Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008. Januárban született babák fórum

2008. Januárban született babák (beszélgetés)

1060. 7934d1ac97 (válaszként erre: 1059. - 9bbb5bd983)
2008. szept. 4. 08:47

Én is kíváncsi leszek majd Mesi mérési adataira, mert én meg úgy gondolom hogy jó sokat nőlhetett és hízhatott is, mert olyan kis "töltött zsák" lett :D. Szóval jó megfogni, na nem mintha eddig nem lett vonla jó meg fogni, csak most olyan masszívabb, jobb.

Ráadásul a napokba végre eljutottam odáig hogy előkerestem Csoni kinőtt ruháit és elővettem belőle azokat a 74-80-as méretű ruhákat amiket majd talán a télen ráadok Mesire (ennyivel kevesebb rucit kell vegyek majd, de azért veszek hozzá csajosakat is) és a 74-es ruhákat rá tudom adni, jó mondjuk még fel kell hajtani a szárát de már nem sokat, szóval tudja őket hordani.

Bár volt egy érdekes sztori a héten, egyik este apa fürdette Mesit és én meg el voltam foglalva a takarítással, mert hát most meg nem győzöm a lakást rendbe tenni, kitakarítani stb. és apa keresett elő a fiókból Mesinek ruhát is.

És mondja hogy olyan fura ez a body. Hát mondom jó hát most mit csináljak. Nagyon nem foglalkoztam vele, mert végül is felöltöztette.

ÉN is furcsáltam hogy mintha rövid lenne az ujja (hosszú ujjú volt, éjjelre azt adunk rá) és másnap reggel mikor megyek hogy tisztába teszem stb. nekem is olyan fura volt. Hát mondom megnézem már hányas, és képzeljétek el!! 56!!!-os volt a body! Ez egy sima rószaszín c&A-s body, hát mit ne mondjak jól nyúlik hogy még most is rá tudtuk adni, azon kívűl hogy rövidebb volt az ujja nem is szorította, nem panaszkodott Mesi hogy nem érezné benne jól magát. Fogalmam nincs hogy maradhatott ott a ruhái között 56-os, azt hittem már mindent eltettem. HÁt asszem még egyszer átnézem majd a ruháit.

1059. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 1057. - 7934d1ac97)
2008. szept. 4. 08:33
Én azt hiszem, mindig írom, hol áll most Luca, tegnapelőtt is írtam. A súlyát szerintem jöv héten mérjük, de van egy olyan érzésem, hogy keveset hízott most az utóbbi mérés óta.
1058. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 1055. - 7934d1ac97)
2008. szept. 4. 08:32
És akkor azt még nem is írtam, hogy ne borzoljam az idegeiteket, hogy a csúszda tetején 3 kamasz srác kavicsokat dobált (nem egyesével!) a lent álló barátaikra. Mi messzebb voltunk, de aki közelebb volt, hiába kérte őket, nem hagyták abba, csak röhögtek. Szóval én is imádom máris a játszótereket. És persze nekem még nem muszáj mennem, mert nem Luca akart, hanem én, de okosabb leszek!
2008. szept. 4. 08:17
Olyan jó lenne ha mindenki leírná hogy kinek miket tud már a babócája és ha mértétek mekkora akkor leírnátok majd! Köszi! :)
1056. 7934d1ac97 (válaszként erre: 1052. - Vikcsoka)
2008. szept. 4. 08:17
És mekkora most Máté? Gondolom mérte a doktornéni. Miket tud már?
1055. 7934d1ac97 (válaszként erre: 1054. - 9bbb5bd983)
2008. szept. 4. 08:15
Tipikus játszótéri eset. Már bocsi hogy ezt írom, de én speciel ki nem állhatok játszótérre menni, pont az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt. Sajnos mi felénk se különbek az emberek. De hát az ember a gyereke miatt próbál tűrni, és azért vinni a gyerkőcöt játszótérre, mert (Csoni legalább is) imádja a játszóteret és gondolom a többi gyerek is.
2008. szept. 4. 07:50

Sziasztok!

Boldog hófordulót utólag az "öregeknek"! Luca megelőzi Mesit egy nappal, de követik a többieket!. Hihetetlen, hogy telik az idő! Akinél nagyobb gyerkőc is van, talán még jobban látja az idő múlását, de én is napról napra elcsodálkozom, hova tűnt ez a 8 hónap! Nemrég még pocakkal szaladgáltam, tél volt, és most lassan megint lehet elővenni a meleg ruhákat! Igaz, még nyár van!

A hintát én is meg fogom nézni, nagyon piszkálja a fantáziámat. Tegnap is rá akartam ültetni, de éppen ott volt egy picur anyával. hát vártunk, leültünk oda mellé a padra nővéremékhez. Forgolódtam arra, mikor veszi ki a picit, eltelt fél óra, semmi. A gyerek, aki úgy kb. fél éves lehetett, belecsúszva a hintába, kifejezéstelen arccal ült, anyukája meg lökte, hozzá sem szólt. Aztán kivette, én elindultam Lucával, erre egy "szimpatikus" nagymama a kb. 4 éves unokáját belegyömöszölte a kishintába, rohantak arra, és úgy csináltak, mintha észre sem vennének. Jelzem, a mellette levő hinta szélesebb, jobban neki való lett volna, de az Lucának nagy. Mondjuk biztos nem esett volna ki. Én úgy meglepődtem, hogy szó nélkül eljöttem, forrt az agyam. Hogy milyen bunkó emberek vannak!

1053. vikcsoka (válaszként erre: 1051. - Lujza28)
2008. szept. 3. 22:57
Köszike neked is!!!
1052. vikcsoka (válaszként erre: 1050. - Mandula71)
2008. szept. 3. 22:57

Mi is köszönjük szépen :) Voltunk ma dr.néninél is mondta,hogy nagyon szépen fejlödik :)

Nagyon hamar elment lassan 1évesek lesznek!

Kezdhetünk sporolni karácsonyra :D !!!!

1051. Lujza28
2008. szept. 3. 22:48
Norbinak és Máténak boldog hófordulót!
1050. Mandula71 (válaszként erre: 1045. - Vikcsoka)
2008. szept. 3. 21:51

Sziasztok!

Köszönjük szépen a puszit, átadtam Norbinak:) Nektek is (illetve Máténak) boldog hófordulót és persze pusszancs neki is!!! Hihetetlen, hogy milyen gyorsan elment ez a 8 hónap! Vagy csak én érzem így?

1049. vikcsoka (válaszként erre: 1048. - 7934d1ac97)
2008. szept. 3. 19:46
Probáltam megcsinálni,de a gépünk lassú igy megvárom mikor tökéletes állapotban lesz .Valami virust összeszedtünk.De vköszi szépen nagyon jók vannak:)
1048. 7934d1ac97 (válaszként erre: 1043. - Vikcsoka)
2008. szept. 3. 13:54

hát pl: ha az én adatlapomra rámész és ott a vonalzó alatt látsz egy web címet, azt írd be és azon az oldalon te is eltudod készíteni a vonalzódat,

aztán a vonalzód linkjét meg be kell másolnod az adatlapotba a bemutatkozás alatti részbe, és ha lemented akkor ott lesz a vonalzó az adatlapodon.

:S remélem azért érthetően írtam le

1047. 7934d1ac97 (válaszként erre: 1044. - Vikcsoka)
2008. szept. 3. 13:52
szívesen :)
1046. 7934d1ac97 (válaszként erre: 1045. - Vikcsoka)
2008. szept. 3. 13:52

Boldog hó furdulót nektek! :)

Nekünk még várni kell pont egy hetet! :)

1045. vikcsoka
2008. szept. 3. 10:00
Ma vagyunk 8 hónaposak!Mandula71,Norbinak is puszi
1044. vikcsoka (válaszként erre: 1042. - 7934d1ac97)
2008. szept. 3. 09:51
Játékbolt...:),Nem is gondoltam erre :D A nagy bevásárló központok mellett nekem eszembe se jutott..köszi
1043. vikcsoka
2008. szept. 3. 09:49
Hogy csináltátok a születés számolót,azt a vonalzót??légyszi segitsetek :)
1042. 7934d1ac97 (válaszként erre: 1041. - Vikcsoka)
2008. szept. 3. 08:06

Nekünk is ilyen hintánk van, és nálunk a gyerekszoba ajtajába fúrt bele a férjem két kampót arra tudjuk rászerelni, nekünk mondjuk sárga piros dudával, amit azonnal tönkre ment ahogy Csoni megkapta! :D

Amúgy biztosan van nálatok is kisebb helyi játékbolt, mi ilyenbe vettük kb. 2 éve akkor 1100 ft volt.

1041. vikcsoka (válaszként erre: 1037. - Micimacko72)
2008. szept. 3. 07:25
Én is láttam már ilyet,de hol lehet venni???Már több helyen néztem (bevásárlóközpontok)de nem kaptam sehol,pedig az ténnyleg kicsi gyerekeknek való.
1040. Lujza28 (válaszként erre: 1036. - 9bbb5bd983)
2008. szept. 2. 21:14

Nálunk is van ilyen babahinta a játszón, Máté imádja!

Sok ismerősömnek van otthon is olyan műanyag amit micimackó mondott, és nagyon szeretik a srácok!

Nekünk nincs, de nem volna rossz egy ilyen hinta, biztos jól elvolna Máté amíg a dolgomat megcsinálom itthon!:)

2008. szept. 2. 14:23

Kedves Mindenki!

Egy kis segítséget szeretnék kérni: Somogyi Eszter vagyok és egy női lapba készítek cikket a kispapás szülésekről. Szívesen készítenék rövid interjút olyan kispapával, aki:

-be szeretett volna menni mindenképpen a szülésre, de rosszullett vagy nem bírta

-nem volt eredetileg szó róla, hogy bemegy, de aztán valahogy mégis úgy alakult

-akit nem engedtek be a szülésre

-aki korábban nagyon félt a szüléstől, de aztán mégis bement

-kispapás szüléssel kapcsolatban valamilyen érdekes, egyedi történetük van

Nagyon megköszönném, ha segítenétek élménybeszámolót gyűjteni, vagyis aki úgy érzi, a férje szívesen beszélgetne, mesélne a gyermek születéséről, kérem, hogy írjon nekem egy e-mailt a következő címre: eszter. szollositoth@t-online. hu

Előre is köszönöm!

U. I. : Nem kell aggódni, nem informácókat torzító pletykalap cikkéhez kérem a segítséget!

1038. Emesemm
2008. szept. 2. 14:07

Most egy kicsit kevesebbet alszik Temo. A nyaraláson egy kicsit ez megváltozott, mert állandóan nézelődni akart, semmiről nem akart lemaradni. Úgy érzékelem itthon, hogy ez a kevés alvás egyenlőre megmaradt:(

Ma már olyan hisztit lecsapott délelőtt, hogy fuldoklott benne. Nálatok szokott ilyen lenni?

Én mondjuk ráhagyom, úgy csinálok mintha nem foglalkoznék vele mit csinál, csak mondogatom neki ez nem szép dolog és csinálom a dolgomat.

1037. micimacko72 (válaszként erre: 1036. - 9bbb5bd983)
2008. szept. 2. 13:02
Milyen a hinta? Műanyag, 2 ezer Ft körüli a közepén van egy gomb ami dudál. Kb olyan, mint a Kenguru alja. Na ezt jól elmagyarázatam ugye???Kimondottan kisgyerkőcöknek való. De nekünk kinn van udvaron. De ha a párod ügyes, simán fel tudja tenni az ajtófélfára, télen nekünk is benn volt Bencénél.
1036. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 1035. - Micimacko72)
2008. szept. 2. 12:50

SziÓ!

Tegnap a játszótéren betettem Lucát a csecsemőhintába. Nagyon tetszett neki, nevettett, dumált. Nektek milyen hintátok van? Arra gondoltam, én veszek neki itthonra. Panelban lakunk. Olyan ajtókeretre függeszthetőt gondoltam.

Ismeri, használta már valaki?

1035. micimacko72 (válaszként erre: 1033. - Emesemm)
2008. szept. 2. 12:43
Szia! Nálunk is pont ezeket csinálja Hanna. Igaz még a négykézláb nem igazán megy. De próbáltam feltérdeltetni és nagyon tetszik neki, annyira nevet. De még magától nem igazán tudja. Tolatás az már nagyon megy neki. Tegnap betettem hintába és sokat ül a babakocsiban is. A doktornő szerint igy erősödnek az izmok.
1034. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 1033. - Emesemm)
2008. szept. 2. 12:26

Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás. Tudtatok valamit pihenni is? De ha nem, már jó lehetett egy kis változatosság, nektek is, Temónak is. Kinek volt a lakodalma? Lehet, hogy írtad már, akkor bocs!

Igen, ül már Luca egyedül. Ha fáradt, elborul ugyan, de nagyon ritkán. Én már régen úgy toltam a kocsiban, hogy a háttámlát felemeltem, és nézelődött, kikötözve. Úgy nézett ki, mint egy ejtőernyős. :-) Felülni még csak majdnem tud, oldalra fordul, és olyan furán, mintha közben hasra is akarna feküdni, próbál felülni. Még egyedül nem sikerült. Hason fekve lábait felhúzva hintázik, aztán ha valamit el akar érni, hasra vágja magát és kúszik érte. Még nem mászik. A feltérdelés már megy, de még nem áll fel.

Szerintem ne aggódj, tudja majd Temó, mikor lesz elég erős, hogy több mindent csináljon. Szinte egyik napról a másikra egyre ügyesebb lesz. A mászás meg eleve sok gyereknél ki is marad, de azt hiszem, erről már beszéltünk. Keveset alszik Temo?

1033. Emesemm (válaszként erre: 1031. - 9bbb5bd983)
2008. szept. 2. 12:16

Luca ül már önállóan?

Artemon még mindig nem. De most már feltettük a nyaralás alatt a babakocsi támláját teljesen vízszintesre és kikötöttük. Nagyon élvezte.

Már kicsit aggódom miatta, hogy mikor fog ülni, vagy mászni, mert egész nap csak a hasán szeret lenni és azon pattog, vagy forgolódik. Néha hátrafelé tolat egy kicsit de ennyi. Meg négykézlábra áll és ringatózik.

1032. Emesemm
2008. szept. 2. 12:13

Sziasztok!

Megérkeztünk a nagy nyaralásból. Mindenkinek csak ajánlani tudom Kehidakustányt. Több gyerekkel is remek szerintem. Mi biztos, hogy visszafogunk még menni. Ja és jártunk ott babaúszásra és nagyon élvezte, ügyesen csinált minden gyakorlatot.

A lakodalom is eltelt, Temo olyan jól viselkedett, hogy mindenki a csodájára járt. Úgyhogy 8-ig velünk volt aztán hazavittük aludni és hajnal 3-ig maradtunk mulatni:))) Persze másnap mint egy élő hulla olyanok voltunk, mert Temo 6-kor ébresztett bennünket és egész nap nem sokat akart aludni.

Milyen volt eddig az ovi az ovisoknak? Hogy ment az elválás?

1031. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 1030. - 7934d1ac97)
2008. szept. 2. 11:07

Szia!

Nagyon szép lett a torta, amit sütöttél! Finom is volt? Nem maradt egy szeletke????? :-)

Gondolom, kicsit könnyebb már neked, hogy legalább a gyerekek beköltöztek. Még sok van hátra, gondolom, de ez is nagy haladás. Majd tegyél fel fényképet a berendezett szobáról, ha van időd.

Luca is szokott néha pohárból inni. Ő iszik cumisüvegből, ezért pohárból kevesebbet adok neki. Olyankor jó pár kortyot megiszik. Nem tudom, mennyire lesz könnyű, de szeretném, ha minél hamarabb megtanulna szépen pohárból inni és elhagyná az üveget.

Egyébként hétvége óta etetőszékben eszik. Azt hittem, majd megküzdünk, nehéz lesz etetni, mert újdonság lesz neki, forog, stb. De nagyon ügyes volt. Forgott ugyan, de ahogy lenyelte a falatot, visszafordult, és tátotta a száját. Tettem fel képet az adatlapomra.

Tegnap még egyet "nagylányosítottunk" rajta. Kicsomagoltuk a sportkocsit, és lecseréltük a hagyományossal. Így azt vissza tudom adni a barátnőmnek. Fénykép még nincs, majd m igyekszem nem elfelejteni vinni. Ezt nehezebb tolni, vagyis könnyebb. Szóval a másik a hagyományos mélykocsi volt, átalakítható, viszonylag nagy kerekekkel, nem modern, nehéz volt irányítani. Ennek az első kerekei bolygósak, így arra megy, amerre kicsit mozdítom, és mivel hozzászoktam, hogy erősen kell fogni, így még kacsázunk. Meg nagyon zötyög ezeken a szuper járdákon, nézett is rám Luca, mi folyik itt. DE tetszett neki a kocsi, van pohártartója is, abba tette bele a dinóját, meg vette ki belőle. :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook