2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Sziasztok, jo reggelt.
Kisbibe, nem vagy ezzel a bálnás dologgal egyedul. Tegnap rávettetem magam apára, de komolyan mondom, elment még a kedvem is, mert rá kellett dobbenem, milyen bálna vagyok, és még a mozgásom is olyan,mint egy medvéjé. Szornyűűűűűű!!!!!!A drága párom, meg csak nevetett rajtam, hogy milyen hulye is vagyok, miken nem jár az agyam.
De ennek oromére reggel csak müzlit ettem, meg most egy almát, de ahogy ismerem magam, mindjárt feleszem a hűtőt.:-)
Le is írom a nevét ennek a kendőnek, még úgyis szeretnénk egy pelenkázó táskát is.
Ez a kendő milyen árba van? Hol lehet kapni? Bárhol?
Én is azért gondolkodom a mei taiban, mert azt könnyebb megkötni, mert 2-2 pántot kell összekötni és kész :p
A normál kendő állítólag meleg nyáron, tekintve, hogy körbe vagy vele bugyolálva, ezért is gondoltam az mt-re...
Jó reggelt!
Néztünk kendőt mi is, csak még nem döntöttünk mellette. Azt nem nehéz megkötni?
Gyönyörű babakocsikat kaptunk, de nagyon nehezek. Ezért lehet akár jó a kendő nekünk is. Ha egyedül akarunk menni, apa nélkül valahova.
A múlthéten készült rólam meg a gyerkőcről pár kép, na akkora bálnának még sose láttam magam :p mint azokon, szóval gyorsan le is vágtam magam a képekről :p :D
Akkor én is gyogyi vagyok? :DD
Jó reggelt!
Még vissza nem olvastam teljesen, de látom a babakocsik is szóba kerültek. Valaki nem gondolkozott inkább kendőben, vagy kötőskenguruban, vagy ezekhez hasonló dolgokban?
Én most a babakocsit kiváltandó (mert a fiam nem nagyon szeret a járdán haladni :p, és testvérkocsira nem fussa) egy mei tai-ban gondolkodom, azt elméletileg lehet használni egészen piciknél is...
Mondjuk szerintem az első hónapban úgy se nagyon fogunk kimozdulni, mert a csaszi miatt amúgyis félbéna leszek...
Jó reggelt cicák!
Örülök, hogy néhányótoknak segitségel szolgáltam a jegyzetimmel.
Babijuly szerintem is a reform reggelinek van rám ilyen jó hatása. :)
Kisbibe, ne légy ilyen szontyi.Miért gondolod,hogyy bálnásodsz?Tudod, hogy butaság, hiszen alig hiztál, és igen csini a pociTomi lakhelye! :)
A hizási versenyt továbbra is én vezetem,de asszem a favágásit is! :DD
na mentem festeni a védőnői hivatalt, majd estefelé jövök!
Vigyázzatok magatokra, és az izgőmozgó babákra! :))
Jó reggelt!
Én rottexeset .Ugye én ott dolgozom.6cm kokusz és fehér mosható huzat.GS a neve.Itt tatán 13600 ft .akármekkora méretben .Viszonteladóknál is lehet kapni.Pl. pesten a Lehel u. 8. Ágyak háza azt hiszem .
Szép, jó reggelt mindenkinek!
Szilvita,
Nekünk is ez a gondunk, a mi ágyunk 66x117 cm-es. Itt Pécsen van egy Babacenter üzlet, és ott megrendelik méretre, 1 hónap, amíg megkapjuk. Szerintem kérdezzétek meg a bababoltokban, biztosan Pesten is van olyan üzlet, ahol meg tudják rendelni! (Nekünk azt mondták 12E körül lesz, nem nagyon változik az ára. És az eladó a boltban (férfi) azt mondta, hogy ha mégsem akarjuk rendelni, a kókuszmatracot lehet darabolni is. Valami olyan fűrésszel, ami az asztalosoknak is van, ami az asztalból áll ki (én nem nagyon értek ehhez, a párom beszélt az eladóval). Csak jól össze kell szorítani 2 deszka közé (pillanatszorítóval?), és a deszka mellett lehet vágni.
Khatif,
Jó, hogy végre sikerült letudni ezt a papírmunkát is.
Kozmazsu,
Hát ez nem jó hír (hogy marad a fájdalom), reméljük azért a gyógytorna segít valamelyest.
Vizike,
Te aztán aktív vagy! Lehet, hogy a reformreggeliknek köszönhető? :))))
Sziasztok lányok!
Ma megint nagyon sokat írtatok, nem győztem visszaolvasni. Így jár az, aki csavarog egész nap :)
A teljesség igénye nélkül lenne egy két hozzászólásom (nézzétek el nekem, de nem tudom, hogy melyik téma kihez tartozik, így kérlek benneteket, hogy válogassátok ki)
Szóval először is:
-az én manduláimat 21 évesen vették ki, engem nagyon megviselt így felnőtt koromban. Egyszerre vették ki mind a kettőt. Az öcsémnek (aki októberben lesz 20 éves) 2,5 évesen vették ki az orr manduláját és 18 évesen a garatot. Az orr manduláját neki is azért kellett kivenni, mert 3 évesen aztán egy nagyon komoly fülműtéten esett át, 5 hétig feküdt Budapesten kórházban. Hogy miért kellett a fülét műteni?: úgy született, hogy az egyik fülén nem volt hallójárat, illetve műtét közben derült ki, hogy a hallókalapács le van csúszva és a korához képest kicsi a dobhártyája. Kapott donortól egy újat, és az 5 hét alatt varratszedéssel együtt volt 6 műtétje. Mindebből annyira emlékszik, hogy turbán volt a fején, és a dokibácsi nagyon szerette. Szerencsére annyira jól sikerültek a műtétek, hogy hallókészülék sem kellett neki, most szakácsnak tanul.
Szóval csak oda akartam kilyukadni, hogy bár egy mandulaműtét sem smafu, bizony úgy ahogy valaki írta, a gyermekek nagyon erősek. Bár mi szülők igen aggódunk értük, de minél korábban van túl ezeken a műtéteken a gyermek, annál jobb.
- Az apasági nyilatkozatot az anya lakhelyén a jegyzőnél kell megcsináltatni. Nem kell érte fizetni, csak az a lényeg, hogy mire szülni mész, ne legyen 3 hónapnál régebbi, mert azt nem fogadják el. Az apasági nyilatkozatra szükség van az anyasági segély felvételekor is, így célszerű a szülés várható időpontja előtt 5-6 héttel megcsináltatni.
- A kiságy témához: mi használtan vettük kiságyat 8000 forintért. Kókuszmatrac volt hozzá. anyukám pedig csináltat hozzá nekünk a munkahelyén fejvédőt.
-babakocsi témához:
Mi is rengeteg fajtát megnéztünk. Ugyan még nem vettük meg, de a választásunk a Pierre Cardin PS686-os modellére esett. A neten rá tudtok keresni, meg tudjátok nézni. Ehhez veszünk egy Giraffe Club hordozót, és nem is cifrázzuk tovább a dolgot.
Nekünk még elég sok mindent kell megvenni, de a jövő hónapban lesz a szülinapom, és ennek örömére fogunk Beninek bevásárolni :)
A védőnő témához:
Nálunk volt már akkor, mikor az első tanácsadáson voltam. Azóta még egyszer volt már "családlátogatáson", bár Tomi nem volt itthon. Azt hiszem, hogy Beni születése előtt még egyszer ki fog jönni terepszemlét tartani. Utánna már csak akkor, mikor megszületik.
A gyerekorvossal nekem nincs problémám, mert a faluban össze vissza egy van, de Őt még nem is ismerem. Lehet, hogy majd behordom inkább Fehérvárra.
És végűl még egy gyors kérdés:
Nem tudjátok véletlenül, hogy Székesfehérváron hol és mikor van szülésfelkészítő? Most már nekem is ideje lenne elmennem, hiszen az első babánál oly sok kérdés merül fel.
Jó éjszakát mindenkinek!
Holnap jövök!!!
Na jó, most már tényleg megnyugtattatok, igazán! Végül is akkor a hordozóban tudom szemben tologatni. A babakocsival már megbarátkoztam, mert egyébként szuperjó, tényleg. Akkor a tiedben sem lehet átfordítani a tolókart?
Igazából én a kicsinek akarok jót, nekem tök mindegy hogy mit nézek, nem esztétikai problémám van, hanem funkcionális (ha van)a matraccal.
Megyek én is aludni, jó éjt mindenkinek!
Az anno bepanthen volt, talán 2 ml, szóval arra ne várjatok, hogy elég lesz. :) Ráadásul azt le is kell mosni szoptatás előtt.
Köszi csajok, hogy szorítatok értünk, majd végülis a doki csütörtökön megmondja, hogy mi a teendőnk, de ma a hallásvizsgálaton ezt mondták, hogy jobb lenne kivenni.
Vizike én is jegyzetelek a jegyzeteidből. Utólagos engedelmeddel. :)
Nagyon hasznos dolgokat írtál!
Én búcsúzom is mára.Kicsit fáradt vagyok!
Megyek pihenni!
Jó éjt!
nem vagy hülye. Én például akarok egy úl babakocsit a kicsinike bármi áron, csak még a család nem tudja. Mert olyat akarok, amiben szemben van velem a pici. Neked kell teccenie. A kicsit nem fogja érdekelni milyena z ágya vagy a matrac, neki csak szeretet kell. Neked viszon nézned kell majd minden nap.
A másik pedig, hogy a hordozó nem állt a kicsit gerincének. Nyugodtan használhatod
Írtam privit, ami a Szent Imrére jellemző dolgokról szól..
Attól függ mennyire érdekel a téma. Sokan voltak, alig volt levegő.
Tényleg? Na jó:)
Szuper a felkészítős bejegyzésed! Azt hiszem el is mentem magamnak!
Köszi, megnyugtattatok, még átgondolom, meg utánanézek. Hátha tudok bele vágatni matracot, de ha van valakinek tippje, azt szívesen veszem!:)
Timk, jó hosszú volt az előadás! Akkor kár hogy kihagytam?