2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
Már csak két nap és megtudjuk. Remélem sikerül találkoznunk. Nekem az előző két gyermekem sem volt kicsi. Azt mondt az egyik szülésznő barátom, hogy a súly örökletes. Én sem voltam kicsi, a 4,1 kg-ommal. Szerintem ha te is időben jössz a világra nem lettél volna pici. Tegnap tanácsadáson találkoztam egy anyukával aki 30 hetesen szült 1,3 kg volt a baba és megmaradt, most 6 hónapos. Igaz nem teljesen egészséges (sönt van a fejébe beépítve) mondták neki, hogy ha még egy hetet kibírt volna más lett volna. Rossz volt ilyet látni, pedig olyan szép kislány.
hál istennek még én sem vizesedek , jó a gyűrű is és a lábamon se látom h dagadna.jó nagy babáitok vannak. hát én már nagyon kíváncsi vagyok mi mekkorák vagyunk, mert amiket írtok majd elájulok h mekkorák.én a 32.hétre születtem 1600grammal kíváncsi vagyok az én kicis fiam mekkora 32 hetesen.
Már alig várom a szombatot, hogy megtudjam mekkora a pici fiam. A 27 hetes 4D uh-n a BPD:7,45
volt és 1,06 kg volt a súlya. Én teganp voltam védőnőnél a haskörfogatom 112 cm, 6 hét alatt 1 cm.-t nőtt. Nekem is volt olyan amikor 1 hónap alatt 4 kg-ot híztam. Szerencsére még nem vettem észre, hogy vizesednék, még a karikagyűrű is rajtam van és nem szorul. Pedig a nagyfiammal kicsit vezes voltam anno.
Még ezt is el tudod adni jó áron ha éppen kisfiú lesz a következő és akkor vesztek neki másikat. Szerencsére sokat kibírnak a babakocsik. Én is elsőre beleszerettem a színbe, volt sötétkék-világoskék kombináció is, de nekem ez sokkal vidámabb.
nah az tök jó h nem vagy roszsul. a pisilés meg természetes, még jó h ilyen megértő az okatató.neekm most 102cm a haskörfogatom.jó nagy babócád van:) nekem a 28 hetes uh a BPD7,2 volt, most megyek szombaton 4D re kíváncsi leszek mekkor a kis drágaságom.hát ha pihizel és felpolcolod a lábad biztos lejjebb fog menni.
Vezetéssel csak egy bajom van, nem mindig bírom ki pisilés nélkül másfél óráig, de az oktató rendes és mindig megyünk a Vas Gerebenbe pisilni:) És amikor felébred és a hólyagom környékén matat, olyan agresszíven, kitartóan, na akkor nehéz figyelni a jobb kezes u-t, gyalogost, 30-as övezetet. Pocis kép van, csak gépre kéne tenni - nekem 95 cm volt köldöknél a hasam körfogata, most 115 cm. 29 betöltött héten voltam : kb 1890 g-t mértek, 8,5 bpdvel szóval megijedtem, mekkora lesz még a buksija. Majd jövő héten megyek dokihoz(32 betöltött hét végén)
Egyébként tényleg minden rendben van, a lábszár ödéma van meg még mindig. No de mostantól igyekszem többet pihenni nappal, kíváncsi vagyok lemegy-e teljesen. (súly miatt is kéne nehogy sokat mérjen jövő héten a védőnő - 1 hónap alatt 4 kg sok lenne, hátha lemegy belőle)
Jól néz ki ez is, férjem is inkább valami hasonlót szerette volna, mert nekünk Lucababa az eslő baba, és ha a következő fiú lesz, nem éppen lesz jó neki egy mályva-rózsaszínű babakocsi, de én meg elsőre beleszerettem ebbe, és nem tudott lebeszélni róla. Szóval a következő is lány lesz és kész. :)
szió!!
nah tök jó h mindjárt meglesz a jogsid, gratula. és h bírod nagy pocival a vezetést, én már nem merek vezetni mert elég sokszor szarul vagyok a kocsiba, légszomjat kapok meg szédülök.én a ruhákat majd ugy teszem h egy fiókba a badyk külön stócolva méreterem , másik fiók rugi a másik , naci meg pulcsi.hát nekem is annyi ruci van és még kapok, h fogalmam sincs hova teszem őket.
tegyél majd fel friss pocis képet.
voltál mostanába dokinál? tudod h most mekkora a babód?
én veresegyházon lakom pesttől kb 20km, és most kezdd tisztulni az ég, eddig esett, de pesten is esik , párom ott melozik és nemrég hívott h szakad az eső budán is. én rendes mosószerrel mostam, anyu azt mondta h jó az is , nem kell semmi különleges.
Nagyon jól néz ki, hasonlít arra amit mi vettünk, mindjárt rakok fel képet.
Igen, mi is ezért akartunk esernyőre csukhatót. Tettem fel képet róla.
Jó neked, hogy te ennyire előre jársz. nekem még szekrényem sincs. Most költöztünk új házba és várom a hitelt de rendesen szívóznak velünk, már 3 hónapja és még mindig nincs rendben minden, az ügyintézőnk nagyon alrontott valamit. Most kerestem egy másik ismerőst aki segít meggyorsítani. Így még nem tudok mosni vasalni, pedig én is nyugodtabb lennék ha minden készen lenne.
Előkerültem én is. Még jövő héten lesz a forgalmi vizsgám, aztán pihi (ha sikerül). Mi is kaptunk babaruhát 56-tól egészen 3 éves korig vannak benne. 4 adagban mostam ki és dugig volt a mosógép. Már el is hajtogattam. Még szortírozni kéne, meg egy kettőt boholymentesíteni. Ti hogyan teszitek el a szekrénybe, méret szerint vagy fajta szerint. Nálam túl sok lett a csoport: ujjatlan, rövidujjú, hosszú ujjú body, ujjatlan, hosszúujjú rugi, napozó, kantáros gatya, póló, pulcsi, kocsikabát, nadrág, mellény, overallok, kabát, plusz zoknik, harisnyák, kocsicipők. Na ennyi nem fér el egymás mellett, egy szekrényben (mindenhol csak 2 polc van szabadon, kb 3 szekrénybe raktam eddig ruhát).
Összeraktuk a kiságyat mi is:)!!!! Gyönyörű, kombi, pelenkázóval 2 polccal, tárolóval, 2 óriási fiókkal.
Majd rakjál fel róluk képet. Én Top Rider (narancs-sötétkék) babakocsit vettem. Ehhez is van mózes ami külön rászerelhető a babakocsira, autóshordozó, lábzsák, esővédő, táska és kosár,esernyőre csukható, mivel Yarisunk van így nagy babakocsiba nem gondolkodhattam.
Ez egy 4 funkciós babakocsi, aminek van mózes része, sport része rászerelhető lábzsákkal, esővédővel, hordozója, pakoló zsákja alul, elöl bolygókerekű (4x2), pelenkázó táska, esernyő alakúvá csukható, Inglesina a márkája, itthon a Kenguruban néztük ki, és közel 200.000,-Ft-ba került, így neten megrendelve pedig 120.000-ba. Rendeltünk még egyéb dolgokat is (pihenőszék, kád állvánnyal, ezek is olcsóbbak voltak, és az összesért a szállítási költség 10.000 Ft volt. Végül arra jutottunk, hogy ha mindezt külön-külön kellett volna megvenni, akkor valószínűleg szintén eljutottunk volna eddig az összegig, így most nagyon örülünk ennek.
Mennyiért tudtál így babakocsit venni?
Arra gondolok, hogy a ctg-nél lehet, hogy nem kell gombot nyomogatni csak az összehúzódásokat nézi, de foggalmam sincs. Lehet, hogy ugyanaz a kettő.
Képzeljétek mi Olaszországból rendeltünk végül neten babakocsit, mert alig több, mint felébe került, mint itthon, és ma jött meg, és olyan gyönyörűséges, majd teszek fel róla képet. Elkezdtem összapekolgatni, de megtorpantam, megvárom a férjemet vele.
Itt (Szigethalom)is elég trutyi az idő esik az eső folyamatosan.
én nem tudom mi a különbség az NST és a CTG között, eléggé ugyanannak tűnik... azt tudom, hogy az NST-nél adnak egy nyomógombot, amit akkor kell megnyomni, amikor mozdul a baba, és rád van kötve két érzékelő, amelyből az egyik a baba szívhangját nézi, a másik meg asszem a méhösszehúzódásokat, a CTG-ről te mit tudsz? Szerintem az is ugyanez, csak talán az NST modernebb.
hol laksz, hogy trutyi az idő? nálunk tökjó idő van. Mi vízhőmérőt már vettönk a Tesco-ban. A babaruhákat milyen mosószerrel mostad? Valami külön kímélővel? Van, aki állítólag csak sóval mossa, mert hogyaz fertőtlenít.
jó reggelt, örülök h mindenki jól van. csak ne lenne ilyen trutyi idő mert ezt utálom.
tegnap este kivasaltam az első adag baba ruhát és a pelusokat, olyan jó volt:) de van még mit mosni, na meg még én is kapok rucikat , ugyhogy lesz bőven.
ti vettetek vízhőmérőt meg szobaihőmérőt?
Jó reggelt mindenkinek! Tegnap voltam védődőnél 6 hét alatt 1,5 kg-ot híztam, így most kb. 10 kg-nál tartok. Én nem kaptam olyan mozgásszámláló lapot, szerintem nálunk nincs ilyen. 35 hetesen kell mennem vérvételre és kenetvételre, 36. héttől pedig hetente 1 alkalommal CTG-re.37 hetesen uh-ra. Az NST miben különbözik a CTG-től?
Na nekem is csak úgy van hogy kaptam ezt a rengeteg mindent.Kádat meg lázmérőt talán már a legelején meg vettük.Még talán 4 hónaposan.Sokan mondták is hogy korai..!
Nekem semmibol nincs toblet. De ma megvettem a ruhakbol az utolso darabokat is. Mar csak egy bundazsak hianyzik :D
Na meg pesze kiskad..lazmero...es ilyesmi...
Nálunk nincs ilyen magzat mozgás számláló lap.Utána jártam.De mindegy,így is figyelem.Meg nem sokára lesz ez az NST-s dolog is.Ma megint mostam ki egy pár baba ruhát.Már nagyon sok van.De tegnap egy ismerősöm,felhívott hogy pakol otthon és van pár cucc aminek szerinte örülnék.Most mondjam neki hogy nem kell???????Szóval előre láthatólag még lesz pár darab.De már olyan sok mindent kaptam,de még észre vettem miből van hiány és többlet!
HIÁNY=Bundazsák (overál)
TÖBBLET=56-62 Body
Esik az eső! Utálom!És elszomorít!!!
De ettől függetlenül minden oké!Ma párom túl órázik,biztos jó későn jön haza.Na ettől még szomorúbb vagyok!
Jó,jó befejezem a nyafogást!
Ahogy Te szamolod a babad jovetelet akkor szulettem en is :D November 25 egy jo nap :D :D
Nekem nem lesz NST. Itt csak a betoltott het utan csinaljak csak :o((
A dagadas nekem is igy volt a lanyommal. Egesz terhesseg alatt 12 kilot szedtem fel a 8. honapig. A vernyomasom viszont mar 2 honnappal a szules elott nagyon magas volt. Szoval a 9. honaptol ugy el kezdtem dagadni hogy a felyem es a testem tobbi resze olyan volt mint egy viziloe. Es egy honap alatt 5 kg viz jott fel. De ahogy megszultem masnapra mar sehol sem volt a pufokasagom, egyszeruen eltunt.
További ajánlott fórumok: