2008 őszi babák (beszélgetés)
Most látom, hogy igen, kell a szandi bentre:).
Mikortól konkrétan? Mikor kezdjem el bent is ráadni?
Sziasztok!
Bezike, én is evvel a problémával szembesültem, mikor elmentünk szandit venni, alig találtam olyat, ami jó lett Erik dagi lábfejére. Ő már jár rajta egy ideje, de nem lett laposabb, csak nagyobb a lába. Alig jó már rá a 21-es cipő.
Nem semmi!!! :-O
Linett nem csinál/beszél még semmi extrát, egyelőre még csak zagyva bababeszéd és még nem tud egyedül járni, sőt! Még kapaszkodás nélkül állni sem! De ráér vele. Nekem egyik gyerkőc sem indult el korán és a beszédjük sem indult be korán.
Persze azért irigykedem..;-DD
Nem vitázom, mindenki másképp csinálja..:-)
Az ortopédián mondta nekem a doktornő aki a Domi hátát kezeli, hogy a legjobb nekik mezítláb DE CSAK egyenletlen talajon, tehát nem a lakás padlóján. Amíg nem megy rendesen (ahogy Kitta írta) addig nem kell lábbeli, de utána igen.
Érdekes, nálunk Linett szandival a lábán nagyon béna, alig tud benne menni, mezítláb szinte szalad ha vezetgeti valaki. Nem is nagyon adom rá, majd ősszel kap egy szép kis cipellőt...
A barátnőm kisfia viszont amikor ráadták az első kiscipőt (kb. 10,5hós volt) pár nap után elindult :-))
A legtöbb babának magas a lábfeje, de ez nem fog egy-két hónap alatt lelapulni...csak halkan írom...:-)
viki mész a börzére?
árulni vagy vásárolni?
sziasztok
nálunk semmi extra csak a szokásos mindennapok,vagyis annyi újdonság hogy szofi már nem utánunk utánozza az állathangokat,hanem ha kérdezzük tőle melyik állat hogy csinál akkor megmondja.
sziasztok!
Én nem mertem kivinni még a fúrótól is megijedt mikor apa használta,majd jövőre.
Én a lakásba nem adok rá szandit,az orvos azt mondta nincs annál jobb mint mezítláb amíg nem megy rendesen,de mindenki máshogy mondja és csinálja.
Nekem szerencsém van mert Viktortól rengeteg új cipő megmaradt nem kell vennem egy jó ideig.Levente amúgy is sokkal ügyesebben megy mezítláb,ahogy ráadom a szandit vagy a kis cipőt elkezd bénázni.
Sziasztok!
Végül elmentünk a tüzijátékra, de jó messze álltunk, Óbudán, úgyhogy egyáltalán nem volt hangos. Marci végig aludta az egészet... ma bementünk a Deichmanba, és nagyon jó cipők vannak, meg szandik is vannak még, akit érdekel... és nem is olyan drágák. Próbálgattam a Marci lábára, de nagyon kemény, nem bírom ráadni a cipőt a lábára, olyan dagi a lábfeje. Asszem meg kell várnom, amíg elkezd járni és egy kicsit laposabb lesz. A 20-as cipőbe nagy nehezen beletuszkoltam, de a lábfeje teljesen üres maradt a cipőnek, mert ugye nem ért el odáig a lába. Mindegy, várok még, inkább nem vettem most semmit....
Sziasztok!
Megjöttünk mi is a kis kirándulásunkról lementünk a Zalába az egyik baráti párhoz náluk (13 hónapos a baba)ez volt az első kiruccanásunk ami hosszabb út volt a nagyikon kivűl ...panzióba aludtunk Márk élvezte teljesen fel volt pörögve ugrált az ágyon ,jókat evett voltunk fürcsizni Hévizen nagyon jó volt ...remélem többször lesz még ilyen ...kiváncsi leszek Görögországot ,hogy birja majd 2 hét múlva megyünk.
Vettünk neki kisszandit persze ez nem olyan ami kell nekik első cipőnek de azért fogja a bokáját kicsit azóta ha megfogjuk a kezét elindul és folyamatosan menne mindenhová....úgyhogy jót tett neki a vidéki levegő.
Persze veszek neki elephanten cipőt is csak nem kapok 18 -t szandit .
Sziasztok!
Megjöttünk az anyósnál lévő "nyaralásféléből"...majd a naplómban részletezem, jó szar volt. :-(
Monix, szerintem kell a szandi később is, mert bentre is kell neki majd télen is, hogy fogja a bokáját!!! Az ortopéd dokinőnk mondta, hogyha elindul a baba, kell neki bentre szandi!!!
Na pusz, később jövök...
sziasztok,jó reggelt!
tegnap sikerült a két gyerek mellet megpucolnom az ablakot a nagyszobába,ma a kisszoba következik.Az elsőn lakunk,olyan por van állandóan,utálok ablakot pucolni:-(
Sziasztok lányok ☺
Vidám ünnepnapot kívánok nektek is ☺
Sziasztok!
Én július végén vettem a szandit Flórának és azóta 1 mm-t sem nőtt a lába, szóval tényleg nehéz kiszámolni, hogy mekkora cipő is kell nekik őszre. Flóra most 18-ast hord, de én pl. vettem egy 19-es szandit is, hisz bentre jó lesz majd ősszel, vagy akár játszóházban rohangálni.
Sziasztok! Ugye jól gondolom, hogy Marci kicsi még a tüzijátékhoz? Hangos ahhoz, hogy élvezze, biztos félne... csak mert szeretnénk kimenni, de valószínűleg nem tudunk, ha nem találunk valakit, aki vigyázna rá...
Képzeljétek tegnap az apjáék elvitték a Marcekot az állatkertbe. Egész délután velük volt, én meg itthon tudtam a kertbe végre dologzni, mert a gyerek mellett nem nagyon lehet füvet nyírni. Állítólag még annyira nem élvezte az állatseregletet, csak 1-2 élőlény keltette fel az érdeklődését. Mindegy, a lényeg, hogy együtt voltak. Egy dolog aggaszt, és nem tudom mi lehet az oka, de ha az apja valamiért nem tudja megetetni. Vettek neki mindenféle finomat, de nem eszik a gyerek. Illetve 2 banánt megevett, de normális kaját nem. Mi lehet az oka, nem tudom... fura. Remélem összeszoknak, mert az nem jó, ha ilyenkor éhesen marad a gyerek.
sziasztok!
Monix ne vegyél már szandit,fölösleges erre a kis időre,ráadásul nagyon hamar kinövi.Én kettőt is vettem neki a nyáron,ki is nőtte.Az eladót kérdezd meg a cipőboltba ha nem vagy benne biztos,hogy milyen kell,de lényeg hogy foglya a bokáját és könny kis talpa legyen,különbem nem tud menni benne.
más: Tegnap végre meg tudtuk rendelni Viktornak az új gyerek szoba bútort,azt mondták 1hónap múlva jön.Kicsit sok idő,Viktor már nagyon várja.Ez már nagyfiús,íróasztal is van hozzá, és később bővíthető van még hozzá egy nagy csomó elem.Nagyon örülök neki,a héten apa itthon van,festjük a szobáját,szép legyen neki:-)
Sziasztok ....pont aktuális nálam is ez a cipő dolog már akartam kérdezni ti milyet vesztek?
Nekem is a ismerősöm azt mondta vegyek elefanten cipőt mert az jó ....már néztem is olyan 7-8 ezer körül van.
Néztem azt a Baren-Schuhe-t is de nem ismerem igy nem mertem megvenni ....Mint azt mondod az is jó de jó első cipőnek is amikor még nem nagyon tudnak menni?
Szia!
Igen a Deicmannban tobbek kozott elefanten cipot is talalsz :)
Sziasztok!
Én is pont most néztem őszre cipőt, de még nem mertem megvenni a méret miatt.
sziasztok
megpróbálok mindenhez hozzászólni egy picit:)
habarást én is tejjel vagy tejföllel csinálom egy ideje már és semmi baja szofinak.ő is már szinte mindent eszik.a paradicsom amit egyáltalán nem szeret,de a többi jöhet.
mostanában a napközbeni alvása ismét nagyon rossz.kétszer fél órát alszik,de van olyan is mikor csak egyet.
a hiszti nálunk is mindennapos.ha elveszek tőle olyat amit nem szabad ennie,pl virág akkor odafut hozzám és harap.ezt soha senkitől nem látta.nem értem miért csinálja,de van olyan is mikor nagy hangon kiabál hogy dededede.
cipő:elég sok cipőt összevásároltam,de a legjobb szerintem is az elefanten,abban nagyon ügyesen tud járni.pont tegnap néztem a deichmannban és akció van párra.50százalék,most érdemesebb venni.