2009. júniusi babák (beszélgetés)
Ez a doki is le van pukkanva anyagilag! látni az autóján is!
Engem meg jól idegesít, hogy mi lesz a babával.
Sziasztok!
Tegnap voltam a dokinál, aztán elkezdett jajongani, hogy kicsi a baba. Mondtam, hogy tudom, hiszen ő akarta, hogy ilyen korán jöjjek!
Tényleg???? akkor menjek vissza másfél hét múlva. Köszi!!!!! 6000,- ft
Azért nem csökken tőle, mert 5mg piridoxin-hidroklorid (B6 vitamin) van csak benne tablettánként, míg a sima B6 vitamin 20 mg/tabi.
Viszont görcsökre is jó és lehet belőle 3x2-t szedni, ezért ajánlják sok helyen.
6+3
Sziasztok!
Én is elkiabáltam ma reggel, ugyanis nem kezdtem el rögtön ébredés után az ágyban érezni az émelygést és arra gondoltam, ha Áginak elmúlt :) akkor lehet, hogy nekem is. Téééveedteem, már ugyanúgy érzem magam mint a napokban. Angyal: táppénzen vagyok. Monday: testvérem is akkor került először kórházba mikor az első hetekben együtt voltak, aztán kicsit vérzett és megijedtek. Doki mondta, hogy innentől óvatosan, de leginkább sehogy a kritikus 12. hétig... :(
Hát én próbálok eszerint élni, de nehéz, pedig nem vagyok egyébként "nagyétvágyú" :)
Szia Rinike!
A magne B6-ot en is szedtem, hanyinger ellen jo. Legalabb is ezt mondjak, mert en nem nagyon vettem eszre, hogy csokkenne. De van akinel bejon.
Neked fekvést nem írtak elő?
Más: Ezen a fórumon írta valaki, hogy Magne B6-ot szed? Azt mire is szedi?
Akkor pihenj! Szerintem nem lesz ebből semmi gond. Ha a doki vészesnek látta volna, akkor biztos csinál uh-ot. Sok ilyenről hallottam az első hetekben, lehet csak fel van puhulva a méhnyak. Pihizzél!
Én tegnap jól elkiabáltam a rosszullét mentes napokat! Este mosogatáskor félbehagytam a munkát, azt hittem ott helyben összeesek a fáradtságtól. Lefeküdtem és megmozdulni sem bírtam. Ma reggel pedig narancslevet ittam, amitől egyfolytában hányingerem van.
Úgy rémlik valaki tegnap volt dokinál. Mesélj, mi történt!
Ági 7+0
Jó reggelt Kismamák!
Vannak híreim! Igaz kényszerűségből, de ma reggel a dokinál kezdtem. Kezdem az elején. Tegnap együtt voltunk a férjemmel és utána elkezdtem vérezni, igaz nem nagyon, de én megijedtem rendesen, és mivel még reggel is volt, berohantam az sztk-ba, hogy nézzék meg Zsebikét minden rendben van-e. Nem csinált uh-t, csak beutalót adott rá, de azt mondta, hogy minden bizonnyal terhes vagyok és a vérzés nem komoly, mert egy méhszájseb okozza. Szóval visszarendelt keddre, hogy akkor megcsinálják az uhot és utána föl is vehetnek terhesgondozásba. Ami kicsit ijesztő, hogy mondta, ha komolyabbra fordul a vérzés csomagoljak és irány a kórház. Szóval most szigorúan szex mentes napok jönnek és semmi megerőltetés. Remélem nem lesz semmi komolyabb.
szia ági,igy sokkl személyesebb
szerintem sem kell agyalni,csak hagyni hogy nöljön a picike:)
6+6
pihenj nagyon sokat,én is azt csináltam az első 2 hétben,szinte csak pipilni keltem fel,
puszi mel,6+6
Én fiút szeretnék harmadiknak. Szerintem a férjem is. Na, majd kiderül, csak annyira soká! nekem a fiammal mákom volt, mert a 16. héten a dokim látni vélte a kukacát. De biztosra, ezt is idézőjelben mondom, csak a 18. héten mondják meg. Annyira messze van még!
Nekem pár napja teljesen megszűntek a rosszulléteim. Se hányinger, se szédülés, semmi. Teljesen jól vagyok. Remélem nem rosszat jelent és ezért nem látszik a petezsákban a baba.
De én úgy érzem minden rendben.
Sziasztok!
Rinike ne ijesztgess bennünket(Ez csak vicc volt).Nagyon szorítok hogy ne legyen semmi baj.ihenj sokat.
Lányok!
Nekem csak émelygéseim vannak, nem vagyok rosszul.A lányommal is így voltam.Kitartás
A doki azt mondta 2x1-t szedjek és maradtam is annál, mikor elolvastam a betegtájékoztatót.
Terhesség / Szoptatás:
A B6-vitamint szedheti a napi igényt fedező mennyiségben (2,5 mg/nap).
A szokásos napi adagokkal (20-40 mg) sem ellenőrzött (kontrollált) állatkísérletek, sem terheseken végzett vizsgálatok nem állnak rendelkezésre. Habár eddig semmilyen komoly hátrányos következmény nem vált ismertté a szer szedése kapcsán, de terhesség és szoptatás alatt csak akkor adható a készítmény, ha a várható haszon meghaladja a magzati kockázatot.
Inkább én legyek szarul, mint a babának legyen baja. Lehet, hogy túlzott az óvatosság, de jobb félni... Ami kell a picinek, majd elveszi, van felesleg, van miből :)