Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A 6 hónapos kislányom (koraszülött baba) már pár napja nem nagyon akar szopizni, sőt még cumisüvegből se nagyon akar enni. Mit csináljak? fórum

A 6 hónapos kislányom (koraszülött baba) már pár napja nem nagyon akar szopizni, sőt még cumisüvegből se nagyon akar enni. Mit csináljak? (beszélgetős fórum)


28. Dóranya (válaszként erre: 26. - Andi972)
2011. márc. 6. 16:37

Sziasztok!

Nekem ugyan nincsen saját tapasztalatom koraszülött babával, de sokszor az időre érkezett babák sem hajlandóak elfogadni 6-7 hónaposan szilárd táplálékot. És a szopis szokásaik is gyakran változnak, újra sokat ébrednek éjszaka vagy nappal alig lehet mellre tenni őket, aztán jön egy időszak, amikor újra egész nap szopizni szeretnének. (Nem tudom, kedves Andi, hogy ilyesmire gondoltál-e, amikor azt írtad a babádról, hogy szeszélyes?!) Ilyenkor anyaként nem nagyon tudjuk eldönteni, hogy valamit rosszul csinálunk, aggódjunk vagy bízzuk rá a picire... Volt ilyesmi tapasztalata másnak is?

Ha pedig koraszülötten érkezett a pici, akkor még nehezebb lehet, hiszen biztosan sokkalta többet és jogosan aggódtatok a kezdetekben a gyarapodásuk, táplálásuk miatt! És a babáitoknak is maradhatott rossz élményük a szondázás kapcsán.

De olyan jó, hogy ezek szerint nehéz indulás ellenére jól vannak a gyerekeitek!!!

27. angyalka211 (válaszként erre: 26. - Andi972)
2011. febr. 25. 13:33
Szia!Kislányom 29.-dik hétre 1270grammal és 40 cm-rel jött a világra.Hát elég szeszélyes mostanában. Amúgy ez az evés probléma szerinted nem függ össze a szondázással? Gondolom a te kisbabád is rászorult a szondára? És ő hanyadik hétre született, mennyivel és most mennyi idős?
26. Andi972 (válaszként erre: 23. - Angyalka211)
2011. febr. 24. 01:11

Szia !!Hanyadik hétre született a pici,mennyivel?

Nálunk is volt az evéssel probléma ,de átmeneti volt csak.Kora babáknál a hozzátáplálás is másként zajlik ha pindurik voltak!!:))Nálunk sokáig nem fogadott el semmi mást anyatejen kívül,és igen csak szeszélyesen szopizott!!

25. Dóranya (válaszként erre: 23. - Angyalka211)
2011. febr. 22. 23:13
De jó:) Ha már lefekvésnél szopizott, akkor biztosan túl lesztek rajta hamar!!!
24. angyalka211 (válaszként erre: 22. - Dóranya)
2011. febr. 22. 22:18
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!Jól estek a szavaid.
23. angyalka211 (válaszként erre: 20. - Lov.ildi)
2011. febr. 22. 22:15
menstruációm még nincs. Szerintem nem is beteg, mert nincs is semmi gond vele, csak evés közben. A fogínye megvan duzzadva, kenegetem is neki Dentinox géllel is, akkor meg is nyugszik. Olyankor be se kapja,amikor nagyon ordít, mert már akkor elkezdi, amikor lefektetem a karomra vízszintesen.A tejpépet is próbáltam,azt nem nagyon fogadja el. De most a lefekvésnél szopizott és most nyugodtan alszik.Remélem holnap azért már jobb lesz.
22. Dóranya (válaszként erre: 1. - Angyalka211)
2011. febr. 22. 22:05

Kedves angyalka!

Remélem, azóta javult a helyzet, esetleg már sikerült megszoptatnod lányod! Nagyon kétségbeejtő és érthetetlen, amikor egy baba láthatóan szeretne szopizni, közben pedig elutasítja a mellet. Nem is értem, hogyan lehetne ezen nevetni:( Pár nap pedig ilyenkor egy örökkévalóság mindkettőtök számára, amit nehéz átvészelni! Én magam is többször átéltem a fiaimmal! Általában néhány nap alatt vissza lehet édesgetni a legtöbb babát sok-sok türelemmel és kitartással!

Jól értem, hogy a kislányod elutasít minden egyéb ételt és etetési formát vagy leginkább csak a szopit? Sok-sok kérdés végiggondolásával meg lehet találni talán az okot, a többiek által felsoroltakon kívül lehet még sok egyéb is (stressz, feszültség a családban, veszekedés, utazás, költözés, szokatlan étel, kozmetikum, fájdalom, fertőzés, cumi, cumisüveg, sírni hagyás,...) könnyebb lenne tényleg végigbeszélni akár egy tanácsadóval személyesen! Azért érdemes az okot megkeresni, hogy ki lehessen küszöbölni minél hamarabb! A kiváltó októl függetlenül pedig hasonló helyzetekben ilyenkor sok édesanyának a következő technikák válnak be: nem szabad erőltetni szopit, nehogy még nagyobb ellenállást váltson ki, viszont érdemes minél többet bőrkontaktusban, akár a meztelen felsőtesteden tartani a lányod, együtt fürdeni, egymás mellett aludni, és hagyni, hogy ezekben a helyzetekben magától találja meg a mellet, ha szeretné. A legtöbb sztrájkoló baba félálomban, éber alvásban hajlandó szopizni, éjszaka, vagy napközbeni alvásnál, amikor éppen ébredezik, de még nem sír nagyobb valószínűséggel fogja elfogadni! Ha érzed, hogy bizonyos testhelyzetben rögtön tiltakozik, akkor meg lehet próbálni más pózban kínálni, esetleg ringatás közben, kendőben. Ebben a korban a külső ingerek is könnyen elvonják a babák figyelmét, segíthet, ha minél nyugodtabb körülmények között, csendes helyen kínálod!

És mindezek mellett sokat segít, ha kerülöd a cumi, cumisüveg használatát, ezek eleve okozhatnak sztrájkot, miközben a szopási igényét a pici ezeken elégíti ki, így kisebb valószínűséggel lesz kedve szopizni a mellen.

Éheztetni pedig semmiképp nem szabad, ha nem fogadja el, akkor jó, ha átmenetileg fejsz neki a tejtermelés fenntartása és a pótlás miatt is!

Kívánok sok erőt és kitartást ezekhez a napokhoz és remélem, hamar túljuttok a nehézségeken!

2011. febr. 22. 20:49

"A szopási sztrájk nagyon becsapós dolog. A hónapok óta ügyesen szopizó baba egyszercsak teljesen elfordul az anyamelltől, nem kéri, viszont mást még nem fogad el. Az anyuka ilyenkor kétségbe esik: azt hiszi, a baba el akarja választani magát, hogy vége a szoptatásnak, ugyanakkor aggódik is, nem hal-e éhen csemetéje.


A szopási sztrájk többféle lehet:


* a baba hirtelen elutasítja az anyamellet és egyáltalán nem szopizik

* a baba fokozatosan, egyre gyakrabban utasítja el az anyamellet

* a baba pár kortyot szopizik, de mindig abbahagyja, szakaszosan szopizik


A sztrájk bármilyen életkorban jelentkezhet egészen 1 éves korig. Újszülötteknél a sárgaság vagy esetleges hypotónia, rövid nyelvfék, illetve egyéb szervi elváltozások okozhatják, hogy a kicsi nem tud szopizni, rosszul kapja be az anyamellet, folyton elengedi, erőtlenül szopizik. Ebben az esetben ki kell vizsgálni a babát és orvosolni a problémát, ahelyett, hogy azonnal lemondanánk a szoptatásról!"

2011. febr. 22. 20:07

Sok baba menstruációkor sem eszik. Ez nem lehet a gond?

Esetleg valami vírus nem bujkálhat benne?

Egyébként a fogzás is zavarhatja. Amikor a fogínyük meg van duzzadva,akkor fájdalmas lehet a szopizás is. Sír szopi közben vagy csak kiköpi a cicit?

A tejpépet próbáltátok már?

19. angyalka211 (válaszként erre: 16. - Maszat84)
2011. febr. 22. 19:09
Már megkérdeztem,annyit mondtak, hogy ne aggódjak, s nem fog ebben a pár napban éhen halni. A védőnő meg szabályszerűen kiröhögött.
18. angyalka211 (válaszként erre: 15. - Lov.ildi)
2011. febr. 22. 19:08
hát az elképzelhető, ez még eszembe se jutott.
17. angyalka211 (válaszként erre: 14. - Lov.ildi)
2011. febr. 22. 19:07
püréket(sárgarépa,burgonya, sütőtök és alma keksszel)ezeket hetente fokozatosan vezettem be egy nap egyszer adok pürékből, az almát pedig késő délután.
2011. febr. 22. 18:42
Mi a 34.hetet kezdtük aznap! Szerintem is érdemes megkérdezni esetleg a védőnőt,gyerekorvost!
2011. febr. 22. 18:35
Amikor gyógykrémmel bekentem a kezemet Bius se szopizott addig,amíg nem sikerült teljesen a krémet lemosnom. Sokszor az illatanyagok is irritálhatják. Új öblítő, dezodor,krém,stb esetleg nem zavarhatja?
2011. febr. 22. 18:28

Az én kislányom már pár naposan ügyesen ivott pohárból. Próbáld meg. Ha nem megy,akkor ne erőltesd.

mit szokott a tejcsin kívül enni?

13. angyalka211 (válaszként erre: 10. - Lov.ildi)
2011. febr. 22. 18:26
még nem próbáltam pohárból, csak cumisüvegből. Még nem merem pohárból, ő koraszülött baba és egy kicsit el van maradva a többiektől.
12. angyalka211 (válaszként erre: 8. - Manianyu)
2011. febr. 22. 18:24
igen,azzal nem volt semmi gond, csak azt ma se ette. Nagyon kétségbe vagyok esve.
11. angyalka211 (válaszként erre: 9. - Szemmelver)
2011. febr. 22. 18:22
Képzeld el, már érdeklődtem és azt mondták, hogy nyugodjak meg, nem fog éhen halni, csak ők hallanák, hogy hogy ordít és mit művel akkor, szerintem ők se lennének nyugodtak.
2011. febr. 22. 18:21

Szia!


Minden babánál van szopási sztrájk. Amikor először olvastam róla én is csodálkoztam. Pohárból iszik? Ha igen,akkor fejd le és itasd pohárból.

A hozzátáplálást elkezdted már?

9. szemmelver (válaszként erre: 1. - Angyalka211)
2011. febr. 22. 18:18
biztos nem itt érdeklődnék, hanem az orvosomnál, vagy a védőnőnél!!
8. manianyu (válaszként erre: 6. - Angyalka211)
2011. febr. 22. 18:14

Nálunk is a fogzás környékén volt ilyen.

Ha gondolod kérdezd meg egy szakértőtől (lll.hu).

A hozzátáplálást már elkezdtétek?

7. horvathrekusi (válaszként erre: 6. - Angyalka211)
2011. febr. 22. 18:13

Nagyon ismerős a helyzet. Én is teljesen meg voltam ijedve. Volt hogy egyáltalán nem tudtam lerakni egész nap, mert rögtön sírt. És egyszer csak elmúlt.

Esetleg ha nagyon bizonytalan vagy kérdezd meg a védőnőt vagy a gyerekorvost. Így legalább te is megnyugszol.

6. angyalka211 (válaszként erre: 3. - Horvathrekusi)
2011. febr. 22. 18:07
szia!Nem csak már ha a karomban lefektetem, már rögtön ordít. Múltkor is volt ilyen 3 napig, szinte alig evett. Utána helyre állt, most megint, ma szinte semmit nem evett, nagyon minimálisan cumisüvegből. De engem mégis zavar és nem tudok rájönni, hogy mi a baja.Ma egész nap nyűgös, igaz a fogacskával is küszködünk.
5. angyalka211 (válaszként erre: 2. - Maszat84)
2011. febr. 22. 18:04
igen, mindig jelez, de általában 3 óránként eszik. Én is most ebben a pár napban gyakrabban kínálom és még se akar enni, még ráadásul cumisüvegből sem. Hanyadik héten született a baba?
2011. febr. 22. 17:59

Szia!


Lehet fogacska is készülőben, van olyan baba, aki ilyenkor nem szeret enni..

2011. febr. 22. 17:52

Nálunk is volt ilyen a lányomnál. Utána újból volt étvágya.

Esetleg látsz rajta más voltozást is?

2011. febr. 22. 17:50

Szia!Mi is korababák vagyunk,nálunk is volt ilyen időszak,gyakrabban kínáltam meg,s nekem helyre állt,van h kevesebbet esznek!

Amúgy sír h éhes?

2011. febr. 22. 17:43
A 6 hónapos kislányom (koraszülött baba) már pár napja nem nagyon akar szopizni, sőt még cumisüvegből se nagyon akar enni.Mit csináljak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook