2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Khatif, remélem nyugodt volt az éjszakátok!
Lányok, ne ijedjetek meg a láztól, NAGYON FONTOS szerepe van. 38,5 alatt nem szabad lázat csillapítani, mert a láz a szervezet védekező mechanizmusa és megöli a kórokozókat. Ha túl hamar csillapítasz lázat, nem tanulja meg a szervezet, hogyan győzze le a bacikat. A végbélben mért 38,5-ös láz csak 38-nak felel meg. Nézzetek utána, én már rutinróka vagyok, Kata ha lázas, mindig 40-ig felmegy neki. Tudom, először mindenki megijed a láztól, pedig tényleg nem szabad. A lényeg: 38,1 NEM LÁZA S állapot, nem szabad csillapítani. A lázcsillapító nem játék, a szevezetnek szüksége van a lázra, különben később hogyan lesz immunrendszer, ha nem tanul meg a kis teste a babának?! Nem akarok ám senkit megbántani, csak a múltkor is olvastam unokatesómnál, hogy úgy adja 38 körül értéknél be a gyereknek a lázcsillapítót, mintha egy kis teával kínálná és nagyon dühít, mert rosszat tesz a babájával. Szóval egy a lényeg: nyugalom, ha lázas a baba. Ha eléri a 38,5-öt, akkor mehet neki a Nurofen, Panadol, mindegy + hűtőfürdő. Ha ez sem segít, én olyankor adom a kúpot. Volt már, hoyg mindenét tekertem hidegvizes ruhába, úgyhogy én már pár nagyon durva lázon túl vagyok, de tényleg ne ijedjetek meg ennyitől.
Khatif, remélem nyugodt volt az éjszakátok!
Lányok, ne ijedjetek meg a láztól, NAGYON FONTOS szerepe van. 38,5 alatt nem szabad lázat csillapítani, mert a láz a szervezet védekező mechanizmusa és megöli a kórokozókat. Ha túl hamar csillapítasz lázat, nem tanulja meg a szervezet, hogyan győzze le a bacikat. A végbélben mért 38,5-ös láz 38-nak felel meg. Higyjétek el, Kata az a tipikus 40 fokos, ha egyszer lázas, 40-ig megy. De 38,5 alatt soha nem csillapítottam, kell hoyg a szervezete harcoljon a kórokozókkal. Ennyinél meg nem fog lázgörcsöt kapni, de tudom, első babánál mindneki megijed - én is túl vagyok ezen. Amikor először volt 40, még sírtam is. De tényleg ne adjátok a kúpot és a lázcsillapítót, mint a kaját (lehet ez rossz példa), mert a gyerek immunrendszerével szúrtok ki! Nézzetek utána, mennyire jó és fontos a láz egy bizonyos határig. Nem szabadpopóban mért 38,1-nél lázat csillapítani, ugyanis az még nem láz.
Jó reggelt! Vizike, hihetetlen vagy, hogy hajnali 3kor bekapcsolod a géped!
Látom, a kilókról van szó. Alig szedtem fel a terhesség alatt, de amióta szoptatok, csak a kajára tudok gondolni, fel is szedtem 2-2,5 kg-t. Nem mondom, hogy nem zavarnak a hurkák, de nem fogok tornászni, amíg szoptatok, ez nekem is mindent megér, főleg miután Katánál csak felesben tudtam, nem volt elég a tejem, ezt most nagyon megbecsülöm! :)
Szióka mindenkinek!
Khatif remélem nem lett szükség a 3 órási kúpra!
Szabina de jó hogy ura velünk vagy!Örülök,hogy ilyen jól viseltétek a költözést,és ismét helyreállt a tejipar.Anyukád?
Missz csodás cserfes kislányod van! :)Nemcsak gyönyörű,de igen jó kompromisszum kézsége van.:))
Márti olyan szépek a lányok!Eggyetértek az előttem szólóval,bajba lessz a párod,ha bevadulnak értük a pasik.:D
Kilók.Sohasem voltam vékony,22-t szedtem fel a terhességem alatt,10 lement szülés után,de mostmeg megint araszolnak vissza.De első a tejipar,pláne,hogy nekem is 2 lányom van.:)
Jó érzés adni a másiknak is,meg persze az ára is igen jól jön.
MAjd jövőre kezdek magammal valamit.De addig meg gurulok.:P
Van ismerősöm akinek a torna miatti tejsavtermelődés miatt nem kellet többé a cici a lányának.Igy lett tápis.Az meg boldog, hogy végre gőzerővel tornázhat.Szerintem marha,mert nekem olyan jó érzés mikor cicizünk,s közben hozzám bújik.megfogja a cicim, a kezem, és érzem, hogy szuszog.S a végén tejcseppecskéval a szája sarkában boldogan rámvigyorog.
NA futok ujra aludni.:))
Az én lányomnak is ilyesmi láza volt mindig. Neki is a Nurofen vagy Antipiretikus kúp + 1 óra múlva a Panadol variáció használt. Bár volt, hogy az sem. Sokat hűtőfürdőztünk. És volt, hogy beadtam az egész nap beadható max. adagot kúpból és szirupból is tartós eredmény nélkül. Na akkor jött az Algopirin. Az gyorsan segített.
Egyszer viszont nagyon megijedtem, mert már mindenből megkapta a max. mennyiséget, hűtőfürdőt és 39,1-nél adtam az Algopirint. Fél óra múlva, meg 39,6 volt. Nem kívánom senkinek.
Na, de ez nem oltás után volt! hanem 3 évesen arcüreggyulladással.
Remélem soha többé nem lesz ilyen éjszakánk.
Szerintem jó lesz, ha vársz 3-ig az újabb kúppal. Ha addig 38 fölé menne, csinálj hűtőfürdőt! Bár ha már elindult lefelé a láz, nem hiszem, hogy szükség lesz bármire.
Láztalan, nyugodt éjszakát kívánok Nektek! :)
Igen,szerintem is várj.Nem tudom milyen kúpot használsz,de a legtöbbnél 6 órának el kell telni a kettő közt.
Remélem jobban lesz Ákos hamar!
Ja és köszönöm Neked is a kedves szavakat:)
A lanyok csoda szepek. Milyen edesek lehetnek egyutt.
Akit meg akkora taplo, hogy igy beszol le se kell. Kit erdekel, hogy o mit gondol.
Annak is érzem magam:)
Ráadásul el is vagyok kapatva,mert amennyire féltem a két babától,annyira kellemesen csalódtam,nyugisak,van elég tejem,alszanak éjszaka,úgyhogy panaszra nincs okom!A nagyokról nem is beszélve.
De jo, hogy ilyen okos nagy lanyod van. :))
Akosnak 38,1 volt, adtam kupot most 37,7. Most adjak megint majd. Jaj anyam de tancstalan vagyok.
Arjan szerint, ne csinaljak semmit ,mert Akos hol van, hiszen mosolyog. Na ez a segitseg
Csak őszinte. :)
És ha olyan jók, édesek és aranyosak a gyerkőcök, amilyennek látszanak a képek alapján, akkor Te meg egy nagyon szerencsés anyuka vagy. :)
Köszöni a dicséretet az anyai szívem. :)
És köszi a nyugtatást is.:)Mindig megkönnyebbülök, ha valaki más is jár velem hasonló cipőben.
Benéztem a naplódba. Gyönyörű kis és nagy gyerekeid vannak! Olyan bájos arcocskájuk és hatalmas, szép szemeik vannak. Lesz bajban apa pár év múlva. :DD
Sziasztok!
Nekem is alig van rucim ami feljönne rám. :(
62-vel kezdtem, 82-vel fejeztem be. 76-tal jöttem ki és még mindig van rajtam bőven.Most 72 vagyok. :(
Misz én is paráztam ezen a kéznézegetésen,ugyanis Zsófi már jó ideje nézegeti,de Dóri csak a napokban kezdte,pedig mi már 4 hósak leszünk,ugyhogy sztem egyáltalán nem vagytok vele elkésve:)
Egyébként gyönyörűek a gyerkőcök!!!
Na én búcsút intettem a felhőtlenségnek a szüléssel. :( A változó korig gumizunk. :(
Már végre megvolt az 1. összebújás is, és piszokul fájt. :( Máshogy mint a császár után. Lényegesen rosszabb volt. De remélem idővel majd jobb lesz.
Én ezt nem értem. Zolikának már a 2 hónapos oltáson beadták. És remélem jól működik majd.
Ágikának annó 5 hónapon keresztül volt folyamatosan középfül-, arcüreg- és mandulagyulladása. Sokszor felszúrták szegénykémnek itt-ott, mert egyszerűen nem lehetett napokon keresztül 38 alá húzni a lázát. Akkor mondta a doki, hogy adjuk be neki (hamarabb is eszébe juthatott volna, na mindegy). És a lényeg, hogy az azóta eltelt másfél év alatt 1x volt torokgyulladása egy estés hőemelkedéssel, és 2x volt pár napig orrcsorgása.
Neki használt.
Szilvita,ha kéred akkor sem adja?
Khatif,tök jó holnaptól lehet felhőtlenűl huncutkodni...Nekem is jó lenne de még nem jött meg addig nem akarom felrakatni.
Jó fej Ágika:)
Azt olvastam, hogy 6 óránként lehet a kúpot adni, ha felmegy közben a láza, akkor hűtőfürdő. Szegények, én úgy utáltam a hűtőfürdőt:( Mikor a forró esne igazán jól, még hideget kapsz, brrr.
Sziasztok!
Khatif:remélem Ákos hamar jobban lesz.Akár két napig is belázasodhat vele:(
Látom a súly a téma,ez nekem is érzékeny pontom.Nektek is vannak kedves ismerősök akik célozgatnak rá?Én nem tudok elmenni sétálni úgy a csajokkal,hogy valaki ne mondja,hogy "de szépek a babák...juj de sokat híztál"Na ilyenkor kiakadok!De én is nagyon féltem a tejcsit,hiszen két manót is el kell látnom vele,így nyelek egy nagyot.
Szabina:Minden jót kívánok nektek az új helyen,örülök,hogy tetszik.Biztosan találtok kedves új ismerősöket:)A gyerekek pedig még olyan könnyen tudnak alkalmazkodni.
Beadták az oltást úgy hogy megfázott?
De jó neked hogy fogysz.
Én 82-vel kezdtem a terhességet, és 97-tel mentem szülni. 90 voltam szülés után, most 84-85. Pedig zabálok, komolyan mondom, és rengeteg sütit. Díjaznék még pár kilót.
Én úgy tudom, hogy azt nem bírják a babák, ha izomlázad lesz a tornától, mert akkor valami savas lesz a tej.
Sajnálom, hogy Ákos belázasodott. :( Úgy tudom a Germicid c kúpot 4 óránként lehet adni. Bár nem tudom neked mi van. A dobozában biztosan írják a betegtájékoztatón. 38,5 c fölött szoktam hűtőfürdőt is csinálni. Bár oltás után csak hőemelkedésnek kellene lennie. Reméljük ez az egy kúp elég. :)
Ágikának a nyáron mondtuk, hogy apa mag ő mennek szeptembertől vissza dolgozni. És kb. ilyen párbeszéd jött:
- Anya te miért nem?
-Zolika még kicsi, itthon kell lenni vele.
-Vigyük bölcsibe.
- Te is csak 2 évesen mentél.
- Jó. Akkor legyen úgy, hogy pénteken nem alszok ott.
Na, ebben megegyeztünk. Azóta minden ok. Sose problémázik szerencsére. :)
Én 69-cel jöttem haza, most vagyok 65 kiló, A vicc az, hogy 5 hete vettem úr ruhákat, msot meg mind esik le rólam. A hasam 4cm-rel kisebb mint akkor volt.
Ákos lázas az oltás miatt. Adtam neki egy kúpot. Kell neki majd adni még? Meddig normális ha lázas?
Misz, milyen Ágikának az ovi, hogy te otthon vagy? Nem akar otthon maradni veletek?
köszi lányok az infót.
na én még mindig a fekete pamut kismamanaciba nyomom de már nagyon unom.nem jön rám semmi pedig tele a szekrényem jó kis farmerokkal/mániákus vagyok/.
szabina,jó hogy újra itt!