Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2014. decemberében született babák és szüleik fórum

2014. decemberében született babák és szüleik (beszélgetős fórum)


16. Bogi37 (válaszként erre: 15. - Engribörd)
2015. márc. 13. 17:43
Egyébként nem kell ahhoz gyerek, hogy semmibe vegyenek! Én ugyanígy voltam egy álláskeresésnél, s kiderült, hogy a munkaügy is, hiába közvetített ki nekik - mert pont olyan szakmám volt - ott már felvettek belsőst, akinek ugyan nem volt meg a megfelelő végzettsége, de valakinek a valakije volt. Sokszor csak ezen múlik, én úgy látom. Már mielőtt hivatalosan meghirdetik, már be van töltve!
15. engribörd (válaszként erre: 14. - Bogi37)
2015. márc. 12. 09:37
Mi nem bántuk meg, hogy bölcsibe adtuk a manót mert nagyon szeret ott lenni és lételeme a hasonló korú gyerekek társasága :) A játszótéren már nem volt elég ilyen élményben része. A másik szempont az volt, hogy komolyan féltem tőle, hogy nem vesznek vissza a határozatlan idejű szerződésem ellenére sem, így is egy ronda, megalázó, nemválaszolgatós/semmibevevős epizódokkal tele történet volt. Nem is tudom szeretném-e magam ennek újra kitenni. Belegondolni is rossz, hogy most kisgyerekkel keresnék munkát és képtelenek lennénk kijönni egy fizetésből. A 3. évre járó 25 ezer forinttal+ családi kitörölheti az ember, az nem fizetés hanem alamizsna.
14. Bogi37 (válaszként erre: 13. - Engribörd)
2015. márc. 11. 17:28
Igen, ez meg a másik, a munkahely... van félnivalónk! Bár nekem is azt mondta a főorvos úr, hogy szívesen dolgozna újra velem, ha már kibabáztam magam, de valójában nem ő dönt, amikor embert vesznek fel... hanem az igazgatáson. Szóval semmit sem lehet készpénznek venni. Ennek ellenére én itthon akarok lenni a kicsikémmel a beóvodáztatásáig.
13. engribörd (válaszként erre: 12. - Bogi37)
2015. márc. 11. 14:55
Például a férjemnek van egy 8 évvel fiatalabb öccse. Amíg baba volt, a férjem minden éjjel felkelt hozzá és hosszú percekig nézte lélegzik-e :) (Akkoriban még nem voltak flancos légzésfigyelők) Ma is nagyon erős a kapcsolatuk, sokkal erősebb mint a közöttük született iker sógoraimmal pedig velük 1,5 év a korkülönbség. Szerintem sokan csak azért szülnek egy totyogós kisgyerek mellé babát mert "gyorsan túl akarnak lenni" a családalapításon. Sajnos ilyen világban élünk, teljesítménykényszer van mindenütt. Aztán meg csodálkoznak, hogy a "nagyobb" féltékeny a kicsire ők meg 4-5 inaktív év után a kutyának se kellenek mint munkaerő. Én csak 21 hónapot voltam távol, de úgy kellett visszaimádkoznom magam a munkahelyemre, el tudom képzelni mi történt volna ha még 2 évet ráhúzok.
12. Bogi37
2015. márc. 10. 18:58
Igen, azt mondják, jobb, ha a testvérek közt nincs nagy korkülönbség. Szerintem ez inkább azért jó, mert akkor talán nem terheli úgy meg az anyát - fiatalabb korában - a terhesség, mint kicsit később. S ha kevés év van a kicsik között, szerintem talán akkor alakulhat ki féltékenység, de csak azért, mert a másik testvér még kicsi ahhoz, hogy megértse. Így nagyobb korban ez már általában nem áll fen, legalábbis nálunk. Mondjuk ezt sokan nem hitték el, de én biztos voltam benne, hogy a tíz évesem nem lesz egy percig sem irigy a kicsire.
11. engribörd (válaszként erre: 10. - Bogi37)
2015. márc. 9. 12:17

Engem is zaklatnak a "mikor lesz már másik baba?" kérdéssel amire a hangulatomtól függően az "ebben az évtizedben már nem"-től a "egy ideig még nem tervezzük köszi"-ig szoktam válaszolni. Egyelőre a picike is ad munkát bőven :D Szerintem amúgy féltékeny lenne a testvérére, már az is kihívást okoz neki amikor a picurka - 8 hós - unokatesójának gügyögünk a férjemmel, pedig az a baba csak a webkamerában "van" , a világ másik végén :p Azt se tudja, hogy hívja fel magára a figyelmünket olyankor :P Akkor is teljesen megváltozik, és nem a jó irányba, amikor egy ismerős kislányra vigyázunk és együtt töltenek egy pár órát. Szóval szerintem még nincs itt az ideje a kistesónak, bár én sem nagyon szeretném még :)

Sokan szerintem csak azért kérdezgetik a második babát, hogy elindítsák a társalgást valamivel :D

10. Bogi37 (válaszként erre: 9. - Engribörd)
2015. márc. 7. 18:32

Engem inkább annak idején tudtak az őrületbe kergetni, hogy na, és mikor jön a második baba? - szerény véleményem szerint ehhez senkinek semmi köze, mégis előszeretettel kérdezgetik folyamatosan és nagyon sokan. Meg azt bírtam pókerarccal, amikor végignéztek rajtam és meg is jegyezték, hogy jé, már jön is a következő... én meg a már említett pókerarccal, nem, ez csak a kötényhasam!

A vicces az, hogy a legutolsó terhességemben tényleg nem híztam, sőt, fogytam, nagyon sokáig nem is lehetett látni rajtam, hogy babát várok.

Az én nagylányom nagyon szeretett volna tesót, már egész kicsi korától, most sikerült megadni neki, szinte Karácsonyra, mert minden Karácsonyra őt kérte már nyolc éve.

9. engribörd (válaszként erre: 8. - Bogi37)
2015. márc. 6. 10:17

Igazi fiú, szóval autók, vonatok, és egyéb közlekedési eszközök minden mennyiségben. A képeskönyveket is szereti. Másik nagy szenvedélye a lego-építés :)


Gondolom, volt aki fanylgott, hogy 10 év a korkülönbség nálatok... Szerintem meg pont annak nincs értelme, hogy egy totyogó mellé szülünk egy picit. Felnőttkorukban lehetnek a legjobb testvérek 8-10 év korkülönbség mellett is és azokból is lehetnek ellenségek akik között 15 hónap van...

8. Bogi37 (válaszként erre: 7. - Engribörd)
2015. márc. 6. 09:16

Igazi kis lurkó! :)


S mivel szeret játszani?


Az én kislányom - amióta felraktuk neki az ágyára a forgó-zenélő játékot - azóta szinte csak azt nézi, némelyik játékra még hangosan is nevet, tök aranyos ilyenkor. Nekem fura, hogy újra babázom, mert 10 év telt el a két gyermekem között és tulajdonképpen már nem is hittem, hogy valaha lesz még egy kis bébink.

2015. márc. 6. 08:54
Császárral született mert időzített kakilásban már akkor is jó volt és belekakilt a magzatvízbe :/ Most úgy csinálja, hogy este mikor itt a lefekvés ideje és beküldjük a szobájába (természetesen nem akar lefeküdni) , megáll az ajtóban (a két szoba egymásba nyílik) gyanús csend, és 5 perc múlva ott a produktum... Azaz át kell mennem hozzá, és bepelusozni újra. Ilyenkor látom a diadalmas mosolyt az arcán, hogy mégis az lett amit ő akar :D
6. Bogi37 (válaszként erre: 5. - Engribörd)
2015. márc. 5. 14:48

Ahogy így olvasom a soraid, egy kis tünemény kicsi fiú lehet :)

Hogy született? Úgy értem, nehéz szülésed volt, természetes úton, vagy mint nálam, császárral?

5. engribörd (válaszként erre: 4. - Bogi37)
2015. márc. 5. 11:13

Kész kis asztrológus a lánykád :) de igaz, jó kis avatar család lehettek.

A kicsi fiam a legjóindulatúbb baba a világon :) de ha valamit akar, attól semmi nem tántoríthatja el. Valahol olvastam, hogy a túl szigorú szabályozásra 1000% hogy daccal fog reagálni, így próbáljuk nem elkényeztetni de az alapvető szabályokat be kell tartania :) Már rengeteg bölcsis barátja van, soha nem volt félős, a felnőttekhez is érdeklődéssel közelít. Nála egyszerűen kimaradt a félelem az idegenektől szakasz. Rengeteget mosolyog (mily meglepő, főleg a kislányokra és a fiatal nőkre :D ) és már most egy kis dumagép. Az állatokat imádja, utánozza az állathangokat, köszön a bölcsi szomszédságában lakó kutyusnak is. Ami még nagyon szembetűnő, az a szabadságvágya. Ez nem azt jelenti, hogy nem bír egy helyben megülni egy percig sem, de ha valamit fel akar fedezni, akkor megindul és megy (ilyenkor szokta a bölcsis néni a másik csoport udvaráról visszahozni :)

4. Bogi37 (válaszként erre: 3. - Engribörd)
2015. márc. 4. 20:49

Szupi, hogy jelentkeztél, mesélj akkor te is a legénykédről, ha van kedved! :) mindent szívesen olvasok, amit megosztanál velem.


Igen, az én kicsim is Nyilas, kíváncsi is leszek, hogy fejlődik majd... épp a nagylányom mondta a minap, hogy mi kész avatar család vagyunk, mert ő Levegő (Vízöntő), az apja Föld jegy Bika lévén, én meg Víz vagyok, Rákként... most meg a kishugi Tűz jegyű lett... jól kiegészítjük egymást!

2015. márc. 3. 16:10
Szia! Nekem egy 1 nap híján 2 évvel idősebb legénykém van, de jó volt téged olvasni :) Kész nosztalgia ;) A Nyilaskáknak már babakorukban is arany szívük van :)
2015. márc. 3. 14:49
Nahát, senkinek nincs közületek közel 3 hónapos babája? :(
2015. márc. 3. 00:16

Sziasztok! Szívesen beszélgetnék 2014 decemberében született babák szüleivel - az én (2.) kislányom ugyanis 2014.12.02-án született. Egykorú társairól szívesen olvasnék-és írnék is a sajátomról, minden érdekel: a fejlődésük, mit szeretnek, mit adtok nekik enni, stb, amit szívesen megosztanátok itt a fórumon - sok mindenben bizonyára tudnánk segíteni is egymást.

Az én kislányom éppen ma volt már 3 hónapos, szépen fejlődik, bár tápszeres baba. Nappalra kialakítottam neki egy játszóteret (forgó-zenélő játék), amit nagyon szeret, folyton követi a szemével, néha még hangosan nevet is hozzá. Nagyon kis cuki, hosszú sötét haja van (így született, nálunk ez genetika:) Hason fekve emeli a kis buksiját, a hátán gyorsan jár a keze-lába. Jelzi a kis aranyos hangocskájával, ha tele a pelus, vagy ha nagyon álmos, hogy kiesett a cumija, de érdekes, nem mindig kell neki! Megismer, ránk mosolyog, s néha ránk is hangosan nevet, amivel megdobogtatja a szívünket. A nagy testvérét (10 éves nővére van), nagyon szereti és fordítva. Ő egy kis csodababa, egy stramm kislány, ugyanis autóbalesetem volt 4 hónaposan, mégis megmaradt, hálisten!

Szóval minden rendben van, csak egy szívfájdalmam van vele kapcsolatban, méghozzá, hogy nem akar vizet inni, ill. teát is alig. Már sok mindent próbáltam, hogy igyon, de sírva tiltakozik ellene én meg egyre kétségbeesettebb leszek emiatt. Egyszer egy idősebb doktor néni azt mondta, hogy a tápszeres babák szomjasak... minden tiszteletem az övé, de az én lányom nem az és nem tudom, nem-e lesz ebből baj, hogy csak napi 50 ml-t iszik, a védőnő szerint viszont 150 ml-egyéb folyadékot kéne igyon!

Holnap visszük a 3 hónapos státusz felmérésre a gyerekorvoshoz és valszeg megkapja a harmadik oltását is, amit - egészségügyi lévén - tudom, hogy kell, de mégis, összeszorul a szívem, hogy újra "bántják", ja, és a héten még a 3 hónapos vérvételére is kell vinni, amit nem értek, miért, hiszen teljesen egészséges! - ezt akartam kérdezni, máshol is kérik?

Hát, kb. ennyi jutott most hirtelen eszembe, de ha írtok, én is folytatom.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook