Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)


6401. BuksiCica
2012. febr. 7. 16:18
Köszi a pizzás válaszokat. Most miután bolognai / pestos tészta letudva, jöhet a pizza. Azért a vargabélesre továbbra is várom az ötleteket... :)
6400. BuksiCica (válaszként erre: 6392. - Lillus-M)
2012. febr. 7. 16:15

Köszi a választ!

Nincs más hátra, mint előre, azaz a puding próbája az evés. Megveszek egy 450 gr-osat, aztán meglátjuk.

6399. HViki
2012. febr. 7. 15:51
Gyümölcscentrifugám nekem is van, de csak zöldségre használom. A gyümölcsök leve centrifugálva már rost nélküli fruktóz, nem igazán paleo.
6398. f1fee9d062 (válaszként erre: 6389. - CoBhc)
2012. febr. 7. 14:40
Szuper! :) Én a gyümölcscentrifúga darálványát szoktam ilyesmire elhasználni. Nagyon élvezem! :) Megérte beruházni! Nem hiszitek el, egy kegyetlen erős háromfokozatú konyhai, zsír új tiszta rozsdamentes fém szerkezet, Devecserben vettem, 1.500Ft-ért! Azt sem tudta a nő, mi az! :D
6397. redi71 (válaszként erre: 6393. - CoBhc)
2012. febr. 7. 14:30
köszi. nagyon jó ötlet. kipróbálom.
6396. CoBhc (válaszként erre: 6394. - Lillus-M)
2012. febr. 7. 14:27

A recept eredetileg mandulalisztes, de én lecseréltem egy részét darált magokkal, nekem ez a változat jobban ízlik.

60g lenmag őrölve + víz - hagyni kell kicsit duzzadni

200g mandulaliszt - ehelyett nálam: 75g darált mandula+dió, 75 darált mag vegyesen /szezám, tökmag, napraforgó/, +én tettem bele 50g zabpehelylisztet.

só, bors, petrezselyem, őrölt kömény ízlés szerint

1-1 sárga és fehér répa finomra reszelve

annyi víz, hogy keverhető legyen.


Én ezt teljesen vékonyra kentem egy nagy tepsiben, 170 fokon megsütöttem. Majd utólag került rá feltét és azt csak kb 10-15 percre tettem be a sütőbe.

6395. Lillus-M
2012. febr. 7. 14:15
Köszönöm a lenmagpehellyel kapcolatban a válaszokat
6394. Lillus-M (válaszként erre: 6391. - CoBhc)
2012. febr. 7. 14:15
Hogy készíted a paleo lepénykenyeret?
6393. CoBhc (válaszként erre: 6390. - Redi71)
2012. febr. 7. 14:14
igen, a hagyományos /öntvény "test" meg műanyag/ típus :)
6392. Lillus-M (válaszként erre: 6386. - BuksiCica)
2012. febr. 7. 14:13

A sütikből nagyon kiérzem az ízét. Most 2x jártam vele így. Eddig nem nagyon sütöttem vele, vagy csak felesben cukorral, vagy ha nagyon kevés kellett akkor kockáztattam meg.

Hét végén viszont eritrittel készítettem a piskótát. Meg bele a krémet is. Nekem olyan rossz érzés volt a torkomon jó ideig, hogy még hányingerem is lett tőle, nem győztem enni rá, minden félét hogy ne érezzem. Igazság szerint a psikóta az paleo volt, a krémet egy hagyományosból próbáltam átalakítani. Betudtam annak, hogy ilyennel ne próbálkozzak, mert nem lesz finom.

Tegnap viszont elkészítettem egy diós kiflit, paleo recept, de csak a kertben az éhes rigóknak tettem vele jót. Ugyanazt éreztem a torkomban, ez a hűvös geil íz. BRRRRR.

6391. CoBhc (válaszként erre: 6387. - BuksiCica)
2012. febr. 7. 14:13
Nemrégiben paleo lepénykenyérre csináltam pizzát. Meglepődtem rajta, hogy teljesen olyan lett mintha rendes pizzát ennénk. Úgyhogy rájöttünk valójában nem is a tészta a lényeg, hanem a feltét :D
6390. redi71 (válaszként erre: 6388. - CoBhc)
2012. febr. 7. 14:13
a hagyományos kézi tekerősön?
6389. CoBhc (válaszként erre: 6376. - F1fee9d062)
2012. febr. 7. 14:11
Jók lettek a krokettek, répa-petrezselyem-hagyma kombinációból. Tettem bele darált szezámmagot is. Nagyon finom lett, bár kicsit "szétesős" .. lehet kevés volt az 1 tojás :)
6388. CoBhc (válaszként erre: 6383. - Redi71)
2012. febr. 7. 14:09
én a mákdarálón szoktam leküldeni /minden más magot is/ teljesen jó lesz :)
6387. BuksiCica
2012. febr. 7. 14:01
Van-e valami bevált paleo pizzatészta receptetek?
6386. BuksiCica (válaszként erre: 6305. - Lillus-M)
2012. febr. 7. 13:57

Szia!

Én a xillittel vagyok úgy, hogy nem bírok hozzászokni, s ezért gondoltam, hogy áttérek az eritritre, így is fél év alatt fogy el talán egy kg.

Ha magában eszem - ez nem jellemző - akkor a Xillit is olyan "hűvös". Az eritrit ízét süteményben is kiérzed? Mostanában akarok rendelni, de most elgondolkodtattál. Csak a "hűvös" íz van, vagy valami más rossz íz is?

6385. redi71 (válaszként erre: 6384. - Wencus)
2012. febr. 7. 13:23
ez igaz :-)
6384. wencus
2012. febr. 7. 13:22
Nekem ok a gépem, és szépen viszi, és nekem olcsobb a magot venni /Metro Natur food/ mint a pelyhet.
6383. redi71
2012. febr. 7. 13:00
lehet kapni lenmagpelyhet. szerintem az jobb. az én elég jónak mondható darálóm nem igazán boldogul a maggal. más mindent nagyan klasszul darál, de a lenmag kifog rajta.
6382. wencus (válaszként erre: 6381. - Lillus-M)
2012. febr. 7. 12:49
Ha sokáig tekered akkor liszt lesz, tehát csak kicsit forgasd akkor lesz pehely szerű.
6381. Lillus-M
2012. febr. 7. 12:43
Szerintetek ha a lenmagot megdarálom az milyen lesz? Azért kérdem mert itt (ha jól emlékszem Menyus) tanultam, hogy lenmagpehelybe lehet bepanírozni. Van is pelyhem, ki is próbáltam, és finom is így. Ha megdarálom az egész lenmagot az is olyasmi lesz?
6380. Ditta67 (válaszként erre: 6362. - Nikike91)
2012. febr. 7. 11:52

Az FLP probiotikuma nagyon jó! A gyógyszertáriakat végigpróbáltuk,de semmit nem értek ehhez képest!

Igaz egy kemény sugárkezelés után kellett helyreállítani az ismerősöm emésztését.

6379. Derya (válaszként erre: 6378. - F3000dc5ef)
2012. febr. 7. 11:35
nekem szinte rögtön elmúlt a puffadásom.
2012. febr. 7. 11:33

Hú!!!Ottóné tényleg feldobta a fórumot :D


Annabacso....ha ez "vigasztal" én több mint kilenc hónapja csinálom, és mégis puffadok...mondjuk nem szedek probiotikumot, lehet fogod venni....

Mondjuk engem nem zavar--semmi fájdalom, vagy kellemetlen érzés.

6377. wencus
2012. febr. 7. 10:43
Én a vasárnapi húslevesből kimaradó zödségekből szoktam fasírtot csinálni / mindig sok a zöldség, és sajnálom kidobni/.
6376. f1fee9d062 (válaszként erre: 6374. - CoBhc)
2012. febr. 7. 10:29
Én serpenyőben sütöm ki, házi libazsírban! Nyami!
6375. Derya (válaszként erre: 6350. - Szikati)
2012. febr. 7. 10:22
ez így van. :-)
6374. CoBhc (válaszként erre: 6373. - F1fee9d062)
2012. febr. 7. 10:14
Köszi, ez jó ötlet :)
6373. f1fee9d062 (válaszként erre: 6372. - CoBhc)
2012. febr. 7. 09:47

Répás esetleg sütőtökös krokettet. :) Ti használhattok zabpehelylisztet, én hajdinával tudom megoldani. :)


Szerintem szinte bármilyen zöldségből jó lehet a krokett!

6372. CoBhc
2012. febr. 7. 09:39

Sziasztok,


Ti milyen köretet csináltok pörkölthöz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook