2008 februári babák :D (beszélgetés)
Hat, Cezi 4150-el szuletett es 8hosan 9kg.
A kov. 4 honapban kellene 3.5kg-t hiznia, hat ketlem.
Miket probalsz adni neki?
Cezi csakis meleg gyumilevet iszik meg.
Köszi, talán jobban! Vannak nehézségek, de azt hiszem kezdem megszokni, majd az lesz furi, ha jól leszek teljesen. Azt hiszem kezd eltűnni a viszonyítási alapom, hogy milyen lenne "egészségesen", így nem tudom nagyon megítélni.
Más:
Tegnap Gábor fél napig egész aktívan volt Dorcival, teljesen lefáradt, mondta, hogy nagyon készen van. Mondom neki, TE még csak 1 óra, a fele nap még hátravan?!!! Pedig itt voltam én is velük, wc-re sem úgy kellett kimennie, hogy vitte magával a gyereket, stb. De nagyon kikészült!
Azt hiszem most jött rá, hogy mit is csinálhatunk mi egész nap! A délutáni sétánál mondta, hogy már várja a hétfőt, hogy csak dolgoznia kelljen, ott majd "kipiheni" magát.
:)
Sziasztok!
Fel szeretnem hivni a figyelmeteket egy
csecsemo vizsgalatra.
most epp 9-11 honapos babakkal lehet jelentkezni.
Jopofa! gyertek, ha van kedvetek!
jelentkezhettek nalam:
jdtfuto@gmail.com
vagy:
timea@mtapi.hu
239-46-83
koszi!
Ja, 7990gr volt csütörtökön.
Ő biztos nem lesz 13 kg 1 éves korára :)) Legalábbis nagyon remélem :)
Sziasztok!
Látom a napi kaja a téma :) Nálunk az ivás elég problémás, a súlyához mérten kb 500ml-t kéne innia, de folyadékból csak 200-300 van meg. A többit valamennyire pótolja a főzelék és a gyümölcs, de szerintem ez így is kevés.
Reggel: 150-200ml tápi
tízórai: gyümölcs 200gr körül, de ha én készítem akkor több
ebéd: főzelék 200gr körül+ 50-100gr joghurt, puding (ez nem minden nap)
uzsonna: Hát azt nem kap, mert akkor nem eszi meg a vacsorát :) Ha mégis adok neki, akkor tejbegríz általában
vacsora :150-200 ml tápi
Sajnos napközben egyáltalán nem hajlansó inni, se két evés között, se evés után :( Se pohárból, se cumisüvegből, se sehogy. A doktornő azt tanácsolta, h esetleg próbáljam meg kanállal adni neki hátha elfogadja... Hát nem valami hatékony megoldás, de ez van. Igyekszem :)
Ja és azt is hozzáteszem, h nagy általánosságban délután fél 6kor már annyira nyűgös, h megyünk fürdeni, sokszor 6-fél7-kor már alszik mert nem lehet vele bírni. Szóval ezért nincs uzsi :)
egyet ertek!
kulonben en nem aggodom, csak erdeklodom, es van okom ra, hogy most miert kerdezem.
Na még1x
A mi napi menünk:
8-kor 200 ml tápszer
NÉHA: 10-11 körül gyümölcs tejpéppel, vagy darált babakekszel, vagy túróval
12-kor kb 160 ml főzelék + almapüré magában kb. 50 ml
16-17 körül: gyümölcs, joghurt kb. 100-150 ml
20 óra: 200 ml tápszer
inni: 1 és 2 dl között
A mi napi menünk:
8-kor 200 ml tápszer
NÉHA: 10-11 körül gyümölcs tejpéppel, vagy darált babakekszel, vagy túróval
12-kor 160
Ha sűrűbb a főzelék, tehát nem "higítom" fel annyira párolt almapürével, akkor Dorci is kevesebbet eszik meg belőle.
Ha csak pl. sütőtökpürét adok neki, nagyon pici almával, hogy ne legyen olyan fujtós, akkor max. 120-at eszik meg. De ha "lágyabbra" keverem almapürével, akkor lecsúszik a 200 is.
Csak arra akarok kitérni, hogy szerintem nem mindegy a főzi sűrűsége sem. A bébikaják pl. sokkal hígabbak, szerintem abból könnyebben bevágják a több 100 ml-ket. Én nem sorolnám egy kategóriába az otthon készített pürét és a boltit. A boltiból Dorci is többet eszik, mint a saját készítésű töményebb, sűrűbb főzikből.
Hat azert 200gramm olom es 200g piskota kozott ml-ben igen nagy lenne a kulombseg.
Megprobalok akkor tobbet adni neki, de mit csinaljak ha nem kell neki? Adjak utana tapit, vagy valami gyumit meg?
A ml és a gramm között cskély különbség van. Most pontosan nem tudom mennyi, de 100 g kb 100 ml-nek felel meg. A tápszerre szoktam mondni, hogy ml, a szilárdra a grammot. Nekem teljesen mindegy.
Főzelékből minimum 200 g-ot szoktam neki kimérni, de ez mostanság kevésnek bizonyul.
A 60 ml szilárdból tényleg nagyon kevés. Az nálunk még egy fél bébiétel sincsen.