2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
nahát az akkor tényleg villám szülés volt.
reménykedem benne hogy most én is hamar megszülök úgy mint a másodikat.
mostanra azért elő jött már nekem is a parám a szüléssel kapcsolatban mert hiába a harmadikat várom sose lehet tudni hogy ez a szülés milyen lesz. mennyire lesz hosszú vagy éppen rövid
Anyukám velem este 10-kor ment be a kórházba és másnap délelőtt 11:20-kor születtem meg. Az öcsém viszont villámként jött, 1/2 7 kor sétáltak apuval a kórház felé, 1/2 8-kor pedig már varrták őt:) Mondjuk azt nem tudom, hogy előtte már mennyi ideje tartottak a fájások, de az öcsémnél biztos nem volt sok, mert arról a szülésről csak szépeket mesél anyu:P
Akkor szerencsések azok akik pár orában tullesznek az egészen,remélem én is közéjük tartozom:)
Sziasztok csajok
Latom moncsa mar korhazban, irjatok ha tudtok valamit.
Lanyom mar jobban van, most a parom kapta el :(
ma van orvosnal...
Dehogy nem lehet hosszabb. Anyukám mesélte hogy amikor engem szült az 3 napba telt de végül is terméstzetes uton jöttem én is a világra pedig én a második gyereke vagyok. A bátyámat 13 óra alatt szülte meg.
sziasztok!
Én is az első lányomat 33 óra vajúdás után hoztam a világra természetes úton, a másodikat pedig 3 óra vajúdás után.
Nálam az első nst múlthéten 90 es mértékig ugrott fel a fájás amit éreztem is és kb 1 percig tartott és ez a fél órában 3-szor volt. A mostanin pedig 2-szer volt 90-es mércéig felugorva.
Na jó akkor elkezdek készülni a leghosszabb vajúdásra is:)ugy látszik akkor nekem csak könnyü és gyors szüléstörténeteket meséltek,mert azt hittem 10-15 orásnál nem nagyon lehet több a vajudás szülés...:)
Nem idegesítelek:) Természetes úton:) Nem, végül császár lett, mert Norbi szívhangja többször leesett, az oxitocyn infúzióra én nem reagáltam (nem erősödött tőle a fájás), és nem tágultam tovább 3 ujjnyinál.
De egy ismerősöm 1 hónapja szölt Angliában, 36 óra vajúdás után, természetes úton jött világra a kislány. A szülés után 6 órával pedig el is hagyhatták a kórházat.
Sokan szülnek ennél rövidebb idő alatt (barátnőmnek az első szülése mindössze 10 óra volt), de ezek a harminc órások is teéljesen normálisnak számítanak. Akkor van gond, ha nem készülsz fel ilyen eshetőségre is:)
ugyanígy lesz nálunk is az anyós téma,mert a nagyobbat iskolába kell vinni,a férjem meg 3 műszakos
Na ne idegesits...ez nagyon sok,nekem egy pár ora is soknak tünik,nemhogy ennyi...gondolom természetes uton szültél.
Igen, gyógyszertárban meg lehet venni. Már ha a gyógyszertár éppen szokott homeós bogyókat tartani. De Pesten biztosan van. Nálunk alapvető dolgok vannak a helyi patikában, ha valami nincs, másnapra meghozzák. A szomszéd faluban csak rendelésre hoznak, de ott is megvan másnapra.
Nem akarlak elkeserítani, a kb. 12 óra csupán a gépre kötöttség volt:) A vajúdásom ennél jóval hosszabb, összesen 37 óra, ebből 17 a szülőszobán.
Egyrészt ezen látják, hogy a baba szívhangjával minden rendben van-e. Másrészt mindegy, hgy te mit érzel, mondhatod, hogy 5 perces fájásaid vannak, ezzel ellenőrizhető, hogy tényleg szabályos időközönként jönnek-e és elég tartósak-e? Ez alapján tudják eldönteni, hogy még hazamehetsz, vagy már indulhatsz is a szülőszobára:D
ezeket amugy gyógyszertárban belehet szerezni?ha mondjuk bemegyek és azt mondom,hogy megfázásra adjanak homeós bogyót,akkor kapok?
persze, azt mondta, hogy ha olyan az érték, ki se engednek :) dokim nagyon jól elmagyaráz mindent, de csak akkor, ha időpontom van, most pont úgy jött ki, hogy legutóbb még nem voltam nst-n, legközelebb mikor megyek meg már a 3.on is túl leszek
A náthás tünetekre van egy homeós bogyesz, csak most éppen nem találom:( A múltkor beszedtem belőle, amikor kitört rajtam a nátha, lehet, hogy bent maradt valahol a szobában... Corezalia vagy valami ilyesmi a neve, most nem tudok keresgélni, mert alszik a kistörpe. Terhesség és szoptatás alatt is szedhető.
akkor volt időd kitanulmányozni,mikor mit csinál és mire hogy reagál:)12óra,nem semmi..
aha, értem :) és ebből a doki meg tud állapítani valamit, vagy mi értelme van?
Hogyne tudnék:) A fiammal szülés előtt voltam egy párszor, aztán meg a szülőszobán közel 12 órát volt rajtam a gép, úgyhogy láttam egy keveset belőle:)
Még van időd neked is a szülésig...fájások még ráérnének.Gondolom,ha nincs baj akkor nem részletezik hacsak ránem kérdezel dolgokra,legalábbis én dokim igy van vele,csak akkor kommentál bővebben ha valami nem stimmel.
Egy-egy kiugró érték nem számít. Ha felugrik, az is fájás, de igazából még nem sokat jelent. Ha elkezdődnek a valódi fájások, akkor az már a görbén is látszani fog. Hosszabb ideig marad a magas tartományban és szabályos közönként jönnek a következők:)
Köszi..:)Látom te tudsz erről valamit:):)
vannak jóslóim, mondjuk tegnap nst-n nem éreztem. dokimmal találkoztam, de csak annyit mondott, hogy megmaradok, de sietett, nem is akartam feltartani.
A 120-160 közötti érték az a baba szívhangja volt. És persze, amikor mozgott, akkor mutatta a magasabb értéket. Gondolj bele, ha elkezdesz mozogni, neked is feljebb megy a pulzusod:)
De vannak is fájásaid?vagy csak a ctg mutatta ki?
Arra,hogy az embereket még jobban elbizonytalanitsák:)
További ajánlott fórumok: