11 hónapos a kislányom és retteg a porszívótól és a turmixtól! Mit csináljak? (tudásbázis)
A porszivóhoz én is úgy szoktattam hozzá, hogy elöször a kezemben fogtam és úgy porszivóztunk. Kb. 3-szor kellett igy végigmenni a lakáson (nem mondom, hogy jót tett a derekamnak meg a hátamnak), aztán már elég volt, ha leültettem mindig abban a szobában, ahol éppen jártam. Mostmár egyáltalán nem zavarja. De eltartott egy darabig amig megszokta.
A turmixgépet még ma sem szereti (2,5 éves), de meg már nem ijed töle, csak befogja a fülét. Egy darabig azt is úgy használtam, hogy fogtam a kezemben, amig ment a gép.
A fürészgépet még ma sem igazán kedveli, de már azt is kezdi megszokni, mivel a férjem sokat használja.
Hm, nekem erről az a véleményem, hogy a szomszédod úgy neveli a gyerekét/-eit, ahogy akarja, de nem hiszem, hogy köze lenne ahhoz, Ti mit csináltok. :PPPP
Én egyébként egyáltalán nem tartom jó ötletnek ezt a fajta "sokkterápiát" egy ilyen korú gyereknél. Ő csak rettenetesen rémült lenne, és nem értené, miért nem segít neki a szülője, miért hagyja, hogy a ő rettegjen.
Mi egyébként azt csináltuk, hogy a férjem porszívózott, én meg ott ültem a fiammal. Eleinte oda sem nézett, aztán ahogy telt az idő, kezdte érdekelni, hogy Apa mit csinál. Közben, gondolom, megszokta, hogy a porszívó zajjal jár, látta, hogy senkinek nem lesz semmi baj, és így most már a kíváncsisága erősebb lett, mint a félelme.
A fiam kb. 10 hónapos kora óta békésen eljátszott a porszívóval -ha nem volt bekapcsolva. Amint beindítottuk, máris üvöltött. Ha felvettem, akkor teljesen "belémbújt". Ergo nálunk nem vált be, hogy üzemen kívül megbarátkozik vele, aztán minden szép lesz...Próbáltam a közös porszívózást, annak ugyanez volt a vége.
Aztán 3 hete muszáj volt bekapcsolnom a porszívót, mert valamit kiszórt a lurkó és nem akartam, hogy széthordjuk a lakásban. Ő kapcsolta be, akkor picit megijedt, egy darabig tisztes távolból figyelte a masinát, aztán odajött, és porszívózni akart. Ma ő rendelete meg a porszívózást. ;)))
A hosszú litániából azt akarom kihozni, hogy ne lepődj meg, ha esetleg nálatok is még hónapok telnek el, és amikor már feladod, hogy a gyereked örökre menekülni fog a porszívótól, akkor egy csapásra megbarátkozik vele. :))
Ja, a fiam egyébként nem egy csendhez szokott gyerek, de egy bizonyos életkortól ő is félt minden hangosabb zajtól, olyanoktól is, amitől korábban nem.
Hát a turmixolás elég érdekes!Ahogy reggel felkelünk,megcsinálom az ebédjét,hogy mikor délelőtti alszik letudjam turmixolni!Elmegyek a legtávolabbik szobába majd pléddel letakarom a turmixot és úgy csinálom:-)
Tudom elég hülyén hangzik,de muszáj!
Az én fiam is ennyi idős, és nálunk is volt ez kikapcsolva odaraktam neki a földre a porszívót.
Elkezdett játszani vele tologatni.
Nekünk vannak fokozatai a porszívónak először bekapcsoltam úgy hogy csak a leggyengébben...
Aztán ahogy barátkozott vele úgy erősebbre..
Mostmár ő is "segít" porszívózni...
A turmixot még mindig utálja... :D
Nem csak ezektől!Minden ami hangos!
Utcán is,ha sétálunk és valahol fúrnak egyből sír szegénykém!
További ajánlott fórumok:
- Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még?
- 14 hónapos kislányom mostanában 4óránként kel enni éjszaka...mit csináljak?
- 8 hónapos kislányom, minden éjjel felsír álmában, de alszik közben és fel kell vennem megnyugtatni. Mitől lehet ez?Mit csináljak?
- A 6 hónapos kislányom (koraszülött baba) már pár napja nem nagyon akar szopizni, sőt még cumisüvegből se nagyon akar enni. Mit csináljak?
- Ha útlevelet csináltatok kislányomnak, mert ki akarunk menni nyaralni Angliába, ott kell lenni az apának mikor csinálják?
- A kislányom hányt, mit csináljak?