2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
Én éjszaka is fejek. Amikor csak lehet és teljesen változó 10-20 gramm között van általában, attól több sosem.
Nekem is nagyon fáj pár másodpercig, mikor elkezd szopizni.
Semmiképpen ne egészítsd ki, mert akkor utána csak szenvedhetsz majd, hogy hogyan hagyjátok el a pótlást. Én is azon vagyok most, de nekem muszáj volt pótolni, mert éhen halt volna attól a kevéske tejcitől.
Az nem baj, mert azt mondjak hogy ha 2 cicibol eszik tobb lesz a tejci. Egyebkent en is mar egy hete kinylodok azzal hogy estere keves a tejci.
Ritka amikor fél óra alatt bekajál!
Nem mindgí másfél óra,de az egy az mindíg megvan.Sajna két ciciből eszik mindíg.
Masfel ora?
Az nagyon sok! Nekem 20max 30 percig eszik. Akkor nem is panaszkodhatok. Igaz estere mar nekem is 2 cicibol kell adnom es akkor majdnem 1 ora a szopi.
Csibe nagyon jók az új képek!
Kinél szültél végül?
Az jó.Nekem beállt 5-re:Kevésnek tartom,de így is hízik a kis drágám.Meg aztán nem is tudom,hogy tudnám többször szopiztatni mikor másfél órát is eltart egy szopi.
Nekem 6-8. De inkabb csak 6-szor. Lehet ezert is kevesebb a tejcim :O(
Nalam ugyan ez a helyze. +Azert sem fejek. Az gyik cicicbol 100-130-at eszik de utana barhogy is fejem csak cseppek jonnek ki. A masikban meg 70-100 van es ha fejem abbol sem jon tobb. + mikor gyotortem oket azutan lazasodtam be. Valoszinu a gyotres miatt.
Nekem is most kevesebb a tejem!:(
Vagy csak nálunk is ez a 3 hetes megugrás van?
Tegnap este pótolnom kellett mert nem volt elég a tejcsi!
Nektek hányszor szopizik egy nap a baba?
Próbálok én is fejni szopi után,de csak pár csepp jön.Éjszaka nem fejek én sem.
Sziasztok.
Nekem is így van!
Sokszor olyan álmos vagyok este szoptatás után hogy mikor beteszem a Dominikát a kiságyba én is lefeküdnék aludni.De még azért este lefejem(viszont éjjel nem fejek).Nekem bevált a fejés-bár bevallom baromira unom mert időigényes és azt az időt fordíthanám a nagyobb gyerkőcre.De állítólag csak az elején kell sokat fejni.Másból se áll a napom mint szoptatok és fejek....
Pedig sdokan azt mondják a gyakori cicire tevéstől meg fejéstől lesz több a tejcsi.Nekem ugy látszik egyre több-de én is lefagyasztom mert ki tudja meddig lesz ez így.Van hogy 110-et eszik két ciciből utánna meg mindkettőt felem és 130milit sikerül fejni.Meg lassan 4-5 órákat alszik szóval nekem az hogy gyakran tegyem cicire nem jön be mert nem szeretném ezért keltegetni.Viszont utánna nekem a fejés nem fáj-nekem akkor fáj mikor elkezd szopizni akkor csillagokat látok,de csak az elején.
Zsiráfbébi!!Megnéztem a babád!!Hercegnő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En nem merem kiegesziteni tapszerrel az etrendet mig nem beszelek a dokival. Majd jovoheten kedden megyunk hozza egy honapos kontrolra. Lefejt tejem meg nincs, mert nem fejek. Amiota le akarnak szakadni a melbimboim, nem hianyzik neki a tovabbi nyuzas a szopas utan.
Es milyen tapszert hasznalsz?
Lefejt anyetejjel és tápszerrel pótolok, cumisüveggel adom vissza, próbáltam a kiskanalazást és a fecskendővel visszaadást is, de annyi levegőt nyelt közben, hogy utána meg a hasa fájt.
Nalam ugyan ez a helyzet. Az elejen nezelodik ugy egy 5 percig, aztan bealszik. Ugy kell osztonozni mindig hogy legalabb 15-20 percig egyen. Bar ez ido alatt nem folyamatos. Sor a vegen szerintem mar nem is szivja csak cumizik :o))
Csajok! Bektek szopi közben mennyire éber a babátok? Nyitva van a szeme és erőteljesen szopik közben, mert nekem az elején beindul, aztán olyan mintha elaludna, de közben szopizik, csak nem olyan erősen.
nagyon édi Csibe, nézd meg te is Lucababánkat, odavagyok érte. Végül spontán szültél? Milyen volt? Van tejcid?
Csacsa! Van egy olyan, hogy fejlődési ugrás, ez általában a babák 3 hetes korában következik be, és az a lényege, hogy néhány naig több tejci kell neki, mint addig, szal lehet nem kevesebb tejed van, hanem neki nagyobb az igénye, nem? Ez állítólag néhány napig tart, aztán beáll.
Én meg most azzal próbálkozom, hogy délelőtt egyfolytában szopiztatok, hogy ingerelve legyenek a melleim a tejtermelésre, aztán mikor már kakukk vagyok én is meg a baba is , akkor kap pótlást, majd mikor felébred, ugyanezt csináljuk délután is fürcsiig aztán megint pótlás. Hátha így kicsit nőne a tejci, egyelőre úgy veszem észre kicsit mintha emelkedne, aztán majd meglátjuk.
Hat lanyok ugy vettem eszre hogy estere keves a tejcim mar. Minden nap delelot. Csak 2 szopi van akkor meg van tejci, de delutan mar ket orankent szopkzik a dragam, igy estere mer nem tudom jollakatni. 90-van es neki ez nem eleg. Tejesen ugy erzem egyre kevesebb a tejem. A bimbom meg mar annyira faj , hogy sirok szopi elejen. Nem tudom mit tegyek hogy eleg tejem legyen. Vagy jolakassam a babam este.
Bottyán örülök, hogy Fanni bilirubinja jó lett!!! Megint őrült tempóban szaporodik a tejem, már 70 cseppet ki tudtam préselni belőle:)))))) Ez már 2 ml:)) (mondjuk nem értem, hogy a frászba nőtt csak ekkora mirigy a cicimbe, igazán termelhetne többet, de türelmes vagyok és szopizunk meg fejünk kitartóan)
Gratulálok nektek Csibe!!!!
Sok boldogságot a picihez!!!
jól vagyunk, megyeget a szopi is, és most szokjuk az itthoni légkört.
További ajánlott fórumok: