Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Nem is tudom, ez mi ez, hogy kell kiejteni?
Más, mint a turmixgép?
Milyen jó ötlet! És mióta nem volt!!!
Pedig nálunk szeretik a sertésmájat is!
És a lecsós csirkemáj is nagy kedvenc! Olcsó és gyors!
Ez rendesen "földműves kaja"! Kalóriában!
Nálunk divat a smoothie. Remekül felhasználhatók a kevésbé szép/friss zöldségek, gyümölcsök!
És össze szoktam benne turmixolni paprikát és paradicsomot és azzal ízesítek sokféle ételt. Pl. pörköltfélét is!
Tudom, még drága, de szoktam elrakni a fagyóba nyár végén feldarabolt paprikát és paradicsomot. A paprika eleve nem fagy össze, paradicsomnak pedig aprókat választok.
Nekem mindkét levél megvan. Biankó szöveg van rajta, azaz személyi adat nincs magában a levélben, hanem ráragasztva a két kártya. Egyik zöld (személyazonosító igazolvány kód kártya), másik kék(Elektronikus aláírás kód kártya). Jobb alsó sarkukban lekaparós rész, mindkettőnek bal felét "elhasználták" az okmányirodában. Kaparós rész jobb oldalán PUK-kód és Visszavonási jelszó lenne - ha felhasználnám.
Munkahelyen használunk kártyaolvasót, de semmi efféle nem kell hozzá... csak SZIG, CAN-kód (ami rajta van az igazolványon), és maga a jelszó, amit csak mi tudunk, 6 db számjegy.
Úgy emlékszem, hogy a zöld és kék kártyára mondta a nő, hogy őrizzem meg, de minek?!
Nekem is volt elektromos palacsintasütőm sokáig.
Egy tányérba kell önteni a tésztát és belemártogatni a felmelegedett sütő domború részét. Aztán kiemelni és hagyni, hogy megsüljön. Állítólag nem is kell megfordítani, de én azért megfordítottam.
De nem egy szapora dolog vele sütni!!!
Hogy nektek mitek van....
Nekem nincs ilyesmim!
Mi is szedtük a paradicsomot gimiben!!! :))
Én akkor sem tudtam utálni!mindég ettem a szendvicsemhez!
Montam hogy kolbásztökből, narancsból és almából főztem lekvárt? Remek lett. És körteízű!!!
De tényleg! Megkóstoltattam olyannal aki nem tudta miből készült és ő is körtére tippelt!
Holnapra leves lett rendelve. Van itthon húsos csontom abból készül majd.
Viszont már megvannak a gulyásleves hozzávalói, így ezt nem hagyom ki. A jövő héten örülni fog neki mindenki!
És vettem kacsaszívet is. Paprikásnak. Nálunk mindenki szereti! :) De ezt egyenlőre még lefagyasztom. De előtte felvágdosom hosszába négyfelé.
Sziasztok!
Fúúúúj, még ma reggel be kellett mennem a dolgozóba. :(((
Ezért aztán ma lazsáltam: Mivel csak ketten voltunk ebédre a férjemmel, vettem egy grillcsirkét! Azóta agonizálok. Vagy pihenek?
Szóval ennyit a mai főzésről!
Ez jó, és nem kell sikálni sem, köszi :)
Miután írtam, azóta olvastam a fogkrémet is.
Én a fényes fém főző lábasaimat alufóliával tisztitottam meg.
Lecsavaroztam a fogóit alufóliát összegyürtem gommbóccá és azzal takaritottam meg.
A kanalat kést villát.
Ragyognak olyanok mintha újak lennének.
Hát én sem mostanában ettem halat.
Most azon járt az agyam, mit is főzzek holnap, kivettem a fagyóból egy adag felkockázott pulykacombot, azzal, hogy majd jó lesz rizses húsnak, de találtam valami mást:
Ebből a "Csopaki apróhús"-t fogom megcsinálni belőle. Igaz, hogy gombám most nincs, de van kukorica, és paradicsom is csak sűrítmény, de a többi minden oké!
És pertrezselymes karfiol rizst csinálok hozzá. Fejedelmi ebéd lesz.
Vannak még benne egyéb finomságok is, lehet csemegézni!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)