10 ok a három gyermek vállalása mellett (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 10 ok a három gyermek vállalása mellett
Én is ezt csinálom, de adózom is, sőt, az egy százalékommal olyan alapítványt támogatok jó tíz éve, amely a gyermekszegénység leküzdéséért dolgozik.
És volt/van, hogy mi is rászorulnánk néha egy kis támogatásra, de amíg a két kezem megvan, meg a fejem is a helyén van, addig nincs baj. :)
És meg ne haragudj rám, de próbáld már ki egyszer, hogy milyen állásban dolgozni, milyen érzés olyan pénzből vásárolni valami szépet a kicsiknek "csak úgy", amit te magad kerestél meg. Sokan nem tudják, milyen is ez.
MONDTAM LEHET SZÜLNÉ ANNYIT AMENNYIT AKARSZ ÉS ELTART AZ ÁLLAM
EVVAN !!!!!!!!!!!!!
MI AZÉRT VÁLLALTUNK ENNYIT MER IMÁDJUK ŐKET
mire mi oda kerülünk nem is lesz nyugdíj vagy még nem ahllottál róla, vagy szerinted 40 év múla lesz még nyugdíj rendszer?
mert nem valószínű, amúgy meg megteszünk mindent, mert mi arre készülünk hogy nem lesz nyugdíj mi már így élünk, tudatosan:)
Azt hiszik irigyeli az ember.Dehogy is,ki akar egész életében otthon lenni, és igen az állam pénzén, és ez nem csak a huszon-akárhány forint, hanem a három gyerek csp-je, az ingyen tankönyv, és egyéb ingyen juttatások(ingyenes étkezés ovi-suli)
90%-os utazás.stb...
Ez nem pénz?
Én teljes árat fizetek a gyerekeimre a suliba, és nem ingyen esznek, a tankönyv is teljes árú, és ha valaha vonattal járnék az is teljes árú ...
És még vonják az adóm, hogy azoknak legyen akik megszülik a három gyereket és a legelső doog ami eszükbe jut hogy mennyi támgatást kaphat, és hogy lehet főállású anya?
Evvan :(
Nem a nagycsaláddal van a baj, hanem eszedbe sem jut dolgozni, azzal.
Ha 3-4 gyerek mellett napi 8-10 órát dolgoznál munkahelyen, majd ellátnád a gyerekeket utána, az igen.Az irigylésre méltó
ne irigykedjetek (erre má mást nem tudok irni) hanem szüljtek 3 gyermeket és tartson el benneteket is az állam és éljetek meg abból a havi 24 000 ft-ból
nem szoktam kiakadni de ez már nekem is sok, sajnálom hgoy így vélekedtek de tudjátok mit, akkor is nagycsaládosok vagyunk, és akkor is büszkék vagyunk rá, és akkor is ki fogjuk használni azt a kevés lehtőséget amit az állam ad.
Szerintem két gyerek mellett dolgozni fárasztóbb mint három gyerek mellett otthon lenni.
Plusz aki dolgozik adózik de a főállású anya az nem.Azt az állam fizeti.Ha mindenki nagycsaládos lenne, és nem dolgozna, ki fizetné az adót?Ki termelné ki azt a pénzt amin otthon vagytok?
Sokan azzal jöttök hogy ha nem szülnének akkor nem lenne aki a nyugdíjat kitermeli.De ahhoz szerinted honnan van pénz hogy a főállású anyák kaphassanak?hm?
az egész arról szólt hogy mi is dolgozunk annyit mint az aki 10 órát a munkahelyén van nekünk ez a munkahelyünk, és hidd el nem ugyanaz a "munka" gyerek nélkül meg esetleg 3 gyermekkel. főleg ha már mind a három három fele megy, a kicsi egész éjjel fent van naponta van egy adag mosni vaLó amit persze ki is kell vasalni,........
de mondjuk azért megnézném hogy melyikünk fáradna el jobban te vagy mi akik 3 csemetét nevelünk, a mi "munkánk" napi 24 órából áll. és niNcs pihenő
SZERENCSÉRE REMÉLEM NEM IS LESZ SOHA, MERT HA ŐK KIREPÜLNEK REMÉLEM JÖNNEK AZ UNOKÁK :)))
TEHÁT A MI MUNKÁK EGY NAGYON ÉDES ÉS FELELŐSSÉG TELJES MUNKA, SOK- SOK KIS FŐNŐKKEL:)
Tudom, hogy most meg fogtok kövezni, lányok. Ne hivatkozzatok már arra, hogy nektek az a munkátok, hogy vezetitek a háztartást! Úgy jön le ugyanis ez az egész, mintha ezt csak azok a nők tennék meg, akik otthon vannak akár az anyaság révén, akár azért, mert vannak annyira szerencsés helyzetben, hogy a férjük jól keres. Az egész úgy hangzik a részetekről, mintha azok, akik kilenc, vagy nem ritkán tíz órán át távol vannak az otthonuktól, mert DOLGOZNAK, azoknak nem kellene bevásárolni, főzni, mosni, vasalni, mosogatni stb...
Higgyétek el, nem az a teljesítmény, ha erre egy egész napotok van! És erre mindenki képes, ez nem külön érdem, és nem teszel le vele semmi különöset a család asztalára, mert nem nekik csinálod, hanem magadnak (is).
Egyesek neki esnek annak akinek három gyereke van és azon vannak ki akadva,hogy mik a juttatások.
Hihetetlen,hogy van aki azt gondolja,hogy azért szülünk három gyereket,hogy ezt meg kapjuk ..
Ébresztő csináljatok már szám vetést,hogy mi mibe kerül és ugye mindenből több kell.
A másik meg az,hogy lehet ,egy ,két gyereked is ha rá vagy szorulva te is meg kapod az ebéd és a tankönyv támogatást{nálunk legalább is}
Ha meg nem szorulsz rá örülj neki de ne nézd le azt aki igen vagy mert három családos..
Több el ismerés járna nekünk akik fel merik vállalni a három vagy a több gyereket később ők is dolgoznak és amit most az Állam {segít}úgy mond vissza fizetik adó formájában.
Abba is bele kellene gondolni ha nem születnének gyerekek akik most fel vannak háborodva ők fognak
akkor nyugdíjasok lenni és a mi gyerekeink fogják termelni a nyugdíjhoz valót..
Végezetül mindenki maga tudja,hogy hány gyermeket szeretne és nem azért mert hű de jó a havi gyes vagy anyasági hanem mert szeretettel várta, akarta a gyermeket ő és a párja le lehet nézni igen a nagy családosokat ki nem sz...
És most pedig lépek kutyátsétáltani, vagyis fordítva engem sétáltat a kutya:-))) Még később visszanézek, hogy tudjak válaszolni a sok sok negatív dologra, amit még kapni fogunk, mert mertünk nagycsaládosok lenni.
Mindenkinek további szép napot kívánok!!!
Igazat adok neked. Ebben is, és abban is, hogy én is szégyenletes vagyok:-)))) Mi már akkor tudtuk, hogy nagy családunk lesz, amikor összeházasodtunk. A férjem egyke, nekem pedig két tesóm van. Irigyli a mai napig azt az összetartást ami köztünk van. Mint már egyszer leírtam örökre hálás leszek a szüleimnek, hogy tesókat adtak nekem. És nem érdekel, hogy nem kaptunk házat, kocsit stb. Ezeket meg tudod te magad is valósítani, ha szorgalmas vagy. De azt a ragaszkodást, gondoskodást, stb. amit testvérek egymástól kaphatnak soha. És teljesen mindegy hány tesóról legyen szó.
Nem is adtál rossz ötletet. Holnaptól nincs ovi a nagylánynak, hanem pókerezünk, hátha bejön:-))))
További ajánlott fórumok:
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Hogy dolgozzam fel a kapcsolatunk mellett született gyermekét?
- Az anyák megpróbáltatásai a csemetéik mellett a gyermekkórházban
- 4. gyermek vállalása 40 évesen
- Második gyermek vállalása ha az elsővel is cukros voltam
- Mikor válik éretté egy anya a második gyermek vállalására?