2009. júniusi babák (beszélgetés)
Jaj, ezek a védőnők! Kétszer jött hozzánk házhoz. Először mikor még várandós voltam a másodikkal (az elsőnél még máshol laktunk). Elmeséltem félelmeim a szüléssel kapcsolatban, hogy milyen borzasztó volt az első és 7 év kellett mire újra egyáltalán gondolni tudtam az újabb gyerekre, de a szülés vállalására még egy év kellett lelkileg.A megnyugtatás helyett, elmesélte, hogy Neki is 8 év van a két gyerek közt, ugyanezért nem vállalta hamarabb a másodikat és ez is ugyanolyan szar volt, sőt rosszabb! Gondolhatjátok, hogy éreztem magam ezek után! Aztán tök jó lett a szülés, már egy hónap múlva újra szültem volna.
Másodjára a baba 3 napos korában jött és már akkor tápszerezni akarta. Elmondanám, hogy az első hónapban 1800 g-ot hízott, annyi tej volt és annyit evett.
Ennyit róluk, ne hagyd magad! Őskövületek.
Mennem kell játszóra, majd még jövök
puszi
Ági 6+4
sziasztok!
Remélem ma elkerül maszatka, mert 2 napja délutánonként mindig maszatoltam. De enm vészes, csak egy kicsit,mintha tudná a szervezet haza kell menni és nemmardni tovább a melóhelyen! :)
Külömben ma elkerültek a rosszullétek, lehet hogy meg se találnak?
Pedig .... na majd az UH!
Monday, teljesenigazad van!
Ezt valahogy nállunkis tapasztalom,igaz minden nap vagy 5 x beszélünk a párommal, hogy hogy érzem magam. Most csak h. végén jön hazaz ,mert tanfolyamon van jan végéig. Katona a Drága! :)
Szóval ha este mondom pl: maszat volt akkor más reggel hív,hogy vagyok.
Szia! A terhesség ABC-je című könyvemben olvastam. Annyi a lényege, hogy a súly és magasság "összenézésével" a testtömegindex számod kapod, -erre sok kalkulátor van a neten- aztán:
Testtömegindex: 19 alatt (alultáplált) ajánlott súlygyarapodás 12,5-18 kg, 19-26 (normál súly) ajánlott gyarapodás 11,5-16 kg, 27-30 (túlsúlyos) ajánlott gyarapodás 7-11,5 kg, 30 fölött (kórosan elhízott) ajánlott gyarapodás 7 kg vagy kevesebb.
Sziasztok lányok!
Én májusban szülök, csak olvasgatlak néha benneteket. :))
Kistigris, hol van ilyen kalkulátor, ami kiszámítja, mennyi az egészséges hízás a terhesség alatt?
Mindenkinek jó babavárást!
Jó reggelt Kismamák!
Ma egy kicsit el vagyok szontyolodva. A párom még nem tudja elhinni, hogy valami tényleg történik odabent, neki (is) nagyon kell az orvosi megerősítés. Kicsit árnyalja a boldogságomat, hogy én már igazi kismamának érzem magam, ő viszont még azt se tudja mit gondoljon. Igazából érthető, látványos tüneteim nincsenek, így csak egy csíkot látott szegény ami alapján most apukának kéne éreznie magát. Kell azaz ultrahang nagyon!
Szia.
Köszi a válaszodat. Én is tápszer ellenes vagyok, illetve hát van bőven tejem. Csak a védőnő sokkol ezzel, mert hogy nem hízik eleget a kislányom Én abszolut jóllakottnak látom, éjszaka egyáltalán nem kel fel..szóval...De akkor marad minden a régiben. (egyebkent szilárd kaját egyszerűen nem hajlandó megenni). A dokihoz időpontot jövő hét szombatra kaptam, szóval ez egy örökkévalóság.
A vitamin témához annyit, hogy ha a dokikon múlna, csak 8. héten kezdenénk el szedni, mikor már számukra is bizonyított a baba - a szervek pedig már előbb is fejlődnek -. Nekem is azt mondta, hogy jövő héten az uh megmondja van-e baba, addig nem kell semmit szednem. Persze, hogy már szedem legalább 1 hónapja, folsavval kiegészítve. :)
Egyébként azért kezdtem Gravidát szedni, mert tesómnak az Elevitnél mondta a védőnő mikor hányingere volt, hogy a Gravidától kevésbé szokott lenni a kismamáknak. Lehet, hogy egyénfüggő.
Húú lányok, itt én vagyok a leggurulósabb :)) Sajna alacsony vagyok 158 cm és 74 kg. Tudom, sok csak az nyugtat, hogy viszonylag arányos "nőies" csípő, comb... az viszont már nem esik jól, hogy a combom miatt alig tudom felhúzni magamra a "kínai" nadrágokat. Megnéztem egy kalkulátort, én összesen 7 kg-t hízhatok, vagy még kevesebbet. Már most is próbálok keveset és egészségeset -zöldség, gyümi, levesek - de fogyizni nem most akarok... Ja és a hasamon már érzem, hogy nem minden nadrág kényelmes. Persze még nem a babustól, de gondolom a méh már most is nő.
Eddig ha "behúztam" a hasam, majdnem lelapult, most már hiába húzom be :)))
na mindenki elmegy?
nee mááá!
:D sziaaa!
Holnap talizunk!
Hát a magasságod miatt már érthető a súlyod. Én 175 cm vagyok és 72 kiló. A második gyerekünkkel 59-ről indultam és 35 kiló jött fel. Tudom, tudom, marha sok. De megvan a miértje, majd leírom, de most ébredezik úgy hallom...
Szóval örülök, hogy ennyi lement a 21 hónap alatt, még egy évet számoltam a maradékra, de most közbejött a harmadik.
SZIAAAAAAAAAAAAAA
holnap várunk!!!
És GRATULAAAAAAAAAAA
Akkor most jövök én! :)
Tegnap hozott a férjem fincsi ropogós kenyeret a halászléhez. Belekóstoltam és nem bírtam megenni, mert szabályosan mosószer íze volt! A lányom és a párom is megkóstolta, szerintük isteni finom. Így kenyér nélkül voltam kénytelen megenni a kaját.:(
Érdekes, ma reggel már nem éreztem, pedig ugyanaz a kenyér volt.
én 160 cm magas vagyok, mindig is ilyen körül volt a súlyom, Csanáddal a 38. héten 60kg voltam :D
Most 6 + 2 hetes vagyok, amit észrevettem magamon a puffadás ezért picit szorosabbak a nadrágaim,és igen amolyan fémes szájizt én is tapasztaltam
csajok nektek nincsenolyan fura szájízetek?, mert énmár napok óta azzal küzdök, a fogaim rendbe,mert addig enm is fogtunk neki, mígy nem ellenőríztettem.
Valakinek ehez hasonló jel?
én még nem tudom,hogy fel, vagy le vándorolnak a kilók, de azt észrevettem,hogy változik a testem, kezdek seggesedni. De hogy ne hízzak el már Párom vett egy mérleget, amin szépe heti 1X mérem majd magam!
De úgy érzem én híztam!
Dehogy figyellek! :) Csak már annyit írtam, nehogy azt higgyétek, hogy egész nap itt ülök és amúgyis szófosó vagyok. Már bocsi.
De már 2.5 órája alszik, fél órán belül felébred és akkor úgyis lépek estig vagy holnap reggelig.
Apa is nemsokára jön haza, töltött káposzta lesz a hami, várom, hogy hozza a tejfölt.:)
Délelőtt meg kellett ennem egy kis csokit, mert a fiam felbontatta, de nem kérte és ne maradjon úgy..., jó kis önfeláldozás, mi? De lényegében még reggel óta nem ettem.
Valamelyikőtök észrevette már magán, hogy hízott?
Én az elején leadtam másfél-két kilót, ebből egy valahogy feljött. Valaki még? Írjátok, hogy Ti is gyarapodtok, mert még azt gondolom bálna lesz belőlem!