Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 10 ok a három gyermek vállalása mellett fórum

10 ok a három gyermek vállalása mellett (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 10 ok a három gyermek vállalása mellett

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
435. goodall (válaszként erre: 432. - Novehaki)
2010. márc. 18. 20:26

Én is ezt csinálom, de adózom is, sőt, az egy százalékommal olyan alapítványt támogatok jó tíz éve, amely a gyermekszegénység leküzdéséért dolgozik.

És volt/van, hogy mi is rászorulnánk néha egy kis támogatásra, de amíg a két kezem megvan, meg a fejem is a helyén van, addig nincs baj. :)

És meg ne haragudj rám, de próbáld már ki egyszer, hogy milyen állásban dolgozni, milyen érzés olyan pénzből vásárolni valami szépet a kicsiknek "csak úgy", amit te magad kerestél meg. Sokan nem tudják, milyen is ez.

434. novehaki (válaszként erre: 431. - 0ef5da02f3)
2010. márc. 18. 20:22

MONDTAM LEHET SZÜLNÉ ANNYIT AMENNYIT AKARSZ ÉS ELTART AZ ÁLLAM

EVVAN !!!!!!!!!!!!!

MI AZÉRT VÁLLALTUNK ENNYIT MER IMÁDJUK ŐKET

433. goodall (válaszként erre: 431. - 0ef5da02f3)
2010. márc. 18. 20:21
Jól mondod, evvan. De télleg. :)
2010. márc. 18. 20:20

mire mi oda kerülünk nem is lesz nyugdíj vagy még nem ahllottál róla, vagy szerinted 40 év múla lesz még nyugdíj rendszer?

mert nem valószínű, amúgy meg megteszünk mindent, mert mi arre készülünk hogy nem lesz nyugdíj mi már így élünk, tudatosan:)

431. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 430. - Goodall)
2010. márc. 18. 20:18

Azt hiszik irigyeli az ember.Dehogy is,ki akar egész életében otthon lenni, és igen az állam pénzén, és ez nem csak a huszon-akárhány forint, hanem a három gyerek csp-je, az ingyen tankönyv, és egyéb ingyen juttatások(ingyenes étkezés ovi-suli)

90%-os utazás.stb...

Ez nem pénz?

Én teljes árat fizetek a gyerekeimre a suliba, és nem ingyen esznek, a tankönyv is teljes árú, és ha valaha vonattal járnék az is teljes árú ...

És még vonják az adóm, hogy azoknak legyen akik megszülik a három gyereket és a legelső doog ami eszükbe jut hogy mennyi támgatást kaphat, és hogy lehet főállású anya?

Evvan :(

430. goodall (válaszként erre: 428. - Novehaki)
2010. márc. 18. 20:14
Nem irigyellek. Csak komolyan az jutott eszembe, vajon mekkora nyugdíjra számíthatsz majd, ha megöregszel? Én gyerek mellett dolgozom, folyamatos munkaviszony mellett eléggé vén csoroszlya leszek, mire visszavonulhatok, és így is igyekszem már most előre gondolkodni és gondoskodni magamról, hogy akkor is önálló lehessek és ne függjek sem az állam alamizsnájától, se a postástól. Én szeretném majd támogatni a gyerekemet, az unokámat, és nem tőlük várni a gondoskodást.
429. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 428. - Novehaki)
2010. márc. 18. 20:14

Nem a nagycsaláddal van a baj, hanem eszedbe sem jut dolgozni, azzal.

Ha 3-4 gyerek mellett napi 8-10 órát dolgoznál munkahelyen, majd ellátnád a gyerekeket utána, az igen.Az irigylésre méltó

2010. márc. 18. 20:08

ne irigykedjetek (erre má mást nem tudok irni) hanem szüljtek 3 gyermeket és tartson el benneteket is az állam és éljetek meg abból a havi 24 000 ft-ból

nem szoktam kiakadni de ez már nekem is sok, sajnálom hgoy így vélekedtek de tudjátok mit, akkor is nagycsaládosok vagyunk, és akkor is büszkék vagyunk rá, és akkor is ki fogjuk használni azt a kevés lehtőséget amit az állam ad.

427. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 425. - Goodall)
2010. márc. 18. 19:50
Egy főállású anya kiszámolta már mennyi pénzbe van az államnak gyerekestől mindenstől?Annyit össz a három gyereke nem termel ki ,mint amennyit ő kap.
426. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 424. - Goodall)
2010. márc. 18. 19:49
Így vagyok ezzel én is.
425. goodall (válaszként erre: 422. - Novehaki)
2010. márc. 18. 19:49
És csak ismételni tudom magam, de megállsz önállóan a lábadon? Ha valami történik (sose kerüljön rá sor), mihez tudsz kezdeni? Mennyi lesz a nyugdíjad?
424. goodall (válaszként erre: 422. - Novehaki)
2010. márc. 18. 19:47
Bocs, de én is anya vagyok. A napi gyakorlatomról beszélek, a hétköznapjaimról. Ez nem egy ködös elmélet, vagy ideológia, ez a valóság!
423. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 422. - Novehaki)
2010. márc. 18. 19:40

Szerintem két gyerek mellett dolgozni fárasztóbb mint három gyerek mellett otthon lenni.

Plusz aki dolgozik adózik de a főállású anya az nem.Azt az állam fizeti.Ha mindenki nagycsaládos lenne, és nem dolgozna, ki fizetné az adót?Ki termelné ki azt a pénzt amin otthon vagytok?

Sokan azzal jöttök hogy ha nem szülnének akkor nem lenne aki a nyugdíjat kitermeli.De ahhoz szerinted honnan van pénz hogy a főállású anyák kaphassanak?hm?

2010. márc. 18. 19:27

az egész arról szólt hogy mi is dolgozunk annyit mint az aki 10 órát a munkahelyén van nekünk ez a munkahelyünk, és hidd el nem ugyanaz a "munka" gyerek nélkül meg esetleg 3 gyermekkel. főleg ha már mind a három három fele megy, a kicsi egész éjjel fent van naponta van egy adag mosni vaLó amit persze ki is kell vasalni,........

de mondjuk azért megnézném hogy melyikünk fáradna el jobban te vagy mi akik 3 csemetét nevelünk, a mi "munkánk" napi 24 órából áll. és niNcs pihenő

SZERENCSÉRE REMÉLEM NEM IS LESZ SOHA, MERT HA ŐK KIREPÜLNEK REMÉLEM JÖNNEK AZ UNOKÁK :)))

TEHÁT A MI MUNKÁK EGY NAGYON ÉDES ÉS FELELŐSSÉG TELJES MUNKA, SOK- SOK KIS FŐNŐKKEL:)

421. goodall
2010. márc. 18. 19:04

Tudom, hogy most meg fogtok kövezni, lányok. Ne hivatkozzatok már arra, hogy nektek az a munkátok, hogy vezetitek a háztartást! Úgy jön le ugyanis ez az egész, mintha ezt csak azok a nők tennék meg, akik otthon vannak akár az anyaság révén, akár azért, mert vannak annyira szerencsés helyzetben, hogy a férjük jól keres. Az egész úgy hangzik a részetekről, mintha azok, akik kilenc, vagy nem ritkán tíz órán át távol vannak az otthonuktól, mert DOLGOZNAK, azoknak nem kellene bevásárolni, főzni, mosni, vasalni, mosogatni stb...

Higgyétek el, nem az a teljesítmény, ha erre egy egész napotok van! És erre mindenki képes, ez nem külön érdem, és nem teszel le vele semmi különöset a család asztalára, mert nem nekik csinálod, hanem magadnak (is).

420. Gica6
2010. márc. 18. 18:27
Jöttök lányok bosszankodni? 1 óra múlva itt vagyok- a la Harsányi Gábor.
419. teleki_2007 (válaszként erre: 387. - Fdc01a5d38)
2010. márc. 18. 18:16
Ez nagyon jólesett, nagyon jól megfogalmaztad.Nem elosztva van a szeretet hanem éppen megháromszorozva....Szép estét mindenkinek!!!
2010. márc. 18. 16:07
Végül ha megengeditek egy idézet: " Ha egy nő gyermeket vállal, vállalja, hogy a szíve egy életen át a testén kívül dobog". Azt hiszem ez mindent elmond az anyaságról.
2010. márc. 18. 15:48
Minden jó, ha a vége jó:-))) Akkor megállapíthatjuk, hogy nincsenek rossz nagycsaládosok, és rossz kiscsaládosok, csak rossz szülők. És ez már egy teljesen más téma. Én gratulálok a cikk írójának mégegyszer, hogy ezt a témát is felhozta. Mindenkinek sok boldogságot kívánok az ő pici vagy nagy családjával.
2010. márc. 18. 13:50

Egyesek neki esnek annak akinek három gyereke van és azon vannak ki akadva,hogy mik a juttatások.

Hihetetlen,hogy van aki azt gondolja,hogy azért szülünk három gyereket,hogy ezt meg kapjuk ..

Ébresztő csináljatok már szám vetést,hogy mi mibe kerül és ugye mindenből több kell.

A másik meg az,hogy lehet ,egy ,két gyereked is ha rá vagy szorulva te is meg kapod az ebéd és a tankönyv támogatást{nálunk legalább is}

Ha meg nem szorulsz rá örülj neki de ne nézd le azt aki igen vagy mert három családos..

Több el ismerés járna nekünk akik fel merik vállalni a három vagy a több gyereket később ők is dolgoznak és amit most az Állam {segít}úgy mond vissza fizetik adó formájában.

Abba is bele kellene gondolni ha nem születnének gyerekek akik most fel vannak háborodva ők fognak

akkor nyugdíjasok lenni és a mi gyerekeink fogják termelni a nyugdíjhoz valót..

Végezetül mindenki maga tudja,hogy hány gyermeket szeretne és nem azért mert hű de jó a havi gyes vagy anyasági hanem mert szeretettel várta, akarta a gyermeket ő és a párja le lehet nézni igen a nagy családosokat ki nem sz...

415. Gica6 (válaszként erre: 411. - Monik303)
2010. márc. 18. 11:49
Meg mert merünk mások lenni...
414. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 411. - Monik303)
2010. márc. 18. 11:48
Mi lenne ha mindenki egyformán gondolkozna?
413. Gica6 (válaszként erre: 406. - Monik303)
2010. márc. 18. 11:47
De a Gyerekvédelmisekkel vigyáznunk kéne...Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja...
412. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 410. - Gica6)
2010. márc. 18. 11:47
A nosalty az jó, sokszor csinálok kaját onnan, és tetszenek a képek is:)
2010. márc. 18. 11:45

És most pedig lépek kutyátsétáltani, vagyis fordítva engem sétáltat a kutya:-))) Még később visszanézek, hogy tudjak válaszolni a sok sok negatív dologra, amit még kapni fogunk, mert mertünk nagycsaládosok lenni.

Mindenkinek további szép napot kívánok!!!

410. Gica6
2010. márc. 18. 11:45
Ide [link] meg ide [link] kukkantsatok be. Bocs, ha valaki már ismeri. Én innét szedem a cuccost, ha már unom a mindig egyformát.
409. monik303 (válaszként erre: 404. - Gica6)
2010. márc. 18. 11:41
Képzeld ezt én is eljátszottam:-)) Csak én meg úgy, hogy két teljes napig lógattam a lábam. Nem is mondom, hogy káosz volt. Igaz utánna magammal toltam ki, hiszen nem győztem rendet rakni, de megérte. Azóta már azt mondja, ő ezt nem bírná.
408. 0ef5da02f3 (válaszként erre: 407. - Monik303)
2010. márc. 18. 11:41
Mindenestre bátor vagy.Nekem már nem lehet, mert 39 évesen elköttettem a petevezetéket, mert nem akartam szülni , de abortuszt meg végképp.De nem bántam meg, de irigylem a bátorságod.Ma már elég nagy a bizonytalanság itthon :(
407. monik303 (válaszként erre: 403. - 0ef5da02f3)
2010. márc. 18. 11:39
Semmi baj:-)))
406. monik303 (válaszként erre: 400. - Gica6)
2010. márc. 18. 11:38

Igazat adok neked. Ebben is, és abban is, hogy én is szégyenletes vagyok:-)))) Mi már akkor tudtuk, hogy nagy családunk lesz, amikor összeházasodtunk. A férjem egyke, nekem pedig két tesóm van. Irigyli a mai napig azt az összetartást ami köztünk van. Mint már egyszer leírtam örökre hálás leszek a szüleimnek, hogy tesókat adtak nekem. És nem érdekel, hogy nem kaptunk házat, kocsit stb. Ezeket meg tudod te magad is valósítani, ha szorgalmas vagy. De azt a ragaszkodást, gondoskodást, stb. amit testvérek egymástól kaphatnak soha. És teljesen mindegy hány tesóról legyen szó.

Nem is adtál rossz ötletet. Holnaptól nincs ovi a nagylánynak, hanem pókerezünk, hátha bejön:-))))

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook