Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

14575. moncianya
2009. júl. 31. 08:36
Pandi, most olvasom miket írtál. Te is úgy hívod, hogy több emberes gyerek? érdekes, én is. mert ez olyan találó :)))))
14574. moncianya
2009. júl. 31. 08:24

sziasztok.

végre tudok jönni reggel is.

kávé helyett a joghurtitalomat szopogatom :)

látom szemészet a téma. nem olvastam vissza teljesen. mindenki viszi? tudom Cyntia már írta miért, de más is viszi? az én szemem is rossz, akkor vigyem el?

14573. Gligi
2009. júl. 31. 05:30

Szép jó reggelt és napot mindenkinek!

Cyntia:Szemészeten azért meglepődtem, mert mi van ha valami gond van?! 2,5 hónap a várakozás, de ez nem a szemklinika, hanem hagyományos gyermekszemészeti rendelő!!! Ami érdekes, hogy ilyen időintervallumokra adnak időpontot, de nem vesznek fel több orvost ééééés, nincs pénz ezért augusztustól a gyermek szakrendelőket (melyek eddig külön épületben voltak) beköltöztetik a felnőtt szakrendelők építményébe, elszórtan!

14572. moncianya
2009. júl. 30. 23:51

sziasztok.

csak úgy immel-ámmal beleolvasgattam, amit írtatok.

Pandi:üdv :)

hitel nekünk is van.láttam valami efféle volt a téma. a kocsi már szerencsére lejárt, de a ház........ Isten tudja mikor fog :(

na holnap ha lesz időm, belemélyülök az olvasásba.

ja és kész az új fürdőnk :))))))))

14571. 9461d5d8fe (válaszként erre: 14555. - Smonika13)
2009. júl. 30. 22:29

Szia!

Szerencsére nekünk a tápszerre való átállás megoldotta a hasfájás kérdését.Ha már akkor úgy alakult sajnos akkor szerencse hogy ennyit nyertem vele.

A cumiról miért akarod leszoktatni?

Réka is cumival alszik el,van hogy éjjel felébred akkor megyek és adom neki és azonnal alszik tovább.Kizárólag alváshoz van cumi,és én nem is fogom addig elvenni tőle amíg ő igényli.

Sokat olvastam erről is,egyes vélemények szerint a valós baj elnyomására adjuk a cumit,tehát a bajt nem oldjuk meg csak átlépünk rajta.De más vélemények szerint maga a szopás és a cumi is,megnyugvás a gyereknek.Sok olyan UH felvételt látni ahol szopja az újját a magzat.Akkor őt is le kéne róla szoktatni???

Na,ezzel nem akarok senkit se befolyásolni se megszólni.Az én véleményem az hogy nem veszem el tőle amíg ő igényli.Nekem az a fontos hogy ő nyugodt legyen.

14570. Cyntia (válaszként erre: 14535. - 9461d5d8fe)
2009. júl. 30. 21:45

Bocs, hogy csak most, de amilyen ritkán ülök itt, el is felejtettem ennyire visszaolvasni.

Igen, tudom, hogy most olcsóbb.. De a legnagyobb kritikus nálunk a párom. Valami nagyon jó házat kellene találni, hogy azt meg is vegye..

Nagyon sokat megnéztünk már..

Ahol nézelődünk, az Érd, Szentendre, Leányfalu.

Ép most mondtam neki, hogy mondjon már még helyeket, ami még belefér neki.. Mert ez a fő szempont.

14569. Csibe22
2009. júl. 30. 20:28

sziasztok

Cyntia: felénk vannak olcsó házak, milyet szeretnétek és mennyiért? írj privit.

nagyon szépek a gyerkőcök tényleg,

Martin is van h a cumiért sír fel. de ha visszaadom neki akkor is csak pár perig kel neki,

hát igen a mai világba sajna csak hitelből lehet előrébb jutni, ami szomorú nagyon,

nagyon fogzunk, kissé nyűgös, de alszik hál isten. nappal sírdogál, meg nem enged hozzá nyúlni, de látni még nem látok semmit, lehet egyszerre jön majd neki kettő is. állítólag a felsők úgy jönnek, h nem látszik annyira mint az alsó csak egyszer csak érezni h kint van.

14568. Cyntia (válaszként erre: 14564. - Gligi)
2009. júl. 30. 15:26

Na az szép! Én úgy tudom, hogy a Szemklinikára beutaló nélkül lehet menni, remélem minnél hamarabb. Jövőhéten fogom őket felhívni, mert a héten csak a háziorvosnál voltunk ugye a kötelező ellenőrzésen.

Géppel vizsgálják a szemét, azt mondta a dokinő.

A családban 2-en is vannak, akiknek rossz a szemük. Ezért inkább vizsem szűrésre.

14567. pandi*** (válaszként erre: 14556. - Smonika13)
2009. júl. 30. 14:27
Smmonika:én a könyv szerint(minden gyerek..)szoktattam le az éjszakai evésről is,azután kb.7-8 hónaposan a cumiról is,ugyanaz az elv..tényleg szigorú ,de nálunk csak ez jött be,a fokozatos leszoktatás nem.
14566. smonika13 (válaszként erre: 14561. - Pandi***)
2009. júl. 30. 13:49

Már csináltam tesztet,persze tudnátok már ti is ha pozitív lett volna..

Peteérés még attól van ha nem is kíséri menses,így vigyázni kell.

14565. Gligi (válaszként erre: 14551. - Az anya)
2009. júl. 30. 13:38
Köszönjük :-)
14564. Gligi (válaszként erre: 14554. - Maryanyuci)
2009. júl. 30. 13:37

Én időpontot kértem a szemészetre, mert a gyermekdoki adott beutalót, mert állítólag ez olyasféle általános vizsgálat mint a hasi-koponya UH, vagy a csípő UH. Szept 15-re kaptam időpontot!

Azt hiszem Cintya is írta, mert náluk a párja szemüveges ha jól emlékszem.

14563. Gligi (válaszként erre: 14549. - Pandi***)
2009. júl. 30. 13:33

MMMMMhhhhm...:-) Köszönjük :-)

Van egy szlogenünk: Levente Bence a csajok kedvence :-)

14562. Vali84 (válaszként erre: 14558. - Smonika13)
2009. júl. 30. 13:23

Szia!

Köszi szépen!

Neked akkor jött meg először?Mert nekem mikor Dávid 2 hónapos volt akkor jött meg először és azóta is minden hónapban megjön (igaz egy-két hét késéssel).Pedig még mindig rendesen szoptatok.

Sok barátnőmnek csak akkor jött meg amikor abba hagyta a szoptatást.Azt hallottam amíg szoptatsz könyen teherbe eshetsz.De szerintem csak akkor ha már megjött.Vagy nem jól gondolom?:-)

14561. pandi*** (válaszként erre: 14558. - Smonika13)
2009. júl. 30. 12:54

Aha ismerős,majd vettem egy tesztet...

Bocsi nem akarlak ijesztgetni,csak viccnek szántam,de nálam így volt..

14560. Vali84
2009. júl. 30. 12:25

A tesó téma: Mi nem akarunk sok korkülönbséget a gyerekek között.Majd ha Dávid egy - két éves lesz jöhet a másik pici.Különben mi is 3-4 gyerkőcöt szeretnénk.Na de majd meglássuk mi lesz belőle.

Nekem Dávid nagyon jó baba és ezért mimdenki ijezgett, hogy majd a második biztos "rosz" lesz.

14559. Vali84
2009. júl. 30. 12:21

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!:-)

Én is megnéztem a ti képeiteket és a ti babáitok is nagyon szépek.Az egyik szebb mint a másik.:-)

14558. smonika13
2009. júl. 30. 12:01

Pandi én is üdvözöllek!

Melinda:nekem mikor Rozi 6hós volt megjött,azóta semmi.

Vali,jók a képek!

14557. smonika13 (válaszként erre: 14472. - Borek.ancsa)
2009. júl. 30. 11:55

Rozi se a cicin alszik el,az inkább már olyan elalvás előtti rituálé.Teleszívja magát aztán elforul tőlem.Persze cumival a szájában...sajna.

Az a baj, hogy ha megmozdítom felébred.

De egy barátnőm azt mondta,ahogy nőnek úgy alszanak egyre mélyebben.

14556. smonika13 (válaszként erre: 14488. - 9461d5d8fe)
2009. júl. 30. 11:51
Kata,nem a suttogó!Nem tudnám úgy kezelni az én kis babómat!Ez egy másik könyv.Tény,hogy elég szigorú,ahogy a kiságyba szoktatást leírja,de gondoltam el kellene olvasni.
14555. smonika13 (válaszként erre: 14471. - 9461d5d8fe)
2009. júl. 30. 11:47

Sziasztok!

Először is köszönöm a tanácsokat s hogy utánanéztél a könyvnek!Tudom,hogy ez nem a legmegfelelőbb korszak,de csak az ágyunk végében lévő kiságyba szeretném beszoktatni,szó sincs arról, hogy külön tegyem.Nálunk sajnos ez azért alakult így,mert Rozi szörnyen hasfájós volt esténként s cicin aludt be.Ez vetett véget az ordításnak egyedül.Ám ha ciciről levettem fölébredt.Így cumira csempésztem a cicit.Ám ha megmozdítottam a gyerkőcöt azonnal felébredt.Ezt sokáig próbáltam,hátha nem kel föl de nem jött össze.S mostanra elégeltem meg,hogy apa egy hónapja másik szobában alszik,mert ő már nem tudta kipihenni magát így.Nem akarom,hogy esetleg a házasságunk érezze meg...Most ott tartok,hogy a kiságyba beteszem az esti szopi után s melléülök,amíg el nem alszik fogja az ujjam,de legalább nem sír.Ez hétfő óta megy.Első este egy órát ültem mellette,második este 20percet,tegnap 10percet.Egy baj van.Éjjfél körül felkel.Nem kell neki feltétlen szopi.De akkor magam mellé veszem mert nem tud visszaaludni s nem akarom,hogy sírjon, mert mostanában apa hajnalban kel s későn is fekszik s nem akarom hogy hulla legyen..

Még egy dolog.Sajnos a hasfájósság óta cumival alszik el.Néha látom,hogy ki is esik a szájából s odébb teszem, hogy ne is zavarja,de lehet ha éjjel megébred épp amiatt nem tud visszaaludni,hogy nincs a cumi sehol.Szóval még erről kéne leszoktatni csak még nem tudom,hogy hogyan.Hú ez kicsit hosszú lett,ne haragudjatok,hogy ezzel untattalak titeket.

14554. maryanyuci
2009. júl. 30. 10:35
Nincs időm visszaolvasni, de régebben valamelyikőtök írta, hogy viszi a Picit szemészetre. Szeretném megkérdezni, hogy voltatok-e már és ha igen mit csináltak ott. Lehet nekünk is menni kell.
14553. pandi*** (válaszként erre: 14552. - Maryanyuci)
2009. júl. 30. 10:20
Na nekem is volt egy kis időm képeket nézni,és tényleg milyen szép minden baba!!!Egytől-egyik cukorpofa mind!!
14552. maryanyuci (válaszként erre: 14548. - Pandi***)
2009. júl. 30. 10:05

Nekem külön szoba van mind a két gyerkőcnek. Én napközben délután szoktam őket egy szobában altatni. Így egyszerűbb, a mi szobánkban is van Martinnak kiágya a miénkhez tolva, Őt abba rakom, én fekszem középen és Domi a másik oldalamon. Ha elalszanak én tudom csinálni a dolgom, nem kell kétfelé szaladni, de ha fáradt vagyok én is szundítok velük. Nekem a nagyobbik nem kel fel arra, ha Martin nyöszörög vagy sír, még akkor sem, ha nagyon hangosan visít:) Nagyon jó alvó, meg hozzá szokott szerintem, mert az első hónapban még ő is felébredt, de utána már nem.

Sajna tapasztalatom nincs, de én a Te helyedben tennék egy próbát, lehet ott nem is sírna fel a Pici.

14551. Az anya
2009. júl. 30. 10:01

Gigli, Vali megnéztem a képeitek nagyon szép babák!:)

Igazi Hoxás bébik, itt mindenkinek szép a babája!

14550. Az anya
2009. júl. 30. 09:59

Sziasztok!

Vissza olvastam mit írtatok és látom nem csak nekünk van törlesztő részlete. Kocsink részlete februárba jár le hála az égnek de ahhoz képest, h javul a forint csak nő a számla összege:S A ház hitele 5 év múlva jár le. De ha nem vettünk volna hitelt fel, félre tett pénzből nem igazán jutottunk volna semmire. Mondjuk ezekből a fizetésekből nem is lehet spórolni, de ha valaki tud az nagyon ügyes.

Tesó téma: Nekem a 2 nagyobb gyerek között 2 év van, és nem volt semmi az első 1 év. Most sokkal jobb, h a Sára most érkezett könnyebb velük.

Voltunk strandolni vasárnap a gyerekekkel és megéheztek mondták menjünk a büfébe mire a Dorci megszólalt, h kér tejfölt lángosossan:) Annyit nevettünk rajta olyan jó pofa be szólásaik vannak.

Ma reggel Sára mászással próbálkozott, a végén még be indul?

Évi Sári is egész nap nyűglődik:S

Csibe neked Martin, h viseli a fogzást?

14549. pandi*** (válaszként erre: 14546. - Gligi)
2009. júl. 30. 09:51

Gligi!

Megnéztem a képeket,hogy milyen ügyes Levcsi,csak ámulok és bámulok.....nekem még olyan távolínak tűnik,hogy felüljön vagy felálljon az enyém..bár ez is haladás hogy kúszik,mert sokáig csak mint egy paca feküdt,és mindig talált magának úgy is játszanivalót,másnem a kezét,és nem igazán kellett magát törni,hogy menjen játék után.

És igazán huncut nézése van,döglenek majd utánna a csajok...Kergetheted majd a menyjelölteket!!:)

14548. pandi*** (válaszként erre: 14547. - Pandi***)
2009. júl. 30. 09:28
Mary:Neked egy szobában vannak a gyerekek?Nálunk a kisebb a miénkben alszik,de át kellenne paterolni már a tesóhoz(több szobánk nincs),mert felületesebben alszik mostmár és zavarjuk szerintem,a tesónak is volt ilyen időszaka,de mostmár ő mélyen alszik.meg nem sír ha fel is ébred éjjel,össze kellene őket ereszteni,bár 2 napja Mesi ha elalszik fél8-8-kor, felsír olyan 10 körül,de olyan keservesen,visítva.Nem hiszem ,hogy díjazná a bátyó,meg kell várnom míg ez megszűnik.Van valakinek tapasztalata??Ha nem saját az is jó!
14547. pandi***
2009. júl. 30. 09:18

Jó reggelt lányok!

Mary:Én is rosszabbra számítottam a kettő kicsivel,mondjuk a kisebb szerencsére nagyon nyugodt baba a tesójához képest,és én eleve még egy ördögre készültem fel.De így kellemes csalódás ért,sose felejtem el ,mikor már vagy 3 napja otthon voltunk,ültem az ágy szélén,néztem ahogy nézelődik este 8-kor,és megkérdeztem az uram,hogy :"szerinted mikor fog már ordítani?".A nagyobb estefelé már mindig nyűgös,sírós volt ,alig bírtam vele kihúzni fürdésig,Mesi pedig elvolt.És nem azért mert 2. gyerekként el van hanyagolva,nincs annyi idő rá,meg a szokásos bla-bla amit mondanak,Ő első perctől ilyen.De a "nagy" is kiköveteli magának a figyelmet,erre amúgy is odafigyelünk,hogy sose foglalkozunk egyszerre ketten csak az egyikkel,mindig osztódunk köztük.

Évi:Hogy van Niki??Ne aggódj amiért nem vetted egyből észre,hogy beteg,honnan,mikor még soxor a doki is találgat,hogy milye fájhat,én is onnan tudom,hogy betegek,ha ölbe akarnak lenni,meg a nagyobb nem eszik csak folyós kajákat ha fáj a torka.

Csibe:Akkor megnyugodtam,hogy nem én vagyok a hibás amiért lusta,a gyerekorvos szerint fogyókúráztatnom kell.Mesi amúgy is egy kényelmes ,békés baba,csak szokatlan,hogy a bátyó mindent hamarabb csinált,és elvileg a lányok "ügyesebbek",nos mi ezt is megcáfoljuk,szerintem minden baba haladjon a maga tempójában,másfél éves korukra mozgásilag mind ugyanazt fogja tudni.

14546. Gligi
2009. júl. 30. 06:01

Szép jó reggelt és napot mindenkinek :-)

Ha jól összegzem a tegnapi nap írományait akkor mindenki bevállalta a maga fizetnivalóját, hogy gyarapodjon a jövő felé haladva?!

Tettem fel az adatlapomra képeket aki kiváncsi rá pillantson rá :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook