Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Ötlet:
Ki lehetne vágni az aljára egy megfelelő nagyságú sütőpapírt. Akkor nem ég le a kaja...???
Szívesen megenném, ha valaki elém rakja...
De túl pepecs megcsinálni. :(
Most a melegebb idő próbára tette, szovaccsal, kefével vizeztük, lehetőleg a fülei külső felét is, hogy hűljön kicsit.
Elvileg a 24 fok is már megterheli. Hát még a több.
Igyekszünk a meleg napokon a lakás leghűvösebb zugába tenni. Van egy árnyékos belső falrész, azt vizezzük is, amellé tesszük ketrecestül.
Nagyon tutujgatni nem lehet, mert néha harap, de azért a maga módján megmutatja, ha elege van.
Igyekszünk boldoggá tenni, persze.
Nekem még hiányzana belőle egy fél kiló fagyasztott mexikói zöldség vagy zöldborsó!!!!
De finom!!!
"Én meg nem merek kísérletezni. Maradjon agglegény."
Azért részesül személyes törődésben? Kiveszitek, simogatjátok, játszotok vele rendszeresen?
Viszont később magamhoz tértem és sütöttem egy nagy halom palacsintát!
A család nagy örömére! :)
Én is ettem belőle kettőt és jó, hogy nem többet, mert egy idő után ettől is kezdtem érezni a nemlétező epém helyét! Ugyan nem görcsöltem be - de majdnem...
De jóóóó, hogy hűvös van!!!!
Persze, hazafele a munkából, csorgott a víz a hátamon, olyan nagy volt a páratartalom. Meg persze esett is! Alig vártam, hogy hazaérjek! Nem nekem való már ez a szervezetet megterhelő idő!!!
Mondjuk ezt a hozzászólást nem értem..
De majd megértem..
Sziasztok !
Ma sikerült befőzni a francia barackot.2.5 napot volt a hűtőben, de így sok kárba veszett. Pedig szép egészségesnek láttam amikor beraktam. Kivágtam a rosszat belőle, remélem nem romlik meg.
A petrezselymet mosom, nagyjából leszárad kiterítve. Összeaprítom, bele dobozba , és fagyasztom. Mindig annyit veszek ki belőle amennyi kell. Kapor, zeller ugyan ez.
A petrezselymet csokorba szedem, megmosom, majd amikor megszárad, folpackba csomagolom. Amikor szükséges, kibontom az egyik végét, fagyott állapotban könnyű belőle annyit apróra szelni, amennyire éppen szükség van. A többit visszacsomagolom, és mehet vissza dideregni.
Köszi! Rákeresek a karajra, csak az éppen nincs itthon.
Van csirke, pulyka, sertés darált, sertés csülök kockára vágva, sertés máj szeletben, és húsos csontok levesnek.
Valójában hezitálok, hogy töltött paprika vagy rakott zöldbab, csontleves vagy karfiol leves.
De rákeresek a karajra, mert új ízt, új ötletet azért még abból is kaphatok.
Én, ha legközelebb elcsípek petrezselyem zöldjét, apróra vágva, jégkocka-tartóban vízzel lefagyasztom.
(Aztán ki lehet szedni és zacsiban a fagyóban tárolni.)
Petr. zöldjét lehet? Megőrzi az ízét, vagy sóban kell? Már annyit olvastam, nekem az és zellerzöld meg kapor hiányzik sokszor.
Levest és főzeléket készítek, azokba szeretem, kell.
Nézz szét a Nosaliti ( így hívják?) oldalán; "a 10 legpuhább étel karajból".
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)