Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)
Kérdésem lenne!
Van vkinek tapasztalata a magasvérnyomással?
Fiamnak van, 150/90....
17 éves, 175 cm-71 kg, csupa izom gyerek.
Állandó nem ingadozik...és az apjának is volt ilyen idősen, majd utána is, csak pár éve szed rá gyógyszert, de ő dohányzik is :(
Valami ötlet?
Izguljunk vagy ne?
Nem nagyon értek azzal egyet, hogy ez önmagában is betegség...és mindenképpen gyógyszert kellene rá szedni..... és ha nála ez a normális????
Én nagyon sok mazsolát eszem :))
Van amikor napi két csomag is gond nélkül eltűnik, van amikor napokig rá se bírok nézni. Dilemma egy szál se :))))
A fegyencedzés "röhejes" kezdeti sorozata után-remegett a kezem amikor rá akartam támaszkodni----jó lesz ez :) fiamnak nagyon lassúnak tűnik, de meggyőztem, hogy úgy lesz jó :)
Visszatértem----ha esetleg vkinek hiányoztam volna :D
Nem volt gépünk :)
Na szóval ne szívjátok már itt egymás vérét! Pláne, hogy ahogy olvastam, csak simán félreértés volt...ilyen az írásbeli kommunikáció...szóban tuti senki nem akart volna gúnyt látni senkiben. Ennyi.
A párom nekem is hazahozta a pités receptet...olyan aranyos volt..mondta, hogy szülinapomra gondolta...de mivel úgysem tudja egyedül megcsinálni, ezért elhozta és majd közösen :D
Azért gondolkodtam el rajta, mert kb. egész zacsi lement és azért elég édes. Már émelyegtem tőle. Mint tudjuk a mazsola aszalt szőlőszem, sokkal tovább marad a tőkén, cukortartalma olyan magas, hogy a cukorbetegeknek is figyelni kell rá.
Dilemma ebből adódott...
Almáspite
Hozzávalók
Tészta:
7 dkg darált dió
13 dkg darált mandula
2 tojás
1/2 tk szódabikarbóna
Töltelék
3 ek. darált dió
5 savanykás alma
4 ek. aszalt áfonya
1 tk fahéj
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.
Az áfonyával és a fahéjjal puhára főzzük, egy pici vizet tehetünk alá, ha nem elég lédús az alma.
Ha az alma puhára főtt és a levét is kellően elfőtte levesszük a tűzről és belekeverjük a durvára darált diót.
A tésztához megdaráljuk a diót és a mandulát, majd elkeverjük a tojásokkal és a szódabikarbónával.
A tésztából egy maroknyit félreteszünk, a többit elegyengetjük a tepsiben.
Erre simítjuk a tölteléket, majd a megmaradt tésztából rácsot készítünk a tetejére.
140 fokon 40 percig sül
MOst volt először, Népszab..., de le is tölthető állítólag a neten.
Hát így hidegen még finomabb, sajnos csak fél adaggal próbáltam, de hétvégén dupla nagyot fogok készíteni.....
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?