2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
Hát köszi a válaszokat, igazából azt hiszem nem fogom erőltetni, majd csak kialakul. Védőnéni pont volt ma itt, aztán ő is úgy gondolja, hogy csak rosszabb, ha erőltetem, ha tápszert akar enni, egyen tápszert. Csak nem tápszeren fog felnőni! :)) Azt mondja lehet, hogy most már tényleg elkezdett a foga is mozgolódni, állandóan szívogatja be az alsó ajkát, meg ott kaparászik a nyelvével, és ez zavarja, hát nem tudom, lehet, minden esetre van abban valami, hogy annak semmi értelme, hogy figyelemeltereléssel akarom rávenni az evésre.
Petra! És nektek a 4x-i evéssel hogyan alakul a napotok? És akkor mennyit eszik egyszerre? Luca keveseket is eszik egyszerre, tápszerből is max 120-at, így ő még leginkább hatszor eszik, pedig volt idő már nekünk is, amikor 5x evett.
Csacsa! Csak azt nem értem, hogy a tejpépet meg megeszi a kiskanállal? Elég rapszodikus a gyermekem. Na meg volt idő, hogy megevett mindent a kiskanálból. Próbáltam a tápszerbeindítós módszert, de sajnos ez sem jött be. Lehet tényleg a foga, már nem tudom. De azért köszi mindenkinek a segítséget. Pedig ma is olyan finomat főztem neki, boríthatom ki, már annyi bébiételt és saját főztömet borítottam ki, hogy... na mindegy.
Szia Zsiráfbébi!
Talán emlékszel, én már többször írtam, hogy nálunk minden kajálás rettentő zűrös VOLT. Remélem, valóban csak VOLT. A kanalas etetést is végigbömbölte, nyüglődte Gergő. Én marhára ragaszkodtam a napi ötszöri étkezéshez, mert ugye az van a "nagykönyvben" megírva. Aztán véletlenül rájöttem, hogy a gyerekemnek ez sok, s amióta csak 4x eszik, képzeld, viszonylag zökkenőmentesek a kajálások. Ezt csak azért írom, hogy megosszam veled a mi tapasztalatunkat, s úgy látszik, hogy ez most nálunk bevált.
Én is műanyag kanállal etetek, s Gergő még cumisüvegből issza a teát. Még nem is próbáltunk csőrös poharat.
szia,
Martin se iszik még csőrősből nem tetszik neki, csak rágja, néha Martin is hisztizik evés közbe, de van h az ölembe veszem és úgy megeszi. nekünk meg mostanában a tápszer nem kell, úgy kell vacsira beleerőszakolni, és van h csak fekve eszi meg.
Milyen kanalal etetsz?
Szerintem csak az a gond , hogy ugye a kanalas lasabban telit, es o azt szeretne ha minnel hamarabb telne a pocak. Mert ugye a tapszer gyorsan lemegy es pillanatok alatt elmulik az ejsegerzet. Nalunk is ha nagyon ehes, egyszeruen nem hajlando enni kanalala. Ilyenkor jon egy pici cici, aztan egy par parc mulva, mikor mar nem olyan ures a poci, simean elfogadja a kanalaskajat. Szerintem probald ki. Az elejen adsz egy kis tapszert, csak annyit hogy ne legyen farkasehes, es mikor mar lenyugodott kinald meg kanalal. Mar nagyon kis okosok es tudja hogy a tapszerrel konyebben jolakik, igy lassan fog menni. Ja es a tapszert ne cumisuvegbe add, hanem csorospoharbol.
Martin babának sok-sok boldogságot, nemsokára süthetjük a tortát az egyéves szülinapjukra, úgy megy az idő...
Csajok! Nálunk kezd bekövetkezni kajázás terén a teljes krach, és már abszolút tanácstalan vagyok, hogy mi lehet az oka. A hozzátáplálás első másfél hónapja teljesen problémamentes volt, de azóta minden a feje tetejére állt. Először csak a zöldséges főziket nem akarta megenni babó ebédre. Most ott tartunk, hogy már a délelőtti gyümölcsöket sem, pedig azt kivétel nélkül mindet imádta. Néha nagy nehezen sikerül megennie, de azt is úgy, hogy közben csapkod, sír, én énekelek, meg mindent csinálok, éppen csak fejre nem állok, hogy próbáljam elterelni a figyelmét, de sokszor, már ahogy a kiskanalat közelítem a szájához, üvölt, összeszorítja a száját, aztán sokszori próbálkozásra nagy kegyesen megeszik egy kanállal, és ezután vagy sikerül még többet adnom neki, vagy nem. Egyszerűen nem értem mi történik, olyan jó lenne tudni mi zajlik a kis fejében. A tejpépet is csak nagy duzzogva eszi meg, így mivel tejem már alig van, marad a tápszer, de hát teljesen kivagyok, hogy visszafele fejlődünk, és nemhogy a darabos felé tendálnánk, tápszert eszik tápszerrel. SzerinteteK Én rontottam volna el valahol? Mindent fokozatosan vezettem be, és tényleg az a furcsa, hogy olyan jól indult, aztán minta elvágták volna.
köszönjük a köszöntéseket, Martin ma is felült 2x a párnába kapaszkodva. olyan ügyi
minden baba h fejlődik, napról napra ügyibbek
Martinnak nagyon boldog feleves hofordulot.
Egyre ugyesebbek a babak. De jooooo!
Latod Petra, kar volt aggodni hogy nem csinal semmit a picurkad :)). Most meg beeloz mindenkit. :))))))
Sziasztok!Remélem mindenki jól van!
Kész a szoba!!!!!!!!!!!!!!!!!jupijé!
Martinnak boldog fél évességet!
Nem tudok mindent vissza olvasni,talán holnap jobban lesz időm!
Sziasztok lányok! Puszi minden anyunak és babunak. Különösen a fél éves Martin babának.
Remélem mindenkinél rendben mennek a dolgok. Mi megjöttünk a kiruccanásból, ami nagyon jól sikerült. Gergő jól reagált az idegen helyre, bejött neki a medencébe pancsi. Csak én aggódtam mindig mindenen.
Már mi is ülünk egész ügyesen, és megy a forgolódás is végre. Ma megkóstolta a cseresznyét és a dinnyét, perce csak egy ici picit. Ízlett neki mindkettő.
szia
nagyon ügyes
szuperügyes, hamarosan rájön majd, hogy gyorsítson be :) de azért ez már tök nagy dolog :)
Jó pihit mindenkinek!!!
Sziasztok csak beköszönök, nem leszünk ma itthon.
Szép hétvégét mindenkinek:)