Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 Novemberben születendő babák fórum

2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)

2900. bf310ae20b (válaszként erre: 2893. - Csacsa)
2008. szept. 15. 07:59
Hát ez rendben is lenne, ha jó idő lenne, de ha mondjuk decemberben nagyon hideg lesz, nem hiszem, hogy egy néhány hetes babát a mínusz x fokba ki lehetne vinni, és azért dec-jan-februárban van esély sajnos a kemény mínuszokra, főleg, hogy azt mondják az okosok, kemény, hosszú tél lesz.
2899. csacsa (válaszként erre: 2896. - 3374d74025)
2008. szept. 14. 22:19

Igen otthon azt ajanjak es tenyleg nagyon jo...a legjobb, de szerintem egy csomag nem lesz eleg. A lanyom utan nelem 4 hetig eros majd meg 2 hetig gyenge volt a verzes... szoval nem egy leanyallom.

En meg csak a 32 hetemet toltom, meg nyugiban vagyok. Es a liszemelt korhazba nem is mehetnek meg be nem toltom a 34. hetemet. Addig marad a kozponti...szoval raerek meg!!! :o))

2898. csacsa (válaszként erre: 2895. - 9d825e1bc8)
2008. szept. 14. 22:15

Gyalog jarunk. 5 perc a suli :)

Minden ok lesz a korhazban majd meglatod. Emlekszem a lanyommal en is voltam bent egy hetet es a vegen orultem neki mert mikor szulesre kerult a sor , mar mindent tudtam mi hol van es hogy folyik. Szoval szerintem hasznos is lesz majd meglatod!

2008. szept. 14. 20:32
Kitartás nektek csajok!Biztos nem lesz gond a kórházba!Csak pár nap!
2008. szept. 14. 20:31
Holnap védőbe megyek.Vízelet miatt.A múlt héten nem voltam,mert szabin volt a védőnőm.Szerencsém van vele,mert tők fiatal,és 2 éves kisfia van.Mindjárt itt a vége csajok!!!!!!!!!!!!!!Már 33 hetes vagyok!Ti mit vettetek szülés utánra?Vagy mit fogtok használni?Nekem a védőnőm ajánlotta a Tena Ladyt,azt mondta hogy az nagyon sokat bír.Vettem egy csomaggal.Hát majd meg láttom.
2895. 9d825e1bc8 (válaszként erre: 2893. - Csacsa)
2008. szept. 14. 20:28

Igen suliból már nem lehet hiányozni!Mivel viszed suliba autó?busz?vagy gyalogoltok?

Mi gyalog járunk most oviba meg ha meglesz a tesó is így meg lesz a levegőzés is mindkettőnek.

Összepakoltam a kórházi motyóm remélem minden rendbe lesz és nem kell tovább bennmaradnunk.

2894. 3374d74025 (válaszként erre: 2885. - Bf310ae20b)
2008. szept. 14. 20:27
Igazából nem is tudom.Épp ez az hogy én nem ismerem még talán meg a méhösszehúzodást.De ez olyan volt mint a menstruácios görcs.És ahogy enyhült el is aludtam.Csak ijesztő volt.Meg hogy észre vettem hogy kb 3 óránként jött elő.De most már nincs gond.Meg tők jókat mozog most is.Remélem már nem lesz gond.De nagyon hideg lett mára.Tegnap még rövid gatyába és trikóba voltam.Bár legalább nem annyira.
2893. csacsa (válaszként erre: 2888. - 9d825e1bc8)
2008. szept. 14. 20:01

Itt nalunk azt mondtak mar nincs korlat. vagyis akar az elso naptol ki lehet vinni a babat a levegore.

Sajna en nem tehetem meg hogy a csajszit nem viszem suliba, mert ugye itt nem maradhat ki csak ugy. Csak akkor ha beteg. Raadasul megtudtam hogy itt nem adjak be az elso oltast a BCG-t. Szoval majd otthon tudom beadatni majd csak 3 honaposan.

2892. csacsa (válaszként erre: 2890. - Csibe22)
2008. szept. 14. 19:58
Milyen sterilizalot vettel?
2891. csacsa
2008. szept. 14. 19:58
Koszi csajok , attadtam a lanyomnak nagyon boldog hogy meg innen is megkoszontik :D
2890. Csibe22
2008. szept. 14. 19:12

csacsa: BOldog névnapot a lányodnak!!nagyon szép kis pocid van már:)

ma végre megkaptam a hordozót meg a sterilizálót, meg Dorina babakocsiját, de a kocsit egyenlőre nem tudom használni.még jó h vettem babakocsit.mert eléggé le van lakva meg nincs hozzá télizsák meg elég picike.

hogy vagytok?

2008. szept. 14. 15:56
csacsa-boldog névnapot a lányodnak-de szupi a pocakos képetek milyen sokat változott a lányod!
2888. 9d825e1bc8 (válaszként erre: 2880. - Bf310ae20b)
2008. szept. 14. 15:50

Levegőzni én se tudom mikor lehet kivinni a téli babát-dorina nyári volt mikor hazamentünk már pár napra rá folyamatossan szoktattam ki elősször csak a hordozóba vittem ki 5-10 percre majd babakocsiba kisebb sétákra.

Télinél nem tudom hogy van.De ha hazajövünk kórházból úgy tervezem hogy 1 hetet dorinát se visszük oviba és utánna már megyünk(babakocsi elég zárt megfázni nem fázna meg,de azért megkérdezem a védőnőt ő mit javasol téli babát mikor lehet kivinni levegőre).

2887. 9d825e1bc8 (válaszként erre: 2881. - Csacsa)
2008. szept. 14. 15:47

Köszi!

Hát igen meg az oviba mindig mindent össze lehet szedni-aztán hazahozza a bacikat nekünk.Nekem is igen fáj a torkom.

Volt ismim aki télen szült és a nagyobbat nem is vitte oviba mert nehogy hazavigye a csecsemőnek a bacikat.

2886. 9d825e1bc8 (válaszként erre: 2884. - 3374d74025)
2008. szept. 14. 15:44
Én is ettől tartok hogy a hidegfront nehogy beindítsa nálunk is a szülést-remélem nem babásokhoz raknak minket egy szobába(engem dodoval elöbb bentartottak a kórházba és ahogy láttam a szobámba azokat akik már megszültek-milyen véressek voltak meg amiket meséltek)akkor beindult nálam is a szülés igaz augusztus 12-re voltam kíírva 10.-én szültem-de szerintem otthon még rá is huztam volna.
2885. bf310ae20b (válaszként erre: 2884. - 3374d74025)
2008. szept. 14. 15:38
Ez nem hangzik jól, azért ha megint előjön, szerintem menjél el orvoshoz. Ezek ilyen méhösszehúzódás jellegű fájdalmak voltak, vagy folyamatos fájdogálás?
2008. szept. 14. 15:11
Sziasztok!Hát nem volt valami fényes éjszakám!3 óránként keltem hogy görcsölök.Nem tudom mi volt,de kicsit féltem.De nem voltak olyan vészes erőségü.Inkább mint kisebb menstruációs görcsök.Hát most talán már jobb de nem az igazi.Kezdtem megijedni,hogy az időjárás változás meg hozza a Fannit.De talán csak túl izgulom.
2883. harivera (válaszként erre: 2878. - 9d825e1bc8)
2008. szept. 14. 14:36

pedig az a hasznos a hálózsák a kicsiknek. Én pl úgy öltöztettem ha meleg van a lakásba hogy vagy egy nagyon vékony rugi vagy csak egy body a hálózsák alá.

lányok én holnap betöltötm a 30-ik hetemet. félelmetes.

2882. csacsa (válaszként erre: 2874. - Bf310ae20b)
2008. szept. 14. 14:02

Halozsakbol mi 2-ot vettunk. Mind a ketto rovidujju, az egyik vekonyabb (ahhoz lesz egy vekonyabb takaro, a masik eneg vastag, az illik az agyhoz es nem kell hozza takaro.

Kocsikabatot (anorakot) meg meg nem akartam venni, majd csak akkor ha megszuletett a picurka hogy tudjuk megkkora kell. Lehet megrendelem a netrol.

Az agyba valo dolgokat mind onnan rendelem. (Fejvedo , takaro, emlitett halozsak, Baldahin, zeneli a bbaagy fole. )

2881. csacsa (válaszként erre: 2869. - 9d825e1bc8)
2008. szept. 14. 13:55

Jobbulast Dorinanak!

Itt is ilyen jarvany van most :(

Nalunk mar 2 napja 11-12 fok van. Es esik az ido. De ahogy ismerem mar ezt a kornyeket mar nem is lesz jobb. :( Szoval meg epp hogy ramjon a kabar, de az utolso honapban mar bajban leszek.

2880. bf310ae20b (válaszként erre: 2877. - 9d825e1bc8)
2008. szept. 14. 13:43

na nekem is ilyen az overáll, ugyanilyen patentos, meg a lyuk a közepén, és nekünk is rózsaszín, nekem ez nagyon tetszik, bár piciként még szinte el fog tűnni benne, de a célnak meg fog felelni, meg tényleg nagyon hideg lesz azért nekünk, szerintetek mikor tudunk majd kimenni levegőzni? Van erre valami szabály, hogy hány fok alatt nem szabad? Ti hogy tervezitek? Tényleg pont a leghidegebb 3 hónapra jönnek ezek a gyerkőcök, de mire tavasz és nyár lesz, már nagyobbak lesznek és lehet velük menni ide-oda, tökjó.

A hálózsákot nekem sokan ajánlották, mert hogy a plédet nem lehet tudni, mikor rúgja le magáról, de én is úgy gondoltam, hogy hálózsák plusz még pléd is.

A kókuszpólyát én is inkább csak eleinte tervezem használni, hogy könnyebb legyen megfogni, meg állítólag szoptatáshoz is nagyon kényelmes. Majd elválik.

2879. 9d825e1bc8 (válaszként erre: 2874. - Bf310ae20b)
2008. szept. 14. 11:42
azu alvó nyugtató plüss(ilyen dodomnak is volt)olyan hogy 4 sarka van valamelyiken van rágóka is amit csócsálhat a baba ha fogzik.(erről is van kép naplóba,overálokról meg több a napló 3.oldalán meg a 2.-on,meg hát tegnap rendeltem eggyet használtan is).
2008. szept. 14. 11:35
Hálózsákot én csak azért nem akarok mert távhősök vagyunk és a 4.-en elég meleg van.
2877. 9d825e1bc8 (válaszként erre: 2875. - Bf310ae20b)
2008. szept. 14. 11:34

Én hálózsákot nem fogok használni.Takartónk van a 4 részes baldahinos szetthez meg vannak külön babaplédjeink is.

Az overálról tudsz nézni képeket a naplómba többféle van(van olyan ami zsákos és betudom kötni a babahordozóba is mert ott van kihagyva nyílás-és a zsák rászát le is tudom patentolni és akkor kabátkaként tudom használlni,van sima zsákos, van olyan aminek lába van cipőcskével kesztyüvel...Overálból kb.5-6 darabom van.)

Mi is vettünk kókuszpólyát(de zsizsa mondta hogy hallotta hogy a baba csipőjének nem tesz jót,megkérdeztem én is a védőnőnket és mondta ez így igaz abba igazándiból nem tud mozogni-én csak akkor használom ha dorina fogja a kistesót mert könnyebben tartja majd benne-nekem is olyan színű anyagú mint a baldahin,rácsvédő,takaró,szopispárna.

2876. Csibe22
2008. szept. 14. 10:49

jó reggelt csajszik!

hát ez a hüvös idő ismét, elszomorít, nekem is a kabátom már csak épp h összeér, de szerencsére tesómnak van egy ami jó lesz , mert venni én se akarok már.meg szerencsére van egy két vastag kardigánom ami jó lesz.megnéztem a hosszú gatyáimat hál istennek van olyan ami jó rám, combba meg fenékbe mind jó csak begombolni nehéz, úgyhogy az egyiket ami csini farmer azt oldalt kibővítjük egy háromszöggel.

én vettem ujjatlan és hosszú ujjú hálózsákot, de eddig csak vékonyat, majd még nézek vastagabbat is.hát egy hósszu ujjú body kell alá.meg egy vékoyn takaró is elfér a gyerkőcön szerintem.

2008. szept. 14. 10:47

Ja és ezt az overállt is akartam kérdezni. Ez olyan, aminek nincs külön lába, hanem ilyen zsák az alja, felül meg kis kabát szerű? Mert mi ilyet vettünk, a kabátka része pedig lecipzározható majd később. Ez jó lesz babakocsiba és hordozóba is most télen.

Vettünk gyönyörűséges kókuszpólyát is, ami színében és mintájában olyan mint az ágynemű-rácsvédő-baldachin szett, kis macis, kockás, ilyen petchwork-os jellegű Úgy fel vagyok dobva, majd megzabálom ezeket a cuccokat.

2874. bf310ae20b (válaszként erre: 2873. - 9d825e1bc8)
2008. szept. 14. 10:43

Mi az az alvó nyugtató plüss? Mi is elkezdtük a vásárlást tegnap, és nem csak elkezdtük, hanem durván belelendültünk, gyakorlatilag a listámon alig maradt valami, és olyan szép dolgokat vettünk. Megrendeltük a kiságyat és a babkocsit is. Szóval megnyugodtam kicsit, hogy most már nem ilyen kis elhanyagolt az én drágám.

Lenne viszont egy kérdéem: a hálózsákból ti most milyet vesztek? Ujjast vagy ujjatlant, és milyen vastagat? Fogtok takarót is még mellé használni? És hosszú ujjú bodyt adtok majd alá, vagy mit?

2008. szept. 14. 03:03

Nem bírtam aludni ugyhogy vateráztam.

Találtam egy cuki 50-56-os vastag macifüles overált fixárassan 550-ért,megnéztem az eladó többi termékét és még rendeltem egy bársony rugdalózót 299.-,alvó nyugtató plüsst 350.-,meg még egy alvó nyugtató plüsst 300-ért.Igaz pesti lesz postaköltségem.

Nagyon jó az overál igaz nekem már van több is(csak annyi hibája van hogy a cipzárján a felhuzó maci elveszett)

2872. 9d825e1bc8 (válaszként erre: 2870. - 3374d74025)
2008. szept. 14. 00:40

Nekem is poncsot ajánlottak tegnap a boltba-eggyet probáltam is jó meleg volt mert újja is volt-mondta az eladó ezt utánna is kitudnám használlni(viszont nem hinném hogy én utánna is hordanám erre a 2 hónapra meg nemtudom megérné-e megvenni jó húzós árba van.

Dorina itt alszik ma velem-elég jól alszik csak szegényem alíg kap levegőt a náthától.-viszont már nekem is fáj a torkom.

Ja és leültem gépezni mert nem bírok aludni.

Lehet vissza kéne szoknom az olvasásra.-csak nincs semmi jó könyvem.Voltunk anyuval könyvesboltba a héten mutattam neki a suttogó könyvet-de nem tudom olvastam róla jót meg rosszat is a neten.

2008. szept. 13. 21:27
Jobbulást Dorinának!!Remélem semmi komoly!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook