2008. Januárban született babák (beszélgetés)
Egy kis füzet az 1 éves gyerekről általában, valami mágneses "fényképtartót (ne bánd, hogy nincs benne, nem olyan keret, nem lehet fényképet beletenni), egy levélke, amiben gratulálnak, hogy Luca 1 éves lett, meg a kuponfüzet. Annak örültem, van benne pelus, 2 féle (ja, 3, úszópelus is van, az engem nem érdekel), meg ajándék Kubu, meg még valamik.
A bölcsiről nem felejtettem el írni, csak mindig elmaradt.
Szia!
Én is kaptam levelet a Dm-től, amelyben gratulálnak Norbi első születésnapjához. A levél szerint küldtek valami mágneses fényképtartót, meg kuponfüzetet, de egyik sem volt benne...
Neked mit írtak?
Sziasztok!
A múlt héten kaptam a DM-től bababónusz-kuponokat. Volt benne ajándék Nestlé Baby Compote, vagy mi a fene. Sosem vettem még. Először azt hittem, joghurtféleség, aztán rájöttem, hogy gyümölcs. (Compote=kompót, nem jöttem rá). Hát adtam Lucának. 2 falat után egyszerűen eltolta a kezemet, és nagyon furcsán nézett rám. Nem ette meg. Megkóstoltam, hát ha ettetek már sz@rt... Bocs, de tényleg! Szörnyű! És nagyon drága! Én almás-mangós ízűt vettem, lehet, hogy jól beválasztottam, de tudta a fene! Szóval ne vegyetek, nehogy pénzt adjatok érte!
Igen, megnéztem én is azt a tortát, nagyon jól néz ki, igazán ötletes és aranyos!!:)
Attól hogy túrós a töltelék a marcipánnak nem muszáj a tetején fehérnek lennie, a festéktől at íze sem változik meg! De egyébként a havas táj erre az elgondolásra, tényleg jó!
Ha csinálsz kis hegyecskét, vagy dombot a tortára, meg lehetne esetleg hinteni a tetejét porcukorral, az olyan havas kinézetet ad neki.
Az ételfesték az a zöld tetejű, kb 100 forintba kerül, van belőle kék, sárga, zöld, piros, ezeket vegyítheted, és meg is formázhatod a csacsit, micimackót, stb! Amilyen kreatív vagy, nem fog gondot okozni, ebben biztos vagyok!:)
Jó gyurmázást neked!!:)) Majd fotót kérünk ám!:)
Még nem tudom mit szeretnék, anyu süt egy torát Mesinek és álítólag pillangó alakú a tortasütő formálya, így a tészta ilyen alakú lesz, és túrós tölteléket rak bele, meg kívülről is álítólag azzal keni meg. És arra gondoltam, itt ha jól emlkszem be is raktam a linket ide nektek, hogy találtam egy tortá ami nekem nagyon tetszett valaki hoxásnak volt fenn, az adatlapján.
Na és azon egy csomó Micimackós szereplőkből volt marcipán figura, meg kerítés, meg gomba meg fű meg minden és tökre tetszett. És mivel túrós lesz tehát fehér, és a marcipánom is fehér én úgy gondoltam ugyan azt meg lehetne csinálni téli, havas tájban. Szóval valahogy ezen filózok. :D És így a fehér marcipánomból fehér kerítést tudnék csinálni, meg ezt azt, de akkor ha csak simán gyúrmázni kell vele, akkor megpóbálom. :D Köszi!
Nálunk hasonló volt, paradicsom szósz, pirított sonka, tarhonya, sajt.Nálunk ez a favorit!
Nekem is megvan a nagy babaszakácskönyv, van már 2. része is.Megvan nekem a kismama babakonyhája, azt imádom, meg a babaszobán is vannak szupi receptek.
nálunk citrom torta lesz.
Mondjuk reggelihez?
Szted adhatunk már palacsintát kóstolónak ha felforraljuk a tejet hozzá?
Milyen ízesítésű a torta?
Kinek mi volt/lesz ma az ebéd (Babák)?
Nóri alszik, most főzöm a Milánói szószt, penne tésztával fogjuk enni.Remélem, eszi majd, most adok először.
Ismeritek a Nagy Babaszakácskönyvet?Onnan merítek néha ötletet.Jó, ez nem bonyolult, de én eddig mindig tasakos porból csináltam és ugye Nórinak az nem jó.
Kíváncsi lennék ötletet meríthetnék abból h ki mit főz a Babájának.
Én másfél % tejet adok neki, tisztán, felforralva.
Nálam a sima kerek torta, marcipánfigurával, számgyertyával, kis táblával 3700.
Szia Teri.
A márc. 28-at jó h írtad.
Akartam tőletek kérdezni, mert volt már itt róla szó, h ki ad már tejet és milyet, hogyan?Én még nem, de a palacsintáról jutott eszembe h azt megkóstoltatnám már Nórival.
Kinél mennyibe kerülnek a torták? Itt is zárva vannak a cukik:(
Sziasztok!
Na én most néztem meg a számlámat, mert nekem csak a terhelésekről jön sms, ma megkaptam én is a GYED-et is.
A gázválság miatt nem lesz szombaton munkanap, így tanítás sem. Helyette majd március 28. lesz munkanap.
ajacska: elfelejtetted, vagy csak nem volt időd? Mármint a bölcsit:)
Torta: nálunk az összes környéken lévő cuki zárva van...egyedül a pékségben lehet tortát rendelni, horror áron, így egy sima kereket rendeltünk, és lesz rajta marcipán figura, így a feléből megússzuk.
Biztos apa hiányuk van, vagy isten tudja mi, Anna ma délben negyed óra ordítás és vergődés után aludt el, meg egész nap a lábam alatt van.
Szia Tünde!
Nekem nem jött sms még, talán holnap? Itt nálunk lassabban mennek az átutalások?:)
Ja, hogy a gázválság miatt nem lesz? Nem nézem tegnap híradót, biztos ezért nem tudok semmiről!
Á, nem vagyok profi, cukrász vagyok az igaz, de egy pár éve már nem dolgozom a gyerekek miatt. Itthon szoktam a magunk örömére sütögetni, de már hiányzik ám a munka, mert igaz fárasztó, de nagyon szeretem csinálni!
Brigi szia.Te ilyen profi tortasütő vagy?
Nemtom Te miért nem kaptad még a GYED-et, nekem ma reggel jött az sms.
A gáz miatt nem lesz munkanap, úgy hallottam, vagyis annak hiánya miatt:(
Nem lesz munkanap?? Akkor nem kell suliba menni Dávidnak? Ez új! Nem hallottam még! Miért?
Na nem mintha bánnám, mert rövidített órák lennének, arra a 4 órára meg minek kell bemenni, nem is értem?
Lehet h Apa hiányzik nekik:)
Ha kért szabit szombatra és nem lesz munkanap, akkor megmarad 1 szabija nem?
Szia!
Igen, nem kell melegíteni!
Figurát szeretnél belőle csinálni? Mert akkor nem is nagyon kell nyújtani! Be is tudod a tortát vele burkolni, porcukorral szórd meg hogy ne ragadjon le, aztán nyújtsd vékonyra, tekerd rá a nyújtófára, és borítsd be a tortát! Az nagyon mutatós!
Tudod színezni is, ételfestéket öntesz picit rá, és jól összegyúrod. Bármit ki lehet belőle "gyurmázni":))