2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Ruhám nekem sincs, nem jön rám semmi, vagyis valami rámjön, magamratuszkolom. :-) De tükörbe én sem nézek, tornával meg akkor én sem kísérletezm, lényeg, hogy sok sok tejecske legyen.
Ákost nem szoptattam, de a szoptatást semmiert sem cserélném el. Csodás érzés, és legalább nem kell kotyviszolni, mindig ott van, amikor kell. :-)
na a súlyok...áááááááááááááááááá
épp bariközt előtt fejeztem be a tornát, végigcsináltam egy egész norbis dvd-t, most úgy érzem magam mint akit péppé vertek. viszont muszály csinálnom...ki nem állhatom magam. 55 -el kezdtem a terhességet, 73 mal mentem szülni, 66-al jöttem ki a kórházból és most 69 vagyok, ez nagyon nem jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó:(
Az alakomról ne is beszéljünk! 65kg a versenysúlyom. 84kg voltam a szüléskor, 74 amikor hazajöttünk a kórházból. Most meg 78!!!! Hétfőn néztem meg a védőnőnél. Azt hittem leájulok a mérlegről. Persze én se fogyókúrázhatok a tejcsi miatt. Szerencsére a Páromnak így is tetszem. :)
Van egy barátnőm, 4 hónapos a kislánya. A férje 3 hónapja folyamatosan cseszegteti, hogy mikor lesz már megint lánykori alakjában, mert már nagyon unja, hogy úszógumis és nagy a feneke.:(
No coment.
Örülök, neki, hogy jól vagytok, és Zolika is egy kis földreszált angyalkává változott:-)
De azért én sem akarom nagyon elkiabálni, milyen kincs is Áron, pedig olyan jó vele dicsekedni, főleg, hogy tudom, Ákos milyen baba volt. Na, vele is aztán megszenvedtünk....de értük mindent:-)
Egy hatalmasat voltunk kint sétálni, és erre mondhatom azt, hogy nem szokta cigány a szántást. Azt hittem, leszakadnak a lábaim, mire végre hazaértünk. Ákos jobban bírta.
Lányok, mindenkinél visszaált a rend az alakjával kapcsolatban. Én szörnyen nézek ki, és egyenesen útálom magam. De Áronka szopik, így a fogyókúra szoba sem jöhet, enni meg tudok, néha rendesen bűntudatom van, milyen mennyiségeket meg tudok enni. De komolyan mondom, rendesen úgy érzem, hogy Áronka még a lelket is kiszívja belőlem, így kell az utánpotlás.
Szuper, hogy ilyen jól vette mindenki az akadályt a költözéssel. :) Kívánom, hogy legyetek ott nagyon boldogok!
Mesés, hogy Áronka ilyen nagyon jó kisfiú.
Nem szeretném elkiabálni: Zolika is olyan ügyes alvó, elalszik a babakocsiban, az autóban, a bölcsőben magától. Dél körül a hasamon is, de ez inkább csak én miattam van, imádom, hogy szuszmókázik rajtam. :)
Sziasztok!
Nálunk nem nagyon van fix napirend. Ami biztos: 6-kor van reggel Ágika ébredésekor, 11-f12 körül elalszik a hasamon, du. f4-kor megyünk Ágikáért az oviba, utána sétálunk, este f7-7 körül fürdés, éjjel 2-kor 4-kor ébred pár korty tejcsire és visszaalszik. A nap többi része változó.
Vikk: Zolika júliusban és augusztusban 3-4 naponta kakált, aztán szeptemberben naponta 1x, és az elmúlt 2 hétben 3x kakál kúppal. Holnap lehet megint elő kell vennem, mert múlt hét szombaton kakált utoljára. :(
Az bosszant a legjobban, hogy fogalmam sincs mi okozta a változást. Semmit sem csinálunk másként mint eddig.
Csak tejcsit eszik, sokat erőlködik, de fájni nem fáj úgy látom.
A doki azt mondta húzzunk ki még 3 hetet valahogy, heti 1 kaka legyen, és utána kezdjük el az almát. Az segít állítólag majd.
Flóra is hisztizett 4től 5 ig
ez egy ilyen nap úgylátszik....
Nagyon telik:)
Domi jókedvű volt délelőtt, aztán úgy 3-ig elvolt, azóta meg hiszti. Most talán elég mélyen alszik, de még nem csináltam semmit ma...
Jami sem viszi túlzásba ma az alvást... Jön a hidegfront, vagy nem tudom... Állandóan bőg, még szerencse, hogy este jön anyum, mert elég nehezen viselem már.
Ma 1 éve volt a punkcióm... de hamar elszaladt az idő!
Sziasztok csajok!Milyen jó idő van .Idáig sétáltunk de szerintem még du is megyünk..
Látom a napirend a téma.Nekünk nagyjából már beállt vagyis csak az etetés.(5vagy 6, 9, 13, 17, 20: 30 kor fürcsi utána kajcsi és kb 21:30 kor már alszik...)A többi meg ahogy kijön.Flóra imád csavarogni a fákat nézni és persze igazi csajszi :plázázni (sok fény lesegeti : -)
Van akinek csak csak 5 naponta kakil kb a babája? Régen napi több is volt most meg 5 naponta de nem nyűglődik...(tejcit eszik még mindíg)
Khatif ügyik vagytok, szép méretek, és ezek szerint a fülcsivel sincs komoly gond.De jó.
Én nem írok napirendet, nekünk nincs ilyen konkrét, minden attól függ, hogy mikor kel reggel Csabó, aztán ahhoz viszonyítva 3 óránkénti szopi a konkrét. Szopik között ha álmos alszik, ha nem, akkor játszunk. Sajna egyedül nem nagyon van el csak esetleg a babakocsiban, vagy a hintában. A séta is attól függ milyen az idő. Mostanában kora délután, mert akkor nem kell takaró meg sapi. Most is kinn szunyál a kertben :)
Sziasztok,
Megjottunk. Akos megkapta az oltast, Nagyon sirt,de most mar mosolyog. Vettem neki tenger sos orrsprayt is.
A spiralom is fent van vagyis a minera, ami nem spiral, de igy terjedt el.
Akos ma 62 cm es 5870 gramm:)
Egy biztos nem suket, de lehet, hogy nem hall rendesen, a dki azt mondta a jovo honapban ijra megnezi. De megdicsertek, hogy milyen eros gyerek, hogy mar 90 fokban tartja a fejet hason :)
Azt is mondtak, hogy eleg neki a napi negyszeri eves.
Sziasztok.
Szabina örülök, hogy tetszik az új lakás.
Nálunk a napirend a köv.:
Reggel fél 8 körül ébresztő
Tisztábateszem, átöltöztetem játszós ruciba
8.00 etetés
pihenőszékben nézelődik, mig én beágyazok stb.
Kézben sétálunk
10-10.30 evés
picit nézelődik altatás
alszik fél órát órát
felkel nézelődik séta
2.00 kaja
énekelünk, hintázunk
nézelődik, ha álmos elringatom a babakocsiban
addig leckeirás a középsővel
5.00 kaja, séta, hinta
szőnyegen játszás
7.00. torna, fürdés
fél 8 kaja és altatás, ami kb. 20-25 perc
éjszakai ébredés mostanában 2.00, 6.00
Sajnálom, hogy ilyen nyűgösek a babák.
Dóry, én is sokat godnoltam rátok, már alig vártam, hogy legyen netünk.
nitina, nálunk Áronka úgy alszik el, hogy berakom a kiságyban, szépen elmondom neki, hogy most már csukja be a kisszemét, mert a pici babának alukálni kell nagyot, hogy szép nagy fiú legyen, és az Ákossal sokat játszhasson. Adok neki puszit, megsimogatom, fejéhez rakom az alvópárnáját, és láss csodát, mint aki értené, alukál is. Annyira imádom, olyan kis okos.:-)
5 körül - szopi (ha rosszabb időszak van akkor éjjel 1-2 körül is kér cicit)
5-8 - aszik
8 körül - szopi
8-9 alszik, vagy csendben nézelődik a kiságyban
9 körül - kötelező tornáztatás
9.30-11 - közös játék, hurcolászás, ringatgatás, néha kicsit bealszik, de általában nem, tologatás a bölcsőben az erkélyen
11 körül - szopi
11.30-14 - közös játék, hurcolászás, ringatgatás, nagy ritkán kis alvás
14 körül - kötelező tornáztatás
14.30-17 - nyűglődés, hurcolászás, (ha reggel nem sikerült kakilni pocakmaszírozás), ringatás, séta, vagy bölcsőben tologatás az erkélyen
17 körül - szopi
17-18 - erősen várjuk apát haza, hogy átvegye a szolgálatot a hurcolászásban, mert alvás az egyáltalán nincs ilyenkor már, nyűglődés viszont annál több, buksiolajozás a koszmó miatt+kissapka
18-19 - apa játszik kicsi lányával, kötelező tornáztatás, buksidörgölés, én előkészítem a fürdetést
19-19.30 fürdetés
19.30 szopi
majd jóéjtpuszi, megbeszéljük, hogy most már aludni kell, alvás (szinte mindig elalszik 5 perc alatt, ha nem, akkor is eldünnyög magában, aztán alszik
Sziasztok!
Szabina jó, hogy újra itt vagy! :) És persze az is, hogy tetszik az új életetek.
Van valakinek vmi ötlete,hogyan érjem el, hogy egyedül aludjon el a fiam? Régebben ment neki, mostanában viszont nem alszik el magától. Sírni hagyni nem akarom, mert akkor még jobban felpörög, úgy behergeli magát.
Csajok!Állítólag ebben az időszakban újraélik a születést, gyakran álmodnak róla. Nem is tudom hol olvastam.
Eddig a mai napunk is szuper, apának megyünk délután laptopot venni, úgy izgulok.