Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Én nem sütöm meg ezt a lepényt, de szerintem egy tojáslepénybe a 15 deka liszt pont jó lehet, pláne ha többeknek így sikerült is és ízlett is.
A 6 tojás meg eloszlik a kilónyi kinyomkodott cukkinin meg a sonkán.
Mindenkinek más a tökéletes, az már biztos. Talán a sütőporom felejtett el dolgozni, még az is lehet. Én teszek fel róla képet, hogy megmutassam. Hát te?
(6 tojás mindenképpen rengeteg 15 dkg liszthez, egyéb nedves hozzávalókkal. A jóindulat vezérelt, hogy megosszam a tapasztalatomat, ha valaki ebben a rosszat látja, az nem az én hibám. )
Múltkor hozott a húgom egy üveg céklaklét. Boltit. Talán az aldiból.
Megkóstoltam. A többi még a hűtőben áll.
Valami toroköblögető szer az, amire azt mondom, kegyetlenül pocsék íze van, és komoly önfegyelemmel használtam a gyógyulásom érdekében, de a céklalével is vallatni lehetne.
Gondoltam, feljavítom valamivel, de végül sajnáltam bele a citromlevet.
Jó ötlet,és nincs benne mindenféle c*r!
Ha piros tésztát szeretnél,kis céklalé...☺
Hát én most jutottam odáig, hogy megcsináljam a cukkinis lepényt. Csak fél adagot kavartam be, megfogadva Mezei Virág tanácsát, még ez is rengeteg.
Nem sütőben, hanem serpenyőben sütöttem az első oldalát beborítva, majd 2 lapáttal megfordítottam, akkor már födő nélkül.
Nem tudom, aki azt mondta, hogy baj van az arányokkal. Nekem tökéletes lett. Egy kicsivel több borsot is szórhattam volna bele, mint amennyit tettem, de így is tökéletes. Megtartjuk a receptet! (És a szakácsot is!) :))
Múlt héten sütöttem combot, finom lett
Vendégünk tüntetően leszedte, férjem örült...
Lehetne lehúzni sütés elött is, de akkor nem sül szépen. Szerintem.
😅😅😅😅😅
Adtal neki hust cserébe remélem😅
Ezt fogom még ma megcsinalni.
1-csokor friss petrezselyem zöldet összeturmixolok kicsi vizzel simára.
2-tojas liszt és a turmixolt petrezselymet hozzáadom gyurok belöle tésztat.
Elnyujtom laskának felvagom.
Kifözöm sos vizben.
Ilyet ebedeltünk tejszines csirkemell csikkal.
Nagyon finom.
A tésztát készen vettem aztan analizaltam mitöl ilyen finom.
A petrezselyem zöldtől.
Ma kiprobalom nem nagy vlmi.
Megszáritom és nekem is lesz ilyenem olcsobban mint a bolti.😊
... vettem már én is ilyet az auc.anba mikor kellett volna és aranyáron volt :) de ha nem mondod ? akkor legközelebb is szétcincálom a zacsit :(
... / ügyeletes flúg : tavaszonként , mikor már kezdett kinőni a hagyma + v a fokhagyma / v apadni , v rohadni / megpucolom és a fokhagymát csak simán , a vöröshagymát + hagymazsírként elrakom a fagyosba :) de a szép tiszta hagymahéjat is felhasználom , v pl teának nekem a vöröshgyma héjat , mert elég sokat krákogok :( sárgaborsó v bableveshez a fokhagyma szép tiszta belső héját alaplének :) v akár csak ízesíteni , a héjba is benne van :)
Nézd, mit találtam. Itt a tudományos magyarázata, miért jó, ha megiszod a kovászos uborka levét:)
Élelmiszer-kémia emészthetően
Kicsi fokhagyma van benne spá...ba veszem.
3-4kis hagyma aztan kimosom és elrakom.
Sűrű szövésü.
Nem a krumplis piros vacak hézagos zsák.
Az arra valo krumplinak.
Majd ha vásárol a fiad mondd neki hozzon egyet.
Nem az
Ez kicsi kb:10-cm hosszu 3-4fokhagyma van benne
Én tegnap nem igazán főztem. Előző nap kivettem a fagyóból az ott lapuló körömpörköltet, ahhoz pár szem krumplit, és csináltam hozzá paradicsom salátát, és szeltem le pár karika kígyó uborkát... olyan betyár fülledt idő volt itt tegnap, hogy még a legyek is csak pihegtek.
Ma már kicsit jobb.
Valóban, az az u.n. Raschel-zsák. Kapható kisebb-nagyobb méretben a mezőgazdasági szakboltokban is. Ha valaki esetleg totál origináltat szeretne.
Valóban olyanban árulják pl. a zöldségesnél a 3-5 kg-os kiszerelt krumplit, hagymát.
:) :) egészségedre :) :) főzünk és eszünk :) és hízunk :)
... és fokhagymanyomó :) / beírtam a keresőbe :) és rengetegfélének kirakta a képét :)
Az en huslevesem rofogott, nem kotkodacsolt :-)))
Hat en is csinaltam mara huslevest, "Dodi modra"
Vettem egy doboz csontos karajt, es lefejtettem a hust a csontrol, apro kockara vagtam, a szokasos bo dimsztelt hagyma alap, egy krumpli meg egy pityoka, es egy burgonyat aprora felkockaztam, harom sargarepat aprora felszeleteltem, egy zacsi fagyasztott zoldborsot, egy kanal vegeta, egy kis bors es ket gerizd fokhagyma aprora vagva (nincsen fokhagyma kinyomom, vagy sajtolonak mondjak? -azt kell meg otthonrol beszereznem, es vagy negy liter vizben megfoztem az egeszet. Kifoztem melle cernatesztat, egy akkora tanyerral megettem, hogy a fulem is ketfele allt tole! A masik husikbol is kiszedtem meg a csontot, es azt is a levesbe tettem, a husit meg ki klopfoltam, tojas, liszt, prezli es kisutottem, amelle meg egy kis riszt foztem, de abba tettem a csirkehus izesitobol, hogy legyen egy kis jobb ize. A husihoz meg baby savanyu uborka volt. Tele lett a bondom, es meg az egesz hetre is maradt.
Ha mar ti is a fozesrol beszeltek, gondoltam leirom mit foztem... :-))))))
... a szárazabb hús már nekem is feltűnt :( én a csülökről leszedett + a kocsonyához félretett csupasz bőrből szoktam kicsit " zsírosítani " :) csak az a baj :( h utána megeszem a kutya elől :( :(
... régebben mindig dagadót vettem darálni , később a hentessráccal le is lehetett daráltatni a dagadót , szaftosabb a húsa , nekem finomabb :)
de... mikor a nagykonyhán vadas volt az ebéd akkor a gyerekek nem szívesen ették + a marhahúst ami benne főtt :) hát ledarálták a kölyköknek , úgy nem tűnt fel , h a kicsit zsírosabb is benne van és szívesebben meg is ették :) az ember igyekszik mindenféle praktikát bevetni :) v elkövetni :) :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)