2009 augusztusban születendő babák... (beszélgetés)
Köszike!Végülis nem a papíron múlik az ember boldogsága,de mi szerettük volna ezt megünnepelni a rokonokkal,barátokkal.Nem beszélva a buliról! Kb. 100-an voltunk,reggel 4-ig tartott.Jó rá visszagondolni,a képeket,a dvd-t megnézni.Örök emlék!!!
Hát, hiába, hús hússal, Miss Marple is megmondta :)) Ahogy az én apamajmom mondani tudja, hogy HUSIII... forró szerelem :) Nem válogat, megeszik mindent, de husi nélkül nem élet az élet.
De kis rendes férjed van, az enyém konyhai szaktudománya a teától a rántottáig terjed, rántottát én nem is süthetek, az az ő felségterülete, és persze nagyon büszke, mikor előállítja, és akkor többször el kell mondani neki, hogy milyen finom.
Legalább lesz/van, aki megeszi a kaját... :))))
Tök jók az esküvői képek. Nekünk nem volt "habcsókos" esküvőnk. Talán egyszer lesz, de nem bánom, ha nem. A családomban akinek volt, hamar elvált, akinek nem volt, az már 25 éve is gyűri... :)))
Akkor megnyugodtam,ez pasibetegség!!Lehet a picifiam is ilyen éhenkórász lesz?
Engem is kiröhögött, mikor barátfülét csináltam, vagy szilvás vagy túrós gombócot. Mondta, jó-jó, meg finom. De hol az ebéd???? :))))
Köszönjük szépen. Szerintem már annak is örülünk, ha együtt töltjük a napot. Lehet veszek neki egy gitárt. Képzeljétek a Krisztusi korban rájött, hogy gitározni akar. Még ilyet, de ám legyen. :)
A múltkor diós- meg mákostésztát csináltam ebédre és kinevetett,hogy ő ettől fél óra múlva olyan éhes lesz,hogycsakna!Ha édeset eszik,utána mindig éhes lesz!Más pasi is ilyen?
Köszi,remélem,hogy még sok lesz!!(persze ezzel a pasival!!)
:)))))
Ez enyém meg mostanában mindig jön, megpucol, előkészít mindent. Nekem csak össze kell rakni, meg ízesíteni. Kis Konyhatündér. :)
Jah, igen, én is főzhetek neki bármit, csak hús, az legyen benne. :))) És imádja a nyers húst is. Ettől én kész vagyok.
Mrsa4 és Pocibabuci! Előre is boldog házassági évfordulót nektek! És persze jó ünneplést!
Mi a Tiszára járunk pecázni,bár az idén még nem sokszor sikerült lemennünk.Mondjuk Ő is jobban szereti a halat fogni mint enni!Vigyázzál is nagyon a kulllancsokkal,elvetemült egy dögök!
Én is mindig elhagyom a kábeleket. Ezért aztán, mikor 1,5 éve vettem egy lapit, az volt az első szempont, hogy bluetooth legyen rajta. Így már nincs ilyen gondom szerencsére.
Hm, pedig a tejszínes-mustáros se hangzott rosszul :) Igen, én is úgy értettem, hogy rajta látszik meg, hogy szereti a hasikáját és jól is van tartva. A rendszers kajálás fontos, és a pasiknak, legalábbis a legtöbbnek, igenis számít, mit kap enni. Kedvenc Miss Marple-öm is mindig azt mondja a fiatalaszzonyoknak, hogy drágám, etesd csak jóféle húsokkal. Az enyém olyan édes, ha vendégeket hívunk, és jól sikerül a kaja (amit én főzök), majd kicsattan a büszkeségtől :)
Az is jó. De nálunk a lecsó (virslis-tojásos) a nagy sláger!
A palacsinta kifejezetten Apa reszortja, imád palacsintát sütni. Én meg megenni. Mielőtt a doki nem fogott diétára, minden délután palacsintát sütött szegény munka után. :)))
Azt enyimé is pecás, csak nem nagy. :) HA van időnk kimegyünk a kis bérelt stégünkre ide a Dunára. Csak az a baj, hogy mi Moflit mindenhova visszük magunkkal, és a múltkor 5 perc alatt összeszedett vagy 20 kullancsot. Nagyon sok van, másztak rajtam is. Most nem merek menni ezért. Ő meg nélkülem nem megy. Jah, mi nem szeretjük a halat.
A babgulyás az jó!Faja marhahússal,tarkababbbal.Utána meg egy kis palacsinta!A füle is 4felé áll utána!!
Látom nagyon hasonlókat főztünk!
És a lecsós-szelet?
Inkább a drága férjuramon látszik meg, hogy jól főzök. De hála Istennek, végre rá tudtam beszélni, hogy itthon vagyok, és nem fárasztó minden este megfőzni neki egy adag hamit. Azóta nincs úgy felfújódva, mint a rendelt kajától (Interfood). Már rendesen kis tokája volt, amit csipkedtem. :) Ez most eltűnt. :))
Jól hangzik! A férjemmel nagy pecások vagyunk(legalábbis én azóta,mióta vele vagyok),és olyan halászlevet tud főzni!!!......Hm!!Istenit!!
Sziasztok! Most olvaslak vissza titeket. Próbálok erre-arra reagálni.
Kenetvétel: nekem is a 36-dik héten veszik le, és egy, másfél hét az eredmény.
Én is kíváncsi leszek, hogy mi van akkor, ha előbb szülünk és még nem lesz eredmény... Bár Brigi még ma is keresztbe fekszik - érzem. Ha át tudnám küldeni a tel.-ómról a tegnap készített képet, behalnátok, hogy feküdt a hasamba. De nem bíííírom, mert nincs meg a kábel hozzá :((
tejszínes-gombás csirkét... hát, meg vagyok itt már zavarodva :)))
Mi most csináltattunk függönyöket, a karnis másfélszerese kb. a minimum, hogy egy kicsit be lehessen csinosan ráncolni. Ajánlgatták a dupát is, de azt már soknak tartottam volna, másfelet vettünk. Szóval a 330 cm a 220-as karnisra jó tipp szerintem.
Hmmmm. az jó
Ma ő is rakott krumplit eszik, múlt héten kapott tejszínes mustáros csirkét. Lehet felrakok egy adag babot. :) Jó kis házisonkát előtte megfőzöm, aztán annak a levébe főzök bablevest, babfőzeléket. Vagy csináljak egy babgulyást belőle? Hát nem is tudom. A babgulyás az nekem jobb, mint a főzi, nincs benne plusz liszt, meg szénhidrát.
Jó, hogy ilyen szorgalmasan főzőcskézel. Meg is látszi, bár gondolom, azért már egyértelmű, hol lakik Lili :))
Jujj. Tegnap a piacon elhatároztam, hogy egy életem, egy halálom, halat fogunk enni. Kaporral, lesz ami lesz. Harcsát vettem, mert az még hazai, és még megfizethető, négy szeletet. Valami puccos szelethalat akartam volna kapormártással, de gyakorlatilag sose főztem még halat. Rákerestem a neten, hogy harcsa meg kapor, és mániákusan a harcsapörköltet dobta ki kapros-túrós csuszával, na ez lett belőle. A Zuram tök boldog volt tőle, eltüntette az összeset, én meg magamnak tésztát csak módjával tettem alá, inkább egy csomó túrót, meg jó sok halacskát. A haracsaszelet (filé) tökéletesen szálkamentes, az egész, lesózástól a zöldségtisztításon át a tésztafőzésig egy órán belül megvolt.
Akárcsak az én férjem!De hozzáteszem,ő is nagyon jól főz,megis szokott lepni néha vele.Nálunk volt meggyleves meg rakott krumpli,tegnap borsóleves meg száraz babfőzelék rántott pulykamell-lel.Meg csináltam egy kis mascarponés édességet.Hétvégén vagy lecsós-szeletet,vagy tejszínes gombás húst gondoltam csinálni.Meg egy kis gyümölcstortát.
Hát ez az. Minden nap este főzöm a másnapi ebédjét, ott sasol, meg szimatolja az illatokat... :))) Közben azt kérdi, mit kapok vacsorára? :) Aztán csinálom a vacsoráját. :)))
Tényleg, mit főzzek neki holnapra, nem is tudom.
Ötlet?
Fogalmam sincs. Én vettem 3 méter anyagot. Ancikám megcsinálja olyanra, amilyet akarok. :) Fingom nincs mekkora a karnis. Én nem azt néztem, hanem a rajta lévő előző függönyt. 2X140cm volt a bordó, és az pont jól volt hullámos. :)))
És akkor mondja valaki,hogy a pasikat nem lehet a hasukon keresztül "megfogni"!
Még arra gondoltam extrának, hogy a virslire tekerek egy kis bacont. Mert azt is imádja. Képzeljétek, csak lestem. Utál bármit melegen enni. Olyan forró volt a virsli benne, hogy az én azbeszt nyelvem is megérezte... de Apa??? Tolta befelé, mind megette, majd közölte, hogy kurva forró volt. Jót röhögtem rajta. :)))
Tényleg csak ennyi?Hát ez szupi,a hétre be is ütemezem.Köszike!
További ajánlott fórumok: