2008 februári babák :D (beszélgetés)
Dodi hét és fél hónaposan állt fel. Az első héten esett egy párat, mint a részegek, mereven dőlve. Na, erre elmentünk sisakot venni. Kb. 3-4 napig, ha volt rajta, aztán meguntuk mind a ketten, de egyébként is addigra abba hagyta az elvágódásokat, megtanult mászni (ugyanis felcserélte a sorrendet), illetve ülni kb. 2 hét alatt az első felállástól számítva. Azóta viszonylag biztonsággal közlekedik. Két bútor között 9 hónaposan átsétált, hosszabb túrákra még várni kellett 4-5 hetet.
Nem mondom, hogy ne vedd meg a sapit, mert én is megvettem, de utólag azt mondon, szinte feleslegesen (ezt nem lehetett előre tudni).
Kajához:
Most lehet ismét egy negatív strigulát kapok valakitől, de én bizony volt hogy adtam Alíznak pörköltet nokedlivel. És nagyon ízlett neki :)
persze csípőset nem adnék neki, de szerintem ekkora gyereknek már nem egy dráma, ha van benne fűszer.
De pl az öcsém 1,5-2 éves volt kb, úgy megette a csípős lecsót mint a huzat. :)
Igen ez egy nagy előny :) Ráadásul neki is lánya van, aki Dorka csoporttársa és legjobb barátnők :)
Ma is itt voltak egész délután, most mentek haza :)
Ilyen hamar akartok is tesót? Sok sikert. állítólag vannak praktikák a tuti fiúra/lányra.
Én még csak elméletben gyúrok rá, talán ha majd egyszer...... :DDDD
Én megfőzöm a kaját nagyon mini sóval, zöldfűszerrel, aztán kiveszem az adagját, általában két adagot, utána befűszerezem a mi szánk íze szerint, mondjuk levesbe ezután rakok pl. tésztát, vagy ezután habarom be. Így ugyanazt esszük, csak az övé bababarát.
Amúgy képzeljétek, reggel annyira nem nyugodott Gergő, hogy beültettem az etetőszékbe és adtam a kezébe egy kenyérsarkat. Raktam rá egy kis krémsajtot, annyira boldog volt! Úgy fogta a kenyeret, mint a nagyok, elnyammogott rajta, nagyon aranyos volt. Egy kis reggeli pótlás cici után egy órával.
Egybe mindent:
En sosem mertem a lanyt, ugyhogy volt hogy 3 honapig nem is volt merve. Engem nem izgat a sulya, meg ujjszulottkent sem.
Hajni, mindkettohoz gratulalok, es irigykedem is. Ha lenne partnerem, mennek en is. Meg ha lenne kire hagynom Cezit. Mi ugye elkezdtuk Tysonnal, de neki egyszerubb volt csalad nelkul csak ugy egyedul...
Nalunk nem hideg a padlo, ez nem erint, inkabb a koppanasok a kovon, parkettan... Aki vett sisakot, annak hogy valt be?
Bettibea, ti somentesen foztok? Vagy a gyereknek is mindent sosan es jo fuszeresen adtok? Mert mi szeretjuk az eros izeket, de ahoz sok artalmas fuszert hasznalunk. En nagyon ritkan fozok olyat amit meg csak kostolas szinten is oda tudnek neki adni. Es ez nem attol fugg, hogy mi mindent eszik mar.
köszi, azért a lánykák sem panaszkodhatnak :-)))
mi meg egy kislányra gyúrunk éppen...:-)))
Na most jól megnéztem az összes kisfiút :))
Hát egyik cukibb mint a másik.
Lehet hogy előbb utóbb "benevezek" mégis csak egy harmadikra, hátha fiú lenne :)
Érdekes hogy már most annyira mások a fiúk meg a lányok, és minden baba annyira kis egyéniség. nagyon édik.
Nálunk a szoba parkettás, de itt többségében szőnyeg van. Persze mindig a "szőnyegmentes" helyen "parkol" le, ilyenkor odébbhúzom, hogy legalább a pocija szőnyegen legyen.
Az előszoba, konyha járólapos, bazi hideg, bár van, ahol megy a fűtéscső, ott jó meleg. Meg ide is vettem szőnyeget.
Ha mászik, szerintem nem gond, de ha leparkol, itt is húzogatom.
Szóval én is parázok, de szerintem nincs nagyon más megoldás, minthogy mikor elkezd valamivel játszani "átszállítom".
Nálunk a szobákban 22 fok van, a nappaliban 24, szóval játszani melegebbet csinálok, meg adok rá mindig valami plussz mellényt, vagy a hosszúujjúra plussz trikót, pólót, hogy a pocakját jobban védje.
mazsola: aranyosak vagytok így kettecskén :-)))
hogy Bálintnak milyen gyönyörű kék szemei vannak!!!nagyon cuki!!!
lanyok, nalunk a konyhaban es furdoben csempe van, es hazban lakunk, tehat eleg hideg. mind felek nehogy megfazzon. nalatok nincs ilyen gond?
csgal: lattam, hogy nalatok is csempe van, te nem felsz, hogy megfazik?