Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)

4002. palenkas
2009. nov. 11. 16:49
Nálunk is ez van a konyhában van a járóka, és én is amikor muszáj, akkor teszem bele. Először ugyanígy csinált, mint Zalán, utána már leült és játszott is. Keveset van el, de pl ha vacsorázunk, akkor van, hogy negyed órát is eljátszik. Szerintem a kevés játék jobb. Aztán mostmár, hogy biztosabban áll, én ki szoktam tenni, és mászkál körbe, meg a konyhában van a mosógép, elöltöltős, és ott imád befelé bámulni, főleg ha mosok, akkor képes egy programot legalább félig megnézni.
4001. Vica26 (válaszként erre: 3997. - Linike18)
2009. nov. 11. 16:35

Nekünk pont azért nehéz, mert már feláll. A konyhában is bármibe megkapaszkodna, és ott ugye járólap van, amire igen nagyot lehet esni.

Ezért nálunk a járóka a konyhában van, és amíg főzök abban van, ami nem 10 perc.

Persze nem ücsörög benne, hanem ácsorog. Néha lehuppan, aztán egyből felkapaszkodik. Szinte felesleges is az a sok játék a járókába, mert inkább csak megtapossa őket, ritkán ül le játszani velük.

A nappaliban meg mindig a dohányzóasztal sarkánál kapaszkodik fel. Ideje beszerezni a sarokvédőket!

Nálunk csak szemerkélt, de így is csak a teraszra vittem ki aludni.

4000. mandy (válaszként erre: 3999. - Palenkas)
2009. nov. 11. 14:55

Persze, hiszen akkor mindig van valami új Nekik

(nem tudom pontosan, mennyi időre tudnak ebben a korban visszaemlékezni, de szerintem a három hete nem látott játékokra már nem emlékszenek.

3999. palenkas
2009. nov. 11. 13:07
Áron születése óta "használjuk" az "Anya taníts engem" c. könyvet. Na nem teljesen tudatosan, de merítek belőle. És nagyon jól bejött az, hogy ne adjak oda neki minden játékot. Ezt most látom igazán, mikor már "játszik" is, csak én nem napi csomagokat csinálok, hanem hetit. Három kupacba tettem a játékokat, és épp ma cseréltem ki. Hát már legalább negyed órája csak azzal van el Áron, hogy nézegeti őket, mert szerintem újdonságnak találja amiket régen látott. Ez jó módszer, tetszik.
3998. mandy (válaszként erre: 3997. - Linike18)
2009. nov. 11. 12:09

Nálunk is ez van.

Bálintot csak akkor tettem járókába, ha kivittem a szemetet, vagy főztem. Most már ki se nyitottuk a járókát, sőt anyuékhoz költözött, ott az az ágy.

Mondjuk nekem van egy 2.5 éves kis bébiszitterem, Bálint ugyanis olyan jól elnavigálja a hugát, hogy hihtetetlen :) Bár a szemetet most csak olyankor viszem ki, ha apa már itthon van, főzni meg max akkor szoktam, mikor alszanak. De egy pisilés idejére simán itthagyom Őket :)

3997. linike18 (válaszként erre: 3996. - Vica26)
2009. nov. 11. 12:05

Nálunk dettó ugyanez a helyzet, mint nálatok.(Az ínyharapást kivéve, szerencsére olyan nincs, nem irigyellek érte!!) Egyébként szerintem a járóka csak kényszer. Nagyon jó, hogy van, ha ki kell szaladni, de én nem is hagynám, hogy 10 percnél tovább abban legyen. Én se szeretnék benne lenni! Tudom, meg kell tanulnia, hogy anyának is van dolga. Én ha főzök, kimászik hozzám, adok neki konyhai dolgokat, és a fél szemem rajta van. Hiába tenném be a járókába, és látna, abban nem tud úgy mozogni. Lehet, hogyha majd feláll benne, más lesz a helyzet. De akkor se akarom ott tartani sokáig. Mi a kiságyat pedig csakis kizárólag alvásra használjuk, ezt így szerettem volna, ha így tanulja meg. Hogy azt az alvással azonosítsa! Így is van:-) Meg az egyébként is a szobájában van, ami olyan pici, hogy kb. 1 perc alatt bemássza, és 10 perc alatt lerendez mindent, ami érdekli:-)

MÁS: Nálunk megint esik egész nap. Nagyon szar:-( Csak hintázni megyünk ki majd a teraszra délután, ott legalább nem esik...

3996. Vica26
2009. nov. 11. 11:23

Sziasztok!

Zalán egész jól eljátszik egyedül, de ennek ellenére mégsem merem egyedül hagyni, mert félek, hogy elesik, és megint elharapja az ínyét. Már többször vérzett a szája, és a seb nagyon nehezen akar elgyógyulni, mert pont hozzáér az alsó foga. Éjszaka is sokszor vérzik neki, látszik a lepedőjén.:(

Szóval mindig ott vagyok tőle karnyújtásnyira.

A járóka persze más tészta, ott nem szeret lenni, csak nagyon ritkán és rövid ideig. De azért muszáj néha beletennem, pl. ha rakok a kazánra, vagy elmegyek wc-re, vagy épp főznöm kell.

3995. mandy (válaszként erre: 3993. - Fildus)
2009. nov. 10. 14:32
Édes vagy, de ne költs postára. Majd ha jössz legközelebb Kikatáékhoz, akkor odaadod személyesen!
3994. 3b41f6053f (válaszként erre: 3992. - Mandy)
2009. nov. 10. 13:57

Sziasztok!

Ez nálunk is van,annyi különbséggel,hogy az Ádának esze ágában nincs odaadni a játékát:)

Szoktam neki szólni,hogy akkor nem mutogassa neki.

A Hanna mostanában ha meglát azonnal éktelen sírásba tör ki,hogy vegyem fel.

Ha a Gábor vigyáz rá,akkor sem láthat meg,mert azonnal vége a nyugalomnak

3993. fildus (válaszként erre: 3992. - Mandy)
2009. nov. 10. 13:52
Hihi, erről olvastam tegnap a naplódba, priveb küld már el a cimed, mert majdnem kidobtam a kupont, amit igértem Neked!
3992. mandy (válaszként erre: 3990. - Palenkas)
2009. nov. 10. 13:48

Nálunk ugyebár szinte sosincs egyedül, mert itt a bátyja.....viszont ez más jellegű problémákat szül. Képzeljétek a kicsi terrorizálja a nagyobbat. Bevallom az ellenkezőjétől tartottam :)

Nem kell komoly dolgokra gondolni, csak éppen ha Bálint elkezd játszani valamivel, Lili odamegy, és kéri...aztán követeli. Bálintom meg amilyen kedves gyerek, odaadja Neki, és elkezd mással játszani. Lili meg megint utána és minden kezdődik előről :-/

A harmadik ilyennél már közbe szoktam lépni :)

2009. nov. 10. 12:46
Balázska egyáltalán nem szeret egyedöül lenni.,így folyton viszm magammal mindenhova. pl ha pisilek a budi ajtót is nyitvahagyom hogy lásson(és persze hogy ne üljön elé)amugy ha lát és úgy máskál meg kapszkodik föl és járkál , akkor jól elvan.
3990. palenkas
2009. nov. 10. 11:44
Hogy álltok az "önállósággal"? Mármint a gyermek mennyire van el? Tovább mint régebben, vagy semmi változás? Áronnál annyi van, hogy jól lefoglalja pl a porszívó vagy a mosogatógép, de ha megunja, akkor ordít a járókában is, ha meg kiteszem, akkor csak mászik fel a lábamnál, persze elesik, szóval sem én nem haladok, sem ő nem érzi jól magát.
2009. nov. 10. 10:52

sziasztok!

gyorswan hozzászólok a legutolsó témákhoz azán megint sokáig nem leszek.

szóval

a darabos kaja már megy 7 hós kora óta. akkor vettem neki elöször 8 hós kaját.

fogmosász mi is tartunk, nekünk is ez a 3-as kiszerelés van. csak a buzogányt vhova elpakolta és egyszerűen nem találom, így a második fázisossal mossuk, ami nem sörtés.

a vaterán meg a tzeszveszen asszem lehet vhol jelenteni az ilyen csúnya dolgokat nem?

tegnap Balázs is megállt kapaszkodás nélkül. :) olyan ari volt, majdnem elbőgtem magamat :')

az éjszaka méfg mindig nagyon rossz....

3988. esallay
2009. nov. 9. 21:30
a 3 kimaradt!
3987. esallay (válaszként erre: 3981. - Vica26)
2009. nov. 9. 21:29

Szia Vica!

Nekünk is db-os szett van, én a kezébe adom a buzogányt, azt rágcsálja akár fél órán át is. Azt gondolom, talán elég most még ez is....

3986. esallay (válaszként erre: 3963. - Szrencsi_shpirt)
2009. nov. 9. 21:27

Sziasztok!

Képzeljétek, ma megpróbáltuk a darabos husit, és semmi gond nem volt! Először fura fejet vágott, de aztán szépen megevett mindent.

Minden mást már Márk is kapott fokozatosan darabosat, a hússal voltak kétségeim.

(ez nem lett túl értelmes mondat:)))

3985. palenkas
2009. nov. 9. 20:17
Áronnak mi úgy mossuk a fogát, hogy van egy készletünk, ami 3 db-os, van benne egy buzogány, amit rágni lehet, meg két kefe, az egyik rendes fogkefe, csak kicsi, a másiknak műanyag göbök vannak a végén. Az egyiket fogja Áron, a másikat az apja, és gyorsan bedugja valamelyiket a szájába, s huzogatja, aztán ha Áron elveszi a kezéből, akkor a másikat, és így tovább. Meg úgy is szoktuk, hogy én is mosom, és azt nézi, és vigyorok, na akkor könnyebb gyorsan megmosni az övét. De fogkrémet nem használunk.
3984. mandy
2009. nov. 9. 14:09

Fogápolás. Kéne elvileg, de Lili sem hagyja.

Bálint is már majdnem egy éves volt (igaz elég későn jöttek a fogai, és egyévesen is alig volt még), mikor elkezdte hagyni. De így sem romlottak a fogai. Szerintem az a lényeg, hogy ne nagyon kapjanak cukrosat, és ne rágcsálják a teás cumisüveget, akkor nem igazán van mitől elromlani a fogaiknak még ebben a korban!

3983. mandy (válaszként erre: 3980. - Vica26)
2009. nov. 9. 14:08

Vica úgy tedd fel a dolgokat, hogy gyűjts össze mindent, és tedd fel mindet, mert úgy szívesebben licitálnak, ha sok minden van ott, és lehet gyűjtögetni. (Mert pl hiába nyer meg valaki 1 db-ot olcsón, ha a postaköltségen nem tud spórolni.)

Sajna a ruhák annyira nem mennek, mert abból baromi sok van fent....inkább az egyéb kiegészítők. De én már pakolom fel a csörgőket is, mert kell a hely a karácsonyi ajándékoknak :)

3982. linike18 (válaszként erre: 3981. - Vica26)
2009. nov. 9. 12:34

Szia Vica!

Én még nem mosom azt az egy szem fogát, nem is tudom, hogyan csináljam, mert nem engedi, hogy belenyúljak a szájába, vagy hogy megkukucsoljam a fogak állapotát, szóval, nem tudom, mi lesz! pedig állólag már azt az egyet is mosni kéne. Vettem is ilyen ujjra húzható tanuló kefét kis fogkrémmel, de még felbontatlan.

Ha valakinek van ezzel tapasztalata, leírhatná:-)

3981. Vica26
2009. nov. 9. 12:24

Egy kérdés:

Ti mossátok valahogy a babák fogát?

Zalán nem hagyja, hogy bármit is a szájába dugjak...

3980. Vica26
2009. nov. 9. 12:03

Sziasztok!

Rencsi, ez tényleg nagyon durva, sajnálom, hogy ilyen gerinctelen csalóval akadtál össze! Mennyi pénzről van szó?

Szerencsére eddig nekem is jó tapasztalatom van ezekkel az oldalakkal. Remélem, így is marad!!!

Palenkas, sajnálom az éjszakát. Nekünk a mostani nagyon jó volt, negyed 9-től hajnali negyed 5-ig aludt egyhuzamban, se felsírás, se teázás, semmi sem volt.

Igaz, előtte éjszaka szintén háromszor keltünk, a 2 órás kelés sem maradt ki.

Mondjuk akkor vendégeink voltak, és már az elalvás sem volt egyszerű, 10-kor aludt el.

Darabos kaja: hisztizik tőle Zalán, nem hajlandó megenni. Inkább éhezik! Nagyon akaratos!!!

Így muszáj még pépesíteni, hogy egyen valamit!

Úgysem hízott az elmúlt hónapban semmit (csak 20 g-ot), de nem is csodálkozom, mert nagyon keveset eszik.

Mandy, gratulálok a jó üzletért! Eddig én csak vásároltam, de most én is fogok eladni is. Van egy csomó olyan ruha, amit kaptunk, de nem adnám rá Zalánra, és csak a helyet foglalja. Felteszem őket 1Ft-ért, aztán csak sikerül megszabadulni tőlük!:)

3979. palenkas
2009. nov. 9. 11:25

Nekem is pozitív tapasztalatom van csak, pár ruhát, játékot tényleg olcsón, eszközöket, új cumisüveget, ja és Áron kiságyát (14 ezer volt teljes felszereléssel) is ott vettük. (tesz-vesz és vatera)

Áron az éjjel vagy hatszor fent volt, már nagyon gáz volt, a férjem leváltott , s ő altatta fél 3-kor. Nem tudom megint mi van. Ja, egyébként tegnapelőtt szombaton délután felállt egyedül kapaszkodás nélkül, és állt vagy 3-4 másodpercig.

3978. mandy
2009. nov. 9. 09:57

Hogy én meg valami jót írjak a teszveszről:

Lili születése előtt vettem egy vadiúj játszószőnyeget ott 2500-ért.

Elég sokat használta, eléggé leharcolt lett, és a merevítőrúd ki szokott csúszni az ív végén, mindig vissza kell tolni.....erre feltettem 1 Ft-ért és most elvitték 4800-ért!!!!!

:DDDDDDD

3977. mandy (válaszként erre: 3976. - Szrencsi_shpirt)
2009. nov. 9. 09:36
Jaj de durva. Tényleg nem nagyon szabad megbízni senkiben, akinek még csak pár értékelése van, úgy látszik :-/
2009. nov. 8. 23:15

Sziasztok!

Képzeljétek, hogy jártam, megszívattak a teszveszen, csak azért írom le, hogy okuljatok a hibámból és ezzel a csalóval végképp ne üzleteljetek, ha oda kerülnétek! A neve az oldalon bela69mert00.

Pont egy hete "nyertem meg" egy telefont ennek az illetőnek az aukcióján. Teljesen új, 2 év garancia, minden tartozékával és kártyafüggetlen. 1Ft-ról indította jó pár ilyen telcsis aukcióját, 2 pozitív értékelése volt, utólag (ma) kiderült, hogy azokat is ő szerkesztette magának. :(

Minden velem egyidejűleg vásárlót átvert és amióta a pénzt utaltuk sehogy sem lehet elérni!

Addig minden emailre rögtön válaszolt, még "szívességet is tett" és biztosítva adta fel mindenkinek a csomagot, nehogy eltűnjön!!

Volt, aki több, mint 50e-et is utalt, de volt ott mindenféle összeg. .

Na, de kiderült, hogy egy gerinctelen roha. . . kal van dolgunk, csak sajnos már túl későn!

Holnap megyek a rendőrségre, feljelentem, hátha tudnak vmit csinálni, bár bennük sem igazán lehet bízni.

Na, tehát legyetek óvatosak, nekem eddig ez volt az első rossz tapasztalatom a teszveszen, de most már biztos 100x is át fogom gondolni, hogy kinek utalok előre pénzt, bármennyiről is legyen szó! =(

3975. palenkas (válaszként erre: 3974. - Mandy)
2009. nov. 8. 18:16
Áron is egy hónapja még ezt csinálta. Lili meg majdnem egy hónappal fiatalabb nála. Szerintem szép lassan próbálgasd, aztán majd változik. A férjem mindig azt mondja, mikor énekli, hogy "huzsedáré, huzsedom" akkor már biztosan nem ezt fogja csinálni.
3974. mandy (válaszként erre: 3973. - Palenkas)
2009. nov. 8. 13:51
Végig öklendezik tőle, de olyan fura, mert tényleg csak akkor ha kanalazom, akkor irritálja a darab. A kiflit, kenyeret olyan szépen eszi.....na de azon mégse nőhet fel :)
3973. palenkas (válaszként erre: 3972. - Mandy)
2009. nov. 8. 11:31
próbálj meg esetleg egy 8 hónaposnak való bébiételt, aztán majd látod, hogy reagál rá. És végig öklendezik, vagy csak az első falattól? Mert olyan nálunk is volt, hogy hirtelen leszaladt, akkor öklendezett, utána kicsit kevesebbet adtam, s néhány kanál után megszokta.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook