Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009. júniusi babák fórum

2009. júniusi babák (beszélgetés)

2008. okt. 20. 13:47
Nekem meg van egy kevés sárgás folyásom,tegnap csípett egy kicsit ma már jobb szerintetek?
491. Monday (válaszként erre: 487. - 6f685ccb94)
2008. okt. 20. 13:47
Ha most rögtön be tudtam volna menni hozzá, akkor még talán odaérek, de már az sem biztos és mivel sajnos még dolgozom nem tudok csak úgy felállni az asztaltól, hogy akkor én mennék. De holnap elmegyek mindenképp.
2008. okt. 20. 13:46
Most valami újfajta Femibion vitaminról is hallottam, ami mellé nem kell külön folsavat szedni (annyit/olyat tartalmaz). Tapasztalat valakinek?
489. Monday (válaszként erre: 486. - 6f685ccb94)
2008. okt. 20. 13:44
Köszi! Akkor ma szépen besétálok a patikába és veszek Elevitet, és holnap inkább elmegyek az sztk-ba, legalább a normálisabb doki lesz, bár félek, hogy még sok mindent nem fog tudni mondani, mert még csak 5+4 vagyok :D Akkor kollektív Nyugi!
488. rinike (válaszként erre: 484. - Monday)
2008. okt. 20. 13:41

Én pecsételős vérzéssel azonnal elmentem a dokihoz.

Szigorú fekvést írt elő 1 hétig, és kaptam egy csak receptre kapható gyógyszert. A vitaminokat teljesen magamtól kezdtem el szedni még januárban (Elevit és folsav), most a görcsölésemre, ami még nem volt a dokihoz menésemkor, Magne-B6-ot is elkezdtem szedni. Ma is voltam dokinál, az UH és szívhang rendben, és egyetértett a Magne-B6-tal.

2008. okt. 20. 13:40
A dokidnak mondtad, hogy vérzel picit? Nem javasolta, hogy megnéz -még ha elfoglalt is- és ad valami bogyót rá?
486. 6f685ccb94 (válaszként erre: 484. - Monday)
2008. okt. 20. 13:35
Én doki nélkül kezdtem (Gravida+folsav) mert mire ő eljut odáig, hogy igen, terhes, addig kifejlődik minden szerve a picinek. Már a felkészülés időszakában is javasolják, ugyhogy ártani nem árt az biztos. És Te is nyugodj meg :)
485. 6f685ccb94 (válaszként erre: 482. - Monday)
2008. okt. 20. 13:33
Köszi! Már megnyugodtam kicsit, elvégre nő a petezsák, (Pesten 7 mm-t mértek mult vasárnap) rosszullétek, hányinger is megvan, nem vérzek, rendben lesz itt minden -remélem- :)
484. Monday
2008. okt. 20. 13:30
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek! Sajnos a pecsételős vérzés ami szombaton kezdődött még mindig nem múlt el. Igaz csak nagyon halvány és nem mindig jelentkezik, de azért van. A dokimhoz meg nem tudok menni, mert éppen szül és csak ma lenen a héten, szóval csak az sztk-ba tudok bemenni holnap, de ott még az uh is kőkorszaki berendezés. Ti orvosi javaslat nélkül kezdtétek a vitaminokat szedni? Gondoltam rá, hogy veszek én is, de félek, hogy a doki nem örülne neki. Még életemben nem voltam ilyen tanácstalan, mint most. Jól vagyok, nem fáj semmi, de aggódom, hogy megmaradjon a pici.
2008. okt. 20. 13:27
Nem hagyott nyugodni a dolog, felhívtam egy ott dolgozó uh-s ismerősömet és megkérdeztem, hogy szerinte nem látszódna több a hüvelyi uh-n? Miért nem arra küldik a kismamákat? Azt mondta, hogy hüvelyit csak akkor kérnek, ha a hasin nem látszódik később sem vagy valami probléma sejthető. Egyébként nem akarják azzal zargatni a babát, mert igaz, hogy nincs kimutatva káros hatás meg sterilek az eszközök, de ha hasin is követhető a terhesség, akkor nem alkalmazzák. Szerinte 2 hét mulva elég lesz látni a babót, az a fejlődésnek megfelelő.
482. Monday
2008. okt. 20. 13:25

Sziasztok Kismamik!

Gratula az uh-soknak! Kistigris24 tényleg nagyon idegölő a várakozás, de próbáld meg élvezni inkább a terhességet és nem aggódni. Már ezek a hírek is szuperek amiket kaptál, nyugi szorítunk!

2008. okt. 20. 13:09
Borzasztó, mennyire nem figyel rád a doki.
2008. okt. 20. 12:52
Köszi, aranyosak vagytok. Valahogy éreztem, hogy nem lesz "semmi", mondtam is a páromnak, hogy majd legközelebb jöjjön velem, most lehet, hogy hiába jönne. Sajnos igazam lett. Próbálok nyugis lenni, csak már annyira várom, hogy "hivatalosan" is kismami legyek :) Lehet, hogy ők már ezt annak tekintik -mondta a doki, hogy mehetek a védőnőhöz- de én majd ha látom a kis drágát és a szívdobogását.
479. didoka83 (válaszként erre: 476. - 6f685ccb94)
2008. okt. 20. 12:38
Sajnálom, hogy megint kibabráltak veled. Mindenesetre ne idegeskedj, mert az nem tesz jót Nektek! Kitartást, bár tudom nehéz, de hamar elröppen az a két hét, és végre meglátod a tündérkéd!
2008. okt. 20. 12:26
Lányok mindenkinek gratulálok.Kistigris ne aggódj.
477. 6f685ccb94 (válaszként erre: 475. - Didoka83)
2008. okt. 20. 12:23
Nagy gratuláció! :) Örülök, hogy nektek sikeresebb volt a mai nap.
476. 6f685ccb94 (válaszként erre: 468. - Gabó_78)
2008. okt. 20. 12:22

Megjöttem lányok! Nem hittem a fülemnek, megint hasi uh-t rendelt a dokim. Kérdeztem, hogy hüvelyin nem lehetne esetleg jobban látni, a válasz az volt, hogy jó a hasi... Persze csak petezsákot látott a szonográfus: 20 mm x 10 mm-es petezsák, alakja szabályos, jó helyen, 2 hét mulva embryo vizsgálat. De legalább már leírták a 6 hét 5 napot terhességi kornak és a szülés várható időpontját 2009.06.10.

Kicsit aggódok, mert előtte azt mondta a doki, hogy már látszódnia kell az embriónak meg a szívhangnak is és ha minden oké nem is kell hozzá visszamennem, 1 hónap mulva találkozunk csak. Na ebből lett "2 hét mulva embrió vizsgálat".

Gabi, én örülnék ha már babát és szívhangot is leírtak volna, de még két hét bizonytalanság és aggódás van-e egyáltalán baba benne?

Várom a beszámolót, aki ma ment :)

2008. okt. 20. 12:18

Sziasztok!

Most végeztünk az ultrahangon. "Vizsgálatkor a terhes méh üregében egy embryo látható. CRL:8,7MM. Jó életjelenségek." Hallottuk a szívhangot is, annyira, de annyira boldog vagyok:)))

474. jpne (válaszként erre: 472. - Angyal 79)
2008. okt. 20. 10:35
Persze rá tud nézni. De sírni nem szokott, már elég nagy, majdnem 22 hónapos. Már meg lehet Vele beszélni a dolgokat.
473. angyal 79 (válaszként erre: 468. - Gabó_78)
2008. okt. 20. 10:32
Szia csinicsni 441 hozzászólásában van egy link ahol megnézheted mekkora kell hogy legyen a baba./ hetesen még csak a zsák méretét írja nem a babáét.A Baba mérete a CRL(Ülőmagasság)
2008. okt. 20. 10:26
Ne ha nagyon sír a bátyád is rá tud nézni, hogy ne legyen semmi baj.
471. jpne
2008. okt. 20. 10:21

11.30-ra. Csak kicsit gondban vagyok, mert nem szeretném vinni a kicsikénket. Mégiscsak rendelőintézet, beteg emberek meg minden. És nem is szeretném, ahogy látná a hüvelyi ultrahang mibenlétét.

Arra gondoltam, hogy 11-kor elaltatom (egyébként dél körül szokott), legalábbis megpróbálom. A lányom utolsó órája 11.40-kor végződik, negyed 1-re biztos hazaér. Így ahogy elaludt másfél órán belül itthon lenne a lányom, hogy vigyázzon Rá. A bátyám itthon van, szóval nem lenne amúgy sem egyedül, csak Ő nem tud mit kezdeni Vele ha felébred. De 2 órát szokott egyhuzamban aludni, így nem hiszem, hogy a lányom hazaértéig felébredne.

Na, most ez a nagy dilemmám.(Vagy vigyem el?)

2008. okt. 20. 10:10

Egyetértek!!

Ne aggódj!

Jpne mikorra mész?

469. jpne (válaszként erre: 468. - Gabó_78)
2008. okt. 20. 09:49

Picike??? Ne aggódj, én a 6+5. napon mentem dokihoz, babáról szó sem volt, nemhogy szívhangról!!! Örülj Neki, hogy már biztos van Ő nektek. Lehet azért is kisebb, bár nem tudom tényleg az-e, ha pár nappal később fogant mint a "nagykönyvben" megírt 14. fogantatási nap.

Ne aggódj tényleg!

Van, él és fejlődik. :)

2008. okt. 20. 08:23
Gabi vagyok. Első kisbabámat várom és kérdezni szeretném, hogy 6 hetes vagyok 4mm-es a babám van szívhangunk és az orvosom szerint picike, csak nekem ilyen pici a babám?
2008. okt. 19. 20:38
Én sem járok gyakran pipilni, de nincs is mitől mert én sem iszok sajna eleget. Pedig rá kell vennem magam, mert ki vagyok száradva, már a szám is kirepedt, vérzett is picit.
466. angyal 79 (válaszként erre: 465. - Jpne)
2008. okt. 19. 19:59
Ezt már sokan mondták, lassan lesz glóriám is.
465. jpne (válaszként erre: 462. - Melrosp)
2008. okt. 19. 19:56

Most is hogy forog a gyomrom! Remélem nem lesz megint éjjeli WC ölelés!

Én éjjel csak néha szoktam kijárni WC-re pisilni. De sajnos nem is iszok sokat napközben. Nem tudom leerőltetni a vizet. Mást se.

Angyal, egy angyal vagy,köszi a szorításért. :)

2008. okt. 19. 19:41
Hát ezt még nem fejeztem be de a kurzor elmászott, szoval azt csak lefekvés előtt veszem be.
2008. okt. 19. 19:40

Érdekes, nekem is inkább este felé van hányingerem.

Mondjuk én reggel és délben szedem a magnét és az csökkenti.Este edig c

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook