2008. Januárban született babák (beszélgetés)
Jó ugyes már Mesi! :) biztos cuki lehetett! Milán még nem olyan bátor hogy elengedje az ágyat vagy a szekrényt!na de ami késik nem múlik...
Lujza! mi a baj miért vagy depis???történt valami?
Sziasztok! Visszaolvastam, de nem tudom mikor tudok írni, most posta, főznöm, takarítanom is kell.
Nem vagyunk betegek, hanem szeretem a Vészhelyzetet:)
Addig is szívesen várom a beszámolókat, h kinek mit csinál a gyermeke, napirend...
Majd egyszer csak jövök.
jó reggelt mindenkinek!
Szegény Luca bitos rossz lehetett neki! és azóta hogy van?
Milán is szokott néha felsírni elalvás után de ha megnyugtatom már alszik is tovább,és nem tudom hogy mitől lehet sokszor olyan keservesen sír mint akit megvertek:(
Reggel is Szokott inni Milán tápszert olyan 5-6 óra körül amikor megébred,és 8 kor van az igazi reggeli és olyankor eszik vajas kenyeret párizsivel,májkrémes kenyér,joghurtot mellé,tea,kifli,kalács stb... Szépen falatozgatom neki és rágja,nyeli,rágja nyeli... pedig csak 2 foga van olyan szépen megeszi!
Te mit adsz neki reggelire?
Na ennyi válasz után, miután többen is kérdeztétek: Mesike egyenlőre jól van köszöni szépen. Abszolult igaz, hogy ők hamar elfelejtik és engem visel meg a dolog nagyon, még az éjjel se aludtam valami fényesen, és bevallom kicsit félek a mai naptól, mert ma is menni kell leszívásra. :(
Amúgy talán még írhatom azt is hogy, jótkony hatással volt Mesire, mert két új dolgot is csinál! :)
Képzeljétek olyan édi volt! Lent ültem a szobájába a földön, és ő ott állt mellettem belém kapaszkodva, és a kezembe volt egy pici könyvecske, (Mesié kemény lapos) és elvette tőlem, mind akét kezével megfogta, tehát nem kapaszkodott, egyedül állt, és mikor észre vette, kb. 10-15 másodperc is lehetett, hgoy ő nem kapaszkodoik, hú gyorsan elvigyorodott, és felém ugrott. Utánna egész délután ezt játszotta, meg olyat hogy kb. 2 lépésnyire ültem tőle, ő a tesója ágyának volt dölve és mikor mondtam neki hogy gyere ide, kapaszkodás nélkül egy lépést kilépett és felém ugrott és jókat kacagott rajta!:D Olyan édes volt! :)
A másik meg, hogy rájött, hogy ki tudja húzni a fiókokat, és a pelenkázója alatti kis szekrény ajtajait, és frankón kipakolta a türülközőit, és ágynemüit a földre! :D
A poén az egészbe az, hogy én úgy csodálkoztam ezen, hogy jé!! Mit tud??? És este jöttem csak rá, hogy bakker ilyet CSoni is csinált! És teljesen úgy éltem meg Mesi kipakolását, mintha első gyerek lenne és hatalamasat csodálkoztam rajta, hogy mit csinál!!! :D :D Jó mi?
Szia!
Hú nem semmi lehet?! Mesi is mozgékony, de ennyire azért nem mint írod! :) Kitartás! :)
bOCSI Mesi valamit leütött és nem értem mit, mert a klaviatúra bal oldalán áll ott nincs enter, hogyan tudott akkor elmentődni a dolog?? :-o Na mindegy.
Szóval, azt szerettem volna kérdezni, hogy azóta se semmi? Minden renben? Nem evett esetleg a tápszer előtt többet mint máskor és teli volt a pocakja nagyon? Vagy szted tényleg a kis büfi miatt volt?
Nálunk büfi csak a tápszer után van, de Mesi amilyen mozgékony nem marad meg az ölembe büfiztetni, hanem már mozgás kozben jön, azt kész.
Valahogy néha már el is felejtem, hogy ja még ilyen is van? :D
Szia! Jó reggelt!
Nagyon sajnom, ami történt, megmondom felettébb érdekes, és azóta semmi
Szia!
Örülök, hogy írtál, bevallom egy kicsit vártam, hogy majd mesélsz milyen volt a Mikulás, 3 fiúnál már azért jó nagy öröm lehet?! :D
Szia!
Nekem ez úgy tetszik, hogy vajaskenyér meg ilyneket adtok reggelire, már valaki más is írta. Bocsi, de már nem emlékszem hogy ki volt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor nem is adtok reggelire tászert?
Szia Mindenki, szia Tünde!
Semmire sincs időm, Anna a nyakamon lóg egész nap, mióta beteg volt!És a többi kis beteg hogy van?Szegény Mesike, biztos ki van borulva szegény, habár at mondják, h ők még viszonylag gyorsan elfelejtik ezeket a dolgokat, a szülőket jobban megviseli.
Anna folyamatos mehetnékjétől kész vagyok már, nem marad a babakocsiban sem, egy percre nem lehet leülni, most is a lábam rángatja.
Puszi csajok!
Képzeljétek, mi történt. Luca elaludt este 3/4 9 körül, wlőtte szépen megitta a tápszert, 120-at. Aztán 10-kor hallom, sír. De nem csak felijedt, mert nem hagyta abba. Bementem, mire hányni kezdett. Aztán nagyon zokogott, megijedt biztos. Átöltöztettem, megitattam, aztán lefektettem. Még puszit is adott, azóta alszik. nem tudom, mi lehetett. Ha visszagondolok, elég kicsit büfizett tápszer után. vagy sokat ivott, de anyira ügyesen itta magától! Vagy még valami: lefekvés előtt szívtuk az orrát, már nem nagyon jött semmi. lehet, hogy valami mégis a torkára ment? Nem tudom. De remélem, nem valami más.
Tényleg, ki hogy áll a büfizéssel. Luca még minden evés után büfizik, reggel-este az ölemben, amúgy az etetőszékben. Muszáj, addig nem is engedem el, mert egyébként úgyis büfizik, és ha megnyomja a hasát, sosincs jó vége. pedig nem egy nagy büfizős gyerek.
Hogy vagytok? Temo jobban van? Mesi? Többiek?
Sziasztok!
Holnap benézek, most megyek kórházazni:)
Sziasztok!
Ildi nagyon örülök hogy végre otthon vagy!! Most már a gyógyulásra tudsz teljes erővel koncentrálni!!
Üdvözlöm én is az újakat!:)
Jó sokat írtatok, győztem visszaolvasni! Bocsánat ha nem reagálok mindenre!
Edit sajnálom hogy felszúrták Mesike fülét!:( Nem semmi hogy a doki nem küldött el fülészetre előbb!
Remélem most már tényleg meggyógyul!!
Jaj Csajok, én úgy kivagyok mostanában! Alig élek, semmire nincs időm, és úgy minden összejött az utóbbi időben!... Kicsit depis vagyok mostanában, remélem csak átmeneti a dolog!:((
majd még később írok magunkról de most már megyek aludni mert voltunk babaúszáson és ilyenkor úgy elfáradok én is! :(
puszi mindenkinek,és szép álmokat!
sziasztok!
Sziasztok, szia Tünde!
Az én kisfiam Milán jan.19-én született!
Nálunk a reggeli 8-9 között van ami vajas kenyér,esetleg májkrémes kenyér,joghurttal,tejpép mikor mi...már elég szépen eszi a darabos dolgokat amit csipegetek neki pedig még csak 2 foga van! :) 11 körül gyümi
Ebédre 12-1 között már eszik a mi kajánkból is ha olyat főzök ha nem akkor a bébi ételt eszik a korához megfelelőt!utána 3-4 körül van uzsi(krémtúró,gyümölcs,babapiskóta stb..)
és 6 körül vacsi!Este 8 kor pedig elalvás elött megiszik még átlagosan 200ml tápszert!
szóval a kajcsiról ennyit.Mászni nem mászik és már szerintem nem is fog,csak kúszik.és még nem megy ágy mellett magától csak ha fogom a kezét!
Szia, igen Emese vagyok.
A nővérem mindig tisztította neki (ő sem tudta, nagyon kezdő anyuka volt) és valószínű mindig be-be nyomkodta a fülzsírt ez is rátett, hogy annyiszor kellett felszúrni a a fülét, meg műteni, amit lentebb írtam. Ma már 14 éves az a baba:) de ha megfázik neki pl. azonnal a füle fáj.
No, akkor a 3-ra egyszerre írok.
Luca kapaszkodva jár, meg a napokban pár mp-ig önállóan állt. Szerintem hamarosan elindul, bár nem siettetném. Mászik ezerrel. Integet, mondja, hogy szia, olyan érdekesen. Úgy látom, mindent ért, odamegy dolgokhoz, ha kérem. Próbálja a mozdulatokat a mondókákhoz, meg néha "énekel". Egy pár dolgot mond, mama, apa, nyanya (szerintem ez én vagyok), ci=virág, cici=babaák, macik. Vau, cicic, ilyenek vannak. Meg mutatja a fejét, fülét, ha kérdezem, hol van. Majd biztos eszembe jut még más.
Luca mindig tápszert ivott. 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, most annyi a bajom, hogy csak turmixolva hajlandó mindent enni. Még kutyulok neki. A túró rudi, krémtúró, csokika, joghurtok azok jöhetnek! Keveset iszik.
Sokat alszik, este 9-től reggel 9-ig, meg még nappal 2-szer 2 órát. Alvós baba.