2008. Januárban született babák (beszélgetés)
Az a kérdés, hogy ha nem jön össze a kistesó, mikor akarsz visszamenni dolgozni?
Elvileg tavasszal, április-május környékén kell jelentkezni ahhoz, hogy a következő tanévtől felvegyék a kicsit. Ha a GYES mellett te vissza akarsz menni dolgozni és ehhez szükséged van arra, hogy a kicsi bölcsibe járjon, akkor érdemes mostanában felkeresned őket, hogy úgynevezett várólistára kerüljél. Ja, és a bölcsibe általában igazolást kell vinni a munkáltatótól, hogy mindkét szülő dolgozik.
Sziasztok!
Írd majd meg, mit mondott a doki! Jobbulást Lucának!
Most megint nem evett semmit Artemon ebédre:(
Elaludt. REmélem ha felébred megeszi.
Tegnap is uzsonnára ette meg a tízórait, ebédet, uzsonnát. Nem tudom mi ez a nem akarok enni mostanában.
Én is nézegetem a bölcsiket, tudom, hogy most tavasszal kell beíratkozni.:(
Olyan gyorsan telik az idő, nekem ez olyan hihetetlen, hogy most születtek és már a bölcsibe adjuk:((
Mi is feliratkoztunk sajnos:(((
Olvastam a naplódat.Mi pár hónapja még azon gondolkodtunk h munkába állás előtt megpróbáljuk a kistesót, de a válság nagyon közbe szól SAJNOS!!!
Eltűnt amit írtam:(
Szóval ha 0,5 fokkal kevesebbet mutat, mint a rendes akkor nem azért kell hozzá adni???
Én már nem értem...
Vera, jobbulást Lucának, remélhetőlen nincs semmi komoly baja!
Tünde, a popsis lázmérésnél elvileg le kell vonni a 0,5 fokot. De én többször is olvastam, h nem teljesen egyformán mérnek a különböző lázmérők, így én azt csináltam, h amivel mi mérünk, ahhoz hasonlítottam Nóri digitálisát. Kipróbáltam magamon mindkettőt, többször is, és a digitális pont 0,5 fokkal mért kevesebb a másiknál, így én nem vonom le belőle azt a fél fokot.
Brigi rakott krumpli lesz.
Edit miért nem vették fel Mesit?
Most mi lesz?
A leszoktatást majd én is tavasz végén, nyár elején gondoltam. A fiukkal is így csináltam, igaz ők nyári babák voltak, pont két éves koruk körül kezdtük, Mátéval picit csúszunk, de szeretném vele is hasonlóan, mert ez nálunk is bejött!
Mesit nem vették fel a bölcsibe? Akkor most mi lesz? Így nem tudsz visszamenni dolgozni? Több bölcsi nincs felétek ugye?
Most hogy van Csonika?
Sziasztok! Vissza olvastam. Már nem nagyon emlékszem hogy melyik hozzászólást ki írta, úgyhogy most bocsánat, hogy nem nevezek nevén senkit, csak írom a vissza hozzászólásomat! :)
Szóval az uzsonna: nálunk nagyon változó, attól is függ, hogy épp mennyire volt délelött fáradt Mesi, mert előfordul az hogy csak levessel tudom megetetni és aztán megy aludni, így uzsonnára kapja meg az ebéd második felét. Amúgy ha normálisan meg tudom ebédeltetni, akkor: ilyeneket szokot kapni: joghurt gyümölcsdarabos, kivéve: epres, málnás, erdeigyümölcsös, ilyet még nem adok neki; krémtúró, túrórudi, Zalako vagy milyen termékek is előfordulnak néha, kakaóscsiga, vagy sajtospogácsa meg ilyenek.
Az oltással kapcsoltaba én azért gondolom, hogy Csoninál az oltás okozta a betegséget, mert egy-két hete csak hogy túl vagyunk a Rota víruson, és sztem korai volt beadatni, de a dokinénink hajthatatlan volt és ő úgy gondolta hogy Csoni már meggyógyult, de ezek szerint lehet hogy a Rota vírusból meggyógyult, de az inmunrendszere még se volt még elég erős. :(
Megcsináltam tegnap a hamis vagy ál vadast, végül is sertéscombból csináltam, de a lényeg hogy nagyon finom lett! :) Köszi az ötletet!! :)
Én a pelusról leszokást egy évnél korábban biztos hogy nem fogom elkezdeni. Jövő nyáron vagy tavasz vége felé ahogy jobb melegebb idő lesz majd csak akkor. Egyrészt mert 2 éves kora alatt nem akarok ezzel foglalkozni, másrészt meg Csonikánál is tök jó volt hogy nyár volt, és kisgatyákat könnyebb lecserélni mint a sok melegítőt. Meg hamarabb is megszárad a nagy melegbe stb.
Köszi mindenkinek, hogy leírtátok hogy mekkorák a babáitok! :)
Remélem mindenre válaszoltam! :)
Luca jobban van már??? Kiderült mi okozta a lázt?
Ja! Mesit nem vették fel a bölcsibe!! Sík ideg vagyok!!
Szép napot nektek!
Amíg szopi van, nem is kell olyan nagyon diétázni!
Ráérsz majd utána!
Kitaláltad mit főzzél mára?:)
Itt megint szakad a hó, tettem fel egy két képet!
Vera nagyon sajnálom kis Luca Babót, sok-sok gyógypuszit küldök neki!!!!
Brigi köszi a választ.Én leálltam, otthon Anyáéknál esély sincs diétára, sőt:(Meg a szopi miatt vhogy nem merek úgy...
Jaj istenem, szegénykém!! Pedig azt hittem mára már jól lesz Luca!! Gyógyuljon meg hamar, és majd írd ám meg mint mondott a doki!!
Remélem "csak" egy kis megfázás, és nem influenza! Sok puszi a kis drágának!!
Sziasztok!
Tünde, tulajdonképpen nem volt annyira nehéz mint amennyire vártam! Nem mondom hogy néha nem voltam farkaséhes, és az édességet is nagyon megenném néha, de egész kibírható eddig! Most doppingol hogy "csakazértis" megmutatom, úgyhogy remélem megmarad a kitartás sokáig!:) Ha éhes vagyok, elrágcsálok egy répát, vagy eszek egy kefirt, ha meg édességre vágyom akkor müzli szelet, vagy ud1 puding.
Sziasztok!
Sajnos doki.
Luca éjjel aludt, most fél 9-kor kelt sírva (hónapok óta nem volt ilyen), 38,9 volt a láza hónaljban. Hajnalban tapogattam, érzetem, hogy meleg, de nem gondoltam, hogy ennyire! Akkor felébresztettem volna! Megitta a fél kakaót, aztán nem kérte, mondta, hogy cu, és csi, mutatott az ágyra. Úgyhogy visszatettem még egy kicsit! Közben szóltam Anyukámnak, jön kocsival, és megyünk dokihoz. Kivagyok, a sírás a torkomban, nagyon sajnálom Lucát. Mi a fene ez?
Jó reggelt!
Teri remélem Nórinak nem lesz semmi gond oltás után.
A bilit természetesen nem erőltetem, ő is ült már rajta, kép is van a naplómban:)
Azért kérdeztem a lázat, mert egyik ismerősöm azt olvasta a digi lázmérő papírján h hozzá kell adni.
Szerencsére ritkán mérek lázat.A 2 hós oltásnál volt 38 popsiban, le sem vontam, csak azonnal adtam neki kúpot úgy megijedtem:(
A múltkor a Reggeliben pont volt erről szó. Erőltetni nem érdemes, de hasznos, ha már most megveszed a bilit. Játszon, üljön rá (akár ruhában is), ismerkedjen vele. Ki lehet próbálni, hogy amikor tudod, hogy pisilni vagy kakilni fog ráülteted, de ne erőltesd, ha ő nem akarja. Norbi például csak ruhában hajlandó ráülni, de csak pár másodpercre, viszont egymás után akár többször is.
Komolyabban úgyis csak majd akkor tudod szoktatni, ha ő maga megérzi, hogy kellemetlen a pisis bugyi (mondjuk nyáron, amikor nem gond, ha egy kicsit rajtahagyod), illetve az ingert össze tudja kapcsolni a végeredménnyel.
Köszi csajok az uzsis válaszokat.
Marcsi lehet h a rendelőben rosszul mérték nem?
Szilvi köszi a tasakokat előre is!
Megyek, jó éjt!