2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
hát, esélyed van teherbe esni így, de ez nagyon sokmindentől függ. valaki védekezés nélkül próbálkozik egy évig és ugy sem jön össze, nekem pl szinte azonnal jött. attól is függ hogy rendszeres e a ciklusod, és hány napos, ettől függ mikor volt a peteérésed, akkor vagy a legtermékenyebb (illetve termékeny egyáltalán)
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Május 04-én múlt el a menzim és május 15-én voltunk együtt a párommal. Igaz védekeztünk de úgy vettem észre hogy hibás volt az óvszer mert szivárgott belőle egy kis sperma.
Szerintetek van félni valóm?Mennyi esély van arra hogy teherbe estem?
Köszi a válaszok. =)
Üdv és szép estét mindenkinek:Kriszta
tök érdekes, én előtte kívántam a gyümilevet, most a vizet:) szóval sokszor pont megfordul az addigi igény:)
Én mostanában a gyümölcsleveket iszom. Terhességem elött mindig ásványvizet ittam, most meg azt nem tudom meginni.
hát ha most ez marad meg akkor legalább idd azt! majd lehet ez változik. Nekem is nagyon nehéz ilyen sokat meginni,de legalább amelegben jól esik. igyál szénsavas vizet. csak hogy ne legyen plusz cukros ital. de ha csak az csuszik, akkor ez van, azt kell inni:)
nekem amugy is fáj a hasam a szénsavastol, szerintem ezért sem kivánom, mert amugy sem iszom azt sosem.
Az nagyon jó, hogy ennyit meg tudsz inni,és főleg, hogy vizet. Nekem sajnos mostanában a szénsavas üdítők esnek jól, pontosabban maradnak bennem :-(
Tökre igazad van, én is egy óriásit csalódtam ebben az egész rendszerben, meg a saját orvosomban is. Lassan azon gondolkozom, hogy másik orvost keresek.
Ahogy olvasom a többieket, tényleg nem maradtam le semmiről. Csak olyan tudatlannak érzem magam.
Az orvosok több infót is adhatnának.
én is igy gondolom, szerintem nem történik katasztrófa, meg a dokik tudják mit kell nézni, meg hány hetes, napos vagy. tudják, hogy az épp mit jelent. a baba meg kibújik amikor készen áll, én is ebben bízom:))
ja tudom sajna, anyukámnál több foggal hűvösebb van a lakásban, ugyhogy ott fogok/fogunk aludni ha majd nagyon nem birom... legalábbis igy képzelem... Vizet iszom, csak vizet, mást nem nagyon birok. reggel egy tejeskávé cukorral, ezen kivül kb 2 l viz, de meg kell magam eősakolni, amugy nem innék ennyit, bááár ha jol érzem többet görcsölök ha kevesebbet iszom, de lehet nincs összefüggés.:)
Nem vagy ezzel egyedül, szerintem ne izgulj. Én is hétfőn megyek Uh-ra . A védőnő szerint addig nincs értelme találkozni, aztán majd utánna beindul minden, vérvétel stb. Én 11+3 vagyok. Ahogy olvasom a többiek hozzászólását, ahágy kórház, ahány orvos, annyi szokás.
A nyár java pedig még hátra van. Mit szoktál inni?
Akkor te már igazán profi vagy a témában, és tudod, hogy mikor mit kell csinálni. Kávét iszol? Én abbahagytam a terhesség óta, nem tudom, hogy van-e valamilyen hatással a babára. Biztos, ami biztos :-)
Sziasztok!
Jó sokat írtatok ma. Látom nálatok is nagy a zűrzavar.
Én dokim se mondott még semmit, hogy mikor hova kell menni. A körzetimnél meg még nem is voltam és védőnőnél sem. Pedig 11 hetes vagyok.
hideg vízzel kezet és lábat mosok óránként kb és sokat iszom, ez segit kicsit
igen itt mi a tetőtérben vagyunk:SSSSSSSSSSSSSSS
Ha magas akkor olyan 160-170/90-98 körül van ha alacsony akkor meg 103/akármennyi..:)
Az első gyerekkel is ez volt,igaz annak már 11 éve..:)) Végig gyógyszert szedtem rá,a szülés után meg felment 180/130-ra... meg is ijedtek a kórházba rendesen... de szerencsére nem lett baj.
Most mérem minden nap 2x- 3x.. és majd meglátjuk...
Mennyire magas a vérnyomásod?
Sziasztok,
Mindenkinél olyan meleg van, mint nálunk? Elég nehezen viselem, reggel csuromvizesen ébredek, ráadásul tiszta nátha vagyok.
igen, pont reggeltől kb fele akkorára lelapult a pocim, most nem vagyok egyáltalán felfúvódva:) és az esti rosszullétek is sokkal kevésbé jönnek, és enyhébben! már aludni sem egész nap kell, csak fél nap:)Pedig még csak 10. hét van, nem akaromelkiabálni, de lehet hogy jön a mégkellemesebb része:)
sziasztok! Ma voltam uh-n 5kor, :) behaltam olyan cuki a baba, kalimpál, multkor nem látszott a keze ilyen szépen, de most integetett!!:))majd megfordult. Naggyon nagy. minden nap 1 mm-t nő. Ma 28 mm.
Sziasztok!
Ma voltam terhes rendelésen.Jövőhéten kedden du. megyek UH-ra,ahol csinálják a nyakiredő vizsgálatot.Sajnos a vérnyomásom már megint nagyon ingadozik,hol nagyon magas hol nagyon alacsony... hogy mi lesz még ebből...? Remélem semmi rossz...
Amúgy,hogy vagytok,kezdenek nálatok elmúlni a rosszullétek?
Nekem ez az őssejt témáról mindig az jut eszembe, hogy fizetek azért, hogy önként odaadjam valakinek a dns-emet. Tudom, hogy nem erről van szó, de mégis ez jut eszembe róla. Nem tudom, hogy mi eltetetjük-e, ezt még át kell gondolni.
nálunk szt hiszem erre anyagilag most nincs esély.
Pontosan, olyan gyorsan fejlődik az orvostudomány, hogy ki tudja mi lesz addigra, amire a mi lurkóink felnőnek:)
Szerény ismereteim szerint jelenleg még semmire nem lehet használni az őssejteket (a kutatást leszámítva). Kínában és pár országban próba szerencse alapon beadják egyébként reménytelen esetekben, de nem tudták igazolni a hatást (egyenlőre). Persze ez nem zárja ki, hogy később tényleg életmentő lehet. Jól meg kell gondolni. De az is lehet ám, hogy nem lesz előnyben az, akitől levették a köldökzsinórvért. hisz a felnőtt szervezet is tartalmaz őssejteket. lehet, hogy később ezek felhasználására is lehetőség lesz.
hát ez az, hogy persze az ember mindent megtenne a gyerekéért, de ez több 100 000 forint. Nagyon keveseknek telik rá. Elméletileg azt mondjék, hogy ha később komolyabb betegsége lesz, pl. (most csak írok párat, de nem tudok konkrétumot) parkinsonos, vagy rákos lesz, akkor ennek a beültetésével meg tudják gyógyítani majd.
Én ezt nem tudom. De szerintem maga az őssejt beültetés is nagyon drága, és talán itthon még nem is csinálják nem? A TV-ben mindíg látni, hogy a magyar orvosok ódzkodnak tőle, a reménykedő szülők pedig sorra hordják külföldre a gyerekeiket őssejtbeültetésre...
Tényleg, ti gondolkoztok ezen az őssejt-izén? MOndjuk nem hiszem, hogy nekünk telne rá, de nem is tudom, sok értelme van-e.
További ajánlott fórumok: