Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

14635. moncianya (válaszként erre: 14634. - Cyntia)
2009. aug. 3. 14:36

nekem is kb 2-3 hetes kora óta átaludta, de újabban már nem. még örültem is akkor, az én gyerekem milyen ügyes, más meg éjszakázik. na most bepótolja :(

Gligi, épp nemrég kelt fel, nem is hagyom már aludni, max hamarabb lesz fürdés.

ez a kaja dolog sem rossz, de én úgy etetem, hogy reggel tápszer vagy tejpép, sűrűre csinálom. ebéd főzelék, és 4-kor is főzelék. egyik de van hogy mindkettő húsos. a védőnő szerint így kell. aztán vacsira kap tápszert. szóval 2x is adok neki főzeléket, plusz kap vagy babakekszet, vagy rudit, gyümölcsöt is nassolgatni, mégis kér még éjjel. mondjuk tegnap 1x aludt csak nappal és ma nem i9s kelt csak 1/2 6-kor. lehet túlaltatom napközben??????? ez lenne a megoldás?

14634. Cyntia
2009. aug. 3. 14:27

Hát lányok én lekopogom: de én úgy szoktattam a gyerekt, hogy ő 2,5 hónapos kora óta: átalussza az éjszakát, egyetlen ébredés nélkül.

Köszönöm Regina!

14633. smonika13
2009. aug. 3. 14:05

Sziasztok!

Nekünk is zaklatott éjjelünk volt,a vihar meg a meleg szerintem.

Kijött az alergiám,egész nap csak tüsszögök,őrület!!!

14632. Gligi (válaszként erre: 14631. - Moncianya)
2009. aug. 3. 14:01

ha gondolod akkor próbáld ki ezt a verziót:

Ebéd főzelék ma pl. hallal

Uzsonna vmi nálunk pl. 200ml tápszer

Nasi: fél túró rudi csoki nélkül

Vacsi sűrűre kevert rizspép-barackpéppel, vagy tejpép

Nálunk csak meleg napok éjszakáin kér Levcsi vizet inni, de ez természetes.

Ebéd utáni alvás és vacsi+fürdés között ne hagyd elaludni.

Minél többet alszik nappal, annál kevesebbet alszik éjszaka!

14631. moncianya (válaszként erre: 14630. - Pandi***)
2009. aug. 3. 13:06

úgy van, hogy éjjel mikor kel, akkor vizezem egy darabig, aztán ha arra nem alszik már vissza, akkor megcsinálok 200 ml-t, azt megeszi, esetleg egy kicsi hagy. reggel 7-8-9 körül, mikor hogyan ébred, újra 200, azt megint megeszi, vagy néha ebből is hagy 10-20 ml-t.olyan is van, hogy ilyenkor nem tápszert, hanem tejpépet kap, ebből fél adagot csinálok csak, 801 ml vízzel, és azt megeszi. mondjuk ma később kelt, 1/2 6-kor, akkor kb 180-t evett, majd 9 után a fél adagot sem ette meg a pépből

azt mondod ne adja éjszaka neki?

14630. pandi*** (válaszként erre: 14629. - Moncianya)
2009. aug. 3. 13:02
Monci: és reggel mennyit eszik?
14629. moncianya
2009. aug. 3. 12:48

hát ez a sikítozás szerintem minden Babát elér. Nóri is csinálta, még most is ha eszébe jut. én is mondtam már Anyunak, hogy cseng a fülem. erre jól leteremtett, hogy miért mondom ezt. nem azt mondtam, hogy nem szeretem, csak hogy néha sok. na mindegy. mi tudjuk, mi hallgatjuk.

a felkelés éjjel kajcsiért van. pedig már azt is próbáltam, hogy fürcsi előtt és után is etettem, de akkor is felébredt. ma mondjuk "csak 1/2 6-kor", de ez ritka, mindig 3 körül jelentkezik. megpróbálom a kemény módszert, HÁTHA......

14628. pandi*** (válaszként erre: 14625. - Vali84)
2009. aug. 3. 12:03

Szerintem a sok mozgás miatt van,mivel szoros kapcsolatban van az idegrendszer fejlődése a mozgással,és most intenzíven mozog nehezebben kapcsol ki az agyuk,.Olyanok ilyenkor mintha nem akarnának lemaradni valamiről,csinálnak mindent kimerültségig,annyira élvezik az újdonságot.Aztán pár nap után helyreáll minden.Lehet nem így van ,ezt csak gondolom.

Jó Neked,hogy 2 nap sikítással megúsztad,nálunk lassan egy hete sláger..Kezdem unni..

14627. Vali84 (válaszként erre: 14624. - Pandi***)
2009. aug. 3. 11:50
Hát olyan 2napig volt ez nagyon érdekes és utána minnél kevesebbet csinálta.Most csak nagy ritkán jut eszébe, hogy tud sikítozni is.
14626. pandi*** (válaszként erre: 14622. - Maryanyuci)
2009. aug. 3. 11:50
Húú ne is mond,mikor egyszerre a kettő visít.Ráadásul nálunk nem a kicsi tanulja a nagytól,hanem észrevettem ,hogy a bátyus utánozza a kicsit,nemcsak olyan hangokat ad ki,hanem játékban is.Múltkor belepréselte magát a bébihordóba,és ütögette a kacsákat,meg ööngetett hozzá mint hugi.Na szép,két csecsemő....
14625. Vali84
2009. aug. 3. 11:48

Mi az éjjel nem sokat aludtunk.Dávid az este 10kor elaludt és éjjel 3kor felébredt és ki volt aludva, reggel 7ig játszot sikítozott nevetet.Probáltam elaltatni de nem sikerült mivel tele volt energiával.Egyszerüen nem értem mi történik vele.Valamelyik nap leírtam milyen jól alszik éjjel is meg napközben is, és most itt van nekem.Egész nap mászik, feláll, állandóan mozog nincs egy perc nyugvása sem és akkor sem állmos.Én ténleg nem tudom mi történik vele.7kor amikor elaludt akkor aludt 11ig.

Van valakinek valami ötlete, hogy miért csinálja ezt?

14624. pandi*** (válaszként erre: 14623. - Vali84)
2009. aug. 3. 11:46
És mennyi idő után kezd leszokni???
14623. Vali84 (válaszként erre: 14621. - Pandi***)
2009. aug. 3. 11:42

Szia!

Dávid is sikítozott egy időben, most már kezd leszokni róla.Eleivel érdekes volt, de aztán minnél többet csinálta és már a fejem eset szét tőle.Volt hogy már berekedt a sok sikítozásban.Sikított egyet utána meg nevetett saját magán.:-)

14622. maryanyuci (válaszként erre: 14621. - Pandi***)
2009. aug. 3. 11:39

Nekem Martin tegnap tanulta meg a báttyustól a kiabálást. Most is sztereóban gyakorolnak:)

Aranyosak, csak néha már sok.

Nekem Martin sokáig felkelt éjszaka enni, de tényleg éhes volt, mert szopizott és még 120 ml tápszert megevett. Mióta kétszer vacsizik nincs ilyen gond. Eszik nyolckor szopival együtt majdnem 300 ml-t, aztán tízkor még félálomban megeszik 100 ml-t és így alszik fél hétig.

14621. pandi*** (válaszként erre: 14611. - 79d1943975)
2009. aug. 3. 10:25

Évi_Mesi is szokott visítva ébredni,én is egy kis víz+cumi és alszik tovább.Mondjuk szombat éjjel katasztrófa volt,lehet melege volt,vagy fájt valamije,de éjféltől-reggelig ,nem hazudok FÉL óránként kelt fel,pont mire visszaaludtam volna,mindig felsírt.

Sikít még valakinek a gyereke napközbe??enyémnek pár napja ez a hobbija,egy sziréna kutyaf****a hozzá képest,de nem olyan aranyosan sikongat,hanem mint a fábaszorult féreg.

14620. pandi***
2009. aug. 3. 10:18

Jó reggelt Lányok!

Csak nagyjából tudtam visszaolvasni,később még reagálok.

Moncy:Az én nagyobb gyerekemet kellett leszoktatni az éjjeli kajáról,mégpedig azért mert reggel egyáltalán nem volt éhes,nyammogott 40-50 g-ot,(éjjel meg evet 210-et)persze ettől borult az egész napi napi kaja,(Anyatejes volt cak)mert nem éhezett meg rendesen egyik evésnél sem.Ekkor mondta a védőnő ,hogy éjjel csak vizet adjak neki,egye csak meg nappal amit meg akar.Első éjjel ordított kb. fél órát,persze itattam közbe,addig megnyugodott.Második éjjel kb. 15 percet sírt,de már nem olyan intenzitással,3. éjjel kb 4-5 percet sírdogált,azután meg nem ébredt már csak reggel.És csodák csodájára reggel evett norm .mennyiséget.Tehát éjjel csak megszokásból kelt,hiába evett olyan sokat,valójában nem volt rá szüksége,csak emiatt mindenki azt hiszi,hogy valójában éhes,mert sokat eszik,meg reggel is érdemes lemérni a kaját,mert rajtam is csüngött 20 percig,marha éhesnek tűnt,majd megfulladt úgy evett,majd lemértem és kiderült csak 40 g.

14619. maryanyuci
2009. aug. 3. 08:07

Sziasztok!

Nagyon mozgalmas hétvégénk volt, gépezni sem tudtam. Nálunk nyaralt a nagyobbik Keresztlányunk. Kész óvoda volt nálunk, de rájöttem három gyerek nagyon sok. Ugye a két Fiúra vagyunk ketten Apával, ha készülni is kell, vagy akármi van, az Egyikkel én, a Másikkal Apa foglalkozik. És hétvégén rájöttem, hogy ez így pont jó, három Gyerkőccel egy órába tellett csak elkészülni, voltunk városba, strandon három felé nehéz volt figyelni.

14618. moncianya (válaszként erre: 14617. - Gligi)
2009. aug. 3. 07:53

komolyan? mert én úgy tudtam, hogy csak az, akit látsz is álmodban.

de ha így van, akkor ennek nagyon örülök :)

egyébként jó reggelt.

14617. Gligi
2009. aug. 3. 05:15

Szép jó reggelt és napot mindenkinek ☺

MONCIANYA: Akinek a halálával álmodsz sokáig fog élni !!!!!!

14616. moncianya
2009. aug. 2. 22:33

jaj, majd elfelejtettem.

olyan rosszat álmodtam az éjjel. (Nem mondom meg kiről, nem akarom az illetőt idegesíteni)

a lényeg az, hogy azt álmodtam, hogy beléptem a naplójába és az volt az utolsó bejegyzése, hogy (nem szó szerint, arra nem emlékszem):

sajnáljuk Kicsim, hogy ilyen rövid ideig lehettél itt velünk. Sajnos meghaltál

a hideg kirázott, amikor eszembe jutott. hogy lehet ilyen rosszat álmodnom?????? remélem soha nem kell ilyet olvasnom :(

14615. moncianya
2009. aug. 2. 22:27

sehol senki megint?????

képzeljétek, Nóri, ha tartjuk, de nem húzzuk, magától lépeget. olyan édes :) és ügyes :)

14614. smonika13
2009. aug. 2. 13:14

sziasztok!

nemrég jöttünk haza a lagziból,ami jó volt,leszámítva,hogy mi 9kor lefeküdtünk Rozival s éjjfélig a húst kloffoltak a szomszéd ablakban,ami a konyha volt...képzelhetitek!Még jó,hogy volt tv,Rozi aludt,de felriadt 20percenként..hiába,mindenütt jó,de legjobb otthon (aludni)...

szép napot nektek!

Macs:jó nyaralást!

14613. 9461d5d8fe (válaszként erre: 14611. - 79d1943975)
2009. aug. 2. 07:16

Jó reggelt Mindenkinek!

Én is a netet bújom különféle dolgokért,és amint kinövi rakom is vissza eladásra.

Az alvás nálunk is hasonló kivéve hogy délben nem alszik kaja után hanem olyan 2 körül.

A cicusnak van már helye???És nálunk is csak velem alszik el,mindenki mással a játszást azonosítja.Főleg apával.

Na,megyek mert a tyúk sose fő meg.

Szép napot Mindenkinek!!!

14612. Gligi
2009. aug. 2. 05:43
Szép és vidám vasárnapot mindenkinek ☺
14611. 79d1943975
2009. aug. 1. 22:23

sziasztok, jó sokat irtatok, alig birom olvasni, de ezért jó ez a fórum:-)

alvás nálunk 3 fix van : kelés/reggel kb 6 kor +-fél óra. ebéd és alvás délben, és fürdés, vacsi, alvás fél 8-8 kor ...

és alszik reggelig, pár felsirással, de cumi vagy viz és alszik tovább. most pl hangosan sikitott, igy riadt fel, puszi simi, és alszik is.

csak az a baj ha pancsol vagy ha sok inger éri, az álmosságtól üvölt ugy 5 órátül, de nem hajlandó aludni csak az autóban, vagy: CSAK VELEM! de komolyan, amilyen " megtisztelő érzés ez, olyan félelmetes is, anyu (akivel szinte nap mint nap talizik) vagy az apja, hiába ugyanugy csinál mindent , nekik nyüglődik, csak nemkem alszik el, nehéz ez.

holnap vissza olvasok, rendesen, nem akarom most velem legyen tel az oldal. megyeek játékot venni Nikinek a neten:-) puszi nektek

14610. moncianya
2009. aug. 1. 16:33

sziasztok.

sehol senki?????

biztos mindenki úton van.

képzeljétek, meghalt a naplóm. bemásoltam egy kódot, azóta semmi. már írtam a moderátornak.

volt már valakinek hasonló?

14609. moncianya (válaszként erre: 14608. - Macs77)
2009. aug. 1. 09:39

jó nyaralást és szép időt Nektek...

meg jó reggelt mindenkinek :)

14608. macs77
2009. aug. 1. 09:02

Sziasztok lányok, én most elköszönök - bár ma még leszek :) - holnap utazunk kb 1 hétre a Balatonra, nagyon kíváncsi vagyok, Dorkának hogy fog tetszeni! Pici nyaraló, a fél gyerekkoromat ott töltöttem.

Szép hétvégét nektek!

14607. smonika13
2009. aug. 1. 08:10

Jó reggelt csajok!

Gyorsan olvastam,hogy ne maradjon annyi olvasnivaló,bár sok időm nincs,lagziba megyünk,utazunk,pakolni kell,ottalvós,kíváncsi leszek Rozál hogy fogja bírni az új alvóhelyet (bár a Balcsin se volt gond).Most épp hannyatesett az ágyon,ilyenkor mindig megrémül de nem sír.

Engem is érdekelne,hogy szoktassam valahogy le az éjjeli ébredésről már ha egyáltalán lehet..ma éjjel nem tudom mi volt,de óránként felkelt..így most tiszta kómás vagyok.Lehet a vihar (nálunk esett)

Na szép napot mindenkinek!Mennem kell!

Ja,valaki írta,hogy középfülgyulladása lett a kicsinek.

Rozinak 2hónaposan volt sajna..s én se vettem észre rögtön,csak arra lettem figy. hogy furán nyel.

14606. 9461d5d8fe
2009. aug. 1. 07:58

Jó reggelt Mindenkinek!

Végre nincs kánikula,most aztán nyitva az összes ajtó,ablak szellőztetünk ezerrel.

Alvás:Nálunk u.a. mint Csibe írta.

Tegnap du. 1/2 2-kor felébredt Réka és a 7 órás etetés közben elaludt az etetőszékben.Olyan édes kis kómás volt.De aztán kimentünk az utcára,nagy szomszédtalálkozó volt és 1/4 9-ig pörgött mint aki fel van húzva.De fürcsi után azonnal elaludt ahogy bele tettem a kiságyba.

Smonika:Egyértelmű,hogy mi tehetünk róla hogy rászokott,de ezzel én úgy vagyok,hogy igen könnyebb volt akkor úgy hogy itt a cumi és alszik,mert én is nagyon fáradt kimerült voltam(főleg császár után) és nekünk akkor lett napirendünk amikor a cumi bejött a képbe.(Lehet hogy nem amiatt de egy időre esik).

Szóval ne vádold magad és nyugi előbb-utóbb eldobja magától.Réka pl. napközben ha oda is adtam neki csak úgy köpte ki!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook