2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
úristen! ilyenekkel kell szembenéznünk? én erre még nem igazán készültem fel...de nem is akarok. Le fogom tojni, ki mit mond...(gondolom én most:-)!
ez nagggyon jó ötlet:-))...mit ide mellszívó-mellfejő...apa is mindig kéznél van:-))
sajnos Lili, még én sem néztem körül. de ha találkozom a rokonunkkal, szívesen megkérdezem.
En is nagyon sokat olvasok a szoptatasrol... es azt mondjak, ha van cumisuveg/tapszer otthon, akkor hamarabb feladod, neha meg az orvos/vedono nyomja a tapszert stb.. Az a baj, hogy altalaban sok a nyomas vagy az egyik, vagy a masik iranyba es akarhogy is van a vegen buntudatunk lesz valamiert: nem eleg a tej, nem tudok szoptatni, nem tudok eleg sokaig szoptatni, megszolnak ha tapszerezek, magyarazkodnom kell stb....
:) A párom produkálja a tüneteimet, kezdetben ő is hányt a cigitől, akár én, éjszaka (ha már egyszer én felébresztettem a pisilésemmel:) ő is megy a wc-re és az utóbbi hónapokban növesztett egy kis pocit. Tényleg csak picike (85 kg a drága 180 cm) de neki eddig még sosem volt :) hihi :) nagyon vicces :)
A bőröd is jól viseli a változásokat? Mert a kiinduláshoz képest nagy a változás nálad is. Használsz vmi pocikrémet? (bár, sajnos nem ettől függ kizárólag a bőr állapota).
Timi, majd meglatsz a hetvegen... igaz, minden a pocin meg a cicin van, eleg erdekesen nezek ki:DD
De nincs tobb csikom, csak az az egy a 15.het ota, igaz kenegetem is szorgalmasan.
Ugyis jobban ki leszunk akadva az utolso honapban valo hizastol szerintem!
Anya szerint, ha igény szerint szoptat az ember akkor beáll a tej mennyisége a baba igényének és nem kell külön fejni, mert nem gyullad be a cici, és pont elég lesz a tejci is. Én ebben bízom, úgyhogy én nem tervezek ilyet venni.
Ez jo:DDD En azt modnanam, a balnaktol tanultuk.:))
Neha szeretnek a pasik hasara kotni egy pocakot, hogy megtudjak!:DD
A cumisüveget én sem tervezem használni:-), de azért ha szükséges, legyen kéznél. Másnem jó lesz később teásnak...vagy virágot öntözni,vagy mittomén:-). Lili, pedig te is olyan vékonykáról indultál:-).
En tartok az egesztol, nem tudom elkepzelni, hogy egy kutyu-mutyu szivja a cicit:DD be kell fogni a ferjeket:DD De azt hiszem nekem is be kell szerezni egyet majd. Itt az Avent markat ajanljak, nem tudom, otthon milyenek vannak?
:) erről eszembe jutott valami; környezetünkben több kismama is van most, egy alkalommal több pár 8kismamik-kispapik) voltunk együtt. Otthon azt mondja az én drága jó Uram:) ti ezt hol tanultátok? Kérdem mit? Ezt a kismamis viselkedést, ahogy az oldaladat megfogod, hogy folyton iszod a vizet az üvegből, aztán meg folyton pisilsz, ahogy ülsz meg állsz... mindent ugyanúgy csináltok. Ezt tanították valami titkos kismama-viselkedés tanfolyamon??? :) Idétlen a drága:) De igaza van, tényleg önkétlenül csinálom a mozdulatokat, és tényleg mindenki úgy csinálja:)
En persze most azt mondom, nem kell cumisuveg, meg cumi se... de aztan ki tudja. Merlegelni en vihetem a kicsit hetente, itt van egy nover/vedono fogadoora az egyik gyerekhazban. En meg nem alszom parnakkal, de a takarom dupla es azt szoktam gyomoszolni a terdeim koze. Ugy latszik az en haskorfogatom a legnagyobb:DD Parom jon haza penteken, lesz ujra gepem es majd teszek fel kepet!
A vegen meg tobb lesz a kislany a topikban?:)))
nekem 2 anyuka is az elektromosat ajánlotta. azt mondják, kézit ne vegyünk, mert azzal nagyon nehéz.
Helló kis "Gömb"öc :-)! Megnéztem a képedet, csini vagyol!:-) Ebből nem sülhet kis rossz a végére!
Jajj...Vanet, mintha magamat látnám vizuálisan:-))!
Köszi, már be is tettem a kedvencek közé, aztán majd apával átböngésszük. és megfogadom a jótanácsot ruha ügyben, hogy kicsit több kell:-).
Nem tudom... cumisüveget szerintem egyelőre nem veszünk, be positiv! :) aztán lehet majd mégis biztos, ami biztos. A szopis párnát viszont szerintem még a héten beszerzem magamnak, mert már így is 3 párnával alszom. (egy a fejem alatt, egy a két lábam között, egy még kicsit becsúsztatva a pocim alá, hogy támasszon, egy megfordulás kész tortúra. A szopis párnát meg csak megölelem. :)
Csajok, csatlakozom én is :-)!
és cumisüveg, meg ilyesmi?:-) reméljük szopi lesz, de azt is kellene venni, nem? ...na, én pont ezekre az apróbb dolgokra gondolok, amik nemigen akarnak az eszünkbe jutni:-)
Hihi...én ugyanígy voltam a mérlegeléssel:-). A kezdeti súlyomhoz képest 3 kg-val vagyok több, viszont én 4-et fogytam. Ha a kettőt összeadom, akkor az is 7 kg:-). Így már kicsit soknak hanzik, tényleg. De a dokim szerint ez nagyon rendben van, mindig a kezdeti súlyhoz kell viszonyítani. Annyival vagy jobb helyzetben, hogy te a 178 centidre kaptál 4 pluszt, én meg a 160 centimre 3-at:-). De ez még marhára nem érdekel:-))).
gratula Nelly! Én még mindig nem merem elhinni, legutóbb a doki azt mondta, hogy 70 % hogy kislány... de azért titkon már ebben reménykedem:)
Tegnap megmértem én is a poci körfogatot köldöknél (vagyis ahol a legnagyobb) 93 cm!!!! Hol van már a 65-ös derekam?! :)
Szia.....ha meg nem biztos akkor vard meg a biztosat, hogy ne erjenek meglepetesek...de szerintem ha 22 hetesen csak gyanitja, hogy kislany akkor tuti az lessz es nem latszik a kukija...;-))
Gratula:-)
Sziasztok Lányok! Öröm volt benneteket visszaolvasni. Képzeljétek, tegnap voltam Uh-n...és..azt mondta a doki, hogy nem biztos, de úgy néz ki, hogy kislányom lesz:D
en is ugy tudom, hogy nagyon szukseges a mellszivo...
Mellszívó szerintem elengedhetetlen.. mérleget, légzésfigyelőt is lehet ma már kölcsönözni is. Én a mérleget tuti nem veszem meg, ha sikerül bérelni persze..
Koszi az infokat a szopisparnarol...bizti jo:-)
A listára még meggondolandó: mellszívó. Nekem nagyon bejött, viszont a jobbak nem olcsók, érdemes esetleg kölcsönkérni. Aztán a babamérleg is jó kérdés, az első hetekben jó érzés, ha magad is meg tudod mérni a kicsit, persze nem a szopikat, hanem a heti gyarapodást.
Csajok, nekem is van szopispárnám, azzal alszom.:-)
ja:DD en is 175cm vagyok, de ezek most a mereteim: 100-98-100- jo kis aranyok, mint egy dupla homokora:DD
na sajna mentem, puszi!
További ajánlott fórumok: