2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)
Sziasztok!
Reginácskám ma 8 hónapos :D!
Isten éltesse!!
Szia!
Állítólag azért nem lehet tejet adni a Piciknek, mert megterheli az emésztőrendszerüket és a veséjüket. Ezek a szervek csak egy éves kor utánra fejlődnek ki teljesen.
És nem is olyan arányban vannak a tejben a dolgok, ahogy jó a gyerekeknek.
Vannak akik azt mondják, hogy tejet csak 3 éves kor után adjunk. Ez azért túlzás, gondolom azok találták ki, akik a tápszereket gyártják, hogy többet el tudjanak adni.
szia
grat a fogacskához. én nem vettem babakekszet mi sima baba piskótát eszünk,
éjjel aludt 8től éjfléig aztán nagy síkitó sírás, nagy nehezen elaludt aztán 3 kor ismét ez történt , és aludt 5ig, akkor fönt volt kicsit kapott enni picit, ésaludt fél 9ig, biztos a foga bánja.
Jó reggelt Mindenkinek!
Az én tündér nagylányom este 1/2 9-től ma relleg 1/4 9-ig aludt egyetlen ébredés nélkül.Hajnalban apa megitatta álmában.
Köszönöm Réka!!!
Sziasztok,jó reggelt!
Én még nem mertem Martinnak darabosat adni, mert fogunk még csak egy fél van, vagyis csak a hegye van kint.
Van valaki, aki ennyi fogacskával próbált már darabosat?
Monjuk a vajaspogiból, kifliből, ha kis darabot csipek, azt szereti, de ezek ugye mind "elolvadnak" a szájában.
A babakeksz azért drága, amiért minden babás dolog, mert úgy vannak vele, hogy az anyukák úgyis megveszik a Csöppségeknek, nem az árat nézik, hanem azt hogy jó legyen Nekik.
Ezt a karalábét én is kipróbálom, nagyon jól hangzik. Kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá az én kis Válogatósom.
A meleg kaját Martin sem eszi meg, esetleg a nagyon langyosat. Hogy miért nem tudom???
Jó reggelt csajok!
Gligi,ma megcsinálom neki a recepted!
Azért ilyen drága a keksz,mert úgyis megvesszük:)
Rozi is egyedül eszi,vasárnap kiflit adtam neki, hogy szopogassa,már majdnem az egészetmegette amikor úgy kellett egy nagyobb darabot kikotorjak belőle.
Igen,Rozi már a hónap végén 26-án 9 hós lesz!De mondjuk Csibe sokkal előrébb jár a dolgokban!Rozinak csak kb. 6hó után kezdtem el adni mást is az almán kívül.De jó mihamarabb rászoktatni a piciket a darabosra,hogy ne fulladozzanak tíz hónaposan is!
Szép napot csajok,megyek mert unja a járókát!
Levcsi is tartja magának a babakekszet és szopikázza ☺ Olyan jó hogy ilyen önállóak lettek ☺
Egyébként meg nagyon drága a babakeksz!
Mitől ilyen drága a babakeksz?
Én így csinálom a karalábé főzit:
1.db karalábé
10dkg rizs
só
petrezselyem
És írtam már, de nemtom olvastad e, hogy ez után az ebéd után ne hívj vendégeket, mert rotyogni fog a pelus rendesen ☺ Bár gyereke válogatja!
babakekszet én is sokszor belereszelem a gyümibe, de van hogy csak a kezébe adom és elszopikázza.
ma tésztás kajcsit ettem és picike tésztadarabokat adtam a szájába. ami 8 hótól való bébiétel, abban már vannak darabok.
szerintem próbáld meg, lehet ettől nem fog fulladozni.
úgy én sem adok, hogy ne legyek ott mellette, ha baj van meg kikapod a szájából. Nóri pl visszaköpi, ha esetleg nagynak találja (kopp-kopp)
igérem utoljára irok, elfelejtettem megkéredezni hogy ti még pépes ételt adtok vagy darabosat? mert a baba kekszet is bele áztatatom a pépbe, ő olyan kis fulladós volt, nem merek darabosat adni.
hogy csináljátok?
ja, a tescoban baba télikabát akció lesz, olyan cukik vannak:-) és jó vastag. 1820 ft! sztem mi veszünk.
lányok, ha vki tud gazdit a cicámnak, kérem hogy irjon, mert szorit az idő, hétvégén nyaralni megyünk, ?:::...............köszi.
hát igen, eddig én is tartottam magam és nem adtam neki felnőtt kajcsit, de már majd 8 hós, lassan jöhet minden. tejet viszont én sem adok.
azt mondjuk nem értem, hogy akkor túrót meg sajtot miért lehet???? mindegy, nem adok tejet.
képzeljétek, kijött a 2. fogacskánk is :))))))))
néha nekem is kihagy az agyam, annyi dolgon jár a fejem, szörnyű vagyok néha én is,
Martin is evett már túros baarckot, de ne jött be neki, a krémtúró meg a rudi meg a joghurt az jobban ízlik, mindent megkóstol amit mi eszünk, és ízlik is neki, amúgy már ehetnek sertés husit is, már ettünk fasírtot is,és a védőnő mondta h lehet, én úgy vagyok vele h a tejen kívül mindent kóstolgattuk, mert lassan azt fogja enni amit mi főzünk, a levesből én is adok neki zöldséget.
Ja majd' elfelejtem!
Azt akartam megosztani veletek,hogy ma mit felejtettem el???Tanácsadásra menni!Én szenilis!Főzés közben jutott eszembe..
Esküszöm amióta anya lettem a 86 éves nagyim is leköröz emlékezetben...
na,most már tényleg jó éjt!!
Sziasztok!
Kicsit visszaolvasta,látom kaja téma.Rozi már evett túrót almával,nem lett tőle baja,de kissé savanyú volt, pici cukrot tettem hozzá.
A krumplipürét eleitől fogva sóval csinálom neki,mert só nélkül nem ette,ja,meg tejjel.Paradicsomszósszal a kedvence jelenleg.Vettem a minap egy karalábét,még ott áll a spájzban,nem tudom hogy csináljam,csak kis só hozzá és kész?Ma a gulyáslevesből adtam neki répát meg krumplit.Ja,és már csináltam neki töltöttkápit csirkemellből.
Nyugodalmas jó éjt nektek!!! (Rozi kiságyban:)))
sziasztok
végre jó idő van, Martin is aludt éjjel.
Sziasztok!
Nálunk minden oké, ma végre a dokinéni is megdicsérte Jázmint, szépen hízott és bemutatta a tudományát is: felült, és 2 mp-is megtartotta magát 4kézláb :) Ennyi :) Ja meg karattyolt, mondta h bebebe meg dádádá :DDD Most 7340g és 70 cm :)))
A napjaink jól telnek, szépen hamizik, bár asszem elkapattam hamcsi terén is, elég kevés dolog van amit megeszik, pl üveges főzi szóba sem jöhet és az új kedvenc a mül.eres alma-banán-túró :DDD Na meg a csokis jóéjt papi :P Meg ugye a szopi :)
Megnéztem a naplókat, képeket, minden Baba csodaszép! :D
Szép napot Mkinek! :)
hát nincs is miért irigyelni :(
de a mai hajnal már szuper volt :)
itt is szar idő van :(
Szia,olvasom a naplód,nem irigyellek.Hátha ez a lehűlés javít a helyzeten.
A sétának lőttek mert nagyon esik.Ha kicsit esne mennénk.Meg el is aludt az én Tündérem tízóraizás helyett.
sziasztok.
Gligi, trappista sajtot.
Kata jó sétát Nektek