Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)

3882. mandy (válaszként erre: 3879. - Esallay)
2009. okt. 29. 09:25

Jaj ne is mondd. Éppen készülök elsírni a tegnapi mászkálásunk történetét a naplómba (majd szerintem csak a déli alvás alatt lesz rá időm, mert mindjárt megyünk sétálni).

Mi Békásmegyeren lakunk, és tegnap meglátogattuk a szüleimet a két kicsivel. Odafelé 'csak' másfél óra volt, de hazafelé két és fél! Bálint még elvolt, mert imádja nézni a sok autót, villamost és buszt....de Lili kiakadt, szegénykém másfél óra után már kezdte unni. Nem csodálom, mert én is. Mire hazaértün, már semmi se volt jó szegénykémnek, semmi se volt jó. Még enni se akart. Aztán fürdés nyugtatta le, úgyhogy életében előszőr a kádban etettem. Lényeg hogy egyen :)

Aztán lefekvéskor, mikor átgondoltam a dolgokat, olyan bűntudatom lett. Bálint és Klau jól érzi magát anyuéknál, meg én is.....de szegény Lili itta meg a levét. Valahogy nem tolerálta ezt a hosszú utat. Pedig a nyáron a Balatonig is levonatoztunk....bár akkor tudott aludni a vonaton, út közben, valószínüleg azért nem unta ennyire :-/

Na bocs, hosszú lettem.

3881. Vica26 (válaszként erre: 3873. - D89d9f2f77)
2009. okt. 29. 08:35

Sziasztok!

Boldog 8. hófordulót DOMINAK!

Képzeljétek, tegnap "megkopasztottam" Zalánt! Hi-hi-hi! Nagyon cuki lett!:)

3880. esallay (válaszként erre: 3873. - D89d9f2f77)
2009. okt. 28. 22:41
Dominak boldog 8 hónapos szülinapot!!
3879. esallay (válaszként erre: 3825. - Mandy)
2009. okt. 28. 22:39

Szia Mandy!

Mehetünk sétálni, amikor csak jó nektek!!!

Mi rugalmasak vagyunk, mindig jövünk-megyünk.

Úgyhogy csak szólj bátran, és már mehetünk is!:)

Különben ti merre laktok?

3878. esallay
2009. okt. 28. 22:33

Sziasztok!

Nem őrültem meg, csak tegnap is gépeltem egy csomót, és nem küldte el a gép, hanem törölte. Baromi pipa lettem miatta, ott is hagytam a gépet dühömben...ezért próbáltam ki az előző üzenetben.

Köszi a Márknak szóló dicséreteket, aranyosak vagytok....:)

Bár azt néztem, hogy ez a februári "évjárat" nagyon jó, mindenkinek nagyon helyes lurkója van... !!!

A tegnapunk szörnyű volt...:(

Nem tudom van e az ilyen piciknek "nenyúljsemmihez" napjuk, de ha van, na nekünk az volt...esés-kelés egész nap, mindennel megütötte magát, még a saját kezével is, ha épp nem volt benne semmi... , egész nap sírás....

Mára már jobb lett a helyzet. Rájött, hogy a szobán kívülre is tud jönni, így egész nap utánam mászkált, amerre csak mentem... ja, és kipakolta a gardrobot is... aktív volt a napunk.

Karira én fakockát, meg valami pancsis játékot szeretnék neki. Az igazság az, hogy várom, hogy változik e a helyzet, mert most a játékok nem éppen érdeklik, csak minden más..jobban elvan egy madzaggal, mint a FP játékokkal...

3877. linike18 (válaszként erre: 3873. - D89d9f2f77)
2009. okt. 28. 22:24
Boldog hófordulót neki!:-)
3876. esallay
2009. okt. 28. 22:18
Sziasztok!
3875. palenkas
2009. okt. 28. 20:28
A másik nagyitól majd valami dömper, műanyag motor, lapát és kis gereblye, ilyesmire gondoltunk.
3874. palenkas
2009. okt. 28. 20:23
Áronnak megvettük az ajándékokat amit a nagyszülőktől kap: mikulásra öltöztetős maci (bár még korai, de majd hozzánő, karácsonyra: tanuló teknőc fischer price, szülinapjára lego duplo valami szerelős autó 1,5 éves kortól lehet használni)
2009. okt. 28. 17:05

Sziasztok!

ma 8 hós Domikám.Bocsi hogy csak ilyen ritkán jövök de sajna minket is elért a válság:(

Üdv az újaknak!

Már kint van 2 foga alul.Olyan édes ahogy mosolyog:)Csirkemájat már adtam neki,joghurtot még nem!

3872. fildus
2009. okt. 28. 16:07
Mandy: Ritu 9,5 hónapos és még nem evett csirkemájat, joghurtot, de még túrót se...
3871. mandy (válaszként erre: 3868. - Vica26)
2009. okt. 28. 15:59

Játék-ügyben igazad van. Vehetsz akármit, úgyis a távirányító és a mobil a legáhitottabb játék :)

Az ember az első-második karácsonykor inkább maga miatt vásárol, nem a gyerek miatt :)

A formabedobó jó, a Toby robot is (bár annak is van ára). A járássegítőt nézd meg a licitálós oldalakon, van aki 1 Ft-ról indítja, és kis szerencsével nem licitálják fel túl drágára! Mi a legtöbb játékot így szerezzük :)

3870. mandy (válaszként erre: 3869. - Vica26)
2009. okt. 28. 15:57

Hát Vicus, én is késve adom ám a dolgokat. Meg valahol azt olvastam, hogy nem is kell Nekik olyan sok minden. Tehát nem verseny, hogy 'az én gyerekem már ennyi mindent evett'.....

Mert mi azt gondolnánk, hogy unalmas mindig ugyanazokat enni, de hát Nekik 4-5-6 hónapig a csak anyatej se volt unalmas. Szóval mi is késve szoktuk bevezetni a dolgokat (tejtermék nálunk se volt még pl).

3869. Vica26
2009. okt. 28. 12:09

Mandy, most olvastam, hogy Lili végül milyen szépen megette a májas-almát.

Zalán sem kapott még májat, eddig eszembe sem jutott, hogy adjak neki. Ez most baj???

Mondjuk még se túrót, se joghurtot nem kapott. Húsiból is csak csirkemellet.

Valahogy én nem kapkodom el. Mindent legalább egy hónapos csúszással adok neki, mint ahogy lehetne.

3868. Vica26
2009. okt. 28. 11:49

Sziasztok!

Üdv az újaknak!:)

Rólam/rólunk annyit, hogy van egy kisfiam Zalán, aki nov. 4-én lesz 9 hónapos. Kb. két hete mászik és feláll. Ennek köszönhetően nincs időm netezni, mert nagyon kell rá figyelnem. Plusz ott a házimunka, a főzés, amit nehéz kivitelezni, mert napközben alig alszik.

Cipő: Zalán 21-es cipőt hord, igaz még kicsit nagy neki, de ezt legalább rá tudom húzni a lábára. Centivel nem mértem neki mostanában, de biztos van 10 centis a lába. Majd megmérem.

Linike, teljesen átérzem a nemevéses gondjaidat. Mi minden nap evvel küzdünk. Hol jobban eszik, hol kevésbé. Már nem izgatom magam ezen. Ha ő jól lakik 80-100 g-mal, hát legyen.

Játékok: mi eddig szinte semmit sem vettünk Zalánnak, örökölt és ajándékba kapott dolgokat. Persze a karácsony az más lesz.

Eddig járássegítőre gondoltam én is, most utána is néztem...hááát, nem semmi árban vannak!!!

Meg nagyon tetszik a Toby robot vagy a tanuló kutyus is.

Meg valamilyen formabedobós dologra gondoltam. Most akciós is a tesc.ban, lehet előbb is megkapja.

Mondjuk úgy vettem észre, hogy sokkal érdekesebb számára avval játszani, ami nem játék. Emiatt sem érdemes vagyonokat költeni játékra, mikor anya papucsa, vagy a laptop sokkal érdekesebb. Vagy a krémestégelyek...stb.:)

Fildus, igaz nem írtam (időhiány miatt), de olvastam a kórházos "kalandotokat", és én is sokat gondoltam a pici Ritura. Örülök, hogy már jobban vagytok!

3867. szrencsi_shpirt (válaszként erre: 3863. - Mandy)
2009. okt. 27. 22:36
Nővérem kislányának -Ő az unokatesó, akiről eddig azt hittem, hogy kis lába van, de azóta kiderült, hogy Amira él nagy lábon :)- szintén nem hullott ki a haja, amivel született és ami újonnan nőtt sokkal rövidebb volt oldalt. Ő is hozzávágta, hogy mindenhol egyforma legyen Neki és nagyon aranyos lett, nem bánta meg egyáltalán! :)
3866. fildus (válaszként erre: 3863. - Mandy)
2009. okt. 27. 20:47
Ritunak is a feje tetején sokkal hosszabb a haja, mint máshol. Oldalt meg majdnem kopasz. Én leakarom vágatni a haját, de nekem nincs szívem. Az egyik ismerősöm gyerekeket is vállal, majd megkérem vágja le :-)
3865. palenkas
2009. okt. 27. 19:22
Na lemértem Áron lábát, 10,5 cm, a cipő (a 18as) meg 12 cm a belseje, úgyhogy nem is olyan soká belenő, meg gondolom nem baj, ha nem teljesen passzos... szóval lehet, hogy mire rendesen jár, már kinövi...
3864. palenkas
2009. okt. 27. 18:31
Hát szerintem ráér még levágni majd egy éves kora után.
3863. mandy (válaszként erre: 3862. - Palenkas)
2009. okt. 27. 13:49

Köszi :)

Hát elég furin nő ám a haja. Nem tudom mennyire látszik, de felül már több centis, hátul és oldalt pedig kb fél-egy centis. Lehet hogy le kéne vágni felül is, hogy igazodjon a többi haj hosszához, de nem visz rá a lélek :)

3862. palenkas
2009. okt. 27. 13:12
Mandy Olyan édes LILI haja, és nagyon hasonlítanak Bálinttal egymásra.
3861. palenkas
2009. okt. 27. 13:12
Áron lába 10,5 cm.
2009. okt. 27. 12:01
Na, most egyet sikerült, próbálkozom, hátha.. :)
2009. okt. 27. 11:58
Eddig mindig sikerült, tegnap letöröltem majdnem mindet, hogy új képeket rakok fel, erre nem engedi..
3858. szrencsi_shpirt (válaszként erre: 3857. - Fildus)
2009. okt. 27. 11:57
Igen, próbáltam, de úgysem megy.
3857. fildus (válaszként erre: 3856. - Szrencsi_shpirt)
2009. okt. 27. 11:51
Lekicsinyíteni próbáltad már? Mert nekem csak úgy sikerül a feltöltés, mind az adatlapra, mind a naplómba...
2009. okt. 27. 11:44

Történt már Veletek, hogy nem tudtatok képeket feltölteni az adatlapotokra? Olyankor mit csináltatok?

Nekem tegnap óta nem sikerül.. :(

3855. palenkas
2009. okt. 27. 10:38
Áronnak a 18-as cipő óriási. Van belőle 3 pár nagyon jó cipő, jó minőségű, de úgy látom, hogy a járáshoz muszáj lesz majd kisebbet venni. vagy nem tudom milyen gyorsan nő a lába, ha így haladunk 1, másfél hónap múlva elindul, gondolom akkor még nem kell cipő, csak ha stabilan jár, gondolom egy évesen már biztosan így lesz.
2009. okt. 27. 10:32
Hát akkor tényleg Amira lába a nagy, nekünk már csak a 13,5 cm-es cipők jók, minimum..
3853. mandy (válaszként erre: 3852. - Linike18)
2009. okt. 27. 10:12

Tudod, hogy nem a méret a lényeg :DDD

Viccet félretéve tényleg ne foglalkozz ezzel! Egyrészt Milán koraszülött volt, kisebb méretekkel indult. Másrészt a felnőtteknek se egyforma nagy a lába.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook