2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Nálunk lehet inni a szülőszobán is, sőt enni is, ha valaki azt kívánja. A szülésznő azt mondta, hogy akkor kell indulni, ha:
- 5perces, rendszeres fájások vannak
- elfolyik vagy elszivárog a magzatvíz
- piros vér folyik (a terhesség alatt bármikor)
- máshogy mozog a baba, mint ahogy addig mozgott (legalábbis nálunk akkor be kell menni,megnézik ctg-vel és uh-val)
na nekem ez a fóbiám, ezt hogy lehet észrevenni?
bugyin folt, vagy mi??
itt ugy van hogy 5 perces fájásokkal kell csak menni, mert egyrészt jobb otthon, másrészt ha mégiscsak jóslófájás cseszheted magyarul, mert benttartanak már végleg akkor is.
ja, mega kórházban már nem lehet inni, az elég durva egy napon át.
én amilyen sztorikat hallottam az olyan volt nagy átlagban, hogy mikor lefeküdt (10 este), elkezdett érezni valamit, és kb reggel 6ra lett 5-10 perces, utána mentek be. Van aki két óra alatt megszül, de az ritka:)
na igen, ezt nem lehet kiszámítani. De majd legfeljebb apája elszalad, és beszerez néhány kis rucit, ha már tudjuk a méreteket.
Egyébként rá sem voltak jók a ruhák, hazajövetelkor már kicsi volt rá az inge.
Az a neve, hogy nem bírod abba hagyni csirke.
Lisztet össze kell keverni majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával és ebben megforgatni a csirkéket és letenni a tepsiba.
Erre vékony hagyma karikákat szórni, majd füstölt sajtot reszelni és olajos tejföllel leönteni.
Ha kész, alufólia rá és be a sütőbe. (a csirkéről le kell húzni a bőrt. Én csak alsó-felső combból szoktam)
Ja,köpenydíj :SS
Én bizti nem viszek pénztárcát:) A férjemnél lesz a pénz. Ő meg úgyis dohányzik, egyszer-kétszer biztos le fog szaladni elszívni egy cigit:) Akkor majd eszik valamit a büfében:)
Nem vagy hülye, én érzem azt, hogy hogy hogy még nem pakoltam össze...
De ma meg fogom tenni.
:O
pont tegnap gondoltam erre, hogy pénztárcát nem viszek, de lehet mégis kéne, büfé, meg ki tudja hova kell kiszaladni, vagy mittudomén, ez a köpenydíj:D
Én meg nemrég hallottam, hogy itt ahol én fogok szülni, ha az apuka bent szeretne lenni,akkor 1500 ft-ot kell fizetni a steril köpenyért.
Tök fura.. Pesten ilyen nem volt..
Pillangó,
Elolvastam a fordításról szóló cikket. Az a baj, hogy a doki azt mondta, hogy lehet, hogy a lepényem van útba neki, azért nem fordul be, azzal meg vigyázni kell, nehogy leváljon és vérezzen...
Szóval nem próbálkozom inkább, az rosszabb lenne, ha idő előtt leválna.
Azért köszönöm szépen!
:))
Unokahúgom viszonylag sokáig hordta őket, elég kicsi baba volt.