Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


111717. Guruljka (válaszként erre: 111715. - 494f606958)
2019. júl. 29. 11:55

Én nem sütöm meg ezt a lepényt, de szerintem egy tojáslepénybe a 15 deka liszt pont jó lehet, pláne ha többeknek így sikerült is és ízlett is.

A 6 tojás meg eloszlik a kilónyi kinyomkodott cukkinin meg a sonkán.

111716. ab61752c45 (válaszként erre: 111699. - Forrest2010)
2019. júl. 29. 11:51
én nem szedhetem le,csak a foghagyma külső héját.a többi sül a hússal,és kinyomva nagyon finom.
111715. 494f606958 (válaszként erre: 111708. - Napsugár8)
2019. júl. 29. 11:50

Mindenkinek más a tökéletes, az már biztos. Talán a sütőporom felejtett el dolgozni, még az is lehet. Én teszek fel róla képet, hogy megmutassam. Hát te?

(6 tojás mindenképpen rengeteg 15 dkg liszthez, egyéb nedves hozzávalókkal. A jóindulat vezérelt, hogy megosszam a tapasztalatomat, ha valaki ebben a rosszat látja, az nem az én hibám. )

111714. ab61752c45 (válaszként erre: 111708. - Napsugár8)
2019. júl. 29. 11:47
nekem sem sikerül,pedig a régi butikos megkínált,az nagyon finom volt.
111713. ab61752c45 (válaszként erre: 111709. - Freddy36)
2019. júl. 29. 11:46
én zöldséges csirkecombot csináltam.sokféle zöldség volt benne,cukkini,répa.hagymák,paradicsom,krumpli, a tetején meg az elmaradhatatlan rozmaring.a cékla mindent pirosra festett,de finom volt.mondjuk erős ízűt,pl.karalábé,gomba,karfiol nem teszek bele,mert a lányom nem szereti.
111712. Guruljka (válaszként erre: 111711. - Guruljka)
2019. júl. 29. 11:43
Ugyanakkor a céklát mint savanyúságot nagyon szeretem!
111711. Guruljka (válaszként erre: 111709. - Freddy36)
2019. júl. 29. 11:43

Múltkor hozott a húgom egy üveg céklaklét. Boltit. Talán az aldiból.

Megkóstoltam. A többi még a hűtőben áll.

Valami toroköblögető szer az, amire azt mondom, kegyetlenül pocsék íze van, és komoly önfegyelemmel használtam a gyógyulásom érdekében, de a céklalével is vallatni lehetne.

Gondoltam, feljavítom valamivel, de végül sajnáltam bele a citromlevet.

111710. freddy36 (válaszként erre: 111708. - Napsugár8)
2019. júl. 29. 11:39
Én tegnap a 2.adagot sütöttem,nem sajnáltam a borsot,nagyon finom lett! Páromnak az 1. adagból nem maradt,a mostaniból tettem el neki!😀
111709. freddy36 (válaszként erre: 111701. - *gumibogyó*)
2019. júl. 29. 11:37

Jó ötlet,és nincs benne mindenféle c*r!

Ha piros tésztát szeretnél,kis céklalé...☺

111708. Napsugár8
2019. júl. 29. 11:21

Hát én most jutottam odáig, hogy megcsináljam a cukkinis lepényt. Csak fél adagot kavartam be, megfogadva Mezei Virág tanácsát, még ez is rengeteg.

Nem sütőben, hanem serpenyőben sütöttem az első oldalát beborítva, majd 2 lapáttal megfordítottam, akkor már födő nélkül.

Nem tudom, aki azt mondta, hogy baj van az arányokkal. Nekem tökéletes lett. Egy kicsivel több borsot is szórhattam volna bele, mint amennyit tettem, de így is tökéletes. Megtartjuk a receptet! (És a szakácsot is!) :))

111707. ab61752c45 (válaszként erre: 111672. - Forrest2010)
2019. júl. 29. 10:58
ja,én is kimosnám,ha nem lyukadna ki,mire hazaérünk.majd veszünk másikat,gondolja a gyártó.
111706. ab61752c45 (válaszként erre: 111702. - *gumibogyó*)
2019. júl. 29. 10:53
csak a csontot,
111705. ab61752c45 (válaszként erre: 111703. - Globus)
2019. júl. 29. 10:53
meg jobb íze is lesz a sült bőrtől.én csak akkor húzom le,ha rántom a csirkét.
111704. ab61752c45 (válaszként erre: 111689. - Dodi44)
2019. júl. 29. 10:51
már ne haragudj.de az nem húsleves,amit dinsztelt hagymára tesznek.átalakulhat színtelen gulyáslevessé,akármivé.igaz,ha te azt mondod ,hogy ez húsleves dodi módra,akkor az.nem kell ragaszkodni a sztereotípiákhoz.mondjuk én vegetát nem teszek bele.de hát ahány ház,annyi húsleves.
111703. globus (válaszként erre: 111700. - Ab61752c45)
2019. júl. 29. 10:47

Múlt héten sütöttem combot, finom lett

Vendégünk tüntetően leszedte, férjem örült...

Lehetne lehúzni sütés elött is, de akkor nem sül szépen. Szerintem.

111702. *gumibogyó* (válaszként erre: 111700. - Ab61752c45)
2019. júl. 29. 10:47

😅😅😅😅😅

Adtal neki hust cserébe remélem😅

111701. *gumibogyó* (válaszként erre: 111699. - Forrest2010)
2019. júl. 29. 10:45

Ezt fogom még ma megcsinalni.

1-csokor friss petrezselyem zöldet összeturmixolok kicsi vizzel simára.

2-tojas liszt és a turmixolt petrezselymet hozzáadom gyurok belöle tésztat.

Elnyujtom laskának felvagom.

Kifözöm sos vizben.

Ilyet ebedeltünk tejszines csirkemell csikkal.

Nagyon finom.

A tésztát készen vettem aztan analizaltam mitöl ilyen finom.

A petrezselyem zöldtől.

Ma kiprobalom nem nagy vlmi.

Megszáritom és nekem is lesz ilyenem olcsobban mint a bolti.😊

111700. ab61752c45 (válaszként erre: 111688. - Forrest2010)
2019. júl. 29. 10:42
én is tegnap megettem a ropogósra sült csirkebőrt a kutya elől.
111699. forrest2010 (válaszként erre: 111696. - *gumibogyó*)
2019. júl. 29. 09:50

... vettem már én is ilyet az auc.anba mikor kellett volna és aranyáron volt :) de ha nem mondod ? akkor legközelebb is szétcincálom a zacsit :(


... / ügyeletes flúg : tavaszonként , mikor már kezdett kinőni a hagyma + v a fokhagyma / v apadni , v rohadni / megpucolom és a fokhagymát csak simán , a vöröshagymát + hagymazsírként elrakom a fagyosba :) de a szép tiszta hagymahéjat is felhasználom , v pl teának nekem a vöröshgyma héjat , mert elég sokat krákogok :( sárgaborsó v bableveshez a fokhagyma szép tiszta belső héját alaplének :) v akár csak ízesíteni , a héjba is benne van :)

111698. LadyBird 2015 (válaszként erre: 111678. - *gumibogyó*)
2019. júl. 29. 09:17

Nézd, mit találtam. Itt a tudományos magyarázata, miért jó, ha megiszod a kovászos uborka levét:)

Élelmiszer-kémia emészthetően

[link]

111697. globus (válaszként erre: 111694. - *gumibogyó*)
2019. júl. 29. 08:33
Fehér színű. Ritkán veszek hálósat, eddig kidobtam. Krumplis ritka ócska, szó szerint. Abban max szelektív műanyagot, flakonokat lehet gyűjteni.
111696. *gumibogyó* (válaszként erre: 111687. - Forrest2010)
2019. júl. 29. 08:00

Kicsi fokhagyma van benne spá...ba veszem.

3-4kis hagyma aztan kimosom és elrakom.

Sűrű szövésü.

Nem a krumplis piros vacak hézagos zsák.

Az arra valo krumplinak.

Majd ha vásárol a fiad mondd neki hozzon egyet.

111695. Napsugár8 (válaszként erre: 111694. - *gumibogyó*)
2019. júl. 29. 08:00
Értem, oké. Én + még olyan kicsit nem láttam.
111694. *gumibogyó* (válaszként erre: 111692. - Napsugár8)
2019. júl. 29. 07:55

Nem az

Ez kicsi kb:10-cm hosszu 3-4fokhagyma van benne

111693. Napsugár8
2019. júl. 29. 07:55

Én tegnap nem igazán főztem. Előző nap kivettem a fagyóból az ott lapuló körömpörköltet, ahhoz pár szem krumplit, és csináltam hozzá paradicsom salátát, és szeltem le pár karika kígyó uborkát... olyan betyár fülledt idő volt itt tegnap, hogy még a legyek is csak pihegtek.

Ma már kicsit jobb.

111692. Napsugár8 (válaszként erre: 111678. - *gumibogyó*)
2019. júl. 29. 07:42

Valóban, az az u.n. Raschel-zsák. Kapható kisebb-nagyobb méretben a mezőgazdasági szakboltokban is. Ha valaki esetleg totál origináltat szeretne.

Valóban olyanban árulják pl. a zöldségesnél a 3-5 kg-os kiszerelt krumplit, hagymát.

111691. LadyBird 2015 (válaszként erre: 111689. - Dodi44)
2019. júl. 29. 07:32
Dodi, ha már tettél bele krumplit, pityókát és burgonyát is, tehettél volna bele még egy kis kolompért is!:))
111690. forrest2010 (válaszként erre: 111689. - Dodi44)
2019. júl. 29. 07:16

:) :) egészségedre :) :) főzünk és eszünk :) és hízunk :)


... és fokhagymanyomó :) / beírtam a keresőbe :) és rengetegfélének kirakta a képét :)

111689. Dodi44 (válaszként erre: 111682. - LadyBird 2015)
2019. júl. 29. 07:04

Az en huslevesem rofogott, nem kotkodacsolt :-)))

Hat en is csinaltam mara huslevest, "Dodi modra"

Vettem egy doboz csontos karajt, es lefejtettem a hust a csontrol, apro kockara vagtam, a szokasos bo dimsztelt hagyma alap, egy krumpli meg egy pityoka, es egy burgonyat aprora felkockaztam, harom sargarepat aprora felszeleteltem, egy zacsi fagyasztott zoldborsot, egy kanal vegeta, egy kis bors es ket gerizd fokhagyma aprora vagva (nincsen fokhagyma kinyomom, vagy sajtolonak mondjak? -azt kell meg otthonrol beszereznem, es vagy negy liter vizben megfoztem az egeszet. Kifoztem melle cernatesztat, egy akkora tanyerral megettem, hogy a fulem is ketfele allt tole! A masik husikbol is kiszedtem meg a csontot, es azt is a levesbe tettem, a husit meg ki klopfoltam, tojas, liszt, prezli es kisutottem, amelle meg egy kis riszt foztem, de abba tettem a csirkehus izesitobol, hogy legyen egy kis jobb ize. A husihoz meg baby savanyu uborka volt. Tele lett a bondom, es meg az egesz hetre is maradt.

Ha mar ti is a fozesrol beszeltek, gondoltam leirom mit foztem... :-))))))

111688. forrest2010 (válaszként erre: 111660. - Anyagi)
2019. júl. 29. 06:20

... a szárazabb hús már nekem is feltűnt :( én a csülökről leszedett + a kocsonyához félretett csupasz bőrből szoktam kicsit " zsírosítani " :) csak az a baj :( h utána megeszem a kutya elől :( :(


... régebben mindig dagadót vettem darálni , később a hentessráccal le is lehetett daráltatni a dagadót , szaftosabb a húsa , nekem finomabb :)


de... mikor a nagykonyhán vadas volt az ebéd akkor a gyerekek nem szívesen ették + a marhahúst ami benne főtt :) hát ledarálták a kölyköknek , úgy nem tűnt fel , h a kicsit zsírosabb is benne van és szívesebben meg is ették :) az ember igyekszik mindenféle praktikát bevetni :) v elkövetni :) :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook