2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Beírattam Bulcsút a másik bölcsibe is,biztos ami biztos.
Ebbe járt Zalán,talán akkor könnyebben felveszik,és ide igazolás sem kell,hogy lemondom az utolsó 2 hónapra a Gyedet.
A másikba kérik,így 2 hónapig Gyest kapnék csak ami nagyon kevéske:(!
Sziasztok Lányok! Látom tegnap én voltam az utolsó, ma pedig én vagyok az első.
Van itt rajtam kívül valaki?
Ahol mi kezdtük a bölcsit ott elméletileg 2 hét alatt kellett volna beszoknia a gyereknek, de engem a második nap már kiküldtek:S
Nyilván ez tényleg az ott dolgozóktól függ,Nektek egy nagyon jó intézményt sikerült kifogni.
Ebben van valami, bár én anno, semlegesen indultam neki a bölcsinek:P
Persze ezt megint csak a pontosság kedvéért írtam le én már csak ilyen szőrszálhasogató vagyok:D
Még mindig inkább felfedez, de azt nagyon, mászik és pakol, vizsgál, de olyan aprólékosan!:))
Szerintem vmi kutató lesz belőle ha nagy lesz:)
Van is rá okod:)))
Relatív mert a tempóból nem vett vissza, csak nem érdeklik őt ezek a dolgok.Tehát értelmi képességei megvannak hozzá, csak lusta v nem is tudom:(
Nekem még nincs kihez hasonlítani, így állandóan csak elégedettkedek a gyerekemmel...
amúgy szerintem Zorka nagyon is ügyes, most egy kicsit lehet visszavett a tempóból, de az nem jelent semmit!!!
Sziasztok Lányok! Gyorsan végigolvastam amiket írtatok. Bölcsi témához szeretnék hozzászólni, csak azért, mert jól is elsülhet a dolog. Nekünk nagy szerencsénk volt. Petra könnyen beszokott, nagyon jó volt a bölcsi, a dadusok, az ellátás, minden. Az én alig másfél éves lányom pl. "ajándékot készített nekem anyák napjára". Akkor volt lehetőség arra, hogy hosszú ideig tartson a beszoktatás, hetekig csak ismerkedtünk a dologgal. Végül is 16 hónaposan kezdte a bölcsi, s az vált be nálunk, hogy ahogy beértünk az épületbe hagytam, hogy önállóan tevékenykedjen. Megkereste a szekrényét, hozta a cipőjét, ment a fürdőbe kezet mosni, fésülködni.
Tehát nálunk tényleg jól sült el a dolog, és további szerencse, hogy Petra nem is volt beteges. Persze inkább negatív példákat hall az ember bölcsi ügyben, de ez is alakulhat jól. Úgyhogy szerintem nem kell annyira félni ettől.:)
(Igaz, én könnyen "szövegelek" pozitív tapasztalatokkal a hátunk mögött.)
Nagyon ügyes:))
Én megmondom őszintén picit elégedetlen vagyok, mert Vanda ilyenkor már meg tudta mutatni a testrészeit stb, Zorka erre nem hajlandó:(
Mondjuk teljesen már személyiség, ő pörög ezerrel, nincs türelme az ilyesmikhez:(
Igen, de nem mindegy, hogy a nagymaminál hagyod ott, vagy egy teljesen idegen környezetben.
Lehet h az előbbit nem is igazán elszakadásnak éli meg, mivel ismerős környezetben van.
Pl Vandát bármikor rábízhattam anyura ,nem élte meg elszakadásként, a bölcsi teljesen más volt.
Jaj el is felejtettem írni még néhány újdonságot, amit az én Manóm újabban produkált.
Ha mondjuk neki, hogy rugó-rugó, akkor elkezd rugózni, édes.
Ha cipőcskét vagy zoknit talál, aztán rögtön megpróbálja felhúzni a lábára, tudja, hogy odavaló.
A távirányítót szembenállva a tévével elkezdi nyomogatni, és rendesen nézi a tévét, várja, hogy mi lesz a hatás. Hihetetlen.
Ha tehetném én is megoldanám máshogy.
De a nagyszülők még aktívak, másra sajnos nem tudom hagyni:(
:DDD
Vagy csak önfejű,márpedig ő igenis megmutatja h úgy is lehet:P
Tényleg nagyon meg kell nézni, hogy milyen a bölcsi.
Szerintem egyébként felháborító, mert az ilyenekkel a gyerek egészségét veszélyeztetik!
Nekem folyton az első hét jár a fejemben amikor Vandát beszoktattuk.Annyira sírt amikor meglátta h kimentem én meg nem mehettem be...még most is könnybe lábad a szemem ha rá gondolok...
És teljesen depressziós vagyok h ezt mégegyszer végig kell csinálnunk, csak most Zorkával:S
Mi Zalánt is hasonló problémák miatt vettük ki a bölcsiből anno...
A homeopátiás orvos adott neki bogyókat,mert nagyon gyenge az immunrendszere.
Reggel-délbe-este kellett volna kapnia.
Kis fiolában odaadtuk a gondozónőnek,hogy adja oda neki ebéd után.
Délután mentünk érte,sokszor vagy benne volt még a bogyó,vagy láttuk,hogy kiönti a háta mögé az üvegből a bogyókat.
Sajnos mi is úgy állunk anyagilag,hogy nekem is hamarabb kellene visszamennem dolgozni,de már most nincs hely jövő szeptemberre.Még szerencse,hogy már márciusban beírattam Bulcsút.
Zalánnal szerencsénk volt ebből a szempontból,mert anno hétfőn bepróbálkoztunk,hogy hátha van hely,akkor nem volt,kedden
pedig hívtak,hogy mehetünk,de ez is lutri.
Plusz most minden percét ki akarnám élvezni ennek a baba kornak,amit Zalánnál muszáj volt kihagynom.
Ugyanez a véleményem, letagadta,de az orvos is megerősített, és persze Vanda mondta el, úgy tudtam meg, egy két éves gyerek meg nem talál ki ilyeneket!
Vanda mindig felpakolta az ágyra, míg én a konyhában v wc-n v akárhol voltam.
2 szer elég volt leesnie, végül rávezettem hogyan tud lemászni.
Megfordítottam,hogy lelógjanak a lábai és szép lassan letoltam,miközben a kezeivel azért kapaszkodott.Először félt, de ugye rájött h lábra "esik", így most már tudja h fenék felé kell nem fejjel:DDDD