2009. júniusi babák (beszélgetés)
Tényleg érdekes dolog, hogy ki hogyan reagál egy hormonkezelésre. Ahogy te fogytál, én úgy híztam tőle. De nem bánom, a babóca itt van a pocakomban és nekem ez a világon a legfontosabb!!!
Nagyon sok megfigyelési szempontot állítottak fel a "nagyok", hogy mi jó a babának és mi jó a szülőknek! Nekem egyelőre az a véleményem, hogy a kezdetekkor legyen mellettem a pici, úgyis biztos ott fogok állni a kiságya mellett állandóan és figyelem, hogy lélegzik-e, hogy nem éhes-e stb. Később viszont már neki is jobb véleményem szerint ha nyugodtan, csendesen tud pihenni (gondolok itt arra, hogy nem szól a tv, nem horkol apa stb). De majd a gyakorlatba úgyis kiderül, hogy hogyan kivitelezhető az elképzelés!
olyan érdekesek ezek a hormonok... én is kaptam bőven, nekünk lombik babánk van, úgy hogy a napi 2 szuri az átlagos volt. Ennek ellenére inkább fogytam, amikor kezelésre, már kérdezte is mindenki, hogy talán beteg vagyok? Pedig én is hízékony testalkatú vagyok, gondoltam is hogy majd hízni fogok. Ezt csak érdekességként írtam, meg hogy mennyire különbözően reagálnak a szervezetek. De egy biztos a babáért én is bármit megtettem volna.
szerintem babanak mama melle van a helye! olyan megnyugtato, a korhazban, mikor a kis mano ott van melleted a "bevasarlo" kocsiban... amikor haza ertunk, a kis agy ugy volt lerakva, hogy nem jol lattam a baba fejet, rogton at is rendeztem a szobat, es a kisagy atkerult rogton mellenk, ugy mar nyugotabb voltam (baba is!!!)! amugyis is azok a babak akik mama/papa melle alszanakm, felveszik a lelegzes tipusat es jobban kikerulheto a bolcsohalal, es nyugataban alszanak, ha haljak hogy ott vannak a szulok... szerintem a modern hulyeseg berakni az ujszulotett kulon szobaba! (szerintem, ami nem biztos hogy igaz!)
értem!!a miénk se nagyobb sokkal 2szoba+hal de ugy döntöttünk hogy a nappaliba költözünk be kb 1 évig azátán majd még meglátjuk hogy legyen akkor már nekem is majdnem készen a a babasarok)))))))))))))
Az elején szeretnék ott lenni vele, utánna kiköltözünk a szobából, de mivel a lakásunk nem túl nagy, 1 szoba+nappali, így a nappaliba fogunk kiköltözni, de a babának akkor is csak a sarok marad, csak akkor már lesz a fürdetéshez is helye. Így egy helyen tudom majd fürdetni, etetni és altatni!
a babasarok azért az mert 1szobába lesztek?
ha valaki akkor én is kaptam elég sok +hormont mert a mi kis punócánk inszeminácioval sikertült))és szúrtam magam elég sokat és gyogyszerekböl sem keveset!!!engem se a sok kilo zavar csak a baba egészségét féltem....
Jó reggelt Lányok! Az én súlyom???? Mint említettem a kismamaság alatt "csak" 11 kg-nál járok, de előtte a hormonkezelés miatt rámugrott 10 kg, úgyhogy én is 85 kg-val kezdtem, és a 100 kg felé tartok, de úgy vagyok vele, hogy remélhetőleg lemegy. A doki azt mondta, hogy a hormongyógyszerek miatt felszedett kilók kicsit lassabban fognak lemenni, de szépen kiürül minden a szervezetemből és akkor remélem újra 6-tal kezdődik majd a súlyos, de ha 7-tel akkor sem lesz semmi. Amúgy sem vagyok egy vékony alkat, de azért jobban éreztem magam 65 kg-san, mint amikor 85 voltam. De nekem megéri, hogy kisbabám legyen, utánna majd ledolgozom!!!
már én is annyit nyomok(((és és 86rol kezdtem és a cigit is több mint egy éve letettem a babaproject miatt!!!
szia!!nekem speciál semmi csak annyi hogy nem jött meg és ezzel azért nem is foglalkoztam mert nekem mindig pontatlan volt a mensim!!!én a terhességet max 1 dologról gyanítottam mikor már meg kellett volna jönnie kb 15.napja akkor nagyon kívántam a savanyú káposzátát ....)))épp reggeles voltam melóba és a fél műszak ota kívántam már már azon gondolkodtam hogy kéreckedjek haza mert már nem birom/tam annyira kívántam!!!)))))))))
jo reggelt!!szép napot nektek!!
NA megyek Lányok lezuhizok és utánna pihenek, mert eléggé elfáradtam így a nap végére! Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek!
Persze, hogy akkor lesz teljes én a legjobb, ha a számunkra legszebb manóka már benne lesz, de addig azért megteszi így is nem???
köszike, tényleg nem bonyolult, de biztosan finom
A nagy erdeklodesre valo tekintettel beollozom ide, akkor mindenki megcsinalhatja, aki akarja. Az egyik hoxas kuldte at nekem, olvastam, hogy ma ilyet csinalt, es felkeltette az erdeklodesem, irtam neki, hogy kuldje at a receptet. Szoval ezt valaszolta:
Nagyon egyszerű:)
Háztartási keksz kell hozzá, tej, cukor, pudingpor.
Én általában 2-3 cs pudingporból csinálom ehhez egy-másfél liter tej kell.
Megfőzöd a pudingot a leírás szerint (lehet különböző ízű is, akkor szép színes lesz, csak macerásabb, mert külön külön kell megfőzni).
Ha kész, egy edénybe (én egy ovális jénaiba szoktam de bármibe lehet)leraksz egy sor kekszet, rá egy adag puding,megint egy sor keksz, megint egy adag puding és ezt így folytatod amíg el nem fogy.Innentől más dolgod nincs csak megvárod míg kihűl aztán 1-2 órát pihenteni kell a hűtöben,h a puding jól megszilárduljon és a keksz megpuhuljon és már lehet is szeletelni.
Tehetsz a pudingba gyümölcsöt is,úgy még finomabb lesz:)
nagyon jó lett a babasarok,de még nem a legjobb mert a legfontosabb még hiányzik belöle,a baba:)))))))))))))
én is annyit éreztem, hogy feszül a cici,amikor megcsináltam a tesztet, a többi tünet csak később jött(hányás, fáradékonyság)
Ha fiú cucc lenne, szívesen elfogadnám. Aranyos vagy, hogy így felajánlod! Bár tényleg el tudod adni bármilyen fórumon!
Erre nem is gondoltam hisz én is úgy kaptam őket.Itt a környékemben is mindenkinek fia lesz.Szívesen el postázom bárhova ha kell,de azért köszi.
Nekem spec. nem jött meg, feszült a mellem, rossz volt a közérzetem! Majd pozitív lett a teszt!
Köszönöm Lányok! Akkor ezek szerint nem lett rossz, ha mindenkinek tetszik a babasarok! Igyekeztünk!
sziasztok
tudom, ti már Babások vagytok. érdeklődnék, hogy mi volt az első jele, hogy Babát vártok?
hugika, miert nem adod el (mondjuk vatera)?
huuu mennyit irtatok... szombat van, aszthittem pangas lesz...kelemesen csalodtam:)
jovo heten elkeszul a Maja sarok... rakok majd kepet...
-soline jo lett a babasarok:)nalunk rozsaszin a nyero:)
Ancsa! Jól vagyok köszönöm szépen. Pénteken voltam ctg-n bent a klinikán, rendben volt minden. Holnap megyünk a férjemmel be a klinikára szétnézni, majd hétfőn leírom, hogy milyennek láttam.
aranyos lett a babasarok nagyon, szerintem nem hiányzik semmi
engem is érdekelne a recept, ha nem túl nagy kérés. A puding nagyon bejön mostanában
Nagyon aranyos.
Én a forgót még nem tettem fel, az első pár hétben mi nem használtuk.
További ajánlott fórumok: