Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)


6551. Pillangó81 (válaszként erre: 6544. - Derya)
2012. febr. 13. 13:19
Igen, most kezdeném.
6550. Derya (válaszként erre: 6548. - F3000dc5ef)
2012. febr. 13. 13:04

:-)

nem tudom, lehet.... :-)

de arra határozottan emlékszem, hogy nekem amikor elkezdtem a paleozást, a következő 2 hónapban a méhem úgy görcsölt mielőtt megjött, hogy felébredtem.... (a 3. hónapban terhes lettem)

előtte ilyen nem volt soha, csak 7 hónappal előtte a missed ab műtétem után.

ebből úgy gondolom, hogy igenis komoly változások történnek a testben a helyes étkezésre való átállás során.

6549. f3000dc5ef (válaszként erre: 6547. - F3000dc5ef)
2012. febr. 13. 13:02
Jaj, azért kezdtem bele ebbe az írásba, hogy LÉGYSZÍVES NE TÁPLÁLJ HOZZÁ!!!!! Örülj, hogy szoptatsz! Az a legeslegjobb! Ne rontsd el!
6548. f3000dc5ef (válaszként erre: 6546. - Derya)
2012. febr. 13. 13:01

Szerintem nem gondolod helyesen :)

Nem hiszem, hogy ezt "sokként" élné meg a szervezete, mint pl. egy fogyókúrát. Inkább fellélegezne....természetesen egyen normálisan, mármint ahányszor jól esik!

6547. f3000dc5ef (válaszként erre: 6543. - Pillangó81)
2012. febr. 13. 13:00

Most nézem, hogy a másik fórumon érdeklődsz, hogy mennyit kell híznia a bébinek. Nem olvastam el az összes hszt. De szerintem jó a súlyotok, bőven. Ha jól emlékszem az az alap, hogy a születési súlyát fél éves korára kell megdupláznia....na úgy látom azzal nem lesz gond.

Első baba?

Mert szerintem annyira felesleges folyton méregetni! úgy is látod, hogy jól érzi-e magát, rendben van-e? Minek stresszeled magad azzal, hogy mennyit evett???

Én anno ittam vmi tejserkentő teát...már gőzöm sincs mi van benne, de gondolom kicsithamis tud segíteni....az nagyon jó volt! És a tejtermelést úgy tudod serkenteni, hogy jó sokszor szoptatsz :D Ne izgulj, ha egyébként minden rendben van, meg fog nőni az a gyerkőc :D

6546. Derya (válaszként erre: 6545. - F3000dc5ef)
2012. febr. 13. 12:57

én csak azért kérdezgetném, mert abban viszont nem vagyok 100%-ig biztos, hogy most elkezdeni a biztos, hogy jó.

valamiért úgy érzem, hogy más az, ha már régóta paleózik.

de nem vagyok biztos benne, hogy helyes a gondolatom. :-)

6545. f3000dc5ef (válaszként erre: 6543. - Pillangó81)
2012. febr. 13. 12:55

Gratulálok a babához!

És szerintem csináld nyugodtan!

Igyál sok-sok folyadékot! De gondolom ezt érzed is :D

Én legalábbis mindig szomjan haltam mikor szoptattam :D

6544. Derya (válaszként erre: 6543. - Pillangó81)
2012. febr. 13. 12:41
és most kezdenéd a paleozást, vag már terhesen is paleoztál?
6543. Pillangó81 (válaszként erre: 6542. - Derya)
2012. febr. 13. 12:39
2 hónapos a kicsim.
6542. Derya (válaszként erre: 6541. - Pillangó81)
2012. febr. 13. 12:34

most kezdenéd?

mennyi idős a babád?

2012. febr. 13. 12:28
Üdv Mindenkinek! A paleolit táplálkozást lehet alkalmazni csecsemő szoptatása alatt is? Köszönöm a válaszokat. Üdv.
6540. Jutkaditka (válaszként erre: 6514. - Paleo fan)
2012. febr. 13. 10:46
Paleo fan! A belinkelt videóba csak belehallgattam, és a húsfogyasztás ellen beszélt!!! "Ha a táplálék 10 %-a hús, az megszázszorozza a rák kockázatát"
6539. csicsike 2 (válaszként erre: 6461. - Tuksy)
2012. febr. 13. 10:10

Szia!

Csak most tudtam gépközelbe jutni.

Írtam választ privát

6538. CoBhc (válaszként erre: 6537. - Lillus-M)
2012. febr. 12. 21:42

Jelentem: tökéletesen szeletelhető :)

Én 4-be vágtam a lapot. Vegyesen kevertem össze finomra és durvára darált diót kevés mézzel és kevés almalével. Így a töltelék is eléggé szilárd lett, de kenhető. Magasságra is, állagra is szuper.

6537. Lillus-M
2012. febr. 12. 20:42

Köszi a kimerítő technológiai leírást, sokat segített, még megálmodom mivel kellene tölteni. Ja majd meséld el hogyan lehet szeletelni.


Ez a sütőpapírtéma nekem is mindig gond. Minden paleo piskótámból rajta marad egy milliméternyi réteg. Vettem már teflonos sütőfóliát, 700 Ft körül volt mindkét oldala bír 300 sütést. Na az első sütimet úgy kellett lemosni róla.

A szilikon is inkább gyúródeszkának van, de be lehet tenni sütőbe is.

6536. CoBhc (válaszként erre: 6534. - CoBhc)
2012. febr. 12. 19:46

Na ... arra még érdemes figyelni, ha villanysütőd van, hogy az kevésbé szellőzik, néha ki kell engedni a gőzt, vagy picit nyitva kell hagyni az ajtaját. Nálam ez nem gond, mert a gázsütő az szelel bőven :D

végeztem :)

6535. CoBhc (válaszként erre: 6534. - CoBhc)
2012. febr. 12. 19:42
Azt még elfelejtettem, hogy alapjáraton ment a sütő, elvileg az nálam (gázsütő) 150 fok, de ennyi idő alatt nem tudom pontosan hány fokra melegedett ... Ha légkeveréses sütőd van, az elvileg gyorsabban be is melegszik, szerintem kicsit kevesebb időre is állíthatod, és valahol 50-100 fok közé ... Lényeg hogy csak meleget csinálj, ne süsd a lapot :)
6534. CoBhc (válaszként erre: 6533. - Lillus-M)
2012. febr. 12. 19:39

Szerencséd van a szilikon lappal :)

Előszőr csak simán sütőpapírra kentem, nem elég, hogy ráncos lett (ami még nem lett volna nagy baj), de alig bírtam róla lefejteni a papírt ... Másodjára bekentem a sütőpapírt ghível, és úgy kentem rá. Igaz, hogy így is ráncos lett kicsit, de már sokkal könyebb volt leválasztani, csak a sarkainál száradt túl kicsit.

Ami nálam bevált: 2 banán + 3 alma. Az almákat előszőr pépesre reszelem, majd kanállal kinyomkodom a levét egy sűrű szitán/szűrőn. Így már sokkal kevesebb lesz a nedvességtartalma, és könyebben kiszárad. Elvileg ha belemegy a leve úgy is működik, de az jóval hosszasabb.

Beteszem a sütőbe és elindítom. Kb 10-15 perc múlva lekapcsolom, mikor már kellően átmelegedett. Aztán bent hagyom. Mikor kihűl, újra bemelegítem a sütőt, aztán megint kikapcsolom, bent hagyom. Ennyiből nálam már jó is volt. Igaz elég vékonyra sikerült.

Leszedtem róla a papírt, aztán az alsó részével felfelé hagytam éjszakára a kamrában, hogy kicsit még száradjon. De akár rögtön is felhasználható. Diós krémet csináltam hozzá, csokit a tetejére, hamarosan megkóstoljuk :D

Bocs, kicsit hosszú lettem ... :)

6533. Lillus-M (válaszként erre: 6529. - CoBhc)
2012. febr. 12. 15:29

De jó, hogy sütőben is működik.

íhogyxan készítetted?

Szilikon lapom az van, és hány fokon mennyi ideig ment nálad?

6532. ujlany (válaszként erre: 6529. - CoBhc)
2012. febr. 12. 10:06
koszi szepen, hogt valaszoltal :-)Akkor azt hiszem nalam ez lesz az idei ev slagere.
6531. ivi79 (válaszként erre: 6528. - F1fee9d062)
2012. febr. 12. 09:47

piac hiányában azt is offolom, de a télen elérhető zöldek nem is igazán hatnak meg(ami tetszene az meg drága). nálam mindig is gyümi volt a nagyobb kedvenc.

jelenleg max sárgarépa a levesben, savanyúság, illetve gomba ami fut, ritkán kis sütőtök. ja meg a száritott paradicsom+lilahagyma.

tél nálam ilyen túl kell vhogy élni időszak..most még étvágyam sincs(szerencsére)

6530. CoBhc (válaszként erre: 6525. - Lillus-M)
2012. febr. 12. 09:35
Én mindenfélét szoktam ami van itthon: szezám, napraforgó, tökmag, lenmag, régebben még gabonapelyheket is, ezenkívül talán még fenyőmagot is szoktak. És sütés előtt, akkor elvileg rá is ragad (kicsit be is lehet vizezni / permetezni) és fincsin megpirulnak kicsit.
6529. CoBhc (válaszként erre: 6523. - Ujlany)
2012. febr. 12. 09:32

Szia!

Én épp tegnap csináltam egyet. Nagyon jó lett. Teljesen rugalmas, azt csimálsz vele amit akarsz, nem szakad el. Persze, ha túl sokáig szárítod törni fog, szóval csak erre kell vigyázni.

Én amúgy sütőben csináltam, nincs aszalógépem, de így is nagyon jó lett.

Nálam zserbó lesz belőle :)

6528. f1fee9d062 (válaszként erre: 6527. - Ivi79)
2012. febr. 12. 09:20

és hogy állsz a zöldségekkel?


Télen énabból eszem többet.

6527. ivi79 (válaszként erre: 6520. - F3000dc5ef)
2012. febr. 11. 21:45
pontosabban 2,5(nem paleozom, csak érdekel) mindig munka elött útba ejtettem piacot, vettem 1kiló vmit és megettem tizóraira. mióta nem dolgozom egyszerüen nem hiányzik, boltba sem nagyon megyek. bár nyáron lehet más lenne, mert azokat a gyümiket imádom. téliek közül max mandarint eszem meg.
6526. ujlany (válaszként erre: 6525. - Lillus-M)
2012. febr. 11. 21:43

szia!

en nem paleos koromban magam sutottem a kenyeret meg pekarukat jopar evig, es igen, en a magokat mindig raszortam a sutes kezdetekor.

6525. Lillus-M
2012. febr. 11. 21:33

megsütöttem a Paleovitalról a Diós kenyér-egy csoda elnevezésű kenyeret.

Tényleg nagyon finom, ha valaki kenyérreceptet keres ezt érdemes megsütni

Azt hiszem fogok majd legközelebb magokat szórni a tetejére, régebben volt egy magos kenyér nagyon szerettem. Szerintetek milyen apró magvakat szoktak a kenyerekre szórni? És mindjárt a sütés elején rászórjam? Meg egy kevés egész szotyit is fogok bele keverni.

6524. ujlany
2012. febr. 11. 21:32

elnezest, ma tele vagyok kerdesekkel. :-)

Azt szeretnem megkerdezni, hogy ti melyik webshopbol rendeltek paleo liszteket? (ha rendeltek)

En a paleoshopot talaltam az egesz jonak tunik.

Es hogy azoknak a liszteknek amelyeket ott arulnak mennyi a szavatossagi idejuk?

6523. ujlany
2012. febr. 11. 15:41

es meg azt szeretnem kerdezni, hogy volt mar akinek ezt sikerult megcsinalnia?

[link]



en reteshez szeretnem, allitolag tekerheto, csak nehez elkepzelni, hogy aszalas utan mitol lenne rugalmas.

Mondjuk zserbo lapnak nagyon el tudom kepzelni.

6522. ujlany (válaszként erre: 6521. - F3000dc5ef)
2012. febr. 11. 15:39

Koszi!

(de ezt a fel litert mar nem dobom ki amit megvettem)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook