkor legyen szives megvizsgalni a babat, mert ma haza megyunk. Es igy is lett. Es ez Magyarorszagon volt es senki nem szemetkedett, ugyanugy ellattak minket. Ez a dolguk.

9724. kostyi79 (válaszként erre: 9722. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 09:09
Nem, ez mar az elotej.:)
2009. máj. 19. 09:06
na most lépek ahogy pussycat is irta gyors alvázmosás))))))))))és indulunk is!!további szép napot mindenkinek!!!
2009. máj. 19. 09:04
ja!!és el is felejtettem irni pá nappal ez elött észrevettem hogy ha megnyomom a mellbimbóm akkor elkezd gyöngyözödni...de csak akkor ha megnyomom..szerintetek??az valami előtej elötti tej lehet?)))
9721. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9716. - Kostyi79)
2009. máj. 19. 09:01
köszi az ötletet!!esetefelé ki is probálom mert ma kicsit sétálni megyek a nővéremmel és nálunk már most 23fok van igy lehet ez is jot tesz majd nekem/neki!!és majd ha a férjem nem látja lemegyek hídba)))))))))))))mert amennyire aggodik menten rosszul is lenne!!!
9720. pussycatgirl (válaszként erre: 9711. - Kostyi79)
2009. máj. 19. 09:01
Hát jó lenne ha ilyen egyszerű lenne, de ha magyarországon elkezdenék fenyegetőzni perrel meg hepalyt csinálni, akkor az azt követő kb. 5 napban kéne elviselnem a szemétkedéseiket, így inkább bevállalom azt hogy kussolok és megpróbálok rooming szobába kerülni:)
9719. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9714. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 08:59
hát igen..de azért ebbe a melegbe/egbe jobb ha nem nagyon sétálgatsz egyedül ilyen sokat!!!!!!!kell a mozgás meg minden és nem is vagyunk hímes tojások de azért már közeleg a szülés és nem festem az ördögöt a falra de legyünk már óvatossak!!!
9718. kostyi79 (válaszként erre: 9715. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 08:58
Szerencsere a cukrom most egesz jo. Talan egy kicsit a fejes is segit, igy tobb kaloriat hasznal fel a szervezetem.:)
2009. máj. 19. 08:58
Ez most kicsit lehet bonyolult volt, szóval a doki akinél szülni fogok az Kecskeméten rendel, de a félegyházi kórházban szülnek a kismamái, és ott melózik ha épp nem kecsón rendel:)
9716. kostyi79 (válaszként erre: 9712. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 08:57
Esetleg a passziv hidat probald meg ki, azt mondjak, az beforditja a babat. Fekudj a hatadra es rakj egy csomo parnat a popsid ala, hogy feljebb legyen, mint a fejed. Allitolag igy nem kenyelmes a babanak es megfordul.
9715. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9713. - Kostyi79)
2009. máj. 19. 08:56
de én nem érzem hogy befordult volna((33hetesen még faros volt és szerintem azota nem is mozdult se jobbra se balra!!!csak kapálozik!!!de jó neked))és hogy van a cukrod?
9714. pussycatgirl (válaszként erre: 9710. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 08:56
Hát ahol szülni fogok az kb 30 perc kocsival, a mostani kórház kocsival 5 perc, gyalog kb az is 30, sajna Kecskeméten minden elég messze van egymástól nagy a vásros, a pláne hogy a dokim meg megint tök másfelé van az a város központban és a kórháztól gyalog szerintem kb 45-60 perc, szóval szoktam túrázgatni rendesen, de mostmár párom nem nagyon engedi, így ma is inkább eljön melóból értem csakhogy elvigyen kocsival a kórházba, utánna ha végeztem jön értem, hazavisz gyors alvázmosás és visz a dokihoz így csak hazafelé jövök gyalog de az már csak kb 15 perc
9713. kostyi79 (válaszként erre: 9712. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 08:55
Nekem is faros volt a 35 hetes uh-n, most meg mar teljesen le van helyezkedve es fejvegu. Meg mindig nem kell aggodnod, van, amikor a vajudas alatt fordul be.
2009. máj. 19. 08:52
jaj csajok!épp most olvastam a kismama.hu-n a faros szülést..faros gyerekeket és egyből rám is jött a para de rendessen!!!((((csak én vagyok ilyen szerencsétlen hogy 35hetessen még faros a babám??((((((((((((((nyugtasson meg valaki hogy nem olyan veszélyes a császármetszés se...
9711. kostyi79 (válaszként erre: 9704. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 08:52

Jo reggelt!

Akar van hely a rooming-in-ben, akar nincs, ha ugy dontesz, hogy a babadat magad mellett akarod, akkor kotelesseguk eleget tenni ennek. Torveny irja elo.

Csak egy jo tanacs. Ha cukros viz meg tapi a szokas a korhazban (Magyarorszagon nekem bababarat korhazban is betapiztak a cukorra hivatkozva), akkor egy pillanatra se engedd el a babat magad mellol! Kozvetlen szules utan se engedd nekik, hogy a vizsgalatokra meg meresekre elvigyek, mert egybol cumit nyomnak a szajaba, es utana mar lehet, hogy hiaba is probalkozol a szopival, nem fogja elfogadni. Ezek olyan vizsgalatok, amiket melletted is meg tudnak csinalni, a merleget is be tudjak hozni a szobaba. Ez az egesz dolog rolad es a babadrol szol, nem pedig a korhazi dolgozok kenyelmnerol. Fizetsz epp eleget nekik!

9710. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9709. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 08:31
értem!!és hozzátok az közel van?mármint ahova legközelebb kell menned?nekem olyan szerencsém van a lakhelyemmel kapcsolatban mert mind a házi mind a gyerekorvos max 5perc séta és a kórház sem több 1 percel se!!
9709. pussycatgirl (válaszként erre: 9707. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 08:23
egyenlőre 1x, de jövőhéten már félegyházára kell mennem és ott nem tudom hányszor hívnak majd vissza, én nembánnám ha többször rámnéznének mert a mélepényem már 3 fokban érett és kicsit félek hogy nem lesz-e valami bibi
9708. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9706. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 07:52
na igen!!de lehet 3 sorosra csináltatom és abbol 2 kicsi és 1 nagy/obb zsebes lesz!!mert én is ilyesmiket szeretnék belepakolni!!
9707. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9704. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 07:50
most neked hetente hányszor kell menned nst-re?
9706. pussycatgirl (válaszként erre: 9692. - Bc0fbb4d94)
2009. máj. 19. 07:50

Csak egy tanács a zsebesssel, hogy olyan anyagot válassz persze ha van ami tetszik, mert ahogy mondod én ezzel az anyaggal voltam úgy hogy megláttam és nekem ez kell, előtta vagy 5 helyen néztem már, és csak olyanokat láttam, hogy hát ha nincs más!

Szóval hogy kissebb zsebek legyenek rajta, mert ebbe igazából én úgy terveztem, hogy pl. kisfésűt, csipesz meg ilyeneket is belerakok, de ilyen nagyzsebes lett belőle és így csak nagyobb dolgok férnek bele, a kicsik elvesznek:)

9705. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9704. - Pussycatgirl)
2009. máj. 19. 07:49
szioka!!evvel az érzéssel nem csak te vagy így!!én sem vagyok még nagyon felpörögve bár nekem még bő 1 honapom van...ne izgulj ahogy már csak napok lesznek vissza a helyed se fogod találni majd))))))))))))))))))))))))))))
2009. máj. 19. 07:42

Jó reggelt. Nálunk álati nagy vihar van Kecskeméten, dörög villámlik, szakad az eső, na ez megint jó kis frontos nap lesz, tegnap 40 fok ma 20.

Ma megyek Ctg-re utánna dokihoz, 36,5 naposan, kíváncsi vagyok hogyáll a méhszájam, remélem még 1-2 hetet kihúzunk:)

Valahogy lelkileg még nemvagyok felkészülve a baba érkezésére, mintha még valami hiányozna ahhoz, van valakinek tippje mit lehet csinálni hogy egy kicsit izgalomba jöjjek, irígylem aki már tökre bevan sózva.

Én félegyházán szülök és elvileg ha lesz hely én is rooming-in szobába szeretnék kerülni, igaz nemtudom 24 órás-e vagy éjszakára elviszik a pöttömöt, ebben a kórházban nagyon megy a cumisüvegből etetés, meg a cukrosvíz állítólag, így a babónak meg nekem is jobb lenne mindenképp, plusz állítólag ha nem ilyenben van anyuci nem is viszik ki az első 2-3 napban minden etetésnél állítólag arra hivatkozva úgysincs teje anyucinak, hát szerintem ez nagyon gáz!!!!

9703. bc0fbb4d94 (válaszként erre: 9701. - Soline84)
2009. máj. 19. 07:40
hm.. én sem keltem sokkal késöbb 1/2 6kor már pakolásztam!!és ahogy látom felénk szép nap lesz,mert már most süt a napocska!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook