2009. júniusi babák (beszélgetés)
Tényleg azt akartam már kérdezni, hogy van aki elkezdte szedni a homebogyókat?
Van valakinek fitball labdája otthon, nekem van az jó szülés előtt valamire? Ma fújtam fel
Hát akkor csak az a jó válasz hogy ez itt sajna így működik, lehet hogy saját felelősségre haza lehetne menni, de szerintem ha mód is volnará ezt igen kevesen vállalnánk be főleg első babásan.
Tudod ahogy Gyurcsány mondta akinek nemtetszik ellehet menni!
Ez a masik, amit nem ertek. Miert csinalnak gatmetszest? A termeszet nem hulye, a no ugy van megtervezve, hogy kepes megszulni a gyereket. Persze az orvosnak sokkal egyszerubb, ha fekszel a hatadon es a kijarat jo nagy, igy inkabb rasegit egy kicsit. Az meg nem erdekli, hogy ez neked mennyire szar. Nekem a szulessel kapcsolatban az egyeduli negativ elmenyem a gatmetszes volt. Mert en is elso babas voltam, es elhittem, hogy nem lehet maskepp. Aztan kikoltoztunk ide, es itt egyaltalan nem csinalnak gatmetszest. Csak akkor, ha a baba elete veszelyben van es gyorsan ki kell rangatni. De ez eleg ritka.
Egyebkent a varratszedesre vissza lehet menni. Nekem nem is kellett, mert felszivodoval varrtak. Ugy tudom, mar a legtobb helyen azt hasznalnak, igy ez sem kifogas arra, hogy bent tartsanak.
Szió !
Szerintem ne parázz még! Előfordulhat, igaz ritkán, hogy utolsó héten fordul be. Nekem is már a 25. héttől faros a Drága. Tegnap voltam az utolsó urh-on (36.hét) és még mindíg a popsija van lent. A Doki mondta is, hogy készüljek császárra, de még nem 100%. Viszont szerintem nem annyira gáz a császár, rengeteg Babó születik úgy.
Miert kell 5 napig bent maradni? En a fiammal is leptem 2 nap utan a korhazbol. Itt pl. nem is tartanak bent (ha komplikacio mentes a szules) tovabb, mint 1 orat. A csaszarosok is 24 ora utan haza mehetnek. Persze Magyarorszagon ebbol elnek meg a korhazak. Mint tudjuk, ott van penz ra, hogy benntartsak az embert napokra.
Amikor a fiamat szultem, engem is bent akartak tartani tovabb. Amikor megkerdeztem, hogy miert, van vmi gond? Akkor azt mondtak, hogy nincs semmi. En meg kozoltem, hogy jo, akkor legyen szives megvizsgalni a babat, mert ma haza megyunk. Es igy is lett. Es ez Magyarorszagon volt es senki nem szemetkedett, ugyanugy ellattak minket. Ez a dolguk.
Jo reggelt!
Akar van hely a rooming-in-ben, akar nincs, ha ugy dontesz, hogy a babadat magad mellett akarod, akkor kotelesseguk eleget tenni ennek. Torveny irja elo.
Csak egy jo tanacs. Ha cukros viz meg tapi a szokas a korhazban (Magyarorszagon nekem bababarat korhazban is betapiztak a cukorra hivatkozva), akkor egy pillanatra se engedd el a babat magad mellol! Kozvetlen szules utan se engedd nekik, hogy a vizsgalatokra meg meresekre elvigyek, mert egybol cumit nyomnak a szajaba, es utana mar lehet, hogy hiaba is probalkozol a szopival, nem fogja elfogadni. Ezek olyan vizsgalatok, amiket melletted is meg tudnak csinalni, a merleget is be tudjak hozni a szobaba. Ez az egesz dolog rolad es a babadrol szol, nem pedig a korhazi dolgozok kenyelmnerol. Fizetsz epp eleget nekik!
Csak egy tanács a zsebesssel, hogy olyan anyagot válassz persze ha van ami tetszik, mert ahogy mondod én ezzel az anyaggal voltam úgy hogy megláttam és nekem ez kell, előtta vagy 5 helyen néztem már, és csak olyanokat láttam, hogy hát ha nincs más!
Szóval hogy kissebb zsebek legyenek rajta, mert ebbe igazából én úgy terveztem, hogy pl. kisfésűt, csipesz meg ilyeneket is belerakok, de ilyen nagyzsebes lett belőle és így csak nagyobb dolgok férnek bele, a kicsik elvesznek:)
Jó reggelt. Nálunk álati nagy vihar van Kecskeméten, dörög villámlik, szakad az eső, na ez megint jó kis frontos nap lesz, tegnap 40 fok ma 20.
Ma megyek Ctg-re utánna dokihoz, 36,5 naposan, kíváncsi vagyok hogyáll a méhszájam, remélem még 1-2 hetet kihúzunk:)
Valahogy lelkileg még nemvagyok felkészülve a baba érkezésére, mintha még valami hiányozna ahhoz, van valakinek tippje mit lehet csinálni hogy egy kicsit izgalomba jöjjek, irígylem aki már tökre bevan sózva.
Én félegyházán szülök és elvileg ha lesz hely én is rooming-in szobába szeretnék kerülni, igaz nemtudom 24 órás-e vagy éjszakára elviszik a pöttömöt, ebben a kórházban nagyon megy a cumisüvegből etetés, meg a cukrosvíz állítólag, így a babónak meg nekem is jobb lenne mindenképp, plusz állítólag ha nem ilyenben van anyuci nem is viszik ki az első 2-3 napban minden etetésnél állítólag arra hivatkozva úgysincs teje anyucinak, hát szerintem ez nagyon gáz!!!!