Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 2007-ben kaptam egy felszólító levelet, hogy 2003-ban nem fizettem ki a parkolási díjat. Mit tegyek? fórum

2007-ben kaptam egy felszólító levelet, hogy 2003-ban nem fizettem ki a parkolási díjat. Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2009. febr. 8. 13:47
Hagyd rájuk a hülyeségüket!
63. 80ASIQ (válaszként erre: 61. - Wolfkristof)
2009. febr. 8. 13:47
Most megint ott tartunk, hogy a törvények szerint bármeddig(?) vissza lehet menni, hogy behajtsák az összeget, ami persze szépen hízik. Egy parkolásból ekkora ügyet csinálni! :( De vigasztaljon az, hogy aki megkapja a pénzed, meg lesz elégedve! Lehet persze pereskedéssel próbálkozni, de fogalmam sincs mekkora eséllyel.
62. 80ASIQ (válaszként erre: 60. - 3e0ba54fb8)
2009. febr. 8. 13:43
Ez így van, de lehet, hogy én sem figyeltem oda kellőképpen. Egy kis humánumot elvártam volna tőlük, de nem adták, nem kötelesek humánusak lenni. Ezért azzal büntettem őket, hogy több alkalommal nem vettem igénybe autópályát amikor Budapestre mentem. Jól kitoltam velük! :D
2009. febr. 8. 12:10

Hello!

Most kaptam az említett behajtócégtől egy 2006ból visszamaradt MÁV által rámszabott büntetést, persze duplázva az összeget... -de időközben semmilyen felszólítást, értesítést nem küldtek! A szokásos maszlag: határidőn túl -polgári peres úton, behajtók stb.... Kérdés, ha nem fizetem be mit tudnak csinálni?

60. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 12. - 80ASIQ)
2008. júl. 16. 18:19
A rendszerbe nem kerülhet tévesen az autó rendszáma, mert ahol vetted a matricát, ott aláíratják veled, hogy valóban megfelelőek-e az adatok. Az ő tévedésükért nem neked kell fizetned.
2008. júl. 16. 17:39
Nem kell figyelembe venni.
58. supin
2007. dec. 18. 07:57
Küldd vissza nekik postán ,írd rá ,hogy lejárt..
57. lányom (válaszként erre: 55. - Napfenyvirag)
2007. dec. 18. 00:00
Tapasztalatból tudom hogy van. De az is lehet ma már ahány város annyi szokás? A fene sem tudja! Minden estre nagyon sokszor jogtalanul, és embertelenül végzik ezt a feladatot. Tény! Ezt is el kell végezni valakinek,mert az emberek egy része rendszeresen visszaél a dolgokkal. A baj az, hogy sokszor az kapja ki aki nem érdemli a büntetést, aki meg érdemelné, ügyesen megoldja! De csak azért mert egyeseknek lehet, egyeseknek nem. Sz... ez úgy ahogy van!
2007. dec. 13. 12:43

A Credit Express nekem is felszólítást küldött 1992-es és 1993-as parkolójegyek miatt.

A jegyeim zömével megvannak, de a jegyek vétele 3-4 perccel később lett véve, mint ahogy a parkolóőr büntetett. Gyakorlatilag az óránál álltam, mikor már büntetett. Úgy emlékszem, 2002-ben és 2003-ban még hatályos volt a 15 perc türelmi idő, arra, hogy megtaláljuk a parkoló órát és esetlegesen, ha rossz, másikat keressünk, tudom, azóta már eltörölték és elvárják, hogy ahogy leparkolunk már legyen is jegyünk...

Ki tud erről többet? Tud valaki tanácsot adni?

2007. nov. 29. 17:29
Ezeknek a felszólításoknak nincs elévülési idejük?
2007. nov. 29. 17:08

Az akinek esetleg van parkolójegye, vagy szokott lenni, rakja el, mert akár neki akár másnak nagyot segíthet ezzel!


[link]

53. Kalmár Edit (válaszként erre: 52. - Lányom)
2007. nov. 15. 17:16
Oké, oké, oké :):):)
2007. nov. 15. 16:58
Tépd már szét.... tépd már szét.....t....:) :) :)
2007. nov. 14. 19:44
Most már nem csak a Centrum Parkoló akar tőlem pénzt behajtani, hanem a Reader's Digest. Egyszer rendeltem tőle könyvet, amit annó ki is fizettem. Most meg a Credit pénzbehajtókkal fenyegetőzik, meg hogy bíróság elé viszik. Ennek ellenére ma is kaptam a Readertől levelet, hogy kisorsolnak meg ajándékot küldenek... HÜLYÉK EZEK???????? HAGYJANAK MÁR VÉGRE BÉKÉN A K...A ÉLETBE!!!!!!!
50. Kalmár Edit (válaszként erre: 49. - 984ff08d0b)
2007. nov. 13. 19:29
Olvasd el "sasfióka" válaszait, hátha találsz a kérdéseidre választ. Én nem foglalkozom velük a levelet amit küldtek eltettem a szekrénybe.
49. 984ff08d0b (válaszként erre: 45. - Eskrisz)
2007. nov. 13. 10:07

Szia, nem tudsz tenni semmit :((((

Egyszerűen nálam is lepasszolt a Centrum ennek az expressznek, és a hölgy aki felhívott, mindent látott, de nekem nem mutathatott semmit. Tőlem közel 23e Ftt akartak, amit ledumáltam az eredeti összegre 17400Ftre, mert már húzódik egy ideje az ügy és tudom, hogy sáros voltam egy párban, de nagyon rosszul esett, hogy nem láthattam sem igazoló fényképet, se semmit. Egyszerűen rettegni kezdtem, hoyg mikor jön egy levél, hogy a bíróság így és így határozott, így tegnap befizettem a kib*szott 17e ftjüket, dugják fel. Ma meg felhívom az ügyvédet. Sajnos az van, hogy bár a fényképen te vagy vagy az autód, a fénykép tulajdonjoga az övék (előbb a Centrumé, utána a behajtó cégé, aki minden jogot megkap), tehát te megtekintheted a Centrumnál, utána viszont nem! Na ezt is furcsállom, szóval lehet, hogy csak a pénzem után fogok futni, de ma megkérdezem az ügyvédem, hogy akkor ez hogy is van??? Szar ügy, hogy annyira rámszálltak, hogy minden nap felhívtak, hogy mikor tudom befizetni a "kedvezményes" összeget, mert különben...közben ugye kórházban voltam a fiammal, hát púpnak sem hiányoztak, nem hogy hívogassanak. És legyek kedves, mert ugye visszavonhatják a dolgok és akkor 5e-el többet nyöghetek be. Na mind1, elfáradtam, felidegesedtem, hozzájukvágtam. Pedig nem is nálam volt az autóm akkor, de akinek kölcsönadtam is bizonyítékot akart (fényképet), hoyg rossz helyen állt, addig ő nem fizet. Émmeg két szék között... :P

nyazsi a behajtó cégeknek, igenis tessék behajtani az én adóvisszatérítésemet is, meg a szomszédasszonyéra is fizessenek késedelmi kamatot, mert 6hónappal később kapta meg! A mi jogainkat ki védi? Én nem irathatok alá senki szolgáltatóval szerződést? "Amennyiben Ön, mint Szolgáltató az ÁSZFjében foglaltaknak nem tesz eleget, akkor a kieső szolgáltatási időre ennyiésennyi Ft jóvátételt vállal velem szemben, melyet a következő számlámból levonhat, vagy átutalhat a számlámra. Amennyiben Ön késedelmesen fizet vissza nekem, vagy elrontja a számlázást, a számlán szereplő bármely adatot és erről bizonyíthatóna nem én tehetek, akkor x Ft fájdalmdíjat kell fizetnie számomra, melynek megállapítása az én, ügyintézésre fordított időmből fakadó munkakieséseket és a városbanmászkálási díjaimat fedezi (egy napi BKV jegy ára, a lakhelyemtől a legközelebbi ügyintéző irodáig megállapított km benzin-gázolaj költsége)."


MIt szólnának ha ezt vagy ilyesmit betolnám nekik??? A TIGÁZtól az ELMŰig a Pannonon át mindenk??? A parkolótársaságnak, mindenkinek, akivel "szerződésbe lépek", mikor használom a bizbazaikat??? He?

KI VÉD MEG MINKET???

MIÉRT KELL ÓRÁKAT A HIBÁS ÜGYINTÉZÉS MIATT ÜLNI MINT EGY BEFŐTT??? Fizessenek és máris pontosabbak lesznek! Hány órát töltöttél már el hivatalkoban különböző elírások, félreértések, kitalációk miatt? Én nagyon UNOM! :((( A fogyasztóvédelem ilyen szempontból egy nagy...

Hé valaki tudja mit lehet tenni???

2007. nov. 12. 22:25

Remélem már széttépted? :) :)

Mindenkinek vannak kötelességei ,és jogai is. Neked is jogod mulasztani, nem csak egy hivatalos szervnek. Igaz ,nem tud erkölcsös, de miért kellene folyamatosan hagyni, hogy csak az állampolgárok tudják mik a kötelességük!Ha nem jó nekik ismétlem , szerintem kívánj nekik : JÓ REGGELT? :)

2007. nov. 12. 20:23
Bocs a 32-est:)
46. Kalmár Edit (válaszként erre: 45. - Eskrisz)
2007. nov. 12. 20:23
Szia! Én ugyan ebben a cipőben járok. Olvasd el a 34-es hozzászólást és a többit talán az segít.
2007. nov. 12. 18:37

Sziasztok!

Én most vagyok itt élöször, nekem is lenne kérdésem ezzel kapcsolatban.

A szüleim 2006 április 18.-án a büntetőlevél szerint amit 2007 februárjában küldte ki a Credit Expressz, hogy valahol a belvárosban a tilosban parkoltak és fizessenek 6500 FT-ot. A szüleim sosem mennek a belvárosba kocsival nem rémlett nekik, vad idegen helynek tünik az utca ahol ők áltólagosan parkoltak és még ráadaásul kiderült, hogy ők akkor aznap éppen külföldön voltak.

Hallottak dolgokat erről a szemétségekről, hogy másokkal is megtörtént ez több száz emberrel és próbáltak intézkedni, bementek a parkolócéghez, persze fotót nem tudtak mutatni róla bizonyíték nem volt csak annyit mondtak, hogy "benne vannak a gépbe ezért kell fizetniük" Felhívták az Rtl tv-ét azok megígérték, hogy visszahívják őket de nem tették meg.

Aztán ennyiben maradt a dolog. Apukám azt mondta nem csinálhatnak semmit mert min 100 ezer forint tartozást kell elérni, hogy polgári per legyen belőle. Szóval akkor így feledésbe merült a dolog aztán most behajtással fenyegetőznek, mostmár 7501 Ft-ot követelnek.

Most mit lehet tenni ilyenkor?? Valaki tud írni valami okosat??? Ügyvédhez kéne menni? Ha azok nem tudják bizonyítani akkor szerintem nincs miről beszélni vagy mégis????

Köszönöm a segítséget.

44. Kalmár Edit (válaszként erre: 42. - Lányom)
2007. okt. 6. 20:54
Igy van, mit csináltak kerek 4 évig? Még felszóllító levelet sem küldtek! 100 Ft.-os tételből lett 5 ezer valamennyi. Szóval én is azt kívánon, hogy jó reggelt:)
2007. okt. 6. 19:05
Gyűrd össze és...........
2007. okt. 6. 18:45
Tépd szét,rettenetes mit engednek meg maguknak hivatalos szervek. Ha te hibáztál, ők mulasztottak is plussz ebből eredően hibátztak is, tulajdon képpen nem létták el a dolgukat. Lehet , hogy az unokádnak is kiküldik.Határidő szerintem sőt tudom, hogy őket is öti nem csak estleg a szabálysértőt,aki lehet, hogy muszályból parkolt ott ahol nem lehetne. Kétlem , hogy annyira sok az érdembeli munkályuk, hogy ennyire nem lett volna idejük, de lehet hogy úgy jártak mint Csipkerózsika a mesében, és csak most ébredtek fel. Nem gondolod? Hát akkor kívánjunk nekik jó reggelt!
2007. szept. 30. 18:19

Jogszerűtlen eladások


A Népszabadság szeptember elején arról írt, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal több törvénysértést is megállapított a Centrum Parkoló Kft., illetve az általa működtetett Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásának tevékenységével kapcsolatban és hatvan napot adott arra, hogy a társulás megszüntesse kifogásolt ügyintézési-büntetési gyakorlatát.


A napilap szerint a Centrum jogszerűtlenül adta el több milliárd forintos követelésállományát adósságbehajtó cégeknek. Ugyanis nem rögzítették önkormányzati rendeletben az erre vonatkozó eljárási szabályokat.


Jogsértőnek tartja a hivatal azt is, ha a parkolási jegy megvásárlásának elmulasztását többször is szankcionálják, valamint azt, hogy a Centrum nem vette figyelembe az önkormányzatok selejtezési gyakorlatát, s több évre visszamenőleg követelte a parkolási pótdíjat. Ezzel pedig a hivatal álláspontja szerint megsértette az állampolgárok jogorvoslathoz való jogát, akik selejtezés miatt nem tudták bizonyítani várakozási engedélyük meglétét.


A közigazgatási hivatal, amennyiben az érintettek nem teszik meg a szükséges lépéseket, bírósághoz fordulhat a jogsértések megszüntetése érdekében.


(Forrás: MTI)

2007. szept. 7. 23:03
Mivel engem is érint ez a téma, azért irok. A Centrum Parkoló Kft.irt, hogy fizessek. Nem régen meg kaptam egy levelet a Credit Expresstől, hogy fizessek, vagy biróságra viszik az ügyet. Természetesen nem fizetek, azért amit nem követtem el. Köszönöm, hogy irtad, el is olvastam azt a cikket.
2007. szept. 7. 08:27

[link]


Az autósok számára kedvező helyzet alakulhat ki a régóta húzódó parkolási vitában. A Népszabadság írása szerint ugyanis több törvénysértést is megállapított a Centrum Parkoló Kft., illetve az általa működtetett Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásának tevékenységével kapcsolatban a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal.

2007. szept. 6. 10:23

Ha nincs fénykép, nem tehetnek semmit, mert bármit is írtál, utólag rájössz, hogy mégsem voltál ott. A rendszámot elírta a p.őr.

Elévülési idő (úgy tudom) 5 év.

2007. szept. 5. 16:59

Az biztos, hogy ha levelet írsz nekik, nem szabad benne szerepelnie az "autóm rossz helyen parkolt" vagy hasonló szófordulatoknak, mert ez beismerésnek minősül...


Na viszont most figyeljetek:

A párom parkolni tilos helyen állt meg, mert nehéz dobozt szállított, és nem volt kis tolikocsija, amivel el tudta volna húzni. Jött a parkolóőr és lefotózta. :D Na ez milyen? Írtam nekik levelet, hogy küldjenek ki szakértőt, mert abban az utcában nincs is parkolóóra és ha kimennek, megtudják miért :D

Ergo nem "vallottam", de nincs joguk pénzt kérni olyan helyen, ahol nem is lehet parkolni... :D ezek totál lúzernek nézik az embert :D

Az adatot meg nem továbbíthatják az illetékes szervnek, mert ha beismerik, hogy ott nincs joguk díjat szedni, akkor a fénykép elkészítése és továbbítása a személyiségi jogot sérti. A párom rajta van a képen, ahogy magyarázza a helyzetet :) Szóval ha lepasszolják a rendőröknek, lehet hogy kapok büntit, de ők meg egy pert a nyakukba... :P Ráadásul ezt még a megrendelők is megértették, akik miatt ott kellett parkolni...

36. erikpipi (válaszként erre: 33. - Sasfioka)
2007. szept. 5. 14:13
Ez ha jól tudom elavult. De azzal, hogy megírta a levelet adóssá is vált egyben, mert elismerte a tartozást. Ekkora baklövést....
35. Kalmár Edit (válaszként erre: 33. - Sasfioka)
2007. aug. 3. 19:46

Kedves Sasfióka!

Köszönöm a nagyszerű felvilágosítást. Igen a Credit-nek írtam levelet "várom" a válaszukat, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből. Írok, ha megtudok valamit. Várakozó állásba vagyok. A leveled biztatóan hatott rám. Edit

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook