Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


40. mtt80 (válaszként erre: 39. - B59d693a46)
2007. nov. 8. 21:15

Szerintem egyáltalán nem hülyeség! Én is hasonlóképp gondolkodom. Én sem tudnám éjszakára másra hagyni egyelőre. Szerintem mással el sem aludna. Arról már nem is beszélek, hogy máshol sem tudna elaludni. Amikor még kisebb volt, volt hogy megpróbáltuk anyuéknál elaltatni a vasárnapi közös ebéd után, de egyszerűen nem ment. Próbálkoztunk egy párszor, aztán ráhagytuk.

Nekünk is jó lenne, ha néha-néha elmehetnénk kettesben moziba, vagy vacsorázni, de eddig még nem tettük meg. Majd talán, ha nagyobb lesz.

Most tanulsz vezetni? Hogy megy? Hol tartasz?

Nekem 6 éve van jogsim, de nagy városban nem szívesen vezetek. Pl. Pesten biztos nem vezetnék. Szegeden is csak akkor, ha a párom mellettem ül.

39. b59d693a46 (válaszként erre: 37. - Mtt80)
2007. nov. 8. 20:49

Igen, én is örülök, hogy Krisz csatlakozott, remélem, gyakran fog írni. :-)


Mi sem hagytuk még éjszakára senkire Annát. napközben is csak pár órát van tőlünk távol. De az is csak mostanában kezdődött, hogy elkezdtem vezetni tanulni. Ha a férjem nincs itthon, akkor a húga, sógornőm vigyáz rá. Jól elvannak, nincs gond szerencsére.

Időnként érzem, hogy jó lenne kettesben lenni kicsit, este elmenni egy moziba, színházba, bárhová, de nem tudtam még megtenni, hogy este itt hagyjam. Arról nem is beszélek, hogy 2-3 napra elmenni kicsit kikapcsolódni. Anyuék szívesen vigyáznának rá, nagyon szeret náluk, biztos nem lenne gond. Mégis olyanok jutnak eszembe, mi van, ha éjjel felébred és engem keres, mi van, ha nem tudják megvígasztalni. Lehet, hogy ez túlzás, de azt sem tudom elképzelni, hogy más fektesse le. Eddig mindig mi fektettük le aludni. Férjem is úgy van vele, kár lenne kihagyni bármiből, annyira szeret minden programot, kirándulni, kimozdulni itthonról...Talán nem is tudnánk igazán kikapcsolódni nélküle, nem tudom...Lehet, hogy egyszer már ki kellene próbálni és nem aggodalmaskodni ennyit. :-)

Bátyámék 2 picit simán ráhagynak az anyósáékra és soha semmi gond nincs, voltak már párszor 2-3 napot kettesben. Nekünk is többen mondták már, hogy Anna nagyon anyás, néha meg kellene próbálni otthagyni anyuéknál. Hát nem tudom, nem szívesen tenném. Hülyeség ennyit rágódni rajta, ugye?

38. mtt80 (válaszként erre: 34. - 244ed1c739)
2007. nov. 8. 15:49

Szia Krisz!

Én is nagyon örülök, hogy végre más is csatlakozott hozzánk! Ja, és én sem tudtam, hogy van már másik ehhez hasonló fórum. Na mindegy!

Először is gratulálok az ikrekhez! Nem nehéz velük? Ha elolvastad a korábbiakat, akkor talán emlékszel, hogy az én kisfiam (Robika), olyan eleven, hogy kitesz leg. 2 gyereket, de az is lehet, hogy 3-at! Nem tudom mi lenne velem, ha szaladgálna itt még egy belőle! Bár lehet, hogy a te babáid nem olyan elevenek!

Nem lehet könnyű ebben a rossz időben neked sem lekötni őket! Miket szoktatok játszani otthon? Vagy ők már eljátszanak eggyütt is egy kicsit?

Esténként én is adok a kisfiamnak 2-3 dl. langyos tejet alvás előtt. Na meg a délutáni alvás előtt is. Ők mikor alszanak és mennyit? Sikerül őket egyszerre letenni, vagy esetleg van olyan is, hogy felébreszti az egyik a másikat?

37. mtt80 (válaszként erre: 35. - B59d693a46)
2007. nov. 8. 15:41

Az ovi témával én is úgy vagyok, mint te! Biztos, hogy rosszabbul fogom viselni, mint ő. Nagyon fogom sajnálni ott hagyni! Szerintem neki meg se fog kottyanni! Nagyon talpraesett kislegény, és nagyon társasági lény. Imádja a gyerekeket és az idegen felnőttektől sem fél. Sokszor eszembe jut, hogy ha esetleg nem találnék munkát, vagy közben jönne a kistesó, akkor még nem adom be az oviba, mivel úgy is évvesztes lesz. Csak hát ezt a szivem sugallja, az eszem viszont tudja, hogy neki is jobb lenne közösségben. Sajnos ez tényleg hamarosan itt lesz!

Mi is voltunk állatkertben, vadasparkban és Robika is nagyon imádta! Neki egyszerűen mindegy, hogy milyen állat, imádja őket! Jelenleg a cocó a sláger.

Még soha nem volt külön tőlünk Robika éjszakára! Olyan már volt, hogy reggel elindultunk vidékre, és csak késő délután értünk haza. Addig meg volt anyukámékkal, vagy a nővéremékkel. Hosszabb időre viszont még nem hagytuk másra. Szerencsére még nem kellett! Ti?

Tök jó, hogy végre más is csatlakozott hozzánk, igaz?

36. b59d693a46 (válaszként erre: 34. - 244ed1c739)
2007. nov. 8. 13:07

Szia Krisz!


De jó, hogy más is csatlakozik hozzánk! :-) Most láttam az adatlapodon, hogy volt már hasonló korú gyerekekről fórum, én nem találtam rá.


Milyen az élet ikerbabákkal? Tényleg mindent egyszerre csinálnak vagy ez tévhit? :-)

35. b59d693a46 (válaszként erre: 33. - Mtt80)
2007. nov. 8. 13:04

Most már én is a radiátorra teszem a párnát, korábban volt, hogy hajszárítóval kellett gyorsan megszárítani, mert annyi időre sem vált meg tőle, míg magától megszáradt. :-)

Szerintem sem baj, ha viszi az oviba, legalább lesz vmi "otthon" vele. Kicsit tartok az egésztől, hogy fogja viselni, hogy érzi majd magát, eszik-e stb. Lehet, hogy ő könnyebben veszi majd mint én. :-) Most úgy vagyok vele, mesze van még...pedig nem is annyira :-(


Az állatokat ő is nagyon szereti, nála a kutyák a befutók. Többnyire csak azokkal találkozik, de lelkesedik egy-egy kóóbor macska iránt is időnként. :-) Érdekes a galamboktól fél, pedig van bőven a sétálóutcán, szökőkútnál. Tavasszal voltunk vele állatkertben, nagyon élvezte. De leginkább a majmok hozták lázba, oda többször is vissza kellett menni. :-)


Igen, szerencsénk van az altatással, bár amíg pici volt, csak úgy aludt el, ha szopizott. Utána egy darabig ringatni kellet, majd hagyta magát letenni és ügyesen elaludt a kispárnájával.


Volt már külön tőletek Robika? Arra gondolok, hogy hagytátok már ott nagyszülőknél vagy másnál pár napra?

2007. nov. 8. 12:36

Sziasztok!

Élvezettel és kiváncsian olvastam végig a "beszélgetéseteket".

Nekem 2005.06.20.-n születtek meg az ikreim.


Pár dolgot leírok magunkról:

-92cm,12 kg a gyerekek

-sajnos nagyon válógatosak,főzelékeket nem eszik meg,pedig régen válógatás nélkül megették

-gyümölcsöket nagyon szeretik

-reggel 3 dl kakaóval kezdjük a napot cumisüvegből,este 3dl tejet kapnak langyosan

-külön szobájuk van ,gyerekággyal(oldalt még van védő támla-hogy ne essenek le)

-panellban lakunk,ilyen rossz ídőben 1 órás sétákra szoktunk menni,ha esik boltba(még sem otthon vagyunk egész nap)



mennem kell


...folyt köv. ...

33. mtt80 (válaszként erre: 32. - B59d693a46)
2007. nov. 8. 09:46

Szerencsére az ovi nálunk sincs messze, csak egy utcával arrébb. Viszont 7 körül akkor is fel kell majd kelni, de az is nagyon korán lesz. Na mindegy, valami majd lesz. Viszont nálunk az alvás csak fél 1 - 1 körül van.

Hát igen, a rácsokat még mi sem akartuk volna kivenni, de rákényszerültünk, mert ha nem voltak kivéve kimászott felülről. :) Így inkább kivettük.

Egyébként kisebb korában ő is egyedül aludt el, csak beletettem a kiságyba és egy pár perc múlva már aludt is. Szerencsések vagyunk, ti is és mi is, mert nem mindegyik baba ilyen!


Robikának is van vígasztalója, a takarója. Azt húrcolássza mindenfele. Én is alig tudom kimosni. Ha kimosom, akkor gyorsan meg is kell szárítani, hogy alvásra megszáradjon, mert különben nem alszik. (ilyenkor télen ráteszem a konvektorra) Szerintem az nem baj, ha viszi az oviba, sokan visznek valamit. Bár nálunk azért a takaró nagyobb, mint a párna, azt azért csak nem kéne. Reméljük addigra kinövi, vagy talál más kisebb valamit.

Anna hogy viszonyul az állatokhoz? Robika imádja őket! A kutyákon és macskákon kívül kedvence a cocó, pipi, nyuszi stb.

32. b59d693a46 (válaszként erre: 31. - Mtt80)
2007. nov. 7. 20:59

Igen, én is gondolkodtam már, hogy az ovi miatt korábbra kéne tenni a dolgokat. De felkel 1/2 8 körül, 1/29 körül reggelizik, mert nem tud enni rögtön. Még délben nem nagyon éhes, 1/2 1 körül szoktunk ebédelni. A védőnő mondta, hogy jó lenne egy órával korábban enni, mert délben már alszanak az oviban. De nem megy. Aztán rájöttem, akkor úgysem alhat ilyen sokáig, nyilván el fog tudni aludni az oviban délben, ha pl. 1/2 7 körül kell keltenem. Szerencsére itt van a házunk mellett az ovi, nem kell messzire menni.

Este úgy alszik el, hogy mesét olvasok neki vagy vetítünk, mint pl. ma is, aztán beteszem a kiságyába és elalszik szépen egyedül. Nagy a rácsos ágya, még szerencsére nem is próbált kimászni, így amíg lehet, ebben fog aludni. Rácsot nem akarunk kivenni, ne közlekedjen olyan szabadon. Félek kicsit, ha rendes ágya lesz, nem lesz ilyen egyszerű dolgunk. :-) Reggel, ha felébred, elvan egy jóideig, mondókázik, beszélget a babájával. Ha egyszer is megpróbál kimászni, muszáj lesz nagyobb ágyat venni neki. Egyelőre ebben jól elvan, nagyon szereti. :-)


Robikának van valamilyen vígasztalója? Nálunk a kispárna az. Mióta nem szopizik, úgy alszik el, hogy azt dörzsölgeti, szagolgatja. De egész nap a keze ügyében van, hozza-viszi, szagolgatja. Sokáig kimosni is alig tudtam, most, hogy nagyobb lett, már megengedi. Van egy kedvenc öblítője, abban kell mindig mosni. Már önként odaadja, hogy mossuk ki a lila öblítővel. Anyu varrt neki ugyanabból az anyagból egyet, hogy lehessen cserélni, de nem kell neki, csak az eredeti. :-) Nem tudom, meddig lesz ilyen kedves neki, már most mondja, hogy viszi majd az oviba is. :-)

31. mtt80 (válaszként erre: 30. - B59d693a46)
2007. nov. 7. 14:16

Szeged a munka szempontjából kicsit messze van tőlünk. Na meg hát pedagógusi állás sehol nincs.


Nálunk is külön szobában alszik Robika, bár ő 1,5 éves koráig velünk aludt egy szobában, de a saját kiságyában. Úgy gondoltam, hogy amíg pici és éjszaka is szopizik így lesz a legjobb. Ő kb. 11 hónapos kora óta alussza át az éjszakákat, de még utána is szopizott nappal 16 hós koráig. Akkor is őmiatta kellett abba hagyni,mert hát ugye nem bírt nyugton maradni már arra a kis időre sem. Szóval már nem igényelte. Ő sem szokott azóta felébredni éjszaka, csak ha beteg. Bár mostanában előfordul, hogy valamikor hajnalban felébred, megfogja a kis takaróját és átjön hozzánk. Mellénk fekszik és már alszik is tovább. Ez nem tudom miért van. Akkor kezdte amikor beteg volt, most meg még mindig csinálja néha.

Egyébként ő délután fél2 - 2 közt szokott elaludni, és 4-ig, fél5-ig alszik. Este viszont örülök, ha fél10-kor elalszik, de inkább a 10. Reggel 8-9-ig alszik. Azt hiszem jövőre az ovi előtt mindent 1 órával hamarabbra kellene majd tenni, hogy szokja. Különben nem bír majd felkelni reggel.

Ti hogy szoktátok elaltatni? Nálunk ez úgy megy, hogy van a szobájában egy kis heverő és ott altatjuk el. Mellé fekszünk én vagy Robi (a férjem) és egyszer csak elalszik. Ja és előtte tejet iszik. Azután vagy beleteszem a kiságyába, vagy nem. Éjszakára ált.-ban beleteszem, nappalra nem mindig. Amúgy nekünk az a nagyobb fajta kiságyunk van, aminek a közepén ki lehet szedni 2 rácsot és ott ki tud jönni, ha akar. Ja, és az egész rácsozatot le lehet szedni róla és át lehet alakítani normál kisággyá.

2007. nov. 7. 12:45

Szeged a munka miatt jutott eszembe, bár ott sem könnyű találni, pláne tanári állást. Meg akkor azért messze is van mindennap ingázni.


Kezdettől fogva külön szobában alszik, így szoktattuk. Este 1/2 9 körül alszik el és általában 1/2 8-ig alszik reggel. 10 hónaos kora óta átalussza az éjszakát, akkor elválasztota magát és nem is ébredt fel többet. Néha előfordul, ha nátáhs, nem találja a kispárnáját, de ez ritka. Délután 1-től szokott aludni általában 4-ig. Szerencsére ezzel nincs gond. :-) Csak el ne kiabáljam. :-))


És nálatok hogy alakul az alvás?

29. mtt80 (válaszként erre: 28. - B59d693a46)
2007. nov. 7. 09:42

Így azért érthető, bár én lehet, hogy azért még vállalnék a helyedben hamarosan még egyet. Szerintem egy gyereknek nem csak kiskorában jó, ha van testvére, hanem felnőttkorban is. Ha már mi szülők nem leszünk, legalább ők ott lesznek egymásnak. Persze ezt csak ti tudhatjátok, hogy mi a legjobb nektek.


Szegedtől kb. 50-55 km. Miért?

Ti hogy álltok az alvással? Mikor alszik, és mennyit? Külön szobában?

2007. nov. 6. 21:24

Mi nem tervezünk többet. Van köztünk egy "kis" korkülönbség (22 év) :-)) és ezért már Anna is kicsit késői. Nem miattam. :-) Ahogy a férjem szokta mondani. "Ezt az egyet jól elkényeztetjük". :-) Ha rajta múlna, így is lenne, nagy a "szerelem" közöttük.


Szegedtől milyen messze vagytok?

27. mtt80
2007. nov. 6. 21:10
Ti hogy álltok a kistesó kérdéssel?
26. b59d693a46 (válaszként erre: 25. - Mtt80)
2007. nov. 6. 20:34

Igen, az szerintem is ideális korkülönbség. Robika többemberes gyerek, olyan, mintha szaladgálna ott még pár kistesó. :-)


Én is tartok az álláskereséstől, de muszáj lesz lépni vmit. Ráadásul magyar szakkal mindig van egy halom javítanivaló, készülni...tudod. Jó lenne olyan munka, amit nem kell hazahozni. Délután legyen időm Annára, ne kelljen egy halom dolgozat mellett ülnöm pl. Ez így szép és jó, álomnak megfelel, majd kiderül, mi valósul meg belőle. :-)

25. mtt80 (válaszként erre: 24. - B59d693a46)
2007. nov. 6. 19:55

Annak idején Robika is jobban szerette a gyümölcsalapú bébiételeket, de azért nem volt olyan, amit ne evett volna meg.

Hát igen, nálunk ez a dolog a játékkonyhával nem biztos, hogy bejönne.

Kistestvért még egyelőre nem tervezünk. Ilyen elevenség mellett még úgy gondolom korai lenne. :) A kedves férjem nem egészen így gondolja, tőle már akár most jöhetne a kistesó, de hát én nem egészen így gondolom. Jó lenne valami melót találni jövőre, de hát nem sok esélyem van itt rá. Kisvárosban lakunk, és még abból a pár iskolából is bezártak egyet. Szóval nem nagyon van lehetőség, úgy hogy másfelé is kell kacsintgatnom, csak azt nem tudom merre. Én a 4-5 év korkülönbségre szavaznék. Akkor már legalább Robika valamennyire nagyobb és önállóbb lesz. (és talán nem ilyen rossz)

2007. nov. 6. 19:06

Az almaszószt szereti virslivel, főtt krumplival. meggyszószt még nem készítettem, majd kipróbáljuk. De jó lenne, ha megenné a többi főzeléket is. Egyébként üveges bébiételből is inkább az édes gyümölcsalapúakat szerette: őszibarack pulykahússal, alma-banán csirkehússal stb. Már akkor volt egy 4-5 féle, amit megevett, a többit nem. Korán kezdte a válogatósságot sajnos.


Én sem nagyon tudtam főzni tőle, mostanában megoldódott a dolog, mert kapott egy játékkonyhát a szülinapjára és amíg én főzök, ő azzal játszik ott mellettem a konyhában. Nyilván ez fiúknál nem nagyon működik. :-)


Nem terveztek kistestvért? Vissza szeretnél menni dolgozni? Más suliban van lehetőséged vagy még nem érdeklődtél?

23. mtt80 (válaszként erre: 22. - B59d693a46)
2007. nov. 6. 17:20

Hát igen, ez a mi szakmánk, nem igazán jövedelmező, és alig lehet találni munkát. Nem tudom én is mihez kezdek majd jövőre!


Ilyen hidegben már mi sem megyünk nagyon játszótérre, inkább csak sétálunk, motorozunk mi is. Viszont Robika, Annával ellentétben nagyon szeret kint lenni. Nyáron pl. amint kipattant a szeme, már ment is volna kifele. Most rossz ebben az időben.

Én almafőzelékre vagy meggyfőzelékre (meggyszósz)gondoltam. Leginkább ilyeneket szoktam, de a borsót és a babot is szereti. Egyébként nem vagyok egy nagy konyhatündér! :) Na és persze Robika mellett nem is nagyon van rá lehetőségem. Csak akkor tudok főzni, ha alszik, vagy ha itthon van az apja is. Csak hát ő 3 műszakban dolgozik.

2007. nov. 6. 14:40

Na ne, mi az, hogy "csak"?!?!

Én meg lehet, hogy próbálok vmi jobban jövedelmező állás után nézni. Nem szeretnék Anna mellett péntek délután és szombat délelőtt is tanítani, nálunk ugyanis van esti és levelező is, ezeken a napokon. Amúgy meg az alapfizetés...de hát tudod... :-((


Mi sajnos panelben lakunk, sokszor volt, hogy amire felöltöztünk, elindultunk elkezdett esni az eső. Nagyon jó a kertes ház, anyuéknál ki szoktuk élvezni az előnyeit, teljesen más. Jó, hogy legalább oda ki tudtok menni. Anna mondjuk nem is bánja, ha nem megyünk le, szinte kérvényt kell neki benyújtani. Nagyon jól elvan itthon, csak játsszunk vele. De persze, ha olyan az idő, muszáj kicsit levegőzni. Játszótérre szoktunk menni, de már minden hideg, a hintába sem szívesen teszem be, mostanában inkább csak sétálgatunk vagy motorozik.


Gyümölcslevesre én is gondoltam, egyszer készített anyu, de nem ette. Azóta talán változott egy kicsit, hajlandó jobban kóstolgatni úgy vettem észre. Én krumplifőzeléket, zöldborsót, zöldbabot csináltam, de nem voltak nyerők számára. Már feladtam. Gyümölcsből nem készítettem még. Milyenre gondolsz? Te szoktál olyankat csinálni?


Már ilyen hangszerekkel "játszik"? Ez igen! :-) Nekünk csak csörgőnk van, rumbatökünk, Anna is nagyon szereti. Meg a zenét is, sokat hallgatunk gyerekzenéket.

21. mtt80 (válaszként erre: 20. - B59d693a46)
2007. nov. 6. 14:27

Igen, kollégák, bár én "csak" tanító vagyok, és gyes után munkám sem biztos, hogy lesz, mert közben lejárt a szerződésem. Hát ez van!


Igen, tényleg ennyire örökmozgó, aki már találkozott vele, mind azt mondta, hogy még ilyen eleven gyereket nem látott! Ne is mondd a rossz időt! Kész vagyok teljesen. Eddig jó volt, mert mivel kertes házban lakunk, így legalább oda ki tudtunk menni, ha messzebbre nem is. Na de hát esőben még oda sem lehet kimenni! Próbálunk játszani sokat, de hát ez nem mindig elég. Táncolni is nagyon szeret, és még hozzá mindenféle hangszert. Van kis szintetizátor, kis dob, kis gitár, kis furulya. Most épp kis hegedűt keresünk, mert valakinél látta, és nagyon megtetszett neki.

Egyébként akármilyen hideg van, leg. az udvarra azért kimegyünk egy kicsit. Kutyázunk, motorozunk, labdázunk. Csak még, ami problémássá teszi a dolgot, az az, hogy jelenleg épp felújítjuk a házat, így az amúgy sem túl nagy udvar még kisebb lett. Itt egy homokrakás, ott egy sóderrakás, tégla stb. Amúgy van csúszdánk, homokozónk, hintánk, de hát ezeket is csak jó időben lehet használni.

Robika a leveseket nagyon szereti, bármilyet. Tegnap épp gyümölcslevest készítettem (almából és fagyasztott cseresznyéből), és azt nagyon imádta. 2 napig ettük. Szerencsére ő a zöldségeket is nagyon szereti nyersen is és főzve is. Ha pucolom a répát, mindig kell adni neki is belőle. Ja, és képzeld a tésztát meg sokszor csak magában eszi! Hiába van hozzá bármi, először csak simán a tésztát, azután talán rá bírom erőltetni a többit is.

Te milyen főzelékeket szoktál csinálni neki? A gyümölcsből készülteket sem szereti?

20. b59d693a46 (válaszként erre: 19. - Mtt80)
2007. nov. 6. 13:28

Én meg visszajelöltelek. Köszönöm szépen. :-)) Ahogy láttam, kollégák is vagyunk. :-)


Tényleg ennyire örökmozgó? Akkor van feladat bőven. :-)

Én azért vagyok kicsit elkeseredve, mert Anna semmilyen főzeléket sem hajlandó megenni. Pici korában imádta, most meg akármilyet főzök, nem eszik belőle. Ami megy az a husi, krumpli minden változatban. Tlsztákat is szereti, levesek közül már van olyan, amit nem eszik meg. A borsólevesből kiszedia borsót, a bablevesből a babot, a krumplilevesből és a gulyáslevesből a krumplit. :-( Ezeket nem eszi meg. Nyersen nem eszik semmiféle zöldséget, maximum levesbe belefőzve. Ugyanakkor párolva nem hajlandó megenni. Tartok tőle, mi lesz oviban, mert ott nagyon sok főzelék van. Vagy hajlandó lesz feladni az elveit, vagy mindig éhes lesz. Remélem, inkább az előbbi.

A gyümölcsöket is szereti.


És hogy szoktad levezetni Robikánál ezt a rengeteg energiát? Gondolom, ahogy jön a rosszabb idő, egyre nehezebb lekötni, többet kell a lakásban lenni.

19. mtt80 (válaszként erre: 18. - B59d693a46)
2007. nov. 6. 10:44

Na be is jelöltelek! Először is gyönyörű a kislányod! Másodszor pedig a neved is nagyon szép! (és még én sem hallottam soha) :)


Robika sem cumizik, soha nem is cumizott! A cumisüveget pedig most próbáljuk elhagyni teljesen. Bár már rég nem cumi van rajta, hanem olyan mint a csőrös pohár vége. Na meg persze van külön csőrös pohara is. Most már legtöbbször azért pohárból iszik.

Az evéssel úgy állunk, hogy igazából nem válogatós, csak hát ugye nincs neki ideje enni. Nem nagyon bír nyugton maradni. Egy helyben örülök, ha 10 percig tud ülni. Ez van! Ja és a gyümölcsök jöhetnek minden mennyiségben. Mindenféle gyümölcsöt szeret! Minden nap lemegy kb. 2 alma, meg még ami van itthon. Szoktam is mondani, hogy biztos a sok gyümölcstől hízik, mert hogy mást nem eszik olyan sokat.

18. b59d693a46 (válaszként erre: 17. - Mtt80)
2007. nov. 5. 23:36

Elküldtem itt az oldalon privátban, majd nézd meg az üzeneteidet. :-)


Már nem használ cumit, csőrös pohárból iszik vagy rendesből, attól függ hol tartózkodik éppen. A konyhában az etetőszékben ihat rendes pohárból, a szobában azért nem kockáztatok. :-)


Babázni is nagyon szeret, egész nap hozza-viszi őket, főz nekik stb.


Evéssel hogy álltok? Anna sajnos elég válogatós. :-(

17. mtt80 (válaszként erre: 15. - B59d693a46)
2007. nov. 5. 23:28

Fent vagyok az iwiw-en, úgy hogy ha gondolod elküldheted a nevedet az email címemre, ami ugyanaz ami itt is a nevem és freemail-es. Majd azért én is elküldöm az én nevemet a címedre, hogy tudd, ha megjelöllek, hogy én vagyok az.

Egyébként Robika sem játszik szívesen egyedül, mindig azt akarja, hogy én is ott legyek vele. A kirakókat, építőket ő is nagyon szereti. Na meg persze az autókat, vonatokat, traktorokat stb. A könyv is leköti, nagyon szereti, de csak nézegetni. Még csak 1 éves volt, amikor már annyira szerette lapozni a könyveket, hogy igazi papírlapos könyveket kellett neki vennünk, mert a keménylaposat nem annyira szerette lapozni.

Anna használ még cumisüveget esetleg cumit?

16. b59d693a46 (válaszként erre: 14. - Mtt80)
2007. nov. 5. 19:01

Anna sem jár bölcsibe, majd szintén az ovit fogja kezdeni. Úgy gondoltuk, így lesz a legjobb.

Járunk azért közösségbe, egy zenés-mondókázós foglalkozásra, azt szereti nagyon. Várja az ovit, most legalábbis ezt mondja, aztán majd kiderül. :-)

15. b59d693a46 (válaszként erre: 13. - Mtt80)
2007. nov. 5. 18:59

Ha fent vagy az iwiw-en, ott meg tudsz nézni minket, elküldöm priviben a nevemet. :-) Bár ott is csak 1 kép van rólunk. Nem szívesen teszem fel az internetre.

Ezek szerint még nincs türelme olvasni. Majd később biztos le fogja őt is kötni a könyv.

Anna imádja a kirakókat, formaillesztőket. Kapott egy 24 darabos memóriakártyát a szülinapjára, azt hittem korai lesz, de nagyon hamar ügyesen megtanult vele játszani. Az egyik nagy kedvenc mostanában: 3 kártyát kell összeilleszteni , meg kell találni az anyaállatot, a kölyköt és hogy hol lakik. Nekünk vadállatos van, de van háziállatos is. Ezekkel sokáig elvan. Csak persze játszani kell vele, egyedül nem szeret semmit csinálni.

Robika játszik egyedül is?

14. mtt80 (válaszként erre: 12. - B59d693a46)
2007. nov. 5. 17:13

Majd, lehet, hogy megpróbálom megszerezni ezt a könyvet.

Én még itthon vagyok vele, nem jár bölcsibe. És te? Majd jövő szeptembertől kezdheti az ovit. Egyébként nagyon szereti a gyerekeket, biztos jót tesz majd neki a közösség.

Nálunk is dolog van most már, úgy hogy majd legközelebb folytatjuk. Ok?

13. mtt80 (válaszként erre: 11. - B59d693a46)
2007. nov. 5. 17:10

Köszi! Kár, hogy rólatok nincs fotó, megnéztem volna. A könyveket Robika is nagyon szereti, de csak nézegetni és beszélgetni róla. Viszont mesét nem szereti, ha olvasok neki. Nem igényli. Ha elkezdem olvasni a mesét, inkább kiveszi a kezemből a könyvet, vagy ellapozza, hogy ne tudjam olvasni. Talán majd egy pár hónap múlva.

Anna milyen készségfejlesztő játékokat szeret?

12. b59d693a46 (válaszként erre: 10. - Mtt80)
2007. nov. 5. 16:52

Van egy jó könyv, Berg Judit írta Hisztimesék a címe. Hasonló történeteket mesél el, nagyon tanulságos. Mióta kaptuk, azóta Anna kevesebbet hisztizik.


12 kiló körül van, 2 évesen mérték utoljára, akkor 11,40 volt. 90 cm magas.


Otthon vagy még vagy bölcsis a kisfiad?


Most sajnos mennem kell, Anna felébredt és mesét akar olvasni. :-)


Szia!

11. b59d693a46 (válaszként erre: 8. - Mtt80)
2007. nov. 5. 16:48

Nagyon aranyos a kisfiad, megnéztem a lapodon. :-)

Nekünk is ő az első és Anna is nagyon-nagyon eleven. Lekötik a könyvek, diavetatő, a tv nem érdekli. Nagyon szereti a készségfejlesztő játékokat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook